Μετατροπή οπτικής σε RCA...????

efthimis30

New member
13 September 2007
62
Αθήνα
Καλημέρα σε όλους και καλό καλοκαίρι!!!

Ειμαι ο κάτοχος μίας καινούριας Samsung UE406500. Πολύ καλή αγορά (989Ε) και πολύ καλή τηλεόραση.... το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχει αναλογική έξοδο ήχου (RCA) αλλά μόνο ψηφιακή μέσω οπτικής. Ο ενισχυτής που έχω έιναι ένας Yamaha RX-797 τον οποίο και καρα-γουστάρω και δεν το δίνω ούτε σε 50 χρόνια...:-) Συνεπώς δεν μπορώ να συνδέσω τα ηχεία μου (Indiana Line Arbour 4.02 floor standing)... ο μόνος ήχος που μπορώ να έχω είναι μέσω RCA από το DVD μου κι όχι απευθείας απο την TV. Ο μόνος αντάπτορας που έχω βρει είναι ο ακόλουθος...
http://www.elektronik.gr/eshop/inde...ucts_id=1037&zenid=t7k7sjtk4nq8p9enb7eauo8k80

Η ερώτηση είναι απλή... τι μπορώ να κάνω (οχι κ´πολλά) και αν κάποιος έχει κάνει την αντίστοιχη μετατροπή και τι αποτελέσματα είχε (αν αξίζει τέλος πάντων και δεν εχει καποιο "φριχτο" αποτέλεσμα σε απόδοση ήχου...).... Ξέρω ότι δεν το σκέφτηκα πριν την ´κάνω την αγορά αλλά τον Αυγουστο ένα μυαλο πόσο να δουλέψει... σας ευχαριστώ όλους και καλα μπάνια...

PS: Απο αύριο θα βουτώ κι εγώ στην Λευκαδίτσα μου...

Καλημέρα!!

Αυτό που έχεις στο link είναι μετατροπέας optical σε coaxial (πάλι ψηφιακό σήμα δηλαδή). Συνεπώς δεν κάνει για την δουλειά που το θέλεις μιας και ο ενισχυτής σου είναι στερεοφωνικός και δεν διαθέτει ψηφιακές εισόδους ήχου.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι digital to analogue converter (dac δηλαδή) τα οποία κοστίζουν. Συνεπώς θα πρότεινα κάποια στιγμή να αγοράσεις έναν νέο πολυκάναλο ενισχυτή.

Eναλλακτικά της αγοράς DAC ή καινούριου ενισχυτή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η έξοδος ακουστικών της τηλεόρασης ή η έξοδος γραμμής ήχου που υπάρχει σε κάθε SCART, για σύνδεση με τον υπάρχοντα ενισχυτή. ;)

δεν υπάρχει σε κάθε σκάρτ....φίλε jl?...συνήθως το ένα είναι είσοδος έξοδος και το άλλο είσοδος...να το προσέξει αυτό...και στις δικές μου μια είναι και τα 2 και η άλλη μόνο είσοδος...καλύτερα να το δει στο μάνιουαλ...

πάντως το ανταπτοράκι αναμένεται αλμυρό...κοντά στο 60άρι....οπότε δοκίμασε το σκάρτ...

υπαρχει μετατροπέας φίλε μου και θα τον φέρει η konig απο το σεπτέμβριο..

για του λόγου το αληθές....
http://www.ipshop.gr/product-id-35239.html

αλλά θα έρθει το σεπτέμβριο....και μετά...

Last edited by a moderator:
δεν υπάρχει σε κάθε σκάρτ....φίλε jl?...συνήθως το ένα είναι είσοδος έξοδος και το άλλο είσοδος...να το προσέξει αυτό...και στις δικές μου μια είναι και τα 2 και η άλλη μόνο είσοδος...καλύτερα να το δει στο μάνιουαλ...

Πάλι τους "μοντερνισμούς" άρχισαν οι Κορεάτες; Είσαι σίγουρος ότι η μία είναι μόνο είσοδος; Προσωπικά, δεν έχω βρει ακόμα τηλεόραση που να έχει μόνο είσοδο SCART...

Συνήθως, όταν υπάρχουν δύο SCART, το ένα παίζει by default στην έξοδο ό,τι βλέπουμε εκείνη την ώρα, ενώ στο άλλο μας παρέχεται η δυνατότητα να επιλέξουμε μεταξύ δέκτη ή κάποιας εισόδου.

Μία παράκληση, φίλε libair: όταν θέλεις να προσθέσεις κάτι στα λεγόμενά σου, μπορείς για ένα διάστημα 10 λεπτών να κάνεις edit το αρχικό σου post. Είναι λίγο κουραστικό και αντιαισθητικό να υπάρχουν 4-5 συνεχόμενα post μίας σειράς, του ίδιου χρήστη, με διαφορά ενός λεπτού το ένα από το άλλο. Καθαρά φιλικά... -bye-

έχεις δίκιο...
όχι μόνο σε κορεάτες..και σε μερικά άλλα κομμάτια που έχουν πεσει στα χέρια μου...αν δε με γελάει η μνήμη μου..

τέσπα το θέμα είναι ότι ο φίλος αν δεν ακολουθήσει αυτή την οδό θα το ακριβοπληρώσει..εκεί ποντάρουν και οι εταιρίες ...στην συμβατότητα προς τα πίσω...

το έκανα σωστά αυτή τη φορά εεε..??

Last edited:
Σας ευχαριστω πολύ... ναι τελικά θα δοκιμάσω την έξοδο scart που δεν το είχα σκεφτεί καθόλου.. η έξοδος ακουστικών έχει πολύ φτωχό αποτέλεσμα και δεν αξίζει τον κόπο... και αν δεν μείνω ικανοποιημένος απο το scart τότε θα περιμένω το DAC που πρότεινε ο φίλος κι ας είναι και λιγάκι τσουχτερό... απο αγορά νέου ενισχυτή είναι λιγότερο τσουχτερό...:-))))

Και πάλι σας ευχαριστώ και συγνώμη που άργησα ... είμαι σε διακοπές...

... και πως να είχα σκεφτεί την έξοδο scart αφού δεν υπάρχει καν scart στο πίσω μέρος... ούτε είσοδος ούτε έξοδος... οποτε παμε υποχρεωτικά στο DAC και βλέπουμε...

... και πως να είχα σκεφτεί την έξοδο scart αφού δεν υπάρχει καν scart στο πίσω μέρος... ούτε είσοδος ούτε έξοδος... οποτε παμε υποχρεωτικά στο DAC και βλέπουμε...

Kι όμως, υπάρχει...

Στα παραφερνάλια που σου δόθηκαν με την τηλεόραση, περιλαμβάνεται και το σχετικό ανταπτοράκι, που μετατρέπει το mini-SCART που έχει η συσκευή στην πλάτη της σε κανονικό...

.. η έξοδος ακουστικών έχει πολύ φτωχό αποτέλεσμα και δεν αξίζει τον κόπο...
Ποσο "φτωχο" δηλαδη; Τι ακριβως θες να στελνεις στον ενισχυτη;
Εγω πχ κανω ακριβως αυτο το πραγμα (συνδεω ενισχυτη με την εξοδο ακουστικων) για να δωσω λιγη "αισθηση" ειτε σε ποδοσφαιρικα ματς ειτε σε μουσικες εκπομπες, δηλαδη μιλαμε παντα για τηλεοπτικο σημα και η ποιοτητα με υπερ-ικανοποιει! (τοσο χαλια εξοδο ακουστικων εχει η samsung?)
Αν η χρηση σου δεν αφορα τηλεοπτικο σημα υπαρχουν ενα σωρο δυνατοτητες (που και τηλεοπτικο σημα να αφορα, αρκει να παρεις ας πουμε καποιον ξεχωριστο δεκτη που μπροστα στο κοστος ενος καλου dac ειναι ... ψιχουλα)!

Λοιπόν... το πήρα τελικά το πραγματάκι και το συνέδεσα χθες με την τηλεόραση και τον ενισχυτή... έπαιξε κανονικά απλά σε σχετικά χαμηλή ένταση. Μάλιστα αν έχεις κλειστή την πηγή (στην προκειμένη την TV) ακούγεται ένα δυνατό βουητό το οποίο μάλλον δηλώνει ότι έχουμε σημαντικές απώλειες γι αυτό και η ένταση είναι χαμηλή...

Σχετικά με το mini scart: είναι είσοδος στην τηλεόραση κι όχι έξοδος το είχα δοκιμάσει ήδη....

Σχετικά με την έξοδο των ακουστικών: Ναι το αποτέλεσμα είναι άπειρα φτωχό σε σχέση με την προηγούμενη samsung που είχα και πάντα για την ποιότητα των ηχείων και του ενισχυτή που πραγματικά λυπάσαι να τα ακούς να παίζουν έτσι....

... οπότε η μόνη λύση ήταν το ανταπτοράκι της KONIG από το IpSjop.gr όπως ανέφερα παραπάνω...

Παίδες τον πήρα κι εγώ τον αντάπτορα αλλά παίζει μόνο αν το ψηφιακό σήμα που δίνουμε στην είσοδο είναι 2 κάναλο.Στα πολυκάναλα βγάζει μόνο παράσιτο.
Για ν'ακούσω ήχο στέρεο από πολυκάναλο ψηφιακό σήμα τι πρέπει να κάνω?Η tv δε βγάζει σε αναλογική έξοδο ήχο όταν παίζει υλικό απ'το usb και ο ενισχυτής μου είναι αναλογικός και δε θέλω να πάρω ψηφιακό γιατί α)δε με ενδιαφέρει πολυκάναλος ήχος προς το παρόν και β)για να πάρω ενισχυτή με ανάλογη ποιότητα ήχου μ'αυτόν που έχω τώρα θα χρειαστεί να αγγίξω το 1000ρικο (κάτι το οποίο δεν έχω σκοπό να κάνω γιατί ότι και να πάρω σε 2 χρόνια πάλι θα είναι για πέταμα για κάποιον λόγο που αυτή τη στιγμή δε μπορώ να φανταστώ και ως δια μαγείας θα δημιουργήσουν οι κατασκευάστριες εταιρείες όπως πάντα και θα εκνευριστώ άσχημα).
Δώστε καμιά ιδέα γιατί έχω διαβάσει εκατοντάδες threads και έχω σπάσει το κεφάλι μου εδώ και αρκετές μέρες και λύση δε βρίσκω.
Να σημειωθεί οτί έγινε αγορά καινούριας τηλεόρασης 50",dac και μίκτη για χρήση 80% συναυλιών mkv με ακρόαση μέσω του ενισχυτή και των ηχείων που ήδη έχω και αυτή τη στιγμή 2 εβδομάδες μετά την αγορά του εξοπλισμού ακόμα δε μπορώ να το κάνω.
Να τα πετάξω όλα και να πάω να ζήσω σε καμιά σπηλιά?Αυτή τη στιγμή φαντάζει πολύ καλή ιδέα..:FSGSFGS4:

Last edited:
Κοίταξε αν στο μενού ήχου της τηλεόρασης υπάρχει επιλογή για downmix 5.1 -> 2 ch. stereo και ενεργοποίησέ την.

Δυστυχως δεν έχει τέτοια επιλογή,έψαξα και όλες τις εκδοχές των ρυθμίσεων.
Εξωτερικό media player που να βγάζει αναλογική στέρεο έξοδο ακόμη και για τα πολυκάναλα ματροσκα υπάρχει?Αν είναι να πάω να πάρω ένα media player να τελειώνει η υπόθεση..