Απάντηση: Re: Μετατροπή video απο αναλογική κάμερα σε αρχείο PC
μόλις σήμερα δοκίμασα τη μετατροπή με το silver crest και το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Καμιά καλύτερη ιδέα?
Επειδή από την ΠΑ 30.12 που ξεκίνησα την ίδια προσπάθεια αντιμετωπίζω συνεχώς προβλήματα με το θέμα της μετατροπής του αναλογικού σήματος σε ψηφιακό, θα ήθελα να περιγράψεις τις ενέργειες, τα αποτελέσματα και το OS που έχεις στο pc σου, ώστε να δούμε αφενός εμείς αφετέρου όλοι όσοι θέλουν να προχωρήσουν σ' αυτή τη διαδικασία, τις σωστές κινήσεις που πρέπει να γίνουν και τα αντίστοιχα αποτελέσματα.
Δουλεύω με τα Win7 32 και το πρώτο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν ότι μετά την εγκατάσταση είτε της έκδοσης 7 του powerDirector, που συνοδεύει το πακέτο, είτε των 9 και 10 που έχω, μόλις ενεργοποιούσα το capture κράσαρε το πρόγραμμα και έκλεινε. Μετά από πολλές προσπάθειες και τα, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, πολλαπλά τηλεφωνήματα στο (ελληνόφωνο) service της SilverCrest στη Γερμανία (!!!), που ευτυχώς δεν χρεώθηκε από τη 4νετ, σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω τη δυνατότητα λειτουργίας του exe, ως συμβατού με Windows XP SP3, (δεξί κλικ στο exe, properties, compatibility και τσεκάρισμα στο αντίστοιχο κουτάκι0, επειδή δυο φίλοι μοι που αγόρασαν το ίδιο πακέτο, χρησιμοποιούν (ακόμη) XP. Το αποτέλεσμα είναι ότι άνοιξε το capture αλλά χρειάστηκε να αλλάξω συσκευή capture (από τις επιλογές που έχει) και τροποποίηση στις ρυθμίσεις (PAL αντί SECAM κλπ) για να καταφέρω να δω, τελικά, το (έγχρωμο) σήμα στην οθόνη του capture. Επειδή η έκδοση 7 είναι σχετικά φτωχή σε δυνατότητες, εγκατέστησα αρχικά τη 10 και στη συνέχεια την 9, γιατί κάθε προσπάθεια που έκανα για εξαγωγή κλιπ σε avi (έχει δυνατότητα εξαγωγής σε mpeg 1, mpeg 2 και avi) το πρόγραμμα έβγαζε μήνυμα ότι χρειάζεται activation αν και είχα κάνει. Μία προσπάθεια για εξαγωγή σε mpeg 2πέτυχε αλλά η ποιότητα δεν είναι ικανοποιητική.
Επειδή έχω δουλέψει στο παρελθόν με το άλλο σύστημα, δηλαδή μετατροπή του σήματος μέσω της βιντεοκάμερας Canon MV530i που έχω, με την οποία έλεγχα απόλυτα τη λειτουργία του βίντεο, μέσω του Premiere 6.5 που δούλευα τότε (ξεκίνημα του βίντεο και εγγραφή του σήματος, σταμάτημα του βίντεο και διακοπή της εγγραφής, ώστε να καταχωρηθεί το γραμμένο κλιπ κοκ), διαπίστωσα ότι με το SilverCrest δεν έχεις πλέον τον έλεγχο του βίντεο αφού όταν σταματάς την εγγραφή του σήματος, το βίντεο εξακολουθεί να παίζει, οπότε χάνεις το σημείο που που σταμάτησες το κλιπ κλπ.
Η προσπάθεια μέσω της βιντεοκάμερας και του Premiere 6.5, που εγκατέστησα πάλι, αλλά και του Premiere CS4 που έχω, δεν έφερε αποτέλεσμα, μέχρι στιγμής, αφού και στα δύο προγράμματα δείχνει ότι οι συσκευές είναι offline. Θυμάμαι ότι όταν είχα δουλέψει, πριν από χρόνια με το Premiere 6.5είχα αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα αλλά ενώ τότε είχα βρει λύση και λειτούργησε η βιντεοκάμερα online τώρα δεν μπορώ να θυμηθώ τη λύση αυτή.