Μια αλήθεια ...πικρή

komhst

Banned
23 August 2006
3,243
Νέα Σμύρνη
Επισκεπτόμενος την Εκθεση η οποία φέτος ήταν πολύ καλή με μεγάλη ποικιλία μηχανημάτων διαπίστωσα το εξής: Σε όσα δωμάτια έπαιζαν πικάπ ανεξαρτήτως κόστους και ποιότητας λοιπών συνοδών ο ήχος ήταν σαφώς κατώτερος από εκεί που έπαιζαν CDs. Πιο φτωχός, με λιγότερα άκρα του φάσματος και το κυριώτερο με ΠΟΛΥ χαμηλώτερη δυναμική περιοχή.
Συμπέρασμα: Οτι και να λένε οι νοσταλγοί του βινυλίου, τα ακριβά πικάπς με τις ακριβές κεφαλές είναι αδύνατον να συναγωνιστούν τα ακριβά CD players. Kαι επαναλαμβάνω το διαπίστωσα αυτό σε όλα τα δωμάτια που έπαιζαν πικάπς.

Ρε συ φιλαράκ komhst, μήπως μας κάνεις πλάκα?

Όλα τα συμπεράσματα για το χόμπι μας τα έβγαλες σήμερα?

Άκουσες ένα κάρο συστήματα σε μια μέρα και μας λες τι είναι καλό και τι όχι?

Πριν την έκθεση δηλαδή ποια ήταν η άποψή σου?

Τελείως φιλικά και αληθινά, οκ?

Ρε συ φιλαράκ komhst, μήπως μας κάνεις πλάκα?

Όλα τα συμπεράσματα για το χόμπι μας τα έβγαλες σήμερα?

Άκουσες ένα κάρο συστήματα σε μια μέρα και μας λες τι είναι καλό και τι όχι?

Πριν την έκθεση δηλαδή ποια ήταν η άποψή σου?

Η ίδια! Απλώς τώρα επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά!

Φυσικά και γνωρίζεις την προτίμησή μου στα ηχεία της Audio Spectrum. Ανέκαθεν μού άρεσε ο Ερμής, όπως και ο Ορφέας, όπως και η Αρτεμις, όπως και η Αθηνά. Ο καινούργιος όμως Ερμής ήταν το κάτι άλλο! Μακράν ότι καλύτερο έπαιζε στην έκθεση και με διαφορά, και ένα από τα καλύτερα ηχεία που υπαρχουν γενικώς. Και δεν τού έφταιγε ούτε ο χώρος, ούτε ο καιρός, ούτε η σελήνη, ούτε τα άστα. Απλά έπαιζε ΤΕΛΕΙΑ! Οταν μετά από 7 ώρες πού είχαμε ακούσει τα πάντα πλέον, ξαναγυρίσαμε και κάτσαμε άλλο ένα μισάωρο στο περίπτερο της AS ακούγοντας τον Ερμή για να ξανάρθουμε στα "ίσα" μας αφού η ακοή μας είχε κακοποιηθεί από μερικά "high-end" συστήματα. :violent-smiley-030:
Κοινή εκτίμηση και των άλλων δύο φίλων μου που είχαμε πάει μαζί.

Οσον αφορά το θέμα του βινυλίου, αν και έχω εκατοντάδες βινύλια σπίτι μου και καλό πικάπ, και ακούω συχνά δίσκους, έ πώς να το κάνουμε, το CD υπερτερεί. Και σε παλαιότερα threads που έχει τεθεί πάλι αυτή η ατέρμωνη συζήτηση πάλι υπέρ του CD έχω λάβει θέση.

Σεβαστά όλα αυτά.

Πες μας λίγο ποιες είναι οι πηγές σου (αναλογικές και ψηφιακές).

Σχετικά με τον Ερμή φυσικά είναι πολύ καλό ηχείο για τα λεφτά του. Το καλύτερο στοιχείο του είναι το...πλήρες φάσμα.

Μεγάλο μειονέκτημα για μένα οι...ανεξέλεγκτοι συντονισμοί της καμπίνας του.

Εγώ "χώρισα" οριστικά με την audio spectrum όταν έβαλα δίπλα στον Ερμή μου ένα ζευγάρι sonus faber grand piano.
Και μετά ένα ζευγάρι Chario Millenium II.

Τότε "είδα" πως πρέπει να ακούγεται η μουσική (σύμφωνα με τα γούστα μου).

Παρόλα αυτά αν έπρεπε να διαλέξω κάποιο ηχείο της εταιρίας αυτό θα ήταν ο Ορφέας που είχα πριν τον Ερμή και που θεωρώ πιο ισορροπημένο ηχείο.

Και φυσικά το S20 το οποίο είναι πραγματικά εξαιρετικό...

Kύριοι, οι ηχογραφήσεις πριν το 1982 που πραγματοποιήθηκαν σε στούντιο με αναλογικα μηχανήματα σε αναλογικά master tapes ακούγονται σαφώς καλύτερα με ένα καλό σύστημα πλατό.Οταν τα ψηφιακά masters επικράτησαν απο το 1990 και μετά τα πράγματα άλλαξαν άρδην.Αυτά αν το θέμα μας είναι να πλησιάσουμε όσο γίνεται πιο πιστά την αίσθηση του studio που ηχογραφήθηκε το έργο.Εκει σαφώς τα cd players σαφώς υπερέχουν τα τελευταία... μόλις χρόνια! Αν όμως αναζητούμαι την πιο live αίσθηση... τότε άστο καλύτερα...

Σεβαστά όλα αυτά.

Σχετικά με τον Ερμή φυσικά είναι πολύ καλό ηχείο για τα λεφτά του. Το καλύτερο στοιχείο του είναι το...πλήρες φάσμα.

Μεγάλο μειονέκτημα για μένα οι...ανεξέλεγκτοι συντονισμοί της καμπίνας του.

Καλύτερο ηχείο ανεξαρτήτως χρημάτων!

Συντονισμοί της καμπίνας στο προηγούμενο μοντέλο ίσως... Στο καινούργιο μοντέλο ούτε για αστείο.

Σεβαστά όλα αυτά.

Πες μας λίγο ποιες είναι οι πηγές σου (αναλογικές και ψηφιακές).

Αναλογικές:
Μαγνητόφωνο ανοιχτής ταινίας Akai GX-650D 3 μοτέρ 3 κεφαλές διπλό capstan
Κασετόφωνο JVC TD-V662 με 3 μοτέρ 3 κεφαλές διπλό capstan αντικατέστησε το επίσης 3κέφαλο με 3 μοτέρ και διπλό capstan Akai GXC-760D
Πικάπ Sansui SR-929 direct drive με 24πολικό μοτέρ ελεγχόμενο με quartz με κεφαλή Goldring
Tuner Sony ST-SE700 με είσοδο για δύο κεραίες.

Ψηφιακές:
CD player Advance MCD-203 με αλλαγμένες τις κινέζικες λυχνίες με Sovtek που μού έδωσε ο Μανώλης Τζωρτζάκης.
MiniDisk Sony MJS-500
Universal player Cambridge Audio DVD-89
Humax IRCI-5400 Αν ακούσεις Swiss Jazz Radio από τον Humi...

Καλύτερο ηχείο ανεξαρτήτως χρημάτων!

Συντονισμοί της καμπίνας στο προηγούμενο μοντέλο ίσως... Στο καινούργιο μοντέλο ούτε για αστείο.

1ον. Ποσο εχει?
2ον. Στα σοβαρα πιστευεις πως ειναι το καλυτερο ηχειο που υπαρχει, ανεξαρτητως χρηματων?

Η ΕΚΘΕΣΗ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΗ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ . ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑΤΙΚΑ ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΧΑΡΜΑ ΟΦΘΑΛΜΩΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΝ ΑΣ ΕΚΛΕΙΝΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ.ΤΑ ΜΟΝΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΑ F80 FERARI ΤΗΣ MERIDIAN ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΑΜΠΑΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙ,ΜΕ ΤΟ CD ΨΕΙΡΑ (ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΗΣ SONUS FABER;;;)

Ε, καλά ρε παιδιά, μην τα ισοπεδώνουμε και όλα...
Κανείς δεν μπορεί να πεί ότι ένα ηχείο (ανεξαρτήτου κόστους) είναι το καλύτερο ηχείο του κόσμου γιατί όλο και κάπου θα έχει πρόβλημα.
Please... Δεν έχω και μαλλιά να μου πέσουν!

Mόλις ξεπεραστούν μερικά κολλήματα για κάποια επώνυμα πανάκριβα ηχεία γύρω από κάποιους "μύθους" του hi-fi ξαφνικά ώ του θαύματος... ο Ερμής παίζει καλύτερα!!!

:firstprize:

Κοίτα...
Για μένα ο Ορφέας παίζει καλύτερα από τον Ερμή στις μεσαίες και ίσως και στις υψηλές. Ο Ερμής παίζει καλύτερα χαμηλά.
Από ότι βλέπεις, ακόμη και ηχεία της ίδιας εταιρίας δεν μπορούν να συγκριθούν και να πείς "ΑΥΤΟ είναι το καλύτερο".
Για μένα τα καλύτερα ηχεία σε αυτή την κατηγορία τιμής είναι τα ATC SCM 40 και για αυτό και τα αγόρασα.
Tα ίδια ηχεία όμως τα άκουσα στην έκθεση με τον ενισχυτή της ATC και πιό πολύ αγχώθηκα επειδή πιό πολύ ξεβράκωναν τα συνοδά τους παρά χάρηκα τη μουσική που άκουγα.

Re: Απάντηση: Μια αλήθεια ...πικρή

Η ΕΚΘΕΣΗ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΗ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ . ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑΤΙΚΑ ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΧΑΡΜΑ ΟΦΘΑΛΜΩΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΝ ΑΣ ΕΚΛΕΙΝΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ.ΤΑ ΜΟΝΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΑ F80 FERARI ΤΗΣ MERIDIAN ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΑΜΠΑΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙ,ΜΕ ΤΟ CD ΨΕΙΡΑ (ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΗΣ SONUS FABER;;;)

Δεν επαιζαν με τα κοκκινα πραγματακια επαιζαν με yba που ηταν απο κατω:ADFADF1: