Μετατροπή powerpoint 2002 σε βίντεο

tasos.cz

Supreme Member
21 December 2008
3,335
ΤΣΕΧΙΑ
Καλημέρα από τα ξένα συμπατριώτες. Έχω ένα όμορφο αρχείο με εικονες και ηχο μιας παρουσίασης του powerpoint 2002 και θελω να το μετατρεψω σε αρχείο βίντεο για να το αναρτήσω στο youtube. Έμαθα ότι μόνο το powerpoint 2010 κάνει αυτήν την μετατροπή με την απλή επιλογή σώσιμο ως βίντεο, όχι όμως το παλιό powerpoint 2002. Έχει κάποιος απο σας ασχοληθεί με μετατροπή του powerpoint 2002 σε βίντεο? Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
Tasos.cz :fahne90:

Τελικά βρήκα ένα πρόγραμμα που κανει μετατροπη του powerpoint σε βίντεο, ειναι το E.M. PowerPoint Video Converter που μετατρεπει αρχεια powerpoint σε μορφη WMV video, AVI video ή MPG video. Η μετατροπη ειναι αρκετα γρηγορη, αλλα η ποιοτητα εικονας βιντεο δεν ειναι καλη, ο δε ηχος βιντεο ειναι επιεικως απαραδεκτος.

Bρήκα επισης και ένα αλλο πρόγραμμα το PowerDVDPoint Lite, ειναι πολυ καλυτερο απο το E.M. PowerPoint Video Converter, βγαζει πολυ καλυτερη ποιοτητα εικονας μετα την μετατροπη του powerpoint 2002 σε βίντεο, δεν μου βγαζει ομως βιντεο με ηχο, παρα μονο με εικονα. Δεν ξερω γιατι, μηπως επειδη ειναι free και μονο η εκδοση pro ειναι και με ήχο?

Γιά το 2002 δεν γνωρίζω...γιά το 2007 ένα απο τα κλύτερα και ίσως το καλύτερο γιά αυτη την δουλειά με πολλές επιλογές αλά και αυτό με την μικρότερη δυνατή απώλεια εικόνας έκανε την καλύτερη δουλειά...πρόκειται γιά το pp2dvd

Γιά το 2002 δεν γνωρίζω...γιά το 2007 ένα απο τα κλύτερα και ίσως το καλύτερο γιά αυτη την δουλειά με πολλές επιλογές αλά και αυτό με την μικρότερη δυνατή απώλεια εικόνας έκανε την καλύτερη δουλειά...πρόκειται γιά το pp2dvd

Ευχαριστώ για την πληροφια συμπατριωτη, θα το κοιταξω και αυτο το προγραμμα, εφοσον ειναι free ή τουλάχιστον με δωρεαν δοκιμη. Στο μεταξυ ψαχνοντας βρηκα ενα αλλο προγραμμα μετατροπης του powerpoint 2002 σε βιντεο, ειναι το Moyea PPT to Video Converter που ειναι ακριβως αυτο που ψαχνω, με τελεια μετατροπη εικονας και ηχου. Το μεγαλο μειονεκτημα του ειναι οτι δεν ειναι free, το ομορφο βιντεακι του πηρα μετα την μετατροπη φερει αναγκαστικα ακριβως στο κεντρο σαν σταμπα την ιστοσελιδα της Moyea προφανως για διαφημιση.

Ναι το έχω δοκιμάσει και αυτό, αλά προσωπικά δεν μου έκανε γιατί δεν δίνει την επιλογή γιά manual αλλαγή των slide's.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ευχαριστώ για την πληροφια συμπατριωτη, θα το κοιταξω και αυτο το προγραμμα, εφοσον ειναι free ή τουλάχιστον με δωρεαν δοκιμη. Στο μεταξυ ψαχνοντας βρηκα ενα αλλο προγραμμα μετατροπης του powerpoint 2002 σε βιντεο, ειναι το Moyea PPT to Video Converter που ειναι ακριβως αυτο που ψαχνω, με τελεια μετατροπη εικονας και ηχου. Το μεγαλο μειονεκτημα του ειναι οτι δεν ειναι free, το ομορφο βιντεακι του πηρα μετα την μετατροπη φερει αναγκαστικα ακριβως στο κεντρο σαν σταμπα την ιστοσελιδα της Moyea προφανως για διαφημιση.
Στείλε μου ένα mail σου...

άν κανείς θέσει το μέγεθος της παρουσίασης σε μεγαλύτερο απο τη προεπιλογή, στο διπλό πχ, αλλά πάντα με την ίδια αναλογία, για να μή παραμορφωθεί όπως τείνει να κάνει το PPT,
και μετα την εξάγει σε μορφή jpg, θα έχει υψηλής ευκρίνειας υλικό,
με τη προυπόθεση οτι τυχόν εικόνες μέσα στη παρουσίαση δέν ηταν αρχικώς πολύ μικρές σε ανάλυση.

Με το φάκελο με όλα τα slides as jpg,
μπορεί σε πολλές εφαρμογές να φτίαξει έυκολα ένα video slideshow.

Ίσα-ισα, κάθε φωτό/ slide γίνεται ένα chapter. Μπορεί και "χύμα" να μπούν στο σωστό folder, νομίζω τα τελευταία dvd player τις διαβάζουν.
Αλλά γιατι σε DVD με ανάλυση μόλις 720χ576;
Εκεί θέλει μελέτη απο πρίν ώστε το υλικό να έχει πολύ μεγάλες γραμματοσειρές και μεγάλα κενά ανάμεσα και στις σειρές ώστε να είναι ευανάγνωστο.
Tωρα πια υπάρχουν media players μια σταλιά και με ένα usb stick παίζουν τα πάντα.

Πριν λιγο κατεβασα και δοκιμασα το pp2dvd κανει και για το powerpoint 2002 και εχεις δικιο, ειναι το καλυτερο απόλα, εχει την καλυτερη ποιοτητα εικονας και ηχου. Το μεγαλο προβλημα και το βασικωτερο ομως ειναι οτι δεν ειναι free, δουλευει δοκιμαστικα μονο για 30 ημερες :bigcry: