Μετατροπή καλωδίου ρεύματος

nikpapa

New member
23 December 2007
40
Μπορεί κανείς με ασφάλεια να αλλάξει απλώς τους connectors και να χρησιμοποιήσει στη Ελλάδα καλώδιο ρεύματος φτιαγμένο για την Αμερική? Η διαφορά στην τάση του ρεύματος ή τα amperes που δηλώνει ο κατασκευατής για το καλώδιο πώς επηρεάζουν η επηρεάζονται?

Αυτο μπορει να γινει. Δεν υπαρχει προβλημα.
Το αντιθετο δημιουργει προβλημα. Να παρεις καλωδιο για 220 και να το βαλεις στην Αμερικη...

Βεβαια το καλωδιο θα πρεπει να εχει φτιαχτει γι`αυτη την συσκευη, και οχι για καποια χαμηλης καταναλωσης. Π.χ δεν μπορεις να παρεις ενα καλωδιο για εναν φορτιστη 12V 5A και να το συνδεσεις σε ενα τροφοδοτικο 500W...

Και κατι αλλο. Αν το καλωδιο αυτο ηρθε απο το ebay μαζι με καποια συσκευη τοτε... απλα πετα το στα σκουπιδια.
Ειναι επικινδυνα.

Αναφέρομαι στο να αγοράσει κανείς κάποιο επώνυμο, καλό καλώδιο ρεύματος από την Αμερική επειδή πωλείται σε τιμή ευκαιρίας και να πρέπει να αλλάξει τους ρευματολήπτες. Γίνεται?

Οικονομια στην σπαταλη δεν γινεται.
Ειναι διπλη ανοησια.

Αν θελεις ντε και καλα να παρεις "επωνυμο", "καλο" καλωδιο τοτε παρε το απο εδω.
Τουλαχιστον θα κονομησει καποιος Ελληνας (μαζι με τον κατασκευαστη).
Θα πληρωσει φορους, θα γυρισει το χρημα.
Ισως ερθει και στο μαγαζι σου να ψωνισει και αυτος.

Αναφέρομαι στο να αγοράσει κανείς κάποιο επώνυμο, καλό καλώδιο ρεύματος από την Αμερική επειδή πωλείται σε τιμή ευκαιρίας και να πρέπει να αλλάξει τους ρευματολήπτες. Γίνεται?

Φυσικά και μπορείς να το κάνεις.....
με καλά βύσματα furutech oyaide κλπ και καλές κολλήσεις

ΑΛΛΑ μαθε τι τελωνείο θα πληρώσεις πρώτα

θα του ερθει απο αμερικη καλο καλωδιο,
ειναι κριμα να βαλει τα μεταλα του πρακτικερ επανω.

Από τα βύσματα που λες εξαρτάται το πόσα amperes χαρακτηρίζουν το καλώδιο?

Από τα βύσματα που λες εξαρτάται το πόσα amperes χαρακτηρίζουν το καλώδιο?

αν ρωτάς εμένα
Ο λόγος που σου έγραψα να βάλεις καλά ακριβά βύσματα και να κάνεις καλές κολλήσεις
είναι το οτι αναφέρθηκες σε καλό καλώδιο
λαμβάνοντας υπ οψιν οτι το 50% στην ηχητική συμπεριφορά των καλωδίων την κάνουν τα βύσματα
Τώρα αν το καλό καλώδιο κατ εσέ είναι της τάξεως των 300 ευρώ πχ
και είσαι σε θέση να δώσεις 200 πχ ευρώ για βύσματα
θα καταλάβεις οτι το καλώδιο θα παει στην κατηγορία των 1000 ευρώ
σε τελευταία ανάλυση ποιό καλώδιο θέλεις να αγοράσεις και σε τι τιμή

Last edited:
θα καταλάβεις οτι το καλώδιο θα παει στην κατηγορία των 1000 ευρώ

Eαν ειναι να δωσει 1000 για καλωδιο τοτε καλυτερα να πουλησει τον υπαρχοντα ενισχυτη ή την πηγη του, και να αναβαθμισει σε κατι που σιγουρα θα του δωσει αποτελεσμα για 1000 .
Σε αντιθεση με το καλωδιο που σιγουρα δεν θα παρει το αποτελεσμα των 1000 . Ειδικα αν η πηγη του πασχει, που εκει δεν θα παρει τιποτα απολυτως.

Φυσικά και μπορείς να το κάνεις.....
με καλά βύσματα furutech oyaide κλπ και καλές κολλήσεις

ΑΛΛΑ μαθε τι τελωνείο θα πληρώσεις πρώτα

Με oyaide η furutech δεν χρειαζονται κολλησεις

θεωρητικα μιλαει....αν θελει να δωσει 300 για καλωδιο τα 120 για βισματα δεν ειναι πολλα,αν θελει να κανει σωστη δουλεια.
καθως κ ασημοκοληση.

Eαν ειναι να δωσει 1000 για καλωδιο τοτε καλυτερα να πουλησει τον υπαρχοντα ενισχυτη ή την πηγη του, και να αναβαθμισει σε κατι που σιγουρα θα του δωσει αποτελεσμα για 1000 .
Σε αντιθεση με το καλωδιο που σιγουρα δεν θα παρει το αποτελεσμα των 1000 . Ειδικα αν η πηγη του πασχει, που εκει δεν θα παρει τιποτα απολυτως.

I am sorry είπα αν δώσει 500 θα πάει στα 1000
λάθος κατάλαβες
Το αν πάσχει η πηγή και τα μηχανήματα είναι θέμα του φίλου που δεν το γνωρίζω
εγώ εχω γνώμη μόνο για καλώδιο ρευματος

Last edited:
Με oyaide η furutech δεν χρειαζονται κολλησεις

Το ξέρω
ενα κατσαβιδάκι φθάνει αλλά και η η καλή κόλληση σε κάποια αλλο βύσματα εχει λογω ύπαρξης και το αναφέρω για τον φίλο να το λάβει υπ οψιν σε περίπτωση που κάνει κάποια άλλη επιλογή

Το ξέρω
ενα κατσαβιδάκι φθάνει αλλά και η η καλή κόλληση σε κάποια αλλο βύσματα εχει λογω ύπαρξης και το αναφέρω για τον φίλο να το λάβει υπ οψιν σε περίπτωση που κάνει κάποια άλλη επιλογή

Εκει που χρειαζεται σιγουρα πρεπει να το προσεξει και μαλιστα πολυ διοτι συνηθως τετοια καλωδια εχουν και μεγαλη διατομη οποτε η κολληση πρεπει να ειναι σωστη :a0210:

Εκει που χρειαζεται σιγουρα πρεπει να το προσεξει και μαλιστα πολυ διοτι συνηθως τετοια καλωδια εχουν και μεγαλη διατομη οποτε η κολληση πρεπει να ειναι σωστη :a0210:

Αν αγοράσει πραγματικά καλό καλώδιο ρεύματος....!!!???
σίγουρα θα πρέπει να ζητήσει την βοήθεια κάποιων που ξέρουν.
συμφωνώ με οσα γράφεις
Οι σωστές κολλήσεις είναι ο πρώτος παράγοντας και τα βύσματα μετά

Κατι που επισης πρεπει να προσεξει ειναι και τα διαφορετικα χρωματα στα καλωδια που ειναι για την αμερικη.Μαυρο=καφε,ασπρο=μπλε και πρασινο=γειωση

Κατι που επισης πρεπει να προσεξει ειναι και τα διαφορετικα χρωματα στα καλωδια που ειναι για την αμερικη.Μαυρο=καφε,ασπρο=μπλε και πρασινο=γειωση

Τα ξέρω αυτά
Το μόνο που δεν ξέρω είναι πιό καλώδιο θέλει να αγοράσει αυτός που έβαλε το νήμα στον χώρο