ΜΗ παρακράτηση κυριότητας σε μοτοσυκλέτα

journeyman

Senior Member
21 June 2008
516
καλησπέρα σε όλους,

έχω μια γρήγορη ερώτηση:
έχω προς πώληση μια μοτοσυκλέτα η οποία ήταν αγορασμένη (από μένα) με δόσεις από τράπεζα.
Πλέον έχει εξοφληθεί εδώ και χρόνια. Η άδεια κυκλοφορίας, από την αρχή δεν ανέφερε "Παρακράτηση Κυριότητας"
Μπορώ να την πουλήσω ή χρειάζεται κάποιο χαρτί από την αντιπροσωπεία ή κάτι τέτοιο?

απο την στιγμη που στην αδεια αναγραφεται το ονομα σου και εχει εξοφληθει το χρεος σου,δεν βλπεω καποιο εμποδιο.

Αν υπάρχει παρακράτηση κυριότητας, το γράφει πάνω στην άδεια. Αν δεν το γράφει τότε ΛΟΓΙΚΑ (γιατί στην Ελλάδα ζούμε) δεν έχει υπάρξει παρακράτηση. Για καλό και για κακό επικοινώνησε και με την εταιρεία στην οποία πλήρωνες τις δόσεις.

Είχα εξοφλήσει (με παρακράτηση κυριότητας) το πρώτο μου αυτοκίνητο. Μετά την εξόφληση, Απο "κάπου" πήρα βεβαίωση εξόφλησης, την πήγα "καπου" μαζί με την πρώτη άδεια και απο "κάπου" παρέλαβα την οριστική νέα άδεια όπου δεν έγραφε πια "παρακράτηση κυριότητας"...

* "κάπου" = δεν θυμάμαι πια, αν ήταν τράπεζα, αντιπροσωπεία, εξουσ.αντιπρόσωπος ή υπ.συγκ.

Επειδή πριν ένα μήνα πουλησα το αυτοκίνητο μου (αγόρασα καινούργιο) αν δεν γράφει παρακράτηση η άδεια δεν χρειάζεται κανένα χαρτί εξόφλησης κτλ. Οπότε επικεντρώσου στα υπόλοιπα που είναι αυτά....https://www.kteohellas.gr/category/245/μεταβιβαση-moto.html

παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Είμαι σε όλα οκ και αναμένω τον αγοραστή! Ελπίζω να μην λακίσει!!!!