Μετατροπή cd στη μέγιστη ποιότητα

tsiv

New member
21 September 2010
55
Νίκαια
Καλησπέρα παιδιά.
Θα ήθελα να μετατρέψω ένα cd στη μέγιστη ποιότητα που μπορεί να γίνει.
Αν είναι δυνατόν στην αρχική ποιότητα.
Σε τι φορμά γίνεται αυτό και με ποιό πρόγραμμα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια απάντηση.

Υ.Γ
Αν δεν το πόσταρα στο σωστό μέρος παρακαλώ κάποιο συντονιστή να το μεταφέρει.

Last edited:
EAC (exact audio copy) για να το ripάρεις στον δίσκο, και το FLAC για την "συμπίεση" (είναι μη απωλεστική συμπίεση, δηλαδή κρατά όλα τα δεδομένα του ήχου, δίχως να χάνεται το παραμικρό).
Θα βρεις στο διαδίκτυο και αναλυτικούς οδηγούς για το πως να ρυθμίσεις την εφαρμογή για AccurateRip.

Ρίξε ένα καλό διάβασμα και θα έχεις ότι καλύτερο υπάρχει.
Μην "τσιγγουνευτεις" τον λίγο κόπο.....θα ανταμειφθείς πλουσιοπάροχα 😸

Επίσης άριστη ποιότητα θα έχεις και με τον foobar εφόσον προσθέσεις το κατάλληλο add-on,για ripping cd στον σκληρό δίσκο σου.

(Αν δεν σε ενδιαφέρει ο αποθηκευτικός χώρος και τα metadata, μετάτρεψε το σε .wav αρχείο... ειδάλλως σε .flac)

Επίσης άριστη ποιότητα θα έχεις και με τον foobar εφόσον προσθέσεις το κατάλληλο add-on,για ripping cd στον σκληρό δίσκο σου.

(Αν δεν σε ενδιαφέρει ο αποθηκευτικός χώρος και τα metadata, μετάτρεψε το σε .wav αρχείο... ειδάλλως σε .flac)
Δεν έχει νόημα να το κάνει WAV.
Χάνει τα metadata, χάνει χώρο, και δεν κερδίζει τίποτα (ούτε ποιότητα, ούτε κάποιο άλλο προτέρημα)

Άρα το καλύτερο είναι το FLAC
Επειδη θέλω να το κάνω σε ένα και μόνο cd, αν το κάνω απευθείας σε FLAC με αυτό:

δεν θα κάνω δουλειά?

Ευχαριστώ πολύ όλους σας:)

Επίσης επειδή διάβασα για WAV... αν το κάνω WAV θα πάρω την αρχική ποιότητα?
Δεν με ενδιαφέρουν πληροφορίες τύπου id3tag κ.λ.π

Επίσης επειδή διάβασα για WAV... αν το κάνω WAV θα πάρω την αρχική ποιότητα?
Δεν με ενδιαφέρουν πληροφορίες τύπου id3tag κ.λ.π
Κάντο .wav αν δεν σε ενδιαφέρει ο χώρος και τα metadata

Και μόνο που θα έχεις το ψυχολογικό πλεονέκτημα,ότι δεν κάνεις καμμία μετατροπή,είναι ανεκτίμητο 😀
Μετά όμως θα πρέπει να περάσεις χερατα καλλιτέχνες και τίτλους!!!
Εξάλλου δεν σε αφήνει το .wav αρχείο να προθέσεις πολλά πολλά.

• Like
Reactions: tsiv
Μπορει να υποθεσει καποιος οτι απο τις διαθεσιμες flac compression επιλογες 0 εως 8 (max compression) επιπεδο οσο λιγοτερο το compression τοσο μικροτερος φορτος στον επεξεργαστη απο την συσκευη που θα παιξει το αρχειο και θα πρεπει να κανει αποσυμπιεση σε pcm , αρα λιγοτερος θορυβος/jitter αρα λιγοτερο συμπιεσμενο flac εως ενα βαθμο μπορει να ακουγεται καλυτερα απο ενα περισσοτερο συμπιεσμενο οχι λογω πληροφοριας αλλα λογω εμμεσου επεξεργαστικου φορτου στο streamer;

Μπορει να υποθεσει καποιος οτι απο τις διαθεσιμες flac compression επιλογες 0 εως 8 (max compression) επιπεδο οσο λιγοτερο το compression τοσο μικροτερος φορτος στον επεξεργαστη απο την συσκευη που θα παιξει το αρχειο και θα πρεπει να κανει αποσυμπιεση σε pcm , αρα λιγοτερος θορυβος/jitter αρα λιγοτερο συμπιεσμενο flac εως ενα βαθμο μπορει να ακουγεται καλυτερα απο ενα περισσοτερο συμπιεσμενο οχι λογω πληροφοριας αλλα λογω εμμεσου επεξεργαστικου φορτου στο streamer;
θεωρητικά ναι, στην πράξη, η μεγάλη πλειοψηφία των σημερινών επεξεργαστών θεωρώ ότι δε θα έχει κανένα πρόβλημα.

• Like
Reactions: ln()
Οι υπογραμμίσεις στο Quoted δικές μου.
"Να υποθέσουμε..."
Αλλά έτσι κι' αλλιώς για να παίξει ένα συμπιεσμένο αρχείο πρέπει να αποσυμπιεστεί πρώτα, να περάσει στη RAM κι' από εκεί να παίξει.
Δε βλέπω να εισάγεται θόρυβος (άλλο ο συνολικός θόρυβος του επεξεργαστή).

Αλλά επειδή πρόκειται απλά για υποθέσεις κι' εμείς τουλάχιστον μάλλον δεν είμαστε σε θέση να ερευνήσουμε σε καθαρά τεχνικό επίπεδο το ερώτημα είναι:

Έχουν γίνει πουθενά σοβαρές δοκιμές ακρόασης για άμεση σύγκριση μεταξύ συμπιεσμένων αρχείων FLAC και ασυμπίεστων (WAV, AIFF, κλπ); Και έχουν βρεθεί διαφορές;

Εγώ πάντως όσες φορές δοκίμασα FLAC και WAV σε άμεση σύγκριση, δεν εντόπισα καμμία διαφορά.

• Like
Reactions: Tartufo and tsiv
"Να υποθέσουμε..."
Αλλά έτσι κι' αλλιώς για να παίξει ένα συμπιεσμένο αρχείο πρέπει να αποσυμπιεστεί πρώτα, να περάσει στη RAM κι' από εκεί να παίξει.

Αλλά επειδή πρόκειται απλά για υποθέσεις κι' εμείς τουλάχιστον μάλλον δεν είμαστε σε θέση να ερευνήσουμε σε καθαρά τεχνικό επίπεδο το ερώτημα είναι:

Έχουν γίνει πουθενά σοβαρές δοκιμές ακρόασης για άμεση σύγκριση μεταξύ συμπιεσμένων αρχείων FLAC και ασυμπίεστων (WAV, AIFF, κλπ); Και έχουν βρεθεί διαφορές;

Εγώ πάντως όσες φορές δοκίμασα FLAC και WAV σε άμεση σύγκριση, δεν εντόπισα καμμία διαφορά.
Δεν υπαρχουν "σοβαρες δοκιμες ακροασης" που μπορει να καλυψουν καθε πολυπαραγοντικη περισταση, εξοπλισμου/ανθρωπου. Εσυ καλυπτεσαι ηδη απο την ιδια την εμπειρια σου. Δεν ειπα οτι εισαγεται θορυβος. Ειπα παραγεται θορυβος. Πως μπορει καποιος να εξετασει οταν ο επεξεργαστης δουλευει πιο εντονα η με μεγαλυτερες διακυμανσεις φορτιου αν θα επηρεαστει το clock του streamer πχ. Το αν θα ειναι ακουστο ειναι σχετικο.

Με βαση την θεωρια παντως για να εχει καποιος το κεφαλι του ησυχο καλυτερα να επελεγε 3-4 επιπεδο παρα 7-8 επιπεδο συμπιεσης.

• Like
Reactions: tsiv
"Να υποθέσουμε..."

Ωραία εξελίσσεται η ερώτησή μου, μακάρι να μάθουμε κάτι ακόμα...
Ασχολούμε με τον ήχο από 10 χρονών, τότε που πήγα με τα χαρτζηλίκια μου, 9.000 δρχ, στο μοναστηράκι για να πάρω το πρώτο μου πικάπ!
Και τώρα στα 56 συνεχίζουμε να ασχολούμαστε όσο μπορούμε και αντέχουμε...:)

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Ταξίδι στον χρόνο μου ακούστηκε το ripαρισμα CD με το EAC!! κάποτε ηταν μεγάλο σπορ μας αυτό αλλα οχι για flac, για 1:1 αντίγραφα CD's
Μη ξεχνάμε οτι τότε ψιρίζαμε και το CD PLAYER, αν δεν είχες plextor σοβαρή δουλειά δεν έκανες γιατι είχε απ οτι θυμαμαι περισσότερες και τις καλύτερες επιλογές για error correction κλπ..... δε ξέρω αν έχει αλλαξει κάτι πολύ φοβάμαι οτι τα ιδια θα ισχύουν ακόμα....αλλά ποιος κοιτά τα ψιλά γράμματα...