Μεταξύ του Yamaha RX-A1050 και του Marantz SR 6010, τι θα διαλέγατε;

Ναι έχω δοκιμάσει όπως όλα τα παιδάκια :)
Καταρχάς μην ξεχνάς ότι το σήμα σου περνάει από τον προ όπως και να έχει. Άρα κερδίζεις - χάνεις από κει πιθανότατα. Εμένα ο pass labs x2,5 μου αφήνει τη θετική στάμπα του ακόμα και όταν ακούω δικάναλα από τον avr.
Εγώ θα έλεγα ότι το άκουσμα μέσω marantz είναι ζεστό σωματώδες και ως εκ τούτου εύπεπτο. Υστερεί όμως σε ανάλυση και το ρίχνει το πεπλάκι του προφανώς. Τώρα για το pure direct vs ισοστάθμιση είναι κερδίζεις χάνεις πάλι. Το pure direct είναι πιο καθαρό και ζεστό με λιγότερο σώμα και πιο ακαθόριστη σκηνή καθώς εμπλέκονται τα παιχνίδια του χώρου που η ισοστάθμιση τα περιορίζει.

Ok ευχαριστώ.

Στην περίπτωσή μου, ο τελικός διαθέτει εισόδους xlr & rca φυσικά. Υπάρχει επιλογή με πλήκτρο πια από τις δύο εισόδους θα λειτουργεί κάθε φορά. Ο pro μου είναι συνδεδεμένος μέσω xlr και αναγκαστικά ο av μέσω rca. Αν λοιπόν σκέπτομαι σωστά, δεν υπάρχει περίπτωση παρέμβασης του pro στον av μου. Σκέπτομαι λάθος??

http://advance-acoustic.com/en/hifi-elements/stereo-power-amp/21-x-a160

Στο πίσω μέρος διακόπτης unbal - bal στο μέσον περίπου του μηχανήματος

Ναι αφού παίζεις έτσι ισχυει αυτό που λες. Εμένα ο σχετικός διακόπτης στον τελικο είναι δυσπροσιτος και παίζω μέσω home cinema pass through απο τον προ.

Εντάξει, μόλις αποφασίσω θα ενημερώσω....

Οι av μου μέχρι τώρα ήταν: Ένας onkyo prologic, Marantz sr 5200, Yamaha rx v1500, rx v1600, & rxv767.

O Marantz ήταν η χειρότερη επιλογή μου, με αδύναμο ήχο & όπως ανέφερες παραπάνω με έντονο πέπλο (κάτι που δεν εντοπίζεται εύκολα στους yamaha). Ο λόγος φυσικά που ακόμη δεν έχω καταλήξει, διότι όπως αναφέρεις παραπάνω το μηχάνημα απευθύνεται σε άλλη κατηγορία από ότι ο 1050.

Ευχαριστώ και πάλι.