Μετρητής κατανάλωσης ρεύματος.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,546
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Το θέμα με έχει απασχολήσει και στο παρελθόν,το είχα αφήσει αλλά η παρούσα κατανάλωση ρεύματος θα με στείλει στη φυλακή!!!
7.500 κιλοβατώρες "πρωινό" και 2.500 νυχτερινό σε 4μηνη κατανάλωση!!!
Έχοντας κάνει έλεγχο στο ρολόι -μετά από αίτημά μου- η ΔΕΗ και κάποιους ελέγχους για τυχόν διαρροή εγώ,σκέφτομαι να πάρω κάτι τέτοιο μπας και βρω καμιά άκρη πριν μου κόψουν το ρεύμα.
http://www.ebay.com/itm/302302849128
http://www.ebay.com/itm/142108462715
Το σπίτι μου τροφοδοτείται με τριφασικό ρεύμα,είναι σε 3 επίπεδα με το κάθε ένα από αυτά,με δικό του πίνακα.
Το συνολικό εμβαδόν είναι 196 τετραγωνικά.
Για να έχω πλήρη εικόνα,πρέπει να τοποθετήσω ένα τέτοιο σε κάθε πίνακα ή μόνο στον κεντρικό;
Κάνουν δουλειά ή θα πετάξω τα λεφτά μου;

Τι φωτα εχεις, θερμαντικα στοιχεια? Απο ζεστο νερο τι κανεις? Ποσα νοικοκυρια ζουν?

Οπου θες να μετρησεις εκει θα βαλεις. Εγω προτεινω αν θες να βαλεις, να παρεις επωνυμο ραγας και να μπει στο κεντρικο.
Αλλα δεν θα κερδισεις τιποτα, απλα θα δεις τι καις σε διαστημα χρονου. Και θα μπορεις να ταυτοποιησεις αν μετραει το ιδιο ο μετρητης Δεη.

η κατανάλωση σου είναι εξωφρενική.

Πρέπει να δεις τι είναι αυτό που κάνει τόση ζημιά.

αντίστοιχα προϊόντα με αυτά που βάζεις έχει και η efergy με το οποίο μπορείς να βλέπεις σε real time τι γίνεται ακόμα και αν δεν είσαι στο σπίτι από το κινητό σου, και να κρατάς και στατιστικά (πχ ποσοστό κατανάλωσης σε συγκεκριμένες ώρες τη μέρα).

Εγώ έκανα κάποιες αλλαγές πέρσι οι οποίες "φάνηκαν" στο λογαριασμό του ρεύματος πάρα πολύ. Άλλαξα αρκετές λάμπες με led και πήρα πλυντήριο και στεγνωτήριο ενεργειακής κλάσης Α+++ (2 συσκευές) οι οποίες έχουν χρονοδιακόπτη έναυσης (οπότε τα βάζω να δουλεύουν στο νυχτερινό τιμολόγιο).

Μαγειρεύετε καθημερινά "δύσκολα" φαγητά? Η θέρμανση-ψύξη γίνεται με κλιματιστικά ή με κάτι άλλο ρευματοβόρο?

Μήπως η θέρμανση του σπιτιού γίνεται με θερμοσυσσωρευτες?

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

εμένα πάλι μου φαίνεται εντελώς φυσιολογική μία τέτοια κατανάλωση εάν σκεφτείς

ότι πρόκειται για 3 σπίτια ουσιαστικά των 70 τμ,
συν το ότι ο λογαριασμός πρέπει να είναι εκκαθαριστικός και να αφορά περίοδο από Δεκέμβρη μέχρι και Απρίλη,
συν το ότι είχαμε βαρύ χειμώνα,
συν το ότι δεν θα είχες σίγουρα φροντίσει να δηλώσεις εσύ τα KWh του έναντι ώστε ο εκκαθαριστικός να μην σου έρθει με όλα τα KWh στην υψηλότερη κλίμακα.

στο δικό μου αντίστοιχο εκκαθαριστικό για σπίτι 60 τμ ήρθε με 1950 τα ημερήσια και 600 τα νυχτερινά.
(με όλες τις λάμπες να είναι οικονομικές και όλες τις συσκευές -εκτός κουζίνας- να είναι Α+++ και φυσικά ύπαρξη ηλιακού θερμοσίφωνα).

Re: Απάντηση: Μετρητής κατανάλωσης ρεύματος.

εμένα πάλι μου φαίνεται εντελώς φυσιολογική μία τέτοια κατανάλωση εάν σκεφτείς

ότι πρόκειται για 3 σπίτια ουσιαστικά των 70 τμ,
συν το ότι ο λογαριασμός πρέπει να είναι εκκαθαριστικός και να αφορά περίοδο από Δεκέμβρη μέχρι και Απρίλη,
συν το ότι είχαμε βαρύ χειμώνα,
συν το ότι δεν θα είχες σίγουρα φροντίσει να δηλώσεις εσύ τα KWh του έναντι ώστε ο εκκαθαριστικός να μην σου έρθει με όλα τα KWh στην υψηλότερη κλίμακα.

στο δικό μου αντίστοιχο εκκαθαριστικό για σπίτι 60 τμ ήρθε με 1950 τα ημερήσια και 600 τα νυχτερινά.
(με όλες τις λάμπες να είναι οικονομικές και όλες τις συσκευές -εκτός κουζίνας- να είναι Α+++ και φυσικά ύπαρξη ηλιακού θερμοσίφωνα).
:chinscratch::chinscratch::chinscratch: Η καταναλωση του ειναι εξωφρενικη εκτος αν μιλαμε για μεσαια επιχειρηση....

Εγω εχω σπιτι 180τ.μ + αλλα 60 που δεν μενει κανεις ( τρεις οροφοι + σοφιτα των 60τμ ), αλλα εχει ρευμα γιατι απο εκεινη την φαση παιρνει ο λεβητας. 1233kwh ηταν η καταναλωση μου το δυσκολο 4μηνο , στην Β.Ελλαδα μου φανηκε εξωφρενικο χωρις ολες οι λαμπες μου να ειναι led. Αναβουμε συχνα φουρνο γιατι φτιαχνουμε κεικ, τσουρεκια κλπ μονοι μας.
H σοφιτα ειναι εργαστηριο οπου καθε μερα για 2-3 ωρες χρησιμοποιω εργαλεια των 1200 και 2000 watt.

Η μονη περιπτωση σπιτι να εχει τετοια καταναλωση ειναι να ζεσταινεται αποκλειστικα με ρευμα ( αντλιες θερμοτητας) σε μεγαλη θερμοκρασια ολο το 24ωρο σε ολους τους οροφους. Φωτα αναμμενα χωρις λογο κλπ Δηλαδη αλογιστη χρηση.
Με φυσιολογικη χρηση ενα σπιτι αυτων τοων τετραγωνικων δεν κανει τετοια καταναλωση...

δηλαδή εσύ με σπίτι τριπλάσιο από εμένα -180 έναντι 60- έχεις την μισή κατανάλωση ρεύματος -1233 έναντι 2550-...δεν ξέρω τι να πω...απλά respect και περιμένω οδηγίες για να σε ακολουθήσω στον δρόμο της οικονομίας....

10000 κιλοβατόρες;;;; Τι είπες τώρα;; εννοείται είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Τι έχεις στήσει; κανά data center ;;; :smash:
Σε παρόμοια τετραγωνικά καίω 4000 πενταμελή οικογένεια + 60άρα plasma που καίει 6+ ώρες καθημερινά.... (if you know what I mean) .
Πρέπει να σου ρθε 1500 ευρώ λογ/σμός!!! (τα 500 κερατιάτικα) :bigcry:

Τώρα ξαφνικά είχες αυτή την κατανάλωση ή πάντα; καίνε τίποτα ολονύχτια φώτα σε κανά κήπο;

Re: Απάντηση: Μετρητής κατανάλωσης ρεύματος.

δηλαδή εσύ με σπίτι τριπλάσιο από εμένα -180 έναντι 60- έχεις την μισή κατανάλωση ρεύματος -1233 έναντι 2550-...δεν ξέρω τι να πω...απλά respect και περιμένω οδηγίες για να σε ακολουθήσω στον δρόμο της οικονομίας....
Τι να σου πω; Δεν εχω ουτε νυχτερινο.
Οι συσκευες ειναι ολες αγορασμενες το 2016 εκτος απο την τηλεοραση του 2012. Οι κυριοι χωροι εχουν ολοι led λαμπες εκτος απο καποιες που δεν εχουν καν φωτιστικο πχ η σκαλα και εχουν μεινει με την εργολαβικη γιατι ολο λεω να παρω φωτιστικο και ολο το αμελω. Η θερμανση γινεται με πετρελαιο σε σταθερη θερμοκρασια λογο μωρου. Η τηλεοραση παιζει ολη μερα . Το laptop δεν κλεινει ποτε και το βραδυ μεχρι τις 12 μενει αναμμενη μια ενεργοβορα εξωτερικη λαμπα. Η μεση καταναλωση μου ειναι 900kwh με εξαιρεση τον φετινο χειμωνα. Θεωρω την χαμηλη καταναλωση αποτελεσμα οτι σε ολο αυτο το σπιτι ειμαστε μια τριμελης οικογενεια και το τριτο μελος ειναι μωρο.
Παντως εγω καθε μερα λειτουργω σκουπα (1400 watt) + εργαλεια για ενα τριωρο. Η σκουπα μαλιστα δεν σταματα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μετρητής κατανάλωσης ρεύματος.

Τι να σου πω; Δεν εχω ουτε νυχτερινο.
Οι συσκευες ειναι ολες αγορασμενες το 2016 εκτος απο την τηλεοραση του 2012. Οι κυριοι χωροι εχουν ολοι led λαμπες εκτος απο καποιες που δεν εχουν καν φωτιστικο πχ η σκαλα και εχουν μεινει με την εργολαβικη γιατι ολο λεω να παρω φωτιστικο και ολο το αμελω. Η θερμανση γινεται με πετρελαιο σε σταθερη θερμοκρασια λογο μωρου. Η τηλεοραση παιζει ολη μερα . Το laptop δεν κλεινει ποτε και το βραδυ μεχρι τις 12 μενει αναμμενη μια ενεργοβορα εξωτερικη λαμπα. Η μεση καταναλωση μου ειναι 900kwh με εξαιρεση τον φετινο χειμωνα. Θεωρω την χαμηλη καταναλωση αποτελεσμα οτι σε ολο αυτο το σπιτι ειμαστε μια τριμελης οικογενεια και το τριτο μελος ειναι μωρο.
Παντως εγω καθε μερα λειτουργω σκουπα (1400 watt) + εργαλεια για ενα τριωρο. Η σκουπα μαλιστα δεν σταματα...
ειλικρινά μένω έκπληκτος!
όλες οι δικές μου συσκευές είναι αγορασμένες από το 2014 και μετά
όλες οι λάμπες είναι οικονομίας
η θέρμανση γίνεται με ενεργειακό τζάκι
η τηλεόραση παίζει από το απόγευμα και μετά
το pc μένει ανοιχτό μισή μέρα
και όλο το βράδυ μένουν αναμμένες περιμετρικά από το σπίτι 6 λάμπες οικονομίας με φωτοκύτταρο ουσιαστικά είναι σαν 70W όλες
είμαστε 2 ενήλικα άτομα στο σπίτι με κάθε μέρα κουζίνα
2 φορές την βδομάδα λειτουργώ εργαλεία

σίγουρα δεν έχω κάποια διαρροή, έχει γίνει σχετικός έλεγχος όταν ήρθα στο σπίτι πριν 4 χρόνια.

όταν έμενα μόνος στην Πεύκη σε 50τμ είχα μεγαλύτερη κατανάλωση από ότι έχω τώρα, αν και έλειπα την μισή μέρα, και μαγειρευα σπάνια, αλλά είχα μόνιμα ανοιχτή 10 ώρες την τηλεόραση και 24/7 δυο pc (το ένα με μεγάλο τροφοδοτικό) , όλες οι λάμπες οικονομίας, με δωρεάν ζεστό νερό και βασική θέρμανση κλιματιστικά....είχα κατανάλωση τους βαριούς μήνες 2200-2500 kwh μάλιστα ήμουν από τους πρώτους που πήγα σε εναλλακτικό πάροχο για οικονομία.

έτσι από περιέργεια κοίταξα τον προηγούμενο εκκαθαριστικό, από Αύγουστο μέχρι Δεκέμβριο και η κατανάλωση είναι 1100 ημέρας και 400 νύχτας δηλαδή 1500 σύνολο.

Χαλάμε το νήμα , αλλα στην ΔΕΗ βλεπω οτι ειναι δηλωμένα τα 151 τετραγωνικά . 120 κύριοι , την σοφίτα στην φορολογική βλεπω οτι την εχουν ως αποθηκευτικό χωρο 31 τμ και τον κατω κλειστό όροφο πουθενά και ας εχει ρεύμα ( την μια φάση όπου ανάβει ο λέβητας) . Για 151 τετραγωνικά ( πραγματικα 180 κύριοι και 60 αποθήκη . Τρίο ροφό μεζονέτα +σοφίτα ) πλήρωσα εκκαθαριστικό το ψυχρό τετράμηνο 214 για 1239kwh...

Τι φωτα εχεις, θερμαντικα στοιχεια? Απο ζεστο νερο τι κανεις? Ποσα νοικοκυρια ζουν?
όλα τα φώτα στο σπίτι είναι με λάμπες led.

Μαγειρεύετε καθημερινά "δύσκολα" φαγητά? Η θέρμανση-ψύξη γίνεται με κλιματιστικά ή με κάτι άλλο ρευματοβόρο?
Tα φαγητά μόνο δύσκολα δεν είναι λόγω ωραρίων.
Η θέρμανση-ψύξη γίνεται με κλιματιστικά inverter της Daikin.

Στο οικόπεδο είστε μόνοι σας?
Υπάρχουν άλλα διαμερίσματα όπου κάποιος θα μπορούσε να κλέβει από εσένα?
- Επίσης οι προηγούμενες μετρήσεις είναι τόσο ψηλες ?
Μονοκατοικία χωρίς διπλανές κατοικίες.Τώρα αν μπορεί να με κλέψει και με ποιόν τρόπο σπίτι σε απόσταση,δεν το γνωρίζω.
Οι μετρήσεις είναι πάντα πολύ υψηλές.Δεν θυμάμαι να έχω πέσει ποτέ κάτω από 6.000 κιλοβατώρες στο 4μηνο...

εμένα πάλι μου φαίνεται εντελώς φυσιολογική μία τέτοια κατανάλωση εάν σκεφτείς ότι πρόκειται για 3 σπίτια ουσιαστικά των 70 τμ, συν το ότι ο λογαριασμός πρέπει να είναι εκκαθαριστικός και να αφορά περίοδο από Δεκέμβρη μέχρι και Απρίλη, συν το ότι είχαμε βαρύ χειμώνα, συν το ότι δεν θα είχες σίγουρα φροντίσει να δηλώσεις εσύ τα KWh του έναντι ώστε ο εκκαθαριστικός να μην σου έρθει με όλα τα KWh στην υψηλότερη κλίμακα.στο δικό μου αντίστοιχο εκκαθαριστικό για σπίτι 60 τμ ήρθε με 1950 τα ημερήσια και 600 τα νυχτερινά.
έτσι από περιέργεια κοίταξα τον προηγούμενο εκκαθαριστικό, από Αύγουστο μέχρι Δεκέμβριο και η κατανάλωση είναι 1100 ημέρας και 400 νύχτας δηλαδή 1500 σύνολο.
Ξεκινάω από το τελευταίο.Άλλο οι 1.100 ημέρας και 400 νύχτας και άλλο η αρχική των 1.950 ημερας με 600 νύχτας.
Τα σπίτια είναι 2.
Μην σε "τρομάζουν τα 196 τετραγωνικά αφού συμπεριλαμβάνουν τα κλιμακοστάσια και το ασανσέρ που δεν έχω τοποθετήσει.
Υπάρχει ένα ισόγειο 80 περίπου τετραγωνικών στο οποίο ζουν οι υπερήλικες γονείς μου οι οποίοι σκάνε στη ζέστη και ψοφάνε στο κρύο για να μην μου επιβαρύνουν την κατανάλωση.
Τα υπόλοιπα 110 τετραγωνικά είναι σε 2 άνισα επίπεδα (60+50τμ) στα οποία ζει η 4μελής οικογένειά μου.Φαντάσου λοιπόν ότι δουλεύουν 8 ώρες το πολύ την ημέρα τα κλιματιστικά,1 φούρνος,2 τηλεοράσεις led αγορασμενες το 2016 και 2017,1 λαπτοπ και πάπαλα.
Πλυντήριο (2ΑΑ) 2-3 φορές την εβδομάδα και μπάνιο με τον ηλιακό.
Νομίζω ότι δεν δικαιολογούνται οι 7.800 κιλοβατώρες που έχω έως σήμερα με την προγραμματισμένη μέτρηση την 9 Μαίου (άρα έχω 5 ημέρες ακόμα...).

10000 κιλοβατόρες;;;; Τι είπες τώρα;; εννοείται είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Τι έχεις στήσει; κανά data center ;;; :smash:Σε παρόμοια τετραγωνικά καίω 4000 πενταμελή οικογένεια + 60άρα plasma που καίει 6+ ώρες καθημερινά.... (if you know what I mean) .Πρέπει να σου ρθε 1500 ευρώ λογ/σμός!!! (τα 500 κερατιάτικα) :bigcry:Τώρα ξαφνικά είχες αυτή την κατανάλωση ή πάντα; καίνε τίποτα ολονύχτια φώτα σε κανά κήπο;
Άστα Τασούλη...Ναι καίνε 4 λάμπες led (3Watt) για κανένα 8ωρο καθημερινά στον κήπο για λόγους "ερημιάς".

Σωκράτη είναι πολύ σοβαρά αυτά που λες, πρέπει να δεις τις καταναλώσεις σου με τις συσκευές μια-μια.

Βάλε ένα efergy και άνοιγε ένα-ένα τις συσκευές να δεις τι γίνεται, κάτι δε πάει καλά.

Να κάνω μια κουτή ερώτηση.

Ρελέ διαρροής έχεις παντού;

Είναι ελεγμένο ότι δουλεύουν;

Η γείωση σου είναι καλη;
Μετρημένη;

Ξεκινάω από το τελευταίο.Άλλο οι 1.100 ημέρας και 400 νύχτας και άλλο η αρχική των 1.950 ημερας με 600 νύχτας.

φίλε μου αυτή η διαφορά -1500 έναντι 2600- προήλθε σε μένα από την διαφορά στην εποχή (ο βαρύς φετινός χειμώνας) που με ανάγκασε να έχω αναμένω το τζάκι με τους 2 ανεμιστήρες που έχει τουλάχιστον 15 ώρες την μέρα για τους 3 μήνες και μετά που τελείωσαν τα ξύλα για 1 μήνα ένα κλιματιστικό 12αρη inverter για 17 ώρες κάθε μέρα.

έτσι όπως περιγράφεις την κατάσταση με τα τετραγωνικά στο σπίτι σου μου φαίνονται και μένα πολλά....και θέλω να σε ρωτήσω
το ρολόι σου είναι παλιά και εάν ναι πόσο παλιό?
όταν κλείνεις τον γενικό στο σπίτι σου σταματάει εντελώς και αμέσως το ρολοί να γυρίζει ή συνεχίζει λίγο από αδράνεια?
όταν γυρίζει με πολύ φορτίο, γυρίζει ομοιόμορφα ή έχει αυξομειώσεις στο γύρισμα? (σαν να ζορίζεται κάπου στην κίνηση και μετά σαν να ξεμπλοκάρει και γυρίζει πιο γρήγορα)

μπορείς να κάνεις μία μέτρηση με καθαρή ωμική αντίσταση (θερμοσίφωνας, μάτι κουζίνας, κοκ) για να βγάλεις μόνος σου συμπεράσματα
Πώς μετράμε:
1. Διαθέτουμε χρονόμετρο το οποίο ξεκινάμε και αρχίζουμε να μετράμε τις στροφές του δίσκου του μετρητή φωναχτά! Με την 25η στροφή κλείνουμε το χρονόμετρο και έστω ότι μετράμε χρόνο 1' & 12,56". Συνεπώς έχουμε: 25/72,56 Χ 3600 = 1240 στρ./h
2. Η ισχύς του φορτίου μετριέται σε kW από την απλή διαίρεση: 1240/375 (στρ/h)/(στρ/kWh) = kWh/h = kW. Συνεπώς έχουμε ισχύ: 3,3kW.

εάν το ωμικό φορτίο που έχεις ανάψει για δοκιμή είναι 3,3ΚW είσαι ΟΚ εάν όχι υπάρχει θέμα...

Κυριοι, οσο και να εκαψε χαλαρα τα κλιματιστικα, τρια στον αριθμο, νομιζω ειναι λογικη η καταναλωση.
Εγω φετος το χειμωνα εκαψα χαλαρα ενα 18αρι για θερμανση. Τα μισα βραδυα θα ελεγα για 3-4 ωρες. Επειδη εχω μετρητη καταναλωσα περιπου 300kwh μονο σε αυτο. Περιπου 3-4 kwh ανα μερα για λιγοτερες απο 100 μερες. Εδω λοιπον εχουμε νομιζω κατι παρομοιο. Το ανεφερε και ο Σωτος. Μπορει να μην καινε τα κλιματιστικα, αλλα φασουλι το φασουλι γεμιζει το σακουλι.