Μετατροπή από Home Cinema σε Hi-Fi

Re: Απάντηση: Μετατροπή από Home Cinema σε Hi-Fi

Οπότε δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο;
Απλά να καθαρίσω από σκόνες τον ενισχυτή και να δω πως πάει;

Αν πιστεύεις στα θαύματα κάνε το.

Χαλάρωσε και άσ' τον να παίζει όσο αντέξει :shot:

Οπότε παράλληλα να ψάχνω για αντικαταστάτη ώστε όταν βρεθεί κάτι καλό σε οικονομική τιμή να το πάρω;
Κατα καιρούς βλέπω σε καλές προσφορές σε amazon deals κάποια μηχανήματα.
Με τα ηχεία και το χώρο που έχω, ψάχνω για δικάναλο (που να παίρνει πχ 2 ζεύγη κύρια ηχεία οπότε να δηλώσω και τα 2 πίσω σαν κύρια) ή πολυκάναλο;
Δεν βλέπω ταινίες με εφέ αλλά στο μέλλον δεν ξέρω τι παίζει. Μπορεί και η τηλεοπτικοί σταθμοί να μεταδίδουν 5.1; Δεν ξέρω. Απλώς το σκέφτομαι.

ΥΓ Αν τα πίσω τα συνδέσω στον ενισχυτή μου σαν δεύτερο ζεύγος κύριων ηχείων, μπορεί να λυθεί για την ώρα το πρόβλημά;

Ο δικάναλος θα παίρνει δυο ηχεία και τέλος.
Δεν παίζει 4 ταυτόχρονα.
Για κάτι τέτοιο θα πας σε πολυκάναλο,το οποίο όμως σίγουρα θα υπολείπεται σε ήχο από το δικάναλο,εννοείται αφού είναι φτιαγμένα για άλλο σκοπό.
Κοίτα τις ανάγκες σου,τι έχει σημασία για εσένα κι αποφάσισε.

ΥΓ Αν τα πίσω τα συνδέσω στον ενισχυτή μου σαν δεύτερο ζεύγος κύριων ηχείων, μπορεί να λυθεί για την ώρα το πρόβλημά;

Στον dsp-a3090 με το ίδιο πρόβλημα μου έκανε κάτι περίεργα με διαφορετικά ηχεία δεν παρουσίαζε το πρόβλημα κατά την διάρκεια της δοκιμής αλλά για μακροχρόνια συμπεριφορά δεν ξέρω.

Πάντως πριν κανένα χρόνο που τον δοκίμασα ξανά όταν τελικά έπαιρνε μπροστά συνέχισε να παίζει κανονικά.
Πειράματα με τα ηχεία δοκίμασε μπορεί να του κάτσει για κάποιο διάστημα.

Τα ηχεία τα έχεις οπόταν πας για 5.1 η και 7.1

Σωκράτη έχει γαϊδουράκια που παίρνουν παράλληλα οκταωμα. Επαγγελματικούς και μη. Το θέμα είναι το budget και η ποιότητα. Επίσης αν σκεφτούμε οτι καλοί δικαναλοι λαι ζοριζονται, τι θα κανει ο avr; η λογική στους avr είναι ο ταυτοχρονισμός της πληροφορίας. Και αντίστοιχα ο διαμοιρασμός των συχνοτήτων. Full band τετρακαναλο θέλει avr μεσαίας και πανω κατηγοριας και παλι με φόβο και παραχώρηση στις εντάσεις. Θυμάμαι το πρωτο μου ποστ εδω μέσα ηταν αντίστοιχη ερώτηση για πολυκάναλη στερεο λειτουργια.