Μέτριο ηχείο ή "κακός" χώρος....?

φίλε μου
άστην κουρτίνα και το χαλί.

Πιό πρίν είπαμε
μπορεί να πάνε τα ηχεία πιό μπρος και προς τα μέσα?
Αν και εκεί η σύζυγος προβάλει αντιρήσεις τότε πάρε το 2496
Το μπουμάρισμα θα στο κόψει σίγουρα.

τι του λετε βρε του ανθρώπου
lyngdorf ο ένας, βάτ αλλιώτικα απ τ άλλα ο άλλος....
ανθρωπέ μου
βάλε τα ηχεία σου ένα μέτρο από τον πίσω τοίχο και ένα μέτρο από τους πλαινούς, μιά πιό χοντρή κουρτίνα δεξιά και ένα μεγαλύτερο χαλί στο πάτωμα.

και μετά τα ξαναλέμε.

Μήτσε, το έχουμε ξαναπεί, καλές οι κουρτίνες και τα χαλιά αλλά
στην περίπτωση του φίλου μας, που τα στάσιμα κάνουν πάρτυ, μόνο
με ψηφιακή ισοστάθμιση υπάρχει γιατρειά...Δεν κολλάμε ότι βρούμε τριγύρω
μας βρε στα τυφλά, χωρίς να ξέρουμε που θα μας βγάλει!

Re: Απάντηση: Μέτριο ηχείο ή "κακός" χώρος....?

Πες δυό λογια βρε Ναύαρχε... τι κόβει, τι ράβει, τι αλλοιώνει, πόσο κάνει......

ένα τέτοιο μαγικό ψάχνουμε όλοι για να μη αρχίσουμε τα γκρεμίσματα (αν και νομίζω ότι "μαγικά" δεν γίνονται πλέον...)

Νικόλα χρόνια πολλά κατ´αρχάς!

Το RP1 αντικατέστησε το Copland από τον περασμένο Μάιο στο συστημά μου!
Θα κάνω κάποια στιγμή μια εκτεταμένη παρουσίαση, αλλά όχι εδώ, μην φύγουμε εκτός θέματος..

Συνοπτικά, τίποτα δεν αλλοιώνει..Κάνει αυτό που πρέπει να κάνει
σωστά, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Πιστευω οτι αδικειται ο ενισχυτης με αυτα τα ηχεια.Πρεπει να πας σε κατι αναλογο του κοστους του ενισχυτη διαφορετικα θα χασεις χρονο και χρημα

Μήτσε, το έχουμε ξαναπεί, καλές οι κουρτίνες και τα χαλιά αλλά
στην περίπτωση του φίλου μας, που τα στάσιμα κάνουν πάρτυ, μόνο
με ψηφιακή ισοστάθμιση υπάρχει γιατρειά...Δεν κολλάμε ότι βρούμε τριγύρω
μας βρε στα τυφλά, χωρίς να ξέρουμε που θα μας βγάλει!

και εγώ όταν ήθελα να οδηγήσω 2 εξαράκια με 700 βατ στο κανάλι στα 10 τετραγωνικά αναγκάστηκα και έκανα room correction.
Αλλά...προηγουμένως τα είχα όλα στο χιλιοστό.
Ο φίλος μας έχει πολύ δρόμο πριν φτάσει στο χιλιοστό.

Αλλαξε ηχεία.Πάρε κάποια καλά βάσης(παίρνοντας υπόψη σου,ότι δεν διαθέτεις και κανένα ενισχυτή "τέρας" οδήγησης).Δεν κάνουν για το χώρο σου τα πολύ μέτρια δαπέδου που έχεις...

Στήστα καλά τα βάσης κι άκου μουσική.Θα σου συνιστούσα τα μικρά Leema ή κάποια Proac studio.

Last edited:

Αλλαξε ηχεία.Πάρε κάποια καλά βάσης(παίρνοντας υπόψη σου,ότι δεν διαθέτεις και κανένα ενισχυτή "τέρας" οδήγησης).Δεν κάνουν για το χώρο σου τα πολύ μέτρια δαπέδου που έχεις...

Στήστα καλά τα βάσης κι άκου μουσική.Θα σου συνιστούσα τα μικρά Leema ή κάποια Proac studio.

Το είπα και εγώ στη αρχή αγαπητέ Διονύση αλλά όπως βλέπεις πελαγοδρομεί.
Ο χώρος πιθανότατα μπουμάρει αρκετά και ό μόνος τρόπος να το ελέγξεις φτηνά είναι μικρά ηχεία με λίγο μπάσο εξ ορισμού.
Αλλά αν του πείς για τίποτα τέτοια θα σου πεί ότι δεν του γεμίζουν το μάτι.

νομιζω τα κεφ ειναι μια καλη προταση...

και 20 μετρα χωρος γεμιζει ανετα με ενα ηχειο βασης...εξαλου και ο ναιμ δεν ειναι για πολυ παραπανω σε θεμα οδηγησης

γιατι δεν πας απο σααδη λεβη μηπως βρεις κατι που σου κανει?

νομιζω τα κεφ ειναι μια καλη προταση...

και 20 μετρα χωρος γεμιζει ανετα με ενα ηχειο βασης...εξαλου και ο ναιμ δεν ειναι για πολυ παραπανω σε θεμα οδηγησης

γιατι δεν πας απο σααδη λεβη μηπως βρεις κατι που σου κανει?

Και τα Triangle Comete μια χαρά είναι και ταιριάζουν πολύ καλά με τα Naim.

O ενισχυτάκος του φίλου,είναι αρκετά "στρογγυλός" κι ολιγόβατος.Ηγουν χρειάζονται εύκολα και καλά ηχεία βάσης,με ζωντανό-δυναμικό χαρακτήρα.Τα Usher δεν είναι τέτοια...

Τα Proac ή και τα Triangle,που επίσης συστάθηκαν,είναι εντός στόχου,αλλά εγώ προτιμώ σαφώς τα πρώτα.

Δεν έχει λογική να ξοδέψει πολλαπλάσια χρήματα,απ' όσα κοστίζει ένα καλό ζευγάρι βάσης,για να "προσαρμόσει" τον μικρό του χώρο στα πολύ μέτρια ηχεία δαπέδου,που ήδη έχει ο φίλος...

Επειδή έχω εμπειρία με τα συγκεκριμένα Usher μπορώ να σου πώ ότι οδηγούνται σχετικά εύκολα και μόνο οικονομικά δεν θα του κάνουν.
Για αυτή την περίπτωση μπορεί να δεί και αυτά .

Kαλημερα.
Εγω θα σου πω να δοκιμασεις κατι ανεξοδο.
Προσπαθησε να κλεινεις προοδευτικα τις τρυπες εκτονωσης του bass reflex, με κοματια αφρολεξ σαν και αυτα που χρησιμοποιουνται στις συσκευασιες, αλλα τα χοντρα.
Κανε μια δοκιμη, και δες τι αποτελεσμα εχει.
Ειναι παρακινδυνευμενο γιατι θα αλλαζει την φαση, αλλα μπορει και να σου δωσει αυτο που θελεις, χωρις να βαλεις βαθεια το χερι στην τσεπη.

Παιδιά ευχαριστώ για τις προτάσεις σας και μάλλον θα κοιτάξω κάποιο ηχείο βάσης.Εχει σημασία να είναι και το bass reflex μπροστά ή ουτως η άλλως με το βάσης θα περιοριστεί το μπουμάρισμα?Εχω κοιταξει τα triangle titus,focal σειρα 700 και 800,dynaudio rx12,monitor audio rx2.Ποσό όπως καταλαβαίνετε κοντά στα 600-700.Είμαι Θεσ/νικη,που μπορώ να τα ακουσω όπως και τα usher που προτάθηκαν?Αλλες προτάσεις που θα ταίριαζαν με τον χαρακτήρα του naim?

Οπως επίσης θα ήθελα και γνώμη σας για το ταίριασμα των b&w 685 με τον naim.