Μιά βοήθεια 2 !

18 June 2006
15,906
Αθήνα-Κέντρο
Σόρρυ που σας πρήζω αλλά είναι και ένα άλλο χορωδιακό που ακούγεται στην ταινία "Κατά Ματθαίον",του Παζολίνι και δεν το θυμάμαι/γνωρίζω.

Μπορείτε να με βοηθήσετε οι πολυμαθείς και γνώστες?

Ακούγεται στο ακόλουθο μέρος:

http://www.youtube.com/watch?v=_5ZQXJNH8q4

Υ.Γ.Συγγνώμη απ τους Διαχειριστές για το ξεχωριστό θρεντ.
Αμα είναι πρόβλημα,ενώστε τα.
Ευχαριστώ..

Αν καλά ακούω μοιάζει με Σοστακόβιτς, το εις μνήμην, από τη συμφωνία του 1905.Καθ' ημάς "Πέσατε θύματα..."

Απάντηση: Re: Μιά βοήθεια 2 !

Αν καλά ακούω μοιάζει με Σοστακόβιτς, το εις μνήμην, από τη συμφωνία του 1905.Καθ' ημάς "Πέσατε θύματα..."

Επιτέλους,κάποιος !!!:ADFAD2:

Σ ευχαριστώ πολύ, θα το ψάξω.
Το επίσημο soundtrack το άκουσα όλο και δεν υπάρχει πουθενά..

Να σαι καλά !:2thumb22sup:

Τελικά είναι το 3 μέρος της 11ης (1905) συμφωνίας του Σοστακόβιτς,το οποίο όμως είναι παραδοσιακό ρώσσικο μοιρολόϊ και που ακούστηκε και στο "Θωρηκτό Ποτέμκιν".

Το τραγούδησε και ο Πέτρος Πανδής ως "Επέσατε Θύματα".

Την choral version που ακούγεται στο "Κατά Ματθαίον" δεν μπόρεσα να την βρώ.

Κάθε βοήθεια δεκτή..:2thumb22sup:

Oντως ειναι τό ''Επέσατε θύματα'' αλλά στό ''Κατά Ματθαίον'' τού Pier Paolo πουθενά δέν αναφέρεται ότι υπάρχει μουσική τού Σοστακόβιτς..

Υπάρχει πολύς Bach,Mozart(απ´τά κουαρτέτα 465,477),Prokofiev(απ´τον Alexander Nevsky) η Gloria τής Missa Luba (Καθολική Λειτουργία,επηρεασμένη άμεσα απο Κονγκολέζικα τραγούδια) ,τό spiritual ''Sometimes i feel like a motherless child'' καί μιά σύνθεση τού Blind Willie Johnson...(πού ξέρουμε ελάχιστα γι´αυτόν ,παρά μονον οτι είχε τυφλωθεί απ´την μητριά του).

Μπερδεύτηκα τώρα...:ADFADF1::2thumb22sup:

Last edited:
Oντως ειναι τό ''Επέσατε θύματα'' αλλά στό ''Κατά Ματθαίον'' τού Pier Paolo πουθενά δέν αναφέρεται ότι υπάρχει μουσική τού Σοστακόβιτς..

Υπάρχει πολύς Bach,Mozart(απ´τά κουαρτέτα 465,477),Prokofiev(απ´τον Alexander Nevsky) η Gloria τής Missa Luba (Καθολική Λειτουργία,επηρεασμένη άμεσα απο Κονγκολέζικα τραγούδια) ,τό spiritual ''Sometimes i feel like a motherless child'' καί μιά σύνθεση τού Blind Willie Johnson...(πού ξέρουμε ελάχιστα γι´αυτόν ,παρά μονον οτι είχε τυφλωθεί απ´την μητριά του).

Μπερδεύτηκα τώρα...:ADFADF1::2thumb22sup:

Είδες ?Καλά να πάθεις
Τι,μόνον εγώ????:ADFAD2:

και εγώ είχα χιλιομπερδευτεί (και είμαι ακόμα..)
αν είχες δεί και το άλλο μου θρεντ,έψαχνα να βρώ το spiritual .

Πάντως το εν λόγω δεν αναφέρεται πουθενά,άμα δείς όμως το απόσπασμα που παραθέτω,υπάρχει με "δόξα και τιμή".
Ακουσα και είδα όλον τον Alexander nevsky,παπαγάλισα τον Μπαχ και τον Μότσαρτ όλον και τελικά ο φίλος caerbannog με ξελάσπωσε.

Υ.Γ.Πιστεύω πως αν ζούσε σήμαρα ο μακαρίτης θα το είχε λύσει το θέμα μας..:ADFADF1:

Δημήτρη το πρωτότυπο λέγεται όντως 'Πέσατε θύματα' και είναι επαναστατικό τραγούδι του 19ου αιώνα. Περισσότερα εδώ:

http://www.marxists.org/history/ussr/sounds/lyrics/vy-zhertvoiu.htm

Είδες μια απορία, πώς μπορεί να εξελιχθεί ????:Banane0:

Και εγώ το έμαθα οτι ήταν τραγούδι επαναστατικό,,το οποίο αρχικά ήταν παραδοσιακό μοιρολόϊ και στην συνέχεια εξελίχθηκε σε ύμνο/τραγούδι των απανταχού επαναστατών(φήμες που ψάρεψα στο διαδίκτυο)

Υ.Γ1. Τελικά πανέξυπνος ο Παζολίνις.Πέρασε στο Κατά Ματθαίον και "κομμουνιστικό 'ασμα" και δεν άνοιξε μύτη,ούτε αναφέρεται/υπάρχει στο επίσημο soundtrack..:ernaehrung004::firstprize:

Υ.Γ.2.Θα την βρούμε τελικά την παραπάνω version ή θα παίζω το βιντεάκι ξανά και ξανά,ακούγοντας και το κήρυγμα προς τους Φαρισαίους Υποκριτές?:ADFADF1:

Υ.Γ.3 Πάντως Δαμιανέ το λινκ και το mp3 που περιέχει,είναι πραγματικά πανέμορφο.Δεν χορταίνω να το ακούω.
Σ ευχαριστώ πάρα,μα πάρα πολύ !!:SFGSFGSF::a0210:

Last edited:
... πόσο όμορφα αφελής και τρυφερή η αριστερή διαννόηση των 70ς ...

... πως τα πάντα έγιναν σκα ..τά από όλους, ρε γαμώτο ....