μετατροπή dvr σε mpeg2?

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,608
o digea μου δέκτης mega4 φτιαχνει αρχεια dvr (όχι dvr-MS).
Θέλω να τα μετατρέψω σε mpeg2.

Υπάρχει κάτι αξιόπιστο freeware?
ή έστω με δοκιμαστική χρήση χωρίς περιορισμό?
Εχω προσπαθήσει να κατεβάσω 3-4 και όλα ή δεν αναγνωρίζουν το dvr ή έχουν περιορισμό ή και πάλι το mpeg2 που φτιάχνουν δεν αναγωνρίζεται από το media player ή άλλους παίκτες....

Δύσκολο φορματ το DVR. Δοκίμασα 3-4 προγράμματα προ μηνών αλλά τίποτα. Ο δέκτης τι μάρκα είναι?

Δωρεαν. Πιθανον να κανει δουλεια. Δεν εχω αρχεια dvr για να ξερω κατι σιγουρο. SUPER

To DVR Converter 3.0 φαίνεται να έχει προοπτικές.

το παραπάνω το κάνει.
Τρέχει μόνο για 7 μέρες.
Αργεί πάρα πολύ, 2-3 ώρες γιά μισή ώρα μετατροπή. Το τελικό αποτέλεσμα τρεμοπαίζει λίγο σχεδόν σε κανονικό ρυθμό.

Το καλύτερο και ευκολότερο είναι να πάρεις νέο δέκτη που κάνει εγγραφές σε .ts ώστε να παίζει χωρίς μετατροπές σε pc αλλά και μετατρέπεται εύκολα με freeware προγράμματα όπως το format factory

Το καλύτερο και ευκολότερο είναι να πάρεις νέο δέκτη που κάνει εγγραφές σε .ts ώστε να παίζει χωρίς μετατροπές σε pc αλλά και μετατρέπεται εύκολα με freeware προγράμματα όπως το format factory

Συμφωνώ, η συγκεκριμένη κατηγορία δεκτών είναι ανεπαρκής, θα έλεγα. Τον Mega4 ιδίως τον βλέπεις και σε πιάνει κατάθλιψη απο την ποιότητα κατασκευής :p

όταν τον πήρα, εδώ ακριβώς άλλα μέλη τον περιγράφανε ως αξιοπρεπέστατο δέκτη....

όταν τον πήρα, εδώ ακριβώς άλλα μέλη τον περιγράφανε ως αξιοπρεπέστατο δέκτη....

Και εγω διαβάζοντας το forum αγόρασα τον Xoro 7000 που είναι πάνω-κάτω ιδιος με τον Mega4. Ως δέκτης καλός, ως PVR/media player ανεπαρκής. Μετά 20 μέρες πήρα έναν Lifeview HD και τώρα γράφω σε .TS :smile:

μα δεν τραβάω κανένα ζόρι να γράφω γενικώς.
Γράφει άψογα στον εξωτερικό δίσκο και τα βλέπω μιά χαρά.
Το θέμα ήταν ότι έτυχε κάτι να το θελήσω να το ανεβάσω κάπου.

Δεν βοηθάει και πολύ αυτή η προσέγγιση. Δεν είναι και πολύ λογικό να πετάξεις μία συσκευή που δουλεύει κανονικά επειδή δεν μπορείς να βρεις ένα πρόγραμμα επεξεργασίας. Και εγώ δυσκολεύτηκα να βρω πρόγραμμα να επεξεργάζεται τα δύσκολα .pvr αρχεία του δικού μου δέκτη, αλλά τελικά βρέθηκε το Format Factory. Δεν γίνεται να μην υπάρχει ένα πρόγραμμα. Ίσως θέλει αρκετό googleάρισμα, ίσως και με συνδυασμό λέξεων. Dvr editor, dvr to mpeg, κτλ.

Το DVR-Studio HD 2 της γερμανικής Haenlein είναι από τα καλύτερα προγράμματα αυτού του είδους, αλλά έχει το μειονέκτημα ότι είναι εμπορικό και σχετικά ακριβό (85 ευρώ). Αν θυμάμαι καλά όμως η trial έκδοση διάρκειας ενός μηνός δεν έχει περιορισμούς (για δοκιμές).

http://www.haenlein-software.com/
https://www.haenlein-software.com/i...2ec7b1a6543&nav=products/supportedDevicesList

To Format Factory είδα οτι ανοίγει αρχεία dvr μόνο που όπως και τα αρχεία pvr του δικού μου δέκτη δεν τα βλέπει αμέσως. Στο παράθυρο που ανοίγει για να επιλέξεις το αρχείο, πρέπει να αλλάξεις τον τύπο των αρχείων που θέλεις να ανοίξεις από All Supported Video Files σε All Files. Έτσι βλέπει όλα τα αρχεία, και τα δικά μου pvr και όπως είδα και τα dvr. Πήρα ένα αρχείακι pvr και το μετονόμασα σε dvr. Συνήθως η αλλαγή κατάληξης χαλάει το αρχείο, αλλά το Format Factory είδε κανονικά το αρχείο, το άνοιξε, ο ενσωματωμένος player του το έπαιξε κανονικά, και τελικά το μετέτρεψε κανονικά σε avi που δοκίμασα να το μετατρέψω. Αφού δουλεύει κανονικά τα μαιμού dvr λογικά θα δουλεύει και τα original.
To Format Factory είναι δωρεάν πρόγραμμα, χωρίς περιορισμούς, με πολλές επιλογές στο είδος βίντεο που μπορείς να φτιάξεις και στην εικόνα και στον ήχο και στους υπότιτλους. Κάνει καλής ποιότητας μετατροπές, με μονό πέρασμα το αρχείακι 3μιση λεπτών το μετέτρεψε σε 4μιση λεπτά, και η φήμη του είναι οτι ανοίγει τα πάντα. Θέλει όμως την αλλαγή τύπου αρχείων που θες να ανοίξεις για να δει όλα τα αρχεία.