Μετρωντας ποσα VA χρειαζομαστε για το καταλληλο UPS

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Εχω ενα pc
1)i3 530,
2)με 3 σκληρους WD GREEN 2TB Ears,
3) μητρικη μια asrock με το h55
4) 2Gb Kingston ( με σκοπο να παω στα 4gb)
5) 350w τροφοδοτικο
6) monitor Dell 2311
7) συνηθως καρφωμενο εναν ακομα σκληρο WD 2TB με dock
8) ROUTER fritzbox 7140 νομιζω
9) ενα ασυρματο τηλεφωνο
10) πολυ συντομα θα εχω και ενα NAS synology (με 2bays ή με 4bays, δεν αποφασισα ακομα)
11) σε 1-2 μηνες θα προσθεσω και ενα Lian Li ex 503 με 5 δισκους των 2 Tb (περιμενω να ερθει στην ευρωπη, ειναι το καινουργιο που εκτος απο eSata θα εχει και USB3)

Θα τα σηκωσει το Eaton 1000VA ή να παω στο 1500VA;

ειπα να παρω ενα μετρητη καταναλωσης να μετρησω πανω κατω, αλλα θα κανει πολυ καιρο να ερθει στα χερια μου..

Last edited:
1000 VA ISON 600-700 WATT. ΜΕΤΡΑΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΣΟΥ -ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑΚΙ ΕΠΑΝΩ Η ΜΑΝΟΥΑΛ- ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΗΣ ΕΠΙ 2 ΚΑΙ ΒΓΑΖΗΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.

ΠΧ ΕΑΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΝΑΙ 700 ΒΑΤ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙ 1500-2000 ΒΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

Εχω ενα pc
1)i3 530,
2)με 3 σκληρους WD GREEN 2TB Ears,
3) μητρικη μια asrock με το h55
4) 2Gb Kingston ( με σκοπο να παω στα 4gb)
5) 350w τροφοδοτικο
6) monitor Dell 2311
7) συνηθως καρφωμενο εναν ακομα σκληρο WD 2TB με dock
8) ROUTER fritzbox 7140 νομιζω
9) ενα ασυρματο τηλεφωνο
10) πολυ συντομα θα εχω και ενα NAS synology (με 2bays ή με 4bays, δεν αποφασισα ακομα)
11) σε 1-2 μηνες θα προσθεσω και ενα Lian Li ex 503 με 5 δισκους των 2 Tb (περιμενω να ερθει στην ευρωπη, ειναι το καινουργιο που εκτος απο eSata θα εχει και USB3)

Θα τα σηκωσει το Eaton 1000VA ή να παω στο 1500VA;

ειπα να παρω ενα μετρητη καταναλωσης να μετρησω πανω κατω, αλλα θα κανει πολυ καιρο να ερθει στα χερια μου..

Το χιλιάρι σε καλύπτει πολύ άνετα.

αρχηγε αν παρεις αποφαση πες μας ποιο δρομο ακολουθησες.
επισης πες και σε κανενα 3μηνο αν μετανιωσες η οχι με την επιλογή σου.

τελικα προς το παρόν θα μεινω με το APC Smart 750VA που εχω και μετα βλεπουμε. τα εχει σηκωσει ολα πλην του NAS το οποιο δεν το εχω θεσει σε λειτουργια ακομα. οποτε το 1000VA τα σηκωνει ολα για πλακα.

2-3 λεπτα ειναι υπεραρκετα για να κλεισεις ολα τα μηχανηματα με ασφαλεια.
απο εκει και περα δεν βλεπω καποιο όφελος.

Σωστά , αυτός άλλωστε είναι και ο βασικος σκοπός των ups , απλά το τονίζω γιατί προσωπικά χρειαζομαι , και έχω , 2 ups , που να κρατάνε απο 30" - 1 ώρα.

Για να υπολογίσεις με αρκετά ικανοποιητική ακρίβεια τί UPS αλλά και τί τροφοδοτικό χρειάζεσαι για ένα PC, πας σε ένα free power calculator, όπως είναι αυτό της Cooler Master (το βρίσκεις εναλλακτικά και σε αυτό το link) ή το γνωστό Extreme Power Calculator.

Μετά, βλέπεις τα ταμπελάκια (ή τις προδιαγραφές γενικώς) των υπολοίπων συσκευών και τα προσθέτεις στο αποτέλεσμα που σου έδωσε το free calculator για το τελικό αποτέλεσμα.

Ένα tip μόνο. Κάθε συσκευή που δίνει την κατανάλωσή της σε watt, να την υπολογίσεις επί 1.414 έως και 1.667, για να έχεις το αποτέλεσμα σε Volt-Ampere, ώστε να γνωρίζεις το τελικό αποτέλεσμα. Το νούμερο αυτό δεν είναι 100% ακριβές ούτε πανάκεια, αλλά είναι ένας εύκολος και μάλλον αξιόπιστος τρόπος ώστε να υπολογίζεις χωρίς ιδιαίτερη σκέψη τα VA ενός UPS, όταν έχεις προδιαγραφές μόνο σε Watt. Και μάλιστα, για μικρές ισχείς έως και 1000VA, το δεύτερο νούμερο είναι ασφαλέστερο.

Τέλος, για ένα γρήγορο και συνολικό υπολογισμό των VA του UPS που χρειάζεσαι, ιδού ένας κι άλλος ένας on line calculator.
-