ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΟΙΑ ΚΑΜΕΡΑ ?

nikei

New member
13 December 2009
21
Εχω καταληξει στις εξης τεσσερις βιντεοκαμερες.

1.SONY HDR-CX105
2.PANASONIC SD10
3.SANYO Xacti VPC-FH1
4.JVC GZ-HD300

Την βιντεοκαμερα την θελω κυριως για να καταγραφω οικογενειακες στιγμες και κυριως τωρα με τον ερχομο του γιου μου + ταξιδια,εκδρομες(παλι οικογενειακες δλδ)

Ποια απο τις παραπανω μου προτεινετε?

Αν υπαρχει καποια προταση σε HD στο χρηματικο πεδιο που κινουνται οι παραπανω καμερες με περισσοτερες δυνατοτητες,πολυ ευχαριστως να την δεχτω.

Re: ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΟΙΑ?

καλημέρα και χρόνια πολλά-bye-
εχω την σονυ, από το καλοκαίρι. σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος είναι μια τίμια κάμερα για τον αρχάριο χρήστη (όπως είμαι εγώ). Σε λήψεις ημέρας νομίζω θα σε ικανοποιήσει αν και τα χρώματα της θα τα ήθελα λιγο πιο κορεσμένα. σε λήψεις με λίγο φως δεν θα πρέπει να έχεις απαιτήσεις, έχει αρκετό κόκκο.

το πλεονέκτημα της για μένα είναι το μέγεθος της. είναι πολύ μικρή, μπαίνει στις τσέπες ενός μπουφάν και επομένως μπορώ να την πέρνω παντού. από την άλλη τα memory stick είναι πανάκριβα τα άτιμα και τα 8gb που έχει+8gb εσωτερικόύ σκληρού φτάνουν δεν φτάνουν για δύο ώρες εγγραφής
καλό είναι πάντως να ψάξεις στο ιντερνετ για reviews καθώς και σε άλλα νήματα όπως το παρακάτω

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=43748&page=9

GD197 σε ευχαριστω για την απαντηση σου.

Η αναζητηση μου συνεχιζεται με την διαφορα οτι οι τεσσερις βιντεοκαμερες εχουν γινει εξι.:ernaehrung004:Εχουν προστεθει η sony hdr-cx106 και panasonic sd20.Συγκρινοντας τα τεχνικα χαρακτηριστικα των εξι(πλεον) καμερων διακρινω αρκετες διαφορες μεταξυ τους.Επειδη ομως ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ποια ειναι αυτα τα ποιοτικα στοιχεια που κανουν μια καμερα καλυτερη απο μια αλλη θα παρακαλουσα οποιος συμφορουμιτης ΕΙΝΑΙ γνωστης,να δωσει τα φωτα του(αν μπορει ας ιεραρχησει τα 5 σημαντικοτερα στοιχεια).Αν εχει γραφτει κατι αναλογο στο φορουμ παραπεμψτε με εκει ετσι ωστε να μην επαναλαμβανομαστε.

βασικα η sony που αναφερεις δεν εχει σκληρο δισκο.εχει εσωτερικη flash μνημη η οποια οχι μονο δεν καταναλωνει την μπαταρια που καταναλωνει μια με σκληρο αλλα ειναι και γενικα ποιο ανθεκτικια.εγω λεω να αγορασεις την sony.πολυ καλη ποιοτητα και αν θελεις περισοτερη μνημη αγοραζεις αλλη μια 8g με περιποθ 25 ευρο.επισης αν δεν κανω λαθος υπαρχει προσφορα τησ cx 105 με δωρο αλλη μια 8g καρτα οποτε εχεις 16g.

γιατί δεν βάζεις και την Canon Legria HF200 στο παιχνίδι?

Επειδή και εγώ είμαι σε αυτήν την κατηγορία τιμης (με κλεφτές ματιές στην υπέρβαση για την Panasonic Sd300) είμαι ανάμεσα σε HF200 και SD20

ΑΠΟΡΙΕΣ

Καλησπερα σε ολους.

θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις πανω στα τεχνικα χαρακτηρηστικα των βιντεοκαμερων.

Περι φακου.
Carl Zeiss,Canon,Leica dicomar Konica minolta HD.Ποιοι υπερτερουν?

Περι sensor.
Ποιος ειναι καλυτερος?Ο 1/2,5'', ο 1/4'',ο 1/5'' ή ο 1/6''??

Περι διαμετρο φιλτρου.
Οσο μεγαλυτερο τοσο καλυτερα?Π.χ. το 43 καλυτερο του 30,5?

Περι διαφραγματος.

Αυτο με τα f δεν το εχω καταλαβει.Π.χ. το f 1,9-f3,2 καλυτερο του f1,8-3,3?

Περι εστιασης και εστιακης αποστασης.
Εδω τι ισχυει?π.χ. ποιο ειναι καλυτερο στην εστιαση,το 2,9-58 ή το 4,1-65?Στην εστιακη αποσταση το 39,5-592,5 ή το 44,1-706?

Αν θελετε βοηθηστε εναν αρχαριο να μαθει καποια πραγματα παραπανω.:)

Re: ΑΠΟΡΙΕΣ

Περι φακου.
Carl Zeiss,Canon,Leica dicomar Konica minolta HD.Ποιοι υπερτερουν?

Καλοι ειναι ολοι αλλα την διαφορα δεν την κανει μονο ο φακος αλλα η "συνεργασια" φακου και καμερας.

Περι sensor.
Ποιος ειναι καλυτερος?Ο 1/2,5'', ο 1/4'',ο 1/5'' ή ο 1/6''??

Οσο μεγαλυτερος τοσο καλυτερα.

Στις επανω περιπτωσεις οσο μικροτερο το κλασμα τοσο το καλυτερο.

Περι διαμετρο φιλτρου.
Οσο μεγαλυτερο τοσο καλυτερα?Π.χ. το 43 καλυτερο του 30,5?

Οσο πιο μεγαλη η διαμετρος φιλτρου τοσο πιο φωτεινος ο φακος (σε γενικες γραμμες) οποτε καλυτερα το μεγαλυτερο.

Περι διαφραγματος.

Αυτο με τα f δεν το εχω καταλαβει.Π.χ. το f 1,9-f3,2 καλυτερο του f1,8-3,3?

Σχετικα ιδια ειναι αυτα που αναφερεις. Εχει σχεση ομως η ικανοτητα της καμερας στα σκοτεινα. Πόσο ευαισθητη ειναι δηλαδη.

Περα απο ολα αυτα ομως το " πακετο" και η επιλογη του αναλογα τις αναγκες σου ειναι που πρεπει να σε απασχολει.

Ξεχνα τα επιμερους χαρακτηριστικα , σταθμισε τι θες πραγματικα να κανεις και μετα επιλεγεις καμερα βασει αυτου.

kosh

Σε ευχαριστω για την αμεση και διαφωτιστικη απαντηση σου.

θα ηθελα να κανω λιγο πιο συγκεκριμενο το ερωτημα για τους φακους και για τα διαφραγματα.

Φακοι.

θα γραψω συνδιασμο καμερων-φακων.

sony-carl zeiss
panasonic-leica dicomar
jvc-konica minolta
canon-canon
sanyo-?

Ποια απο τις παραπανω συνεργασιες κανει την διαφορα?

Διαφραγμα.

Οσο πιο ευαισθητη τοσο καλυτερα δηλαδη?π.χ το f1.8-3.2 εχει μεγαλυτερη ευαισθησια απο το f2.0-2.8?

Οι αναγκες μου προς το παρον δεν ειναι πολλες αφου θελω να καταγραφω οικογενειακες στιγμες και ταξιδια κυριως.Παρολα αυτα με ενδιαφερει να μαθω καποια πραγματα παραπανω για τα τεχνικα χαρακτηριστικα.

kosh

Σε ευχαριστω για την αμεση και διαφωτιστικη απαντηση σου.

θα ηθελα να κανω λιγο πιο συγκεκριμενο το ερωτημα για τους φακους και για τα διαφραγματα.

Φακοι.

θα γραψω συνδιασμο καμερων-φακων.

sony-carl zeiss
panasonic-leica dicomar
jvc-konica minolta
canon-canon
sanyo-?

Ποια απο τις παραπανω συνεργασιες κανει την διαφορα?

Σιγα σιγα μου τα φερνεις :D

Πες μου ποια μοντελα φερμαρεις και τι μπατζετ εχεις.....

Διαφραγμα.

Οσο πιο ευαισθητη τοσο καλυτερα δηλαδη?
.

Φυσικα οσο πιο ευαισθητη τοσο το καλυτερο εκτος και αν θες να προσθετεις φωτισμο.

π.χ το f1.8-3.2 εχει μεγαλυτερη ευαισθησια απο το f2.0-2.8?

Το μεταβλητο διαφραγμα που βλεπεις σημαινει οτι μεταβαλλεται αναλογα το εστιακο μηκος του ζουμ φακου.

Οσο παει δηλαδη προς τον τηλεφακο το διαφραγμα κλεινει απο μονο του.

Η πρωτη περιπτωση εχει πιο φωτεινο ανοιχτο σε γωνια φακο αλλα πιο σκοτεινο σε τηλεφακο φακο.

Η δευτερη το αναποδο.

Kosh

Ετσι ειμαι εγω τα φερνω με τροπο.:2thumb22sup:

Τα μοντελα για τα οποια εχω ψαχτει ειναι:

1.JVC GZ-HD300
2.SONY HDR-CX105
3.PANASONIC SD20
4.PANASONIC SD10
5.SANYO XACTHI FH1
6.CANON LEGRIA HF200
7.SONY HDR-CX106
8.SONY HDR-CX305
9.PANASONIC SD9

Το μπατζετ ειναι εως 500Ε (γιαυτο και η sony 305 μαλλον βγαινει εκτος διαγνωνισμου,ολες οι αλλες ειναι μεσα στην τιμη.).

Απο τις παραπανω αν ηταν να προκρινεις 3 με σειρα προτεραιοτητας ποιες θα ηταν αυτες?

Και κατι ακομα σχετικα με το διαφραγμα που εγραψες στο τελευταιο ποστ σου.

Ειναι προτιμοτερο πιο φωτεινο ανοιχτο σε γωνια φακο ή πιο φωτεινο σε τηλεφακο?

Ξεχασα να γραψω τι τελευταιες 3.:smile:

Παρακαλω να μπουνε και αυτες στον "διαγωνισμο".:jester:

10.SAMSUNG HMX-R10
11.SAMSUNG HMX-H100
12.JVC GZ-HM200

Και κατι ακομα σχετικα με το διαφραγμα που εγραψες στο τελευταιο ποστ σου.

Ειναι προτιμοτερο πιο φωτεινο ανοιχτο σε γωνια φακο ή πιο φωτεινο σε τηλεφακο?

Αποψη μου το πρωτο. Δεν ειναι κανονας ομως.

Αλλα εξαρταται αμεσα απο την ευαισθησια της καμερας στο ξαναλεω και ποσο καλα τραβαει στα σκοτεινα.

Billmart

Πολυ καλη η προταση σου.

Πλεον η canon legria hf200 ειναι το φαβορι.:D

Το εχω ψαξει απο χιλιες πλευρες και βλεπω οτι ειναι πολυ δυνατη καμερα.

Βεβαια ειναι λιγο πανω στην τιμη σε σχεση με τις αλλες αλλα ειναι μεσα στα ορια του μπατζετ (εως 500Ε).

Πιθανον καταληγω στη CANON LEGRIA HF200.(Η διαφορα της με την vixia ξερει κανεις ποια ειναι?).

Οι 2 εναλακτικες μου ειναι η JVC GZ-HD300 και η SONY HDR-CX105.

Το εψαξα απο 1000 πλευρες.

Ειδα τα συκριτικα τεστ και τις βαθμολογιες στα :slashcam,idealo και camcoderinfo .Ειδα πολλα reviews στο vimeo και το youtube(απο ολες τις 12 καμερες που προαναφερω).

Την εικονα που εχει η CANON LEGRIA HF200 δεν νομιζω οτι την εχει καποια απο τις αλλες(ειδικα στις ληψεις ημερας εχει μεγαλη διαφορα,αλλα και στις νυχτερινες ειναι μια χαρα.).

Και στα τεστ απο τα προαναφερομενα site η Canon hf200 εχει σταθερα (απο) τις κορυφαιες επιδοσεις.

Πολυ χρησιμες οι γνωσεις που μου μετεφεραν ο PHOTIS και ο KOSH,τους οποιους ευχαριστω θερμα για την βοηθεια τους.

Προς KOSH

Αγαπητε φιλε αν εχεις την καλοσυνη θα ηθελα να κανουμε μια επαναληψη στο θεμα του sensor.

Ειχες πει οτι οσο μεγαλυτερος τοσο το καλυτερο.Δηλαδη ο 6'' καλυτερος του 4''.

Αρα το κλασμα 1/sensor οσο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ τοσο το καλυτερο.Δηλαδη το 1/6'' καλυτερο του 1/4''.

Μου φαινεται οτι στο slashcam θεωρουν καλυτερο το αναποδο.

Προφανως εχω κανει λαθος στην κατανοηση οσον αφορα το θεμα με το sensor στο slashcam,γιαυτο και σου ζηταω μια επαναληψη,για να σιγουρευτω.:D

Με βάση αυτά που μάθαμε στο σχολείο το 1/6 είναι μικρότερο από το 1/3 και εκείνο από το 1/2. Το '' σημαίνει ίντσες. Άρα το 1/2 είναι το μισό του τετραγώνου της ίντσας. Το 1/6 είναι το ένα έκτο του τετραγωνικού της ίντσας.

Αλλο τετραγωνο,αλλο τετραγωνικο αγαπητε μου φιλε.

Η απαντηση σου μαλλον προοριζεται για αλλη ερωτηση,οχι για αυτην που εκανα εγω.

nikei σε αυτο ακριβως σου απαντα και εχει απολυτο δικιο.

Ειπα πιο πανω οτι "Οσο μεγαλυτερος ο σενσορας τοσο καλυτερα.

Δηλαδη οσο μικροτερο το κλασμα τοσο το καλυτερο "

το ιδιο σου λεει και ο Βλασης

Οσο πιο μικρο το κλασμα τοσο μεγαλυτερος ο σενσορας.....

Οκ KOSH thank you για την επιβεβαιωση!

Αν θελεις κανε και ενα σχολιο για την επιλογη μου(canon legria hf200).

Παντως απορω με την μεγαλη διαφορα στην τιμη μεταξυ hf200 και hf20.Η μονη τους διαφορα απο οτι ξερω ειναι στον εσωτερικο σκληρο της δευτερης.

Τι καρτα sd να παρω?Καπου διαβασα οτι υπαρχουν διαφορες κλασεις.(4,6 κτλ).

Δεν ξερω αν θα σε βοηθήσει αυτό που θα γράψω ή θα σε προβληματίσει, αλλα σε 1-2 μηνες το πολύ θα βγούν τα νέα μοντέλα της canon. Χαρακτηριστικά τους μπορείς να δείς απο τώρα μια και τα έχουν ανεβάσει.

π.χ. σαν αντικαταστάτης της HF200 φαίνεται να είναι η HF-M306

Και η τιμή της θα είναι κάτω απο 500

όπως είπα και σε άλλο τοπικ, αν θες περίμενε κανα μήνα που θα βγάλει η canon τα νεα μοντέλα της. το αντίστοιχο μοντέλο της HF200 ειναι η HF-M306 και θα είναι σε λίγο καλύτερη τιμή.

Χαρακτηριστικά της μπορείς να δείς εδώ