ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ MKV ΣΕ DVD

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,105
1,051
ΑΘΗΝΑ
δοκιμασα το ConvertXtoDvd 3.
παρολο που εικονα ειναι καλη,
ανα καρε θολωνει-ξεθολωνει συνεδευομενη απο κομπιασματα.
υπαρχει καποιο δοκιμασμενο προγραμματακι γι`αυτη την δουλεια?

Υπάρχει λόγος που κάνεις αυτή τη μετατροπή; Κάνοντας τα mkv (υποθέτω τα έχεις σε HD) dvd χάνεις το HD! Για το πρόβλημα υποψιάζομαι ότι έχει να κάνει με το ότι τα περισσότερα mkv είναι στα 23.98fps, και συνήθως οι ρυθμίσεις στο convertxdvd αν τις αφήσουμε όπως είναι, είναι για pal σε 25fps. Κάτι παρόμοιο είχα κι εγώ σε μετατροπή mkv (απλής ανάλυσης όμως) σε dvd, κάθε λίγα δευτερόλεπτα η εικόνα "πήδαγε" κατά κάποιο τρόπο. Το ρύθμισα σε ntsc και έστρωσε...

Δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ προβλημα με το ConvertX. Μήπως να πειραματιστείς με το output απο Pal σε Auto ή το αντίθετο;

Όσον αφορά την ποιότητα, τις μετατροπες τις κάνω σε 8,5Gb DVD, χάνει σε σχέση με το αρχικό 720p mkv, αλλά παραμένει κατά πολύ ανώτερο σε σχέση με ένα απλό DVD, ακόμα και απο το "μανίσιο".

Re: Απάντηση: ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ MKV ΣΕ DVD

Υπάρχει λόγος που κάνεις αυτή τη μετατροπή; Κάνοντας τα mkv (υποθέτω τα έχεις σε HD) dvd χάνεις το HD! Για το πρόβλημα υποψιάζομαι ότι έχει να κάνει με το ότι τα περισσότερα mkv είναι στα 23.98fps, και συνήθως οι ρυθμίσεις στο convertxdvd αν τις αφήσουμε όπως είναι, είναι για pal σε 25fps. Κάτι παρόμοιο είχα κι εγώ σε μετατροπή mkv (απλής ανάλυσης όμως) σε dvd, κάθε λίγα δευτερόλεπτα η εικόνα "πήδαγε" κατά κάποιο τρόπο. Το ρύθμισα σε ntsc και έστρωσε...

εχω καποια παιδικα του μικρου και θελω να τα κανω dvd να μου αδεισουν το χωρο.

Δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ προβλημα με το ConvertX. Μήπως να πειραματιστείς με το output απο Pal σε Auto ή το αντίθετο;

Όσον αφορά την ποιότητα, τις μετατροπες τις κάνω σε 8,5Gb DVD, χάνει σε σχέση με το αρχικό 720p mkv, αλλά παραμένει κατά πολύ ανώτερο σε σχέση με ένα απλό DVD, ακόμα και απο το "μανίσιο".

δοκιμαζω και επανερχομαι.

το γυρισα σε ntsc και ολα οκ...

τους υποτιτλους μου βγαζει λιγο περιεργους αλλα δεν με πειραζει.

ευχαριστω,

Ωραία αφού λύθηκε το πρόβλημα των καρέ, οι υπότιτλοι δεν θα είναι πρόβλημα. Μέσα στις ρυθμίσεις, μπορείς να επιλέξεις γραμματοσειρές και μέγεθος. Μην βάλεις καμιά τρελή γραμματοσειρά, γιατί πιθανότατα δεν θα την υποστηρίζει η φέτα σου. Αν θυμάμαι λάθος και δεν βρίσκονται αυτές οι ρυθμίσεις μέσα στις επιλογές, τότε δοκίμασε στην κεντρική οθόνη να ξεδιπλώσεις τις ιδιότητες του βίντεο και κάνε διπλό κλικ στην γραμμή που αναφέρει τους subtitles. Και πειραματίσου με τις εκεί ρυθμίσεις. Λυπάμαι που δεν μπορώ να σου δώσω σαφείς οδηγίες, αλλά είμαι σε παραθέρηση και δεν έχω τον υπολογιστή μου για να τα δω ακριβώς.

Ωραία αφού λύθηκε το πρόβλημα των καρέ, οι υπότιτλοι δεν θα είναι πρόβλημα. Μέσα στις ρυθμίσεις, μπορείς να επιλέξεις γραμματοσειρές και μέγεθος. Μην βάλεις καμιά τρελή γραμματοσειρά, γιατί πιθανότατα δεν θα την υποστηρίζει η φέτα σου. Αν θυμάμαι λάθος και δεν βρίσκονται αυτές οι ρυθμίσεις μέσα στις επιλογές, τότε δοκίμασε στην κεντρική οθόνη να ξεδιπλώσεις τις ιδιότητες του βίντεο και κάνε διπλό κλικ στην γραμμή που αναφέρει τους subtitles. Και πειραματίσου με τις εκεί ρυθμίσεις. Λυπάμαι που δεν μπορώ να σου δώσω σαφείς οδηγίες, αλλά είμαι σε παραθέρηση και δεν έχω τον υπολογιστή μου για να τα δω ακριβώς.

καλα να περασεις....:2thumb22sup:

Προσωπικά για την μετατροπή MKV σε DVD χρησιμοποιώ το TheFilmMachine...

Πολύ καλύτερη ποιότητα από το Convert.. αλλά και περισσότερος χρόνος..

Α'.. Δεν κάνει και menu....

Οπότε ... ότι σε εξυπηρετεί καλύτερα..

θα το τεσταρω κι`αυτο....:a0210:

τους βγαζει σαν να μην εχουν κακη αναλυση.

καπως σαν συμπιεσμενους....:AFADF0:

Με συγχωρείs για την καθυστερημένη απάντηση...:nounder:

Το output (dvd) θα το βάλειs στο auto.
Στουs υπότιτλουs θα βάλειs verdana bold,
size 20 και θα σου προτείνει και να το κάνειs,
το line των υπότιτλων 44 (αν θυμάμαι καλά).
Δεν θα έχειs κανένα πρόβλημα. :a0210:

Με συγχωρείs για την καθυστερημένη απάντηση...:nounder:

Το output (dvd) θα το βάλειs στο auto.
Στουs υπότιτλουs θα βάλειs verdana bold,
size 20 και θα σου προτείνει και να το κάνειs,
το line των υπότιτλων 44 (αν θυμάμαι καλά).
Δεν θα έχειs κανένα πρόβλημα. :a0210:

don`t worry...
καλοκαιρακι ειναι.
εγω λογω οικογενειακων υποχρεωσεων δεν πηγα πουθενα και βρηκα χρονο να ασχοληθω.

θα δοκιμασω τις επιλογες στην επομενη μετατροπη και θα σου πω.

ευχαριστω,:music-smiley-005:

άτι περισσότερο για το TheFilmMachine..? Που μπορώ να το βρώ ,εστω και demo για να πάρω μια ιδέα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ MKV ΣΕ DVD

άτι περισσότερο για το TheFilmMachine..? Που μπορώ να το βρώ ,εστω και demo για να πάρω μια ιδέα?

http://members.home.nl/thefilmmachine/

Είναι η πλήρης έκδοση, καθότι freeware...
Έχω να το χρησιμοποιήσω κανα χρόνο τώρα (έπαψα να κάνω τα mkv σε dvd)...

Το site περιέχει ότι χρειάζεσαι για να το στήσεις... (έχει και Forum)

Καλή δοκιμή...