ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

D I M __ Z

AVClub Fanatic
27 June 2006
11,105
Ελλάδα
από τον φίλο μου τον Γιάννη (www.veneto.gr)

ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ.ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΕ ΧΟΥΜΟΡ….

Αγοράζετε ενα κοτόπουλο 1200 γρ. και ενα μπουκάλι Ουίσκι
Προβλέψτε , αλάτι, πιπέρι ,ελαιόλαδο, και μπείκον σε λωρίδες

Για καλό και για κακό βεβαιωθήτε οτι εχετε και ενα βάζο μαγιονέζα

Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες, αλατοπιπερώστε, και ρίξτε μία
υποψία ελαιόλαδου

Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία, (220 βαθμοί ή
θερμοστάτης στο 5 ) για 10 λεπτά
Σερβιριστήτε ενα ποτήρι Ουισκι και πιειτε το

Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο αφου πρώτα το τοποθετήσετε σε καταλληλο σκευος

Βάλτε και πιειτε ακόμα ενα ποτήρι Ουισκι
Επαναλάβατε αυτο το βήμα αλλες δυο φορές

Μετά απο ένα τέπαρτο φουρνίστε το ανοιγμα για να επιγλέψετε το
κλείσειμο του ψοτόπουλου

Λιάστε ξανά το ουικάλι του Μπίσκη και καπιατήτε μια καλή λουγία

Μετά απο ενα κετα.. οχι πέταρτο της ώρας, αργότερα τελος πάτνων ….
κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνο
ανοίφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε, απαναδονήστε
βάλτε τελος παντων το φωτόπουλο απ την αλλη

καφήστε σε μια λωκο καλέκρα και καβετάστε κανα’δυό φατήρια Κίσκη αμόκα

Νυστε, λυστε ψηστε το κουφόλουπο για μιση φώρα ακόμα .

3 λοτήρια αρφότερα ….

Ζαμέψτε το γατόπουλο απο χαμω, ( επεσε το μακαλισμένο) , καφαρίστε το,
και γάλτε το σε μιάτο

Φτάτε τα κούτρα σας απο το νέσιμο στο κάτωμα απ τα γάδια που μυθικαν
στα κλαπάκια της μουζινας

μην αποχειραθητε να κησωθειτε, μια φαρά ειμαστε εδω μάτω
απομελειώστε το δουκάλι του Ρίσκι

αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμητε ως το χρωι

Την επομενη μέρα , παρτε ενα αλκα σελτζερ
Πηγαινετε να φάτε κρύο kοτόπουλο με μαγιονεζα
και καθαρίστε το μπουρδέλο που δημιουργήσατε στην κουζινα

η επωμενι σινταγι θα..χικ εινε κατσικακι με τσικουδια

http://veneto.gr/blog/?p=60

Μόνο για πόντιους!
ΤΑΝΩΜΕΝΟΣ ΣΟΥΡΒΑΣ

Ποντιακή σούπα.

1 φλυτζάνι κορκότο (εγώ έβαλα 1,5 για να γίνει πιο χυλωμένη)
1 στραγγιστό γιαούρτι (200 γρ)
1 κρεμμύδι
100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
1 κ.τ.σ. αλάτι
2 κ.τ.γ. δυόσμο

Αφού πλένουμε το κορκότο, το ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει. Το αφήνουμε γύρω στα 15' - 20' μέχρι να αρχίσει να χυλώνει.
Παίρνουμε δύο κουταλάρες από το κορκότο σε ένα πιάτο. Το αφήνουμε να γίνει χλιαρό και το αραιώνουμε με το γιαούρτι. Ύστερα το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στην υπόλοιπη σούπα, για να μην κόψει.
Τέλος προαιρετικά:
Σ' ένα κατσαρολάκι ή τηγανάκι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι - όχι πολύ - και λιώνουμε το βούτυρο.
Το ρίχνουμε κι αυτό μέσα στη σούπα και ρίχνουμε και 2 κ.τ.γ. δυόσμο. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο! Σλουρπ!!
tongue.gif

Υ.Γ. Μπορείτε για πιο "ελαφριά σούπα" να ρίξετε το κρεμμύδι χωρίς να το τσιγαρίσετε.
Πάντως αν δεν τσιγαρίσετε το κρεμμύδι με το βούτυρο, η συνταγή είναι "μισή"!!!

Re: Απάντηση: ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Μόνο για πόντιους!
ΤΑΝΩΜΕΝΟΣ ΣΟΥΡΒΑΣ

Ποντιακή σούπα.

1 κρεμμύδι
1 κ.τ.σ. αλάτι
2 κ.τ.γ. δυόσμο

Αφού πλένουμε το κορκότο, το ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει. Το αφήνουμε γύρω στα 15' - 20' μέχρι να αρχίσει να χυλώνει.
Παίρνουμε δύο κουταλάρες από το κορκότο σε ένα πιάτο. Το αφήνουμε να γίνει χλιαρό και το αραιώνουμε με το γιαούρτι. Ύστερα το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στην υπόλοιπη σούπα, για να μην κόψει.
Τέλος προαιρετικά:
Σ' ένα κατσαρολάκι ή τηγανάκι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι - όχι πολύ - και λιώνουμε το βούτυρο.
Το ρίχνουμε κι αυτό μέσα στη σούπα και ρίχνουμε και 2 κ.τ.γ. δυόσμο. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο! Σλουρπ!!
tongue.gif

Υ.Γ. Μπορείτε για πιο "ελαφριά σούπα" να ρίξετε το κρεμμύδι χωρίς να το τσιγαρίσετε.
ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΙΡΟΝ?

σιρόν !!!!!! τι είπες τώρα ..

έχω συγγενή(καραπόντιο) που μου φτιάχνει αν ενδιαφέρεσαι για συνταγή.

Μόνο για πόντιους!
ΤΑΝΩΜΕΝΟΣ ΣΟΥΡΒΑΣ

Ποντιακή σούπα.

1 κρεμμύδι
1 κ.τ.σ. αλάτι
2 κ.τ.γ. δυόσμο

Τέλος προαιρετικά:
tongue.gif

Πω πω, τι μου θύμισες φίλε μου!!! Ώρες πάνω από το πιάτο να το κοιτάω γιατί αν δεν το έτρωγα δεν με αφήνανε να φύγω.
Και σκέψου ότι η ποντιακή κουζίνα έχει τρελά φαγητά.

Re: Απάντηση: ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Πω πω, τι μου θύμισες φίλε μου!!! Ώρες πάνω από το πιάτο να το κοιτάω γιατί αν δεν το έτρωγα δεν με αφήνανε να φύγω.
Και σκέψου ότι η ποντιακή κουζίνα έχει τρελά φαγητά.
ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΕΧΩ ΑΛΛΗ ΚΟΜΠΛΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΔΕΝ ΦΕΥΓΩ Η ΜΕ ΔΙΩΧΝΟΥΝΕ. ΕΙΜΑΙ ΜΙΣΟΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΚΑΙ 140 ΚΙΛΑ. ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΝΑΜΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ.....

Μόνο για πόντιους!
ΤΑΝΩΜΕΝΟΣ ΣΟΥΡΒΑΣ

Ποντιακή σούπα.

1 κρεμμύδι
1 κ.τ.σ. αλάτι
2 κ.τ.γ. δυόσμο

Τέλος προαιρετικά:
tongue.gif

..Τανωμένος Σουρβάς..τι είναι πάλι;
Δηλ τι σημαίνουν οι λέξεις εννοώ..

Και μια που αρχίσαμε τις συνταγές, να μια δική μου.
Δεν έχει να κάνει με μαγειρική αλλά αφορά σε περιπτώσεις που κάποιος θέλει να μακρύνουν τα μαλλιά του πολύ γρήγορα (σε μια βδομάδα).
Αφήνουμε το κεφάλι μας άλουστο για μια βδομάδα.
Δεν παραλείπουμε κατά τη διάρκεια αυτής της βδομάδας, 2 φορές τη μέρα να πασπαλίζουμε τα μαλλιά μας με αλάτι (χοντρό κατά προτίμηση) και να τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας (αν το μήκος της τρίχας το επιτρέπει).
Στο τέλος της εβδομάδας, παίρνουμε μια λεκανίτσα και τη γεμίζουμε νερό.
Τη βάζουμε στο πάτωμα, Γονατίζουμε και πλησιάζουμε σιγά σιγά το κεφάλι μας προς το νερό.
Σταματάμε στην επιθυμητή απόσταση (έστω 20 cm). Τα μαλλιά μας τότε, διψασμένα και βρώμικα όπως είναι, θα τραβηχτούν για να πιουν νεράκι και να πλυθούν :7SFGSFG:

..Τανωμένος Σουρβάς..τι είναι πάλι;
Δηλ τι σημαίνουν οι λέξεις εννοώ..

Τανωμένος από το ταν=αριάνι
Σορβάς=ονομασία σούπας, αλλά δε γνωρίζω από που προέρχεται.
Είναι μια σούπα φανταστική που τρώγεται ευχάριστα τις χειμωνιάτικες νύχτες και όχι μόνο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΙΡΟΝ?

Όχι δεν ξέρω να φτιάχνω σιρόν. Δε μου αρέσει καθόλου γιατί είναι πολύ βαρύ φαγητό και περιέχει σκόρδο..

Ξέρω όμως να φτιάχνω πιροσκί, ωτία, κιντέατα και περέκ.. Διάλεξε και πάρε..

:ADFAD2:

Και μια που αρχίσαμε τις συνταγές, να μια δική μου.
Δεν έχει να κάνει με μαγειρική αλλά αφορά σε περιπτώσεις που κάποιος θέλει να μακρύνουν τα μαλλιά του πολύ γρήγορα (σε μια βδομάδα).
Αφήνουμε το κεφάλι μας άλουστο για μια βδομάδα.
Δεν παραλείπουμε κατά τη διάρκεια αυτής της βδομάδας, 2 φορές τη μέρα να πασπαλίζουμε τα μαλλιά μας με αλάτι (χοντρό κατά προτίμηση) και να τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας (αν το μήκος της τρίχας το επιτρέπει).
Στο τέλος της εβδομάδας, παίρνουμε μια λεκανίτσα και τη γεμίζουμε νερό.
Τη βάζουμε στο πάτωμα, Γονατίζουμε και πλησιάζουμε σιγά σιγά το κεφάλι μας προς το νερό.
Σταματάμε στην επιθυμητή απόσταση (έστω 20 cm). Τα μαλλιά μας τότε, διψασμένα και βρώμικα όπως είναι, θα τραβηχτούν για να πιουν νεράκι και να πλυθούν :7SFGSFG:
Το έχει δοκιμασει αυτο κανεις? Γιατι εγω νιμοζω οτι ειναι ο καλυτερος τροπος να φαλακρυνεις

Απάντηση: Re: ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Πισία ευτάς, πουλόππο μ';

Φυσικά ευτάω..

Απ ότι βλέπω υπάρχει ποντιακό ενδιαφέρον, οπότε θα πρέπει να διοργανώσουμε ένα πάρτυ, με ποντιακά εδέσματα.. πχ. πισ(χ)ία..
Ελπίζω ωστόσο. να μη γίνω η ..μαγείρισσα του καφενέ Στέργιο..