Μετατροπή logitech z-560 "4.1" σε καθαρό sub

Pslymer

New member
20 October 2010
15
Καλημέρα σας, είναι η πρώτη φορά που γράφω και οι γνώσεις μου συγκριτικά με ότι διαβάζω απο κάποια μέλοι υστερούν.

Έχω τα ηχεία της logitech Z-560, 4,1 σύστημα που κατά τον κατασκευαστή δίνει 180W RMS το sub. Πως μπορώ να μετατρέψω το sub ώστε να το οδηγήσω απευθείας από έναν AV. Σίγουρα θα χρειαστεί να προσθέσω και ενός είδους προενισχυτή για ρύθμιση έντασης.
Ηλεκτρονικός είμαι αλλά η δουλειά μου δεν με έχει αποκρίνει πολύ από αυτά και …
Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να το χειριστεί??? Θεσσαλονίκη μεριά όμως.
:grinning-smiley-043

Το ‛sub’ εμπεριέχει και τους ενισχυτές.
Λογικά το μόνο που θες να κάνεις είναι να πάρεις τη Sub Line Out από τον AV και να τη συνδέσεις στην κατάλληλη είσοδο του ‛sub’. Και να ελέγχεις τη στάθμη του sub από τα σχετικά ρυθμιστικά της Logitech.

ναι σωστα, αλλα το ρυθμιστικό τον ηχείων έχει χαλάσει. To sub έπαιρνε απο την front stero line του 4.1 μεσω φίλτρου. Άρα κάτι θα πρέπει να βάλω για να ρυθμίζω την ένταση του sub. Τι θα είναι αυτό όμως??

ναι σωστα, αλλα το ρυθμιστικό τον ηχείων έχει χαλάσει. To sub έπαιρνε απο την front stero line του 4.1 μεσω φίλτρου. Άρα κάτι θα πρέπει να βάλω για να ρυθμίζω την ένταση του sub. Τι θα είναι αυτό όμως??

Πιθανά να είναι πιο εύκολο να επιδιορθώσεις τη βλάβη. Να φανταστώ ότι απλά το ποτενσιόμετρο μας έχει αφήσει ?

Παρεμπιπτόντως τι εξόδους έχει ο AV ενισχυτής μόνο για ηχεία ή και pre-out?

Θα ήταν…. αλλά το ρυθμιστικό δεν παίζει 2 κανάλια, έφαγε αρκετά χτυπήματα όπως μου αποκάλυψαν αργότερα..
Ενισχυτή θα μου δώσει ένας γνωστός γιατί σχεδιάζει να πάρει άλλο. Μιλάμε για τον YAMAHA RX-V430, αν δεν μου δώσει θα αγοράσω εγώ έναν. Για αρχή και μόνο λόγω κόστους σκέφτομαι να βάλω τα υπάρχον 4 ηχεία Logitech, με ισχύ κατασκευαστή 53W και το sub αν το καταφέρω για ενεργό. Δύσκολοι καιροί, σιγά σιγά θα το χτίσω.
Θα πρέπει :
  • να βρω την είσοδο στο κομμάτι του ενισχυτή για πού οδηγεί το sub γιατί έχει και άλλους 4 ενισχυτές για τους δορυφόρους. Έχω μόνο υποψίες για το πώς θα το ψάξω.
  • να μάθω τι θα χρησιμοποιήσω (φαντάζομαι προενισχυτή) για να εισάγω το σήμα από τον AV ώστε να μπορώ να ρυθμίσω την ένταση.Για αυτό δεν έχω ιδέα.

Άραγε υπάρχει κανείς γνωστός ή μέλος του AV που να έχει εργαστήριο, να επισκευάζει για βοήθεια?

Yamaha RX-V430
http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/av-receivers-amps/rx/rx-v430_black__u/?mode=model

SUBWOOFER PRE-OUT

The new receiver provides a subwoofer pre-out so that the low frequency signals can go directly to your powered subwoofer.

Αλλαξε το χαλασμενο ποτενσιομετρο και συνδεσε το sub pre out στην εισοδο του logitech....εννοειται οτι τους δορυφορους δεν θα τους συνδεσεις στο logitech αλλα στον yamaha...

δεν νομιζω να βγαλεις ακρη μ αυτο που θες να κανεις...
η logitech οπως και πολλες αλλες εταιριες φτιαχνουν (θα μπορουσε να πει κανεις επιτεδες) πολυπλοκες και δυσνοητες πλακετες,ασε που λογικα σχεδον ολα θα ειναι smd εκει μεσα...

Οκ, προενισχυτή έχει. Το control της logitech ξεχαστε το δεν παιζει, δεν υπάρχει.
βύσμα εισόδου του ενισχυτη 4,1 λογικά το ένα θα ήταν για το sub. Αν και εφόσον το βρω, σημείωση το κομάτο του sub επαιζε κανονικά, θα χρειαστώ ένα hardware εξάρτημα ώστε να μπορώ να μετριάζω την απόδοσή του. Όπως έχουν ένα κουμπί volume όλα τα ηχεία. Τι hardware εξάρτημα θα είναι αυτό γιατί κάπως θα πρέπει να την ρυθμίζω την ένταση του. αν δεν είναι προενισχυτης τι θα είναι!!!!!????!!

Κανονικα δεν χρειαζεσαι ελεγχο εντασης του subwoofer.
Γινεται αυτοματα... Αλλαζοντας την ενταση στον πολυκαναλο ενισχυτη αλλαζει αυτος και την σταθμη εξοδου του ενεργου subwoofer.
Το μονο που ισως σου ηταν χρησιμο ειναι ρυθμιση του gain. Κατι σαν ρυθμιση εντασης, μονο που το ρυθμιζεις μια φορά και παραμενει σταθερο.

Δοκιμασε για αρχη χωρις ρυθμιση gain. Σε χαμηλες εντασεις.
Απλα αν πας σε μεγαλες εντασεις ισως δεν αντεξει το subwooofer.
Χρησιμοποιωντας τα ηχεια του logitech στον Yamaha ετσι και αλλιως θα εισαι περιορισμενος στο "ανοιγμα" της εντασης, οποτε λογικα θα εισαι ενταξει και με το sub.

Επισης δεν ξερω αν ο ενισχυτης των logitech εχει προβλημα οδηγησης χωρις να ειναι συνδεμενα τα ηχεια. Λογικα αφου δεν θα δωσεις σημα στις εισοδους δεν θα υπαρχει προβλημα ετσι και αλλιως.

Αν ανάβει απλά δεν δουλεύει το ποτενσιόμετρο μπορείς να το κάνεις Bypass να παίζει ο ενισχυτής πάντα Full και να ελέγχεις την ένταση του Subwoofer από τον ενισχυτή.

Σε περίπτωση που κάπως δουλεψει το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδέσεις το Subwoofer Pre-Out με το Stereo Input.

Η πιο εύκολη λύση πάντως είναι να το σούταρες και να έπαιρνες ένα Yamaha YST-SW030 μεταχειρισμένο,υπάρχει ένα στις αγγελίες νομίζω γύρο στα 50ε,αλλά θαρρώ πως ένα Subwoofer είναι άχρηστο όταν έχεις πάνω κακά ηχεία,γι'αυτό θα σου πρότεινα να έπαιρνες πρώτα κάνα ηχείο βιβλιοθήκης πχ Koda του 50ρικου για αρχή.