Μετατροπέας optical - usb!

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,726
Αθήνα
Ξέρετε αν υπάρχει κάτι τέτοιο;
Είναι για σύνδεση οπτικής εξόδου τηλεόρασης σε ενισχυτή με ενσωματωμένο dac που έχει μόνο usb είσοδο!

ika

Supreme Member
20 September 2010
5,571
Αθήνα
Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι τέτοιο. Η πιο απλή λύση είναι ένα dacάκι, πχ κάτι σαν αυτό, που θα συνδεθεί σε αναλογική είσοδο του ενισχυτή.

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,726
Αθήνα
ναι το φαντάζομαι οτι μάλλον δεν υπάρχει... απλά επειδή υπάρχει το ενσωματωμένο dac έλεγα μήπως γίνεται και να αξιοποιείται και να μην "κλείνει" μια είσοδος του ενισχυτή...

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,726
Αθήνα
Μιχάλη Χρόνια Πολλά κατ' αρχήν! :smile:
Αυτό εδώ το sticky δεν το έχεις δει; :cool:

Χρόνια πολλά και από εμένα Μιχάλη!
Όχι δεν το είχα δει αλλά εγώ ρωτάω για μετατροπή από optical σε usb!
Δεν είδα να αναφέρεται κάτι τέτοιο στο εν λόγω νήμα...

ika

Supreme Member
20 September 2010
5,571
Αθήνα
Κάτι τέτοιο ίσως
- http://www.opticis.com/english/02_product/product03.htm
- http://www.corning.com/opcomm/OpticalCablesByCorning/products/USB-3.Optical.aspx

Δλδ, κάνει μετατροπή από USB σε OPTICAL μέσα στο βύσμα, στέλνει το σήμα στο άλλο βύσμα που γίνεται μετατροπή από OPTICAL σε USB (http://www.opticis.com/pdf/Application USB_070802.pdf).
Θα δουλεύει μόνο με τον ένα (δεύτερο) μετατροπέα; Και πόσο θα κάνει.

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,468
Αθήνα, Ηλιούπολη
Χρόνια πολλά και από εμένα Μιχάλη!
Όχι δεν το είχα δει αλλά εγώ ρωτάω για μετατροπή από optical σε usb!
Δεν είδα να αναφέρεται κάτι τέτοιο στο εν λόγω νήμα...
Μα εσύ ουσιαστικά αναζητάς interface. Που θα παίρνει το ψηφιακό Audio (PCM) σήμα, θα το μετατρέπει σε DATA υπολογιστή και θα το εξάγει σε κάποιο κατάλληλο format που επιθυμούμε, ανάμεσα στα οποία θα είναι και το USB.
Οι περισσότερες ημιεπαγγελματικές και επαγγελματικές κάρτες ήχου και DAC's interfaces αυτό δεν κάνουν;
Εφ' όσον έχουν οπτική είσοδο βέβαια.

Εκτός αν είναι κάτι άλλο που γυρεύεις και δεν έχουμε καταλάβει σωστά... -bye-

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,726
Αθήνα
Μα εσύ ουσιαστικά αναζητάς interface. Που θα παίρνει το ψηφιακό Audio (PCM) σήμα, θα το μετατρέπει σε DATA υπολογιστή και θα το εξάγει σε κάποιο κατάλληλο format που επιθυμούμε, ανάμεσα στα οποία θα είναι και το USB.
Οι περισσότερες ημιεπαγγελματικές και επαγγελματικές κάρτες ήχου και DAC's interfaces αυτό δεν κάνουν;
Εφ' όσον έχουν οπτική είσοδο βέβαια.

Εκτός αν είναι κάτι άλλο που γυρεύεις και δεν έχουμε καταλάβει σωστά... -bye-

Μιχάλη μου εγώ έλεγα αν υπάρχει κανένα μικρό κουτάκι ή ακόμα καλώδιο που να μετατρέπει...
Από την στιγμή που δεν υπάρχει κάτι τέτοιο δεν θα μπει στην διαδικασία να πάρει interface που να μετατρέπει το οπτικό σε usb να το συνδέσει στην είσοδο του ενισχυτή για να ξαναμετατραπεί σε αναλογικό.
Θα πάρει ένα φτηνό dacακι που να δέχεται οπτικό σήμα και θα το συνδέσει σε μια line του ενισχυτή.
Απλά το ενσωματωμένο usb dac του ενισχυτή θα μείνει ανεκμετάλευτο..

v_peri

New member
14 September 2011
77
Θεσσαλονίκη
Μέχρι πριν λιγο καιρο στο www.hifimediy.com ειχε ενα τετοιο adapter. Ειναι ακριβως ιδιο με το adaptive u32 sabre DAC αλλα δουλευε στην αντιθετη φορα. Τωρα δεν το βρισκω στο σάιτ του. Στειλε τους ενα μαιλ μηπως και εχουν στοκ ή προκειται να ξαναφτιαξουν

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,726
Αθήνα
Μέχρι πριν λιγο καιρο στο www.hifimediy.com ειχε ενα τετοιο adapter. Ειναι ακριβως ιδιο με το adaptive u32 sabre DAC αλλα δουλευε στην αντιθετη φορα. Τωρα δεν το βρισκω στο σάιτ του. Στειλε τους ενα μαιλ μηπως και εχουν στοκ ή προκειται να ξαναφτιαξουν

Σε ευχαριστώ πολύ...
Θα το ψάξω..