Μη δυνατότητα αλλαγής διαστάσεων εικόνας στο DVD..

peri2005

New member
23 November 2007
10
Έχω την PHILIPS 32PF7321

Ενώ στην λειτουργία της τηλεόρασης υπάρχουν ενεργές όλες οι επιλογές διαστάσεων της εικόνας (ευρεία , υπερευρεία , 16:9 , 14:9 , κτλ..) , στην λειτουργία του DVD είναι ενεργή μόνο η ευρεία .

Προσωπικά , πίστευα ότι με την καινούργια (;) τηλεόραση (την έχω 1μιση χρόνο) θα μπορούσα να βλέπω τα DVD χωρίς μαύρες λωρίδες πάνω-κάτω...(η εικόνα να πιάνει όλη την οθόνη..)

Ρυθμίζεται από το DVD player ( μου κάνει εντύπωση που δεν ρυθμίζεται και από την τηλεόραση )

οι ταινίες δεν είναι πάντα 16:9 , έχουμε και τις 2,35 ή cinemascope οι οποίες πάλι έχουν μαύρες λωρίδες πάνω κάτω ...

Ούτε από το DVD player ρυθμίζεται ..
Αν και υπάρχουν επιλογές (4:3 Pan Scan - 4:3 Letterbox - 16:9 ) η μόνη ενεργή είναι η 4:3 ...

Re: Απάντηση: Μη δυνατότητα αλλαγής διαστάσεων εικόνας στο DVD..

Εννοείται ότι για να βλέπεις σωστά πρέπει το DVD να το βάλεις σε 16:9 (εφόσον η τηλεόρασή σου είναι 16:9)

Μα δεν είναι ενεργή η επιλογή αυτή..

Στο δικό μου dvd για να μπορέσεις να αλλάξεις αυτές τις ρυθμίσεις πρέπει να μην "τρέχει" κάποιο δισκάκι...αν έχεις το manual των συσκευών σου θα λύσεις ευκολότερα το "πρόβλημα" μιας και η κάθε συσκευή έχει τις ιδιοτροπίες της.

Στο δικό μου dvd για να μπορέσεις να αλλάξεις αυτές τις ρυθμίσεις πρέπει να μην "τρέχει" κάποιο δισκάκι...αν έχεις το manual των συσκευών σου θα λύσεις ευκολότερα το "πρόβλημα" μιας και η κάθε συσκευή έχει τις ιδιοτροπίες της.

Είχες δίκιο!
Αυτό ήταν το λάθος μου..
..προσπαθούσα να αλλάξω την διάσταση ενώ το δισκάκι "έτρεχε"
Όλα καλώς τώρα.
Ευχαριστώ!

Re: Απάντηση: Μη δυνατότητα αλλαγής διαστάσεων εικόνας στο DVD..

έπεσα διάνα ... πέσε το χρήμα τώρα ...

Να κεράσω , ρε παιδιά , άμα είναι ... :smile:

...Μόνο που πέφτει λίγο μακριά η Θεσσαλονίκη! :captain:

Αλήθεια , όσοι νοικιάζετε DVD από τα dvd-club η ιδέα μου είναι ή ελάχιστες ταινίες είναι σε format 16:9 ;

Απάντηση: Re: Μη δυνατότητα αλλαγής διαστάσεων εικόνας στο DVD..

Οχι, αυτό δεν είναι ιδιοτροπία της συσκευής. Ολα τα DVD για να αλλάξουν φορμά εικόνας πρέπει να μην παίζει το δισκάκι.

Απάντηση: Re: Μη δυνατότητα αλλαγής διαστάσεων εικόνας στο DVD..

Αλήθεια , όσοι νοικιάζετε DVD από τα dvd-club η ιδέα μου είναι ή ελάχιστες ταινίες είναι σε format 16:9 ;

αστο πονεμενη ιστορια