Metrum Acoustics "what-chip-inside?" NOS DACs (Quad, Octave)

Η τιμη που έχουν στο site οι Ολλανδοί είναι χωρίς ΦΠΑ, οπότε παει κοντά στα 1000 ευρω τα οποια πρέπει να προπληρώσεις για να το βάλουν στην παραγωγή και να παραλλάβεις μετα απο κάποιες εβδομάδες...αυτή η προπληρωμη όλου του ποσού μ έκανε να ακυρωσω την παραγγελία. Μετά βρέθηκε κι ένα MDAC stock..

...
Ένα dac της τάξεως των 1000 ευρώ είναι ρε συ μεγάλο ρίσκο... Δε λέω, κριτικές πολύ καλές, στα λεφτά αυτά είναι αδιανόητο να μην "παίζει" καλά, αλλά και πάλι... Είναι και το θέμα του ματσαρίσματος, του προσωπικού γούστου, Τόσοι καμμένοι εδώ μέσα, δε ψάχνεις το ενδεχόμενο να κεράσεις κανα καφεδάκι σπίτι σου και να ακούσεις κανένα dac συμφορουμίτη? Αν θυμάμαι καλά, έψαχνες να ακούσεις το Mdac, τελικά το κατάφερες? ...

Συμφωνώ! Χωρίς ακρόαση, η τουλάχιστον τη δυνατότητα να το δώσεις πίσω αν δε σου αρέσει, δε λέει τόσα λεφτά!!!

Οταν προκειται για αγνωστο ντακ που δεν υπαρχει καπου να το ακουσεις χιλια ευρω ειναι τεραστιο ρισκο,εγω ειχα αγορασει απ εξω το benchmark αλλα τοχα ακουσει γυρω γυρω ακομα και σε εκθεσεις,οπως επισης ειμουν ετοιμος να φερω απ εξω το wyred4sound dac2 απο ολανδια αλλα επειδη δεν τοχα ακουσει αναλυτικα αλλα μια δυο ακροασεις στο ποδαρι τελικα πηγα αλλου.
Γενικα αυτο που εχω να πω ειναι οτι τα ντακ θελουν προσεκτικη ακροαση.

Εγώ τους είχα ζητήσει των Ολλανδώνε να μου πουν αν μπορούσα να γλυτώσω τον ΦΠΑ. Με "άδειασαν" φυσικά με μία τυπική απάντηση.

Τα valab τα ξέρει κανείς? Και αυτά NOS είναι και λίγο σαν αντιγραφή των Μetrum μου φαίνονται.

http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=valab+dac

Last edited:
Ο Ταϊβανέζος (Valab) είναι πολύ σοβαρός στη δουλειά του και οι τιμές του δεν μπορούν να αποδωθούν από το "ανταγωνιστικές".

Κατά καιρούς αγοράζω RCA για interconnects τα οποία είναι ακπλξκτικές κατασκευές με εξωτικά υλικά και καστίζουν ελάχιστα...

Δεν έχω ακούσει μηχανάκι του, η σοβαρότητά του πάντως με πείθει.

Έχω στη λίστα μου αυτό...

http://www.ebay.co.uk/itm/300703596949?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

πάντως σε σχέση με το άλλο, μόνο από πλευράς εμφάνισης μοιάζουν. Της valab πολύ πιο συμβατική κατασκευή.

έχουν βιομηχανία οι άτιμοι και βγάζουν βαλιου φορ μάνεϊ προϊόντα. Εγώ περιμένω από Genesis hifi μπας και φέρει το dac της rega (μου κάνει απορία πάντως που έχει περάσει τόσος καιρός που έχει κυκλοφορήσει στην παγκόσμια αγορά και ακόμα εδώ δεν έχει έλθει από τον αντιπρόσωπο παρόλο που είναι ένα επιτυχημένο προϊόν). Όλο το φέρνει...

Αγοράζεις τον ταϊβανέζο να τελειώνεις ή δεν αγοράζεις?

δλδ αυτά τα νον απσαμπλινγκ ντακς αν τους βαλεις ενα αρχειο 24/96 πχ δεν το παιζουν;
ή απλλά δεν μπορουν να κάνουν απσαμπλινγκ σε ενα 16/44,1 που θα τους δωσεις;
απο την άλλη αυτό κυριως απο το σοφτγουεαρ δεν γινεται;;

το συγκεκριμένο λέει ότι παίζει και υψηλής ανάλυσης, απλά σε ότι παίζει δεν κάνει oversampling.

άλλο που κοίταγα (audio note) αν και ακριβότερο δεν έπιαζε πάνω από 24/96, και ακόμη και με αυτά ίσως υπήρχε κάποιο θέμα

Δεν κάνουν upsampling αλλά oversampling. Είναι διαφορετικό το ένα από το άλλο.
Υπάρχουν ολοκληρωμένα NOS που δέχονται 24/192 (πχ PCM1704 της Texas Instruments).

Χαρη, αν δεν σε πειραζει η χαμηλη του ταση εξοδου, τσεκαρε το Audio Nemesis DC-1 το απλο, προσιτο, και παιζει μουσικη οπως κανενα

επειδή το έχω και εγώ στα υπόψην, τι αημαίνει η χαμηλή τάση εξόδου; ότι θα πρέπει να ανεβάζω περισσότερο το volume στον ενισχυτή για να ακούγεται το ίδιο; επηρεάζει αυτό την ποιότητα του ήχου;

επειδή το έχω και εγώ στα υπόψην, τι αημαίνει η χαμηλή τάση εξόδου; ότι θα πρέπει να ανεβάζω περισσότερο το volume στον ενισχυτή για να ακούγεται το ίδιο; επηρεάζει αυτό την ποιότητα του ήχου;

Ακριβως. Συνηθως οι πηγες (CDp, dacs) κλπ, βγαζουν σημα απο τις εξοδους RCA τους περι τα 2-2,4 Volts, το συγκεκριμμενο ειναι περιπου στο 1,5 (η εκδοση των 590 ευρω).

Kiriak, είναι διχασμός το θέμα... Δε βγάζει λογική ένα σήμα να "βελτιώνεται ψηφιακά" χωρίς να εμπλέκονται υπόννοιες για ψηφιακό θόρυβο και άλλα ευτράπελα αλλά από την άλλη, βλέποντας την ουσιαστική βελτίωση που πετυχαίνεται από καλές υλοποιήσεις στο χώρο της εικόνας όπου υπάρχει αισθητή βελτίωση στο τελικό αποτέλεσμα μέσω upscaling... Άβυσσος.
Ένα dac της τάξεως των 1000 ευρώ είναι ρε συ μεγάλο ρίσκο... Δε λέω, κριτικές πολύ καλές, στα λεφτά αυτά είναι αδιανόητο να μην "παίζει" καλά, αλλά και πάλι... Είναι και το θέμα του ματσαρίσματος, του προσωπικού γούστου, Τόσοι καμμένοι εδώ μέσα, δε ψάχνεις το ενδεχόμενο να κεράσεις κανα καφεδάκι σπίτι σου και να ακούσεις κανένα dac συμφορουμίτη? Αν θυμάμαι καλά, έψαχνες να ακούσεις το Mdac, τελικά το κατάφερες? Καλός ο πειραματισμός αλλά το budget σου είναι υψηλό για τα δεδομένα της εποχής. Αντίστοιχες πρέπει να είναι και οι απαιτήσεις σου από το μηχάνημα που θα πάρεις. Και αναφέρομαι στο ακουστικό αποτέλεσμα για τα γούστα σου.

δεν είχα χρόνο να πάω ακόμη για ακροάσεις, από την επόμενη εβδομάδα ίσως.

Ολα τα τσιπάκια δέχονται δειγματοληψίες μέχρι το διάστημα ,, αλλού είναι τα προβλήματα .. στην προκειμένη μιλάμε για ένα αγνωστό r2r dac ( κάτι σε ρανταρικό η στρατιωτικό τσίπιον μου κάνει .. ) με ταντάλιο παντου στην post τροφοδοσία για οξύ λεπτομερή και 3d παραξενό πλήν όμως έυηχο ήχο , οξυμορον .. ναι ..

και ένα κάρο παράλληλους στο πυκνωτικό στάδιο για αντίσταση σχεδόν στο μηδέν .... ( αυτό δουλεύει ,, ο γιές ,, καλή φάση ... )

έχει τα κάλα του nos ,, έχει την ξινίλα του πιρίτιου παντού ,,,

ιδιαίτερο άκουσμα ,,, εν τέλει

δεν τρελάθηκα ,,,

μου άρεσε ...

Επιβεβαιώνω ότι το Audio Nemesis DAC DC-1 που έχω στην κατοχή μου, αναπαράγει με απόλυτη αξιοπιστία τα μουσικά αρχεία υψηλής ανάλυσης 24-bit/ 96Khz.
Το γουστάρω πολύ αυτό το DAC επειδή παίζει από την πρώτη μέρα που το αγόρασα μέχρι σήμερα σαν ένα πολύ καλό αναλογικό πικάπ :operator:
... και δεν χρειάζεται ποτέ να αλλάζεις βελόνα :flipout:

Last edited:
Re: Απάντηση: Metrum Acoustics "what-chip-inside?" NOS DACs (Quad, Octave)

Σήμερα το παράγγειλα τελικά από τους Ολλανδούς
Τιμή όσο γράφει στο σάιτ τους, συν ΦΠΑ 19 %, συν ταχυδρομικά 20 ευρώ, το σύνολο 820 ευρώ (τα αναφέρω για τυχόν ενδιαφερόμενους)

Χρόνος αναμονής περίπου 3 εβδομάδες, τα λεφτά πρέπει να σταλούν σε λογαριασμό τους τη στιγμή της παραγγελίας.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από μακρά αναζήτηση μέσω ίντερνετ και όπως καταλαβαίνετε είναι τυφλή αγορά και ότι κάτσει, όπως έγραψα εδώ

http://http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/93244-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%B7%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%B1-%CF%86%CF%8E%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CF%82?p=1056470626#post1056470626

Καλή κίνηση, την οποια παρά λίγο να είχα κάνει..θα παίζει καλα σίγουρα, το ποσο καλα μόνο συγκριτικά θα το ευρισκες. Αν βρεις χρόνο και διάθεση προτίθεμαι να το συγκρίνουμε με το MDAC, να δω κι αν την πατησα!

διάθεση για σύγκριση υπάρχει, χρόνος όλο και κάτι θα βρεθεί,

να δω και εγώ αν την πάτησα, γιατί πήγαινα πιθανότατα για το Mdac,

ο κύριος λόγος αλλαγής πορείας ήταν η NOS θεωρία που δεν ξέρω τι θα βγει τελικά στην πράξη

νομιζω θα βγει πιο "ξεκουραστη" ηχητικά και ίσως λιγότερο "εντυπωσιακή" στα δυναμικά. Ιδωμεν όταν παραλάβεις και μας πεις την αποψη σου. Το MDAC πάντως δεν το έχω μετανοιώσει ως αγορά δεδομένου ότι είναι πολύ αξιοπρεπές σε όσα προσφέρει και δεν είναι και λίγα, (ψηφιακές εισόδους, φίλτρα ακρόασης, ενισχυτής ακουστικών)