Μη αναμενόμενη εκκίνηση...

sakisxas

Supreme Member
7 September 2006
5,384
C:\Greece\Komotini
...μου παρουσιάζει εδώ και μερικές μέρες ο υπολογιστής μου.
Συγκεκριμένα ενώ τον τερματίζω κανονικά(έναρξη-τερματισμός λειτουργίας),μετά απο 3-4 λεπτά περίπου εκκινεί μόνος ξανά.
Μήπως κανείς για βοήθεια βρε παιδιά,γιατί μου χει σπάσει τα.....και κλείνω τον διακόπτη του τροφοδοτικού οταν τον τερματίσω για να μην εκκινήσει ξανά μόνος του.
Να επισημάνω επίσης οτι θέμα ιού δεν υπάρχει γιατί εχει σκαναριστεί με 2 διαφορετικά antivirus,χωρίς να βρεθεί κάτι το ύποπτο

Last edited:
Να επισημάνω επίσης οτι θέμα ιού δεν υπάρχει γιατί εχει σκαναριστεί με 2 διαφορετικά antivirus,χωρίς να βρεθεί κάτι το ύποπτο

σε safe mode εχει σκαναριστεί?

και nod32

Nαι.και με το NOD32 το σκανάρισα σε SAFE MODE αλλά πάλι μια απο τα ίδια..
Βαρέθηκα....δε ξέρω τι άλλο να κάνω
Μήπως ηρθε η ώρα για format?

Δεν ειναι θεμα φορματ αυτο, αυτο ειναι θεμα μητρικης η μπορει και τροφοδοτικου. Δεν υπαρχει περιπτωση απο software να προκαλειται εκκινηση του υπολογιστη γιατι πολυ απλα οταν σβηνει ο υπολογιστης τιποτα δεν "τρεχει", ειδικα στην μνημη η οποια μενει απο ρευμα και αδειαζει στιγμιαια.

Κλεισε ΟΛΑ τα wake on XXX στο BIOS, στην αναγκη δοκιμασε να κανεις και ενα clear cmos (δες το manual της μητρικης σου) και να το ρυθμισεις εξ'αρχης.

Δεν ειναι θεμα φορματ αυτο, αυτο ειναι θεμα μητρικης η μπορει και τροφοδοτικου. Δεν υπαρχει περιπτωση απο software να προκαλειται εκκινηση του υπολογιστη γιατι πολυ απλα οταν σβηνει ο υπολογιστης τιποτα δεν "τρεχει", ειδικα στην μνημη η οποια μενει απο ρευμα και αδειαζει στιγμιαια.

Κλεισε ΟΛΑ τα wake on XXX στο BIOS, στην αναγκη δοκιμασε να κανεις και ενα clear cmos (δες το manual της μητρικης σου) και να το ρυθμισεις εξ'αρχης.

Μάνο,τα έχω κλείσει ολα τα Wake xxx απο την μητρική αλλά εξακολουθεί να κάνει τα ίδια.
Clear Cmos δεν έχω κάνει αλλά θα δοκιμάσω.
Η μητρική είναι η Abit AW8D-Max αν αυτό βοηθήσει κάπως
Ευχαριστω πάντως για την βοήθεια

Ουτε με clear cmos διορθώθηκε η κατάσταση.
Τι άλλο μένει βρε παιδιά πείτε μου..
Μήπως φταίει το τροφοδοτικό,και εκκινεί μόνο του τον Η/Υ;
τι άλλο να υποθέσω;

Απάντηση: Re: Μη αναμενόμενη εκκίνηση...

Ουτε με clear cmos διορθώθηκε η κατάσταση.
Τι άλλο μένει βρε παιδιά πείτε μου..
Μήπως φταίει το τροφοδοτικό,και εκκινεί μόνο του τον Η/Υ;
τι άλλο να υποθέσω;

μια τελευταια αλλα ειναι ειπαμε κλειστο απο το bios....το δευτερο κουτακι

Attachments

• resized_μη αναμΡνομΡνη ΓŽΒ΅ΓŽΒΊΓŽΒΉΓŽΒ½ΓŽΒ·ΓΖ’ΓŽΒ·.jpg
    resized_μη αναμΡνομΡνη ΓŽΒ΅ΓŽΒΊΓŽΒΉΓŽΒ½ΓŽΒ·ΓΖ’ΓŽΒ·.jpg
    79.7 KB · Views: 24
Ακριβως το ιδιο προβλημα αντιμετωπιζω και γω μονο αν χρησιμοποιω το utorrent για seeding. Ουσιαστικα ανοιγε παλι απο την στιγμη που εκανα portforwarding.(δηλαδη πριν κανω εκλεινε κανονικα)Και ειναι οντως σπασιμο νευρων.

Βγαλε και δοκιμαστικα, τα pin του μπουτον εναρξης απο την μητρικη.

Φίλε μου να σαι καλά!!!!
Αυτό ήταν.Το μπουτόν είχε κάπως κολλήσει και οταν το αποσύνδεσα απο την μητρική δεν εκκίνησε ξανά ο υπολογιστής(τι..καλά!!!)
θα το καθαρίσω και θα το τσεκάρω να δώ που κολλάει ακριβώς
Ευχαριστώ και πάλι

Φίλε μου να σαι καλά!!!!
Αυτό ήταν.Το μπουτόν είχε κάπως κολλήσει και οταν το αποσύνδεσα απο την μητρική δεν εκκίνησε ξανά ο υπολογιστής(τι..καλά!!!)
θα το καθαρίσω και θα το τσεκάρω να δώ που κολλάει ακριβώς
Ευχαριστώ και πάλι

Δεν κάνει τίποτα, χαίρομαι που το βρήκες γιατί ξέρω ποσο σπαστικά είναι τέτοια προβλήματα.
Σαν τεχνικός έχω διαπιστώσει πολλές φορές ότι έχουμε γενικά την τάση να ξεκινάμε από τα δύσκολα και υποτιμάμε τα απλά . :grandpa:

Απάντηση: Re: Μη αναμενόμενη εκκίνηση...

Σαν τεχνικός έχω διαπιστώσει πολλές φορές ότι έχουμε γενικά την τάση να ξεκινάμε από τα δύσκολα και υποτιμάμε τα απλά . :grandpa:

ελα ντε...και το εχω παθει αυτο πριν αρκετο καιρο,απο ελατωματικο κουτι.

δεν ηταν ακριβως το ιδιο αλλα ...