Μετατροπή 2X RCA (κόκκινο & άσπρο) σε οπτική ίνα για σύνδεση με τηλεόραση. Γίνεται;

dleyteris

Senior Member
31 May 2012
692
Μετατροπή 2X RCA (κόκκινο & άσπρο) σε οπτική ίνα για σύνδεση με τηλεόραση. Γίνεται;

Καλημέρα έχει βρει κάποιος ένα αξιόπιστο κιτ αλλά και να δοκιμάσει την μετατροπή από rca σε οπτική ίνα;

Έχω σύστημα 2.1 και η παλιά Samsung υποστήριζε (audio out)
Η νέα τηλεόραση έχει μόνο είσοδο και οπτική ίνα .

Οπότε υπάρχουν 2 επιλογές .

Η τα συνδέω στο δεκτή της Νόβα αλλά χάνω τα ηχεία στο PlayStation 3
η τα μετατρέπω σε οπτική.

Re: Μετατροπή 2X RCA (κόκκινο & άσπρο) σε οπτική ίνα για σύνδεση με τηλεόραση. Γίνετα

Αδύνατο να καταλάβω τι έχεις, τι θέλεις να συνδέσεις και να φτιάξεις.
Ένα είναι σίγουρο: Τα καλώδια RCA δεν μετατρέπονται σε οπτικές ίνες!

Re: Μετατροπή 2X RCA (κόκκινο & άσπρο) σε οπτική ίνα για σύνδεση με τηλεόραση. Γίνετα

Καλημέρα έχει βρει κάποιος ένα αξιόπιστο κιτ αλλά και να δοκιμάσει την μετατροπή από rca σε οπτική ίνα;

Έχω σύστημα 2.1 και η παλιά Samsung υποστήριζε (audio out)
Η νέα τηλεόραση έχει μόνο είσοδο και οπτική ίνα .

Οπότε υπάρχουν 2 επιλογές .

Η τα συνδέω στο δεκτή της Νόβα αλλά χάνω τα ηχεία στο PlayStation 3
η τα μετατρέπω σε οπτική.

Ούτε κιτ υπάρχουν ούτε τα rca μετατρέπονται σε καλώδια οπτικών ινών..

Καλημερα και παλι..
Εψαξα και βρηκα μονο αυτο το κιτ μετατροπης μονο >>> http://www.cable-shop.gr/37148.html

για να βοηθησω εχω τα ηχεια εδω >> http://www.plaisio.gr/ypologistes-a...itech-Z-523-Black-Speakers-2-1-980-000321.htm

αυτο που θελω ειναι να τα συνδεσω σε οπτικη ινα στην νεα τηλεοραση ετσι ωστε <βγαινει ο ηχος απο την τηλεοραση> σε ολες τις συσκευες (ps3 , nova)

Καλημέρα... υπάρχουν πολλά τέτοια Converters εγώ χρησιμοποιώ ένα τέτοιο χωρίς κανένα πρόβλημα για την σύνδεση της δεύτερης μου apple Tv3 με ένα παλιό hfi stereo στο υπνοδωμάτιο.Δίνω optical απο την apple tv και παίρνω διπλό rca στην έξοδο.
Ψάξε και στο αμερικάνικο amazon που είναι πιο φθηνά αλλά σου δίνω και ένα link απο το αγγλικό:
http://www.amazon.co.uk/Digital-Opt...Z8ZW/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1360568335&sr=8-1

Εσύ βέβαια αν κατάλαβα καλά θέλεις να κάνεις το αντίστροφο δηλαδή να δώσεις διπλό rca και να πάρεις οπτική ίνα στην έξοδο οπότε θέλεις κάτι σαν αυτό :
http://www.amazon.co.uk/Ex-Pro®-Ana...7?s=electronics&ie=UTF8&qid=1360568905&sr=1-7

Last edited by a moderator:

Ξαναεξήγησε ακριβώς τί έχεις και τί θέλεις να κάνεις γιατί δεν μας τα λες καλά. Θέλεις να συνδέσεις τα ηχεία σου στην τηλεόραση ώστε να παίζει ο ήχος -των ηχείων- από τα ηχεία της τηλεόρασης ;;;!!! Δε βγαινει νόημα. Γράψε και το μοντέλο της τηλεόρασής σου να δούμε τί εισόδους/εξόδους έχει..

Απάντηση: Μετατροπή 2X RCA (κόκκινο & άσπρο) σε οπτική ίνα για σύνδεση με τηλεόραση.

Προφανως ο dleyteris θελει να παιζει το 2.1 συστημα του τον ηχο απο την τηλεοραση και η νεα τηλεοραση εχει οπτικη εξοδο ηχου, αλλα το 2.1 συστημα δεν εχει οπτικη εισοδο ηχου.
Οποτε θελει να μετατρεψει την οπτικη εξοδο της TV σε αναλογικο με rca για να κουμπωσει επανω στο 2.1 ηχοσυστημα του.

Re: Απάντηση: Μετατροπή 2X RCA (κόκκινο & άσπρο) σε οπτική ίνα για σύνδεση με τηλεόρα

Αυτο ακριβως.
θελω να παιζει το 2.1 συστημα μου τον ηχο , απο την τηλεοραση.

Δηλαδη πανω στην τηλεοραση εχω συνδεδεμενο το δεκτη της νοβα καθως και το ps3 ολα με hdmi.

και τα ηχεια μου οπου ειναι 2x rca να μετατραπουν σε οπτικη ινα για να τα συνδεσω στην τηλεοραση..

η τηλεοραση ειναι >> http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/110517-samsung-ue40eh6030#prettyPhoto

Δεν μπορεις να πάρεις ήχο απο το scart με μετατροπέα σε RCA;

τα ηχεια που εχω >>http://www.plaisio.gr/ypologistes-a...itech-Z-523-Black-Speakers-2-1-980-000321.htm τα βυσματα τους ειναι rca.
Η τηλεοραση που εχω δεν εχει υποδοχη παρα οπτικη ινα.

θελω να μετατρεψω το rca σε οπτικη !!

δεν τα εξηγω καλα?

αυτο εδω >> http://www.cable-shop.gr/37148.html ξερει κανενας αν κανει?

το εχει δοκιμασει κανενας?

Απάντηση: Re: Μετατροπή 2X RCA (κόκκινο & άσπρο) σε οπτική ίνα για σύνδεση με τηλεόρα

Πρεπει απλα να προσεχεις λιγο στην διατυπωση: "Θελω να μετατρεψω το rca σε οπτικη.''
Το σωστο θα ηταν στην περιπτωση σου: "θελω να μετατρεψω την οπτικη σε rca"

Το μηχανηματακι που δειχνεις στο link πιο πανω κανει το αναποδο απο αυτο που θες αφου αναφερει:
"
Θύρες Εισόδου:
2x RCA (L/R) Analog Audio
.
Θύρες Εξόδου:
1x Coax (SPDIF)
1x Οπτική ίνα (Toslink)

θες ανταπτορα με θυρα εισοδου οπτικη και θυρα εξοδου rca. Aυτα τα ανταπτορακια δεν ειναι αμφιδρομα (το σημα δεν πηγαινο-ερχεται και προς τις δυο μεριες)

Αρα στην ουσια θες αυτο που σου υποδειξε ο skopelos1 στο post #5.
Ο ανταπτορας που προτεινει, μετατρεπει το ψηφιακο (optical) σε αναλογικο (rca)
O ανταπτορας που προτεινες εσυ, μετατρεπει το αναλογικο (rca) σε ψηφιακο (optical)

Oταν μιλαμε για συνδεσεις οποιουδηποτε μηχανηματος, πρεπει πρωτα να εχουμε καταλαβει ποια βυσματα ειναι εισοδοι και ποια εξοδοι.

Αρκετος κοσμος μπερδευεται με τα home cinema και τις tv και επειδη βλεπει ενα βυσμα που θελει νομιζει οτι το εχει. Πρεπει πρωτα να κοιτα αν αυτο ειναι εισοδος ή εξοδος.

Ελπιζω να καταλαβες και να μην σε μπερδεψα χειροτερα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Μετατροπή 2X RCA (κόκκινο & άσπρο) σε οπτική ίνα για σύνδεση με τηλ

Ανάποδα !
Τα 2X rca (κόκκινο , άσπρο από τα ηχεία μου) τα κουμπωνω στο κιτ μετατροπής που έδειξα πιο πάνω
Και από το κιτ παίρνω έξοδο οπτική όπου την συνδέω στην τηλεόραση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μετατροπή 2X RCA (κόκκινο & άσπρο) σε οπτική ίνα για σύνδ

Παλι δεν καταλαβες. Το οτι το "τουμπαρες" για να ταιριαξεις τα βυσματα στις τρυπες των συσκευων δεν λεει τιποτα.
Η συσκευη που λες, θα προσπαθησει να παρει τον ηχο αναλογικα απο το 2.1 συστημα, να το μετατρεψει ψηφιακα και να το δωσει στην τηλεοραση με οπτικη.

Εσυ ομως δεν θες αυτο. Αρα θες εναν ανταπτορα που να κανει το αντιθετο.

Η εισοδος και η εξοδος της περιγραφης του ανταπτορα στο λεει κανονικα.
ΕΙΣΟΔΟΣ:RCA (Θα παρει ηχο απο εκει, δηλαδη απο το 2,1)
ΕΞΟΔΟΣ: OPTICAL (Θα σου παραδωσει ψηφιακο ηχο οπου θες, και εσυ του τον στελνεις στην tv να τον κανεις τι. ?)

Εσυ νομιζεις οτι επειδη θα τον συνδεσεις θα φυγει ο ηχος απο την Tv. ? στην ακρη της οπτικης του παραδιδει ηχο, δεν προσλαμβανει. Στην ακρη του RCA παραλαμβανει ηχο, δεν τον παραδιδει.

Ο ηχος σε αυτο τον ανταπτορα θα ταξιδεψει με την αντιθετη φορά απο αυτη που θες.
Τωρα εγινα κατανοητος. ?

Last edited:
Απάντηση: Μετατροπή 2X RCA (κόκκινο & άσπρο) σε οπτική ίνα για σύνδεση με τηλεόραση.

Για αυτο το λογο εγινε παρανοηση και στα πρωτα ποστς μπερδευτηκαμε. Ο τιτλος του νηματος που ανοιξες στα ματια ενος εμπειρου υποδηλωνει οτι θες να στειλεις σημα στην τηλεοραση, οχι να λαβεις απο αυτη.
Μετατροπη χχχ σε χχχ. Οτιδηποτε ειναι μετα το σε δηλωνει σε τι θα καταληξει το σημα, αρα στην περιπτωση σου ειναι σαν να ελεγες οτι θες να παρεις αναλογικο rca απο το 2.1 και να το στειλεις σε οπτικη στην τηλεοραση.

Αρα σαν να μας ελεγες οτι θες η τηλεοραση σου να παρει και να παιξει ηχο που θα παραλαβει απο το 2.1.

Αυτοματα δηλαδη κανεις διαβαζοντας το "απο" & "σε" καταλαβαινει και τη ροη που θα ταξιδεψει ο ηχος και ποια ειναι η προθεση.

Ελπιζω να μην στα εχω κανει κουλουβαχατα στο μυαλο. -bye-

Last edited:
Re: Απάντηση: Μετατροπή 2X RCA (κόκκινο & άσπρο) σε οπτική ίνα για σύνδεση με τηλεόρα

Συγνωμη αν δεν εγινα κατανοητος γιατι δεν τα κατεχω αυτα με τα καλωδια.

θα προσπαθησω να το πω με οσο πιο απλα λογια σαν αρχαριος.

Αγορασα νεα τηλεοραση

τα ηχεια μου δεν παιζουν οπως εχουν... οποτε ή αγοραζω καινουργια,
ή τα βαζω στην ακρη , ή
με καποιο τροπο τα 2 καλωδια rca τα μετατρεπω σε οπτικη ινα και επειτα συνδεω την ινα με την τηλεοραση για να εχω ψηφιακο ηχο στα ηχεια μου !!

ειμαι κατανοητος τωρα?

οποτε εψαξα βρηκα αυτο το κιτ http://www.cable-shop.gr/37148.html <που κανει την μετατροπη> ετσι ωστε να αξιοποιησω εκ νεου τα ηχεια μου.

δεν ξερω αν λεω κατι λαθος .

Η ερωτηση μου ειναι αν θα παιξει ετσι οπως το περιγραφω

Καλησπέρα...ΟΧΙ αυτο που δείχνεις δεν θα κάνει αυτό που θέλεις ! O φίλος warewolf73 έχει δίκιο...Εσύ χρειάζεσαι αυτό που σου πρότεινα στο post 5.
Εσύ θέλεις να πάρεις τον ήχο απο την TV με καλώδιο οπτικής (άρα το input είναι η οπτική είναι στον μετατροπέα) και να το βγάλεις αυτό στην έξοδο σαν διπλό RCA δίνοντας τον ήχο στα ηχεία.Άρα αυτό το μηχάνημα που εσύ προτείνεις δεν κάνει...

Eνταξει ο Λευτερης ελυσε το προβλημα συνδεσμολογιας .
Το συστηματακι logitech ειχε ενα fix καλωδιο που κατεληγε σε jack για συνδεση με pc.
Το κουμπωσε στην εξοδο ακουστικων της tv και ολα οκ.

Σας ευχαριστώ θερμά όλους για κάθε βοήθεια !