Μετατροπέας UK PLUG σε ΣΟΥΚΟ

DELTA

AVClub Enthusiast
15 August 2008
1,154
Σπάτα
Πηρα εναν ενισχυτή από Αγγλία αλλά το καλώδιο ρεύματος έχει την αγγλικη πριζα με τα τρια βύσματα και μάλιστα έχει και μία ασφάλεια.Τι είναι προτιμοτερο, να πάρω έναν μετατροπέα (και ποιον?) η να βάλω ένα άλλο καλωδιο του εμπορίου (και ποιο?). Η ασφλαλεια είναι απαραίτητη?.Υπάρχουν τετοια καλώδια με σουκο πριζα και ασφάλεια?

Ο ενισχυτής έχει και άλλη ασφάλεια πάνω του? Το καλώδιο είναι αποσπώμενο?
Γενικά μπορείς να αλλάξεις το καλώδιο ρεύματος με ένα σούκο, πιθανά να είναι και πιο οικονομικό από έναν αντάπτορα ;-)

Εάν συμμερίζεσαι τις απόψεις περί διαφοράς στα καλώδια ρεύματος τότε ξέχνα το καλώδιο σου και τους ανταπτορες και πάρε ένα καλώδιο που να θεωρείς ότι θα κάνει τη διαφορά. Ο ενισχυτής έχει σίγουρα εσωτερικές ασφάλειες και προστασίες .
Αλλιώς πάρε ένα απλό καλώδιο του εμπορίου σε σουκο αφού ο ανταπτορας από ποιοτική άποψη είναι το χειρότερο από τα τρία που μπορείς να κάνεις .

Απάντηση: Re: Μετατροπέας UK PLUG σε ΣΟΥΚΟ

Εάν συμμερίζεσαι τις απόψεις περί διαφοράς στα καλώδια ρεύματος τότε ξέχνα το καλώδιο σου και τους ανταπτορες και πάρε ένα καλώδιο που να θεωρείς ότι θα κάνει τη διαφορά. Ο ενισχυτής έχει σίγουρα εσωτερικές ασφάλειες και προστασίες .
Αλλιώς πάρε ένα απλό καλώδιο του εμπορίου σε σουκο αφού ο ανταπτορας από ποιοτική άποψη είναι το χειρότερο από τα τρία που μπορείς να κάνεις .

+1 Η σχέση του βύσματος του καλωδίου με τον αντάπτορα δεν είναι και η καλύτερη (το έχω πάθει και εγώ με αμερικάνικο βύσμα). Πάρε ένα απλό καλώδιο του εμπορίου μέχρι να αποφασίσεις αν είσαι διατεθειμένος να δώσεις χρήματα για ένα καλύτερο καλώδιο.

Προς το παρον πηρα ανταπτορα, θα κανω και δοκιμη με ενα απλο καλωδιο υπολογιστη για να συγκρινω.Ζητησα και απο την εταιρια οιυ τον αγορασα να μου στειλει ενα ευρωπαικο.

Εγώ απλά θα άλλαζα ολόκληρο το καλώδιο, ή θα έκοβα το αγγλικό βύσμα και θα έβαζα ένα σούκο. Η ασφάλεια στο βύσμα είναι υποχρεωτική στην αγγλία. Το μηχάνημα θα έχει κι άλλη ασφάλεια εσωτερικά.