Στην εξαιρετική περιγραφή των ενεργειών που παρέθεσε ο flaski και πρέπει να κάνεις, να προσθέσω ότι και εγώ ξεκίνησα πριν από 1 χρόνο ακριβώς αυτή την περιπέτεια, η οποία συνεχίζεται, αφού οι βιντεοκασέτες και οι minidv που έχω ήταν πολλές.
Έχω και εγώ μια Canon από εκείνη την εποχή, που χρειάζεται σύνδεση firewire, όπως όλες της εποχής. Στην περίπτωσή μου, όταν την σ´θνδεσα πάλι πέρυσι, δεν βρήκα το καλώδιο που είχε στη συσκευασία και έβαλα ένα άλλο που βρήκα στη σακούλα με τα καλώδια. Παιδεύτηκα πολύ για να δω την εικόνα στο premiere Pro, που δουλεύω από χρόνια, αλλά χωρίς επιτυχία. Πάνω στην απελπισία, πήγα στο Πλαίσιο και αγόρασα ένα άλλο καλώδιο και αυτό ήταν!!! Μετέτρεψα όλες τις βιντεοκασέτες σε ψηφιακό σήμα και πέρασα όλες τις minidv στον υπολογιστή.
Το καλό με αυτές τις κάμερες είναι ότι, με την κατάλληλη συνδεσμολογία, μπορείς να συνδέσεις ένα video player πάνω στη μηχανή και με το firewire στο pc η μηχανή μετατρέπει το αναλογικό σήμα της βιντεοκασέτας σε ψηφιακό και το αποθηκεύεις σε σκληρό (εσωτερικό ή εξωτερικό). Στην περίπτωσή μου, είχα αγοράσει ένα MyBook usb 3.0 2ΤΒ, ειδικά για το σκοπό αυτό, και πέρασα όλο το ψηφιοποιημένο υλικό πάνω σ' αυτόν. Στη συνέχεια επεξεργάζομαι τα επεισόδια, κατά ενότητες, και φτιάχνω BD με όλες αυτές τις ωραίες αναμνήσεις από εποχές των αρχών της δεκαετίας του '80. Μέχρι τώρα έχω φτιάξει 9 BD και ... προχωράω, αλλά έχει αρκετή δουλειά, αν θέλεις να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα και όχι απλά μια αποθήκευση του υλικού.