Μεταξύ Epson ΤW700 - Sony VPLAW15 (~1000 euro)

Samoladopoulos Asteris

Established Member
1 January 2008
258
Θεσ/νίκη
Καλησπέρα φίλοι μου,

Πρόκειται τις επόμενες μέρες να προβώ στην αγορά οικονομικού προβολέα με όριο περί τα 1000 ευρώ

Είμαι μεταξύ των άνωθεν μοντέλων , κυρίος λόγω των καλών απόψεων που έχουν εκφραστεί στη παρέα , με ελαφριά κλίση προς τον Sony , καθώς φαίνεται πως τα πάει πολύ καλά στο μαύρο αν και αναφέρονται πολλά κακά για την εγγύησή της μαμάς εταιρίας

Θα ήθελα να ρωτήσω τους κατόχους αν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα με τα άνωθεν μοντέλα , καθώς και τους πιο έμπειρους επί του θέματος ποιον από τους δύο θα διάλεγαν

Η απόσταση θέασης είναι περί τα 4~5 μέτρα
Δεδομένου της απόστασης , αλλά και του κόστους του προβολέα , για τι διαστάσεων πανί να κοιτάω , και ποια κατηγορία τιμής θα ήταν κατάλληλη από πλευράς απόδοσης προς ποιότητα;
Σαφώς και link , μάρκες αλλά και καταστήματα που να εμπορεύονται οθόνες ειναι παραπάνω από ευπρόσδεκτες!
Για αρχή δεν κοιτάω σε κάτι μηχανικό , αλλά απλό , με βέλτιστο λόγο απόδοσης/τιμής

Ευχαριστώ , και για μια ακόμη φορά αφήνομαι σε καλά χέρια :grandpa:

Κοίταξε και τον OPTOMA HD65.Είναι κορυφαίος. 720p,δέχεται σήμα 1080p/24 και έχει HDMI 1.3.Είναι τεχνολογίας DLP.Αν δεν εχεις πρόβλημα με το rainbow που εγω προσωπικα στο συγκεκριμενο το βλεπω ελαχιστα εως καθολου και δε μενοχλει καθολου τοτε πηγαινε γιαυτη την επιλογη με κλειστα ματια κατα την αποψη μου.

Εγώ εχω τον επσον 600, παλιοτερο μοντελο απο τον 700 και ειμαι ακομη ευχαριστημενος (2 χρονια και 1300 ωρες στη λαμπα).
Γενικοτερα προβληματα στους επσον απο οτι ακουω ειναι η κακη συγκλιση, η ανομοιομορφια (χαρακτηριστικα των lcd αλλα στους επσον ακουγονται περισσοτερο) και... (σχεδον παντα) σκονη στα πανελ (αλλοτε ενοχλητικη, αλλοτε οχι). Θελει προσοχη...

Ο σονυ θεωρηθηκε απο οσους τον ειδαν/κατεχουν καλυτερος απο τον επσον στην ευκρινεια τουλαχιστον.

Το καλο με τον επσον (περα απο την 3ετη εγγυηση και στη λαμπα) ειναι οτι εχει πληθος ρυθμιστικων με τα οποια μπορεις να φερεις το μηχανακι σε καλο επιπεδο... δεν ξερω τι εχει απο ρυθμιστικα ο σονυ.

Ο οπτομα 70, ο οποιος αντικατασταθηκε απο τον 65 θεωρουνταν επισης αριστο μηχανακι με ολα τα καλα των dlp αλλα και τα πιθανα ασχημα (rainbow). Σιγουρα πρεπει να το δεις αν εχεις αυτη τη δυνατοτητα.

Για θεαση απο τα 4-5 μετρα και με βαση τις δυνατοτητες τον προβολεων που κοιτας θα πηγαινα σε οθονη 100"-110" ωστε και να εχω ικανοποιητικο μεγεθος και αποδεκτη ποιοτητα.

Ο TW700 είναι μια εγγυημένη αγορά, από την άλλη ο Sony VPLAW15 είναι μια αρκετά καλή επιλογή. Μεταξύ όμως αυτών των δυο, προσωπικά θα επέλεγα τον
Panasonic PT-AX200E τόσο για ποιότητα κατασκευής όσο για την εικόνα του.
Το καλύτερο βέβαια που έχεις να κάνεις είναι να δεις και τους τρεις ή όποιους άλλους επιλέξεις για να έχεις και προσωπική άποψη.

Οπότε πλέον στο παιχνίδι μπαίνει και ο ΑΧ200 που απ' ότι βλέπω ζητάει ελάχιστα παραπάνω από το όριο που έχω θέσει , και σαν εταιρία την έχω αρκετά εκτίμηση

Βλέπω πως και οι μηχανικές οθόνες κυμαίνονται γύρω στο 300άρι οι περισσότερες , οπότε μάλλον προσανατολίζομαι προς ηλεκτρική , μιας και έκατσα και έκανα τη διαρύθμιση του χώρου , και φαίνεται πως το μοναδικό μέρος που βολεύει να μπει το πανί είναι μπροστά από μπαλκονόπορτα

Προς το παρόν έχω βάλει στο στόχαστρο του ψαξίματος review για τον Sony , αν και βλέπω πως αρκετοί αναφέρουν αισθητή πτώση της φωτεινότητας μετά από σχετικά λίγες ώρες
Σειρά έχουν οι υπόλοιποι τρεις , αν και το ψάξιμο γίνεται κάτω από αντίξοες συνθήκες (γκρίνια , μουρμούρα κτλ. :frusty: )

εγω θα σου ελεγα να βρεις κανα μεταχ 8720.Μακραν ο καλυτερος 720π.Εαν εχεις προβλημα χωρου τοτε οι LCD ειναι μονοδρομος (για εμενα επελεξε προβολεα με την ποιο προσφατη κυκλοφορια).Μπορεις σε παρακαλω να μας πεις που διαβασες παραπονα ιδιοκτητων για την πτωση φωτεινοτητας του topaz?(και μαλιστα πολλοι???)..γιατι πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο(εκτος των φημων που κυκλοφορουν):HTEHETH63:.