Μετρανε, μονο τα μετρητα και ο χρυσος τα αγαπημενα μας μηχανηματα δεν πιανουν μια...

kyrliot

Supreme Member
31 March 2008
3,912
Θεσσαλονίκη
Σημερα παω στο σπιτι μου (παλια μονοκατοικια εκτος θεσ/νικης που πια, δεν μενω για οικογενειακους λογους υγειας) γιατι με πηρε τηλεφωνο γειτονας οτι εσπασαν την μπαλκονοπορτα.Το σπιτι ειναι εμφανως ακατοικητο μετα απο ανακαινιση,πριν δυο χρονια.Τελικα, εκτος της ζημιας για να μπουν μεσα και το ανω-κατω (συρταρια,ντουλαπα κ.τ.λ) δεν εκλεψαν κατι γιατι δεν ειχε χρηματα και κοσμηματα.Ειχε βεβαια μηχανηματα αξιας (οταν αγοραστηκαν σταδιακα) 6 χιλιαδων ευρω που δεν τα αγγιξαν.Βεβαια τωρα τα φορτωσα στο αυτοκινητο και τα πηρα στο σπιτι που μενω.Τυχερος στην ατυχια μου.Παντως οπως μου ειπε και η αστυνομια (πηγαμε μαζι στο σπιτι) γινεται χαμος,σε αλλον κλεβουν οτι βρουν σε,αλλο δεν βρισκουν και τα σπανε.Το ιδιο σπιτι μου το ανοιξαν πριν 25 χρονια οταν ηταν καινουργιο και σχεδον αδειο (μεχρι που ειχαν κοιμηθει μεσα).Προσοχη ερχονται μονο χειροτερα.

Ευχαριστω ! Τηλεοραση 52αρα (αυτη βεβαια επρεπε να κατεβει απο το μπαλκονι με ιμαντες), ενισχυτη,βιντεοπροβολεα sony 1080p που ηταν σε τραπεζακι,2 υπολογιστες με οθονες και εκτυπωτες lazer,1 παλια τηλεοραση,7.2ηχεια,2 δορυφορικους δεκτες,bluray...

δεν είναι εύκολο να αναπτυχθεί κύκλωμα προώθησης για ηλεκτρονικά. αντε μόνο για κανένα φορητό που πουλιέται εύκολα στα καταστήματα με κινητά. περπατούσα σήμερα στην ερμού και είδα τουλάχιστον 5 καταστήματα καινούργια με ταμπέλες για αγορά χρυσαφικών και κοσμημάτων μετρητοίς. εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση και παράλληλα είναι ο καλύτερος χώρος όπου ένα κλέφτης μπορεί να ρευστοποιήσει κλοπιμαία χρυσαφικά.

πάντως απότι μου έχουν πεί φίλοι μου αστυνομικοί στις ληστείες οι πιό πολλοί παθόντες σοκάρονται κυρίως με την εικόνα του σπιτιού τους μετά την ληστεία (όλο το σπίτι λες και έχει μπεί στο πλυντήριο και ζημιές όπως σκισμένοι καναπέδες πολυθρόνες - στρώματα κρεβατιών κλπ) παρά με αυτά που έχουν πάρει. γενικώς αν εξαιρέσεις κινητά (ακόμη και πολύ παλιά) και φορητά, ηλεκτρονικά γενικά δεν παίρνουν γιατί στην πιάτσα δεν σπρώχνονται εύκολα μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές.
απότι μου λένε αν είναι να μπεί καλύτερα να πάρει ότι πάρει και να φύγει σαν κύριος.