Μία βοήθεια για αγορά τηλεόρασης 42 ιντών?

ultraxmode

Senior Member
27 August 2008
587
Athens
Καλησπέρα σε όλους!

Θα ήθελα να με βοηθήσετε ρε παιδιά για την αγορά μίας τηλεόρασης για τον πατέρα μου.

Δεν θέλει τίποτα το φοβερό, πέραν του οτι θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε mpeg4 δέκτη. (που όλες έχουν πλέον..)

Εγώ συγκεκριμμένα είμαι ανάμεσα στην LG 42PQ3000 και LG 42PQ2000 Που είναι plasma. (Δεν μας νοιάζει κ τόσο αν θα είναι LCD, LED ή PLASMA...)

Η τιμή της θα είναι απο 400 έως 460 ευρώ...

Λοιπόν, τί λέτε? Η γνώμη σας μετράει ! και πολυ!

Τί καλύτερο έχουν όμως? Δεν βλέπω καμμια διαφορά... Αξίζει? Ο πατέρας μου δεν πρόκειται να κάνει κάτι το φοβερό (πχ DVD και bluray) ... Mόνο τηλεόραση θα βλέπει...

Αφου η διαφορα στην τιμη ειναι μικρη γιατι να μην παρεις το πιο καινουργιο μοντελο?

Εσυ αποφασιζεις βεβαια οχι εγω...:ernaehrung004:

Αφου η διαφορα στην τιμη ειναι μικρη γιατι να μην παρεις το πιο καινουργιο μοντελο?

Εσυ αποφασιζεις βεβαια οχι εγω...:ernaehrung004:

σίγουρα! Kαι σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου! απλά το ρώτησα μήπως έχουν κάποια τρελή διαφορά ! :smile:

Σε γενικές γραμμές τί θα πρέπει να προσέξω σε μία Plasma? Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να κάνω? Γιατι κάτι διάβασα εδώ κ εκεί οτι πρέπει να τις στρώσεις κτλ ?... (δεν νομίζω να ισχύουν ακόμη αυτά ε?)

Επίσης, οι LG είναι καλές στον χώρο των Plasma?...

Αυτή εδώ ???? (Σε LCD) ???

LG 42LF2510 ??? Mου φαίνεται καλή... τί λέτε ? Την έχει κανείς απο εσάς?

Φίλε μου,

Καλή είναι η LCD που προτείνεις, αλλά...
Ανέφερες πιο πάνω ότι ενδιαφέρεσαι κυρίως για θέαση τηλεοπτικών καναλιών (ίσως και μόνο αυτών). Συνεπώς δε θα πρότεινα με τίποτα LCD. Πήγαινε για Plasma 100%. Οι τηλεοράσεις Plasma υπερέχουν μακράν συγκριτικά με τις LCD σε θέαση τηελοπτικού σήματος. Δεν ξέρω πόσο μπορώ να το τονίσω αυτό!!
Ίσως υπάρχουν αντίπαλα στρατόπεδα μεταξύ Plasma και LCD, αλλά οι υποστηρικτές της εκάστοτε τεχνολογίας υποστηρίζουν τις απόψεις τους αναφερόμενοι σε υλικό υψηλής ευκρίνειας (HD). Σε υλικό τηλεόρασης (SD), η τηλεόραση Plasma έχει άπειρα πλεονεκτήματα (καλύτερα μαύρα, διαβαθμίσεις, ομαλότητα κίνησης, χρωματική απόδοση, έλλειψη ψηφιακίλας και άλλα) και αυτό αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός.
Αν είσαι βέβαιος ότι θα χρησιμοποιείται 100% για θέαση τηλεοπτικών καναλιών τότε μπορείς να πας άνετα ακόμα και για Plasma με ανάλυση Panel μικότερη της FullHD (π.χ. 1024x720). Αν και πιστεύω πως στις μέρες μας μπορείς να βρεις μία πολύ καλή Plasma ανάλυσης FullHD σε φυσιολογική τιμή.
Ελπίζω να βοήθησα! Πήγαινε για Plasma δεδομένου των αναγκών σου και ΔΕ θα το μετανιώσεις ποτε... -bye-

Λές ε?... Απλά έχω φοβηθεί το θέμα με τα στρωσίματα κτλ.. Λαμβάνοντας ως δεδομένο οτι ο πατέρας μου δεν θα ασχοληθεί ΚΑΘΟΛΟΥ με αυτά τα θέματα..

Πριν 5 μηνες πηρα στον πεθερο μου μια 42U10 , εννοειται οτι παιζει συνεχεια χωρις να ασχολειται κανενας με στρωσιματα κτλ. απο τοτε...

Σε προσφατη επισκεψη που εκανα ελεγχο απο περιεργεια δεν ειδα κανενα απολυτως αποτύπωμα...ουτε καν προσωρινο (image retention)...

Δλδ. λέτε ΔΑΓΚΩΤΟ για plasma έτσι ?... (εφόσον θα βλέπει ΜΟΝΟ τηλεόραση..)

Και να ρωτήσω κάτι τελευταίο? Υπάρχει διαφορά και στα ψηφιακά κανάλια? (μιας και θα μπούμε στο Digea σε λίγο καιρό...?) Θέλω να πώ μ'αυτό, είναι καλύτερη και στα ψηφιακά κανάλια η Plasma?

: Ξέρω οτι θα τα έχετε συζητήσει πάμπολες φορές, αλλα θέλω να ξέρω κάτι... Ποιές οι βασικές διαφορές plasma vs. lcd? Υπάρχουν μεγάλες διαφορές ?

plasma
+Κινηση
+Αντιθεση/μαυρο
+Φυσικα χρωματα
+Ομοιομορφια οθονης
+Γωνια θεασης
-Καταναλωση ρευματος
-Image retention

LCD
+Καταναλωση ρευματος
+Slim design (στις edge LED)
+Μεγαλη ποικιλια σε μαρκες και μεγεθη

Φίλε μου,

Πολύ σωστά μιλάει ο Yperion!
Το στρώσιμο που λένε πολλοί, είναι καλό αλλά σίγουρα όχι απαραίτητο.
Ασχετο: Το ξέρεις ότι αλλάζοντας τακάκια στα φρένα του αυτοκινήτου πρέπει να τα στρώσεις; Το κάνει κανένας;
Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στις Plasma. Βοηθάει το στρώσιμο σε κάποιους τομείς αλλά κατά 99% δε θα δει καμία διαφορά ο πατέρας σου αν δεν το κάνει. Και φυσικά δε θα έχεις κανένα πρόβλημα ακόμα και μετά από δεκάδες χιλιάδες ώρες (!)
Απ' όσο έμαθα τα ψηφιακά κανάλια θα εκπέπονται σε αναλύσεις SD για πολλά χρόνια. Οπότε ισχύουν ακριβώς τα ίδια με τα τωρινά τηλεοπτικά κανάλια λόγω της ίδιας ανάλυσης, δηλαδή υπερισχύει η Plasma. Αν ενδιαφέρεσαι για το μακρύ μέλλον (βλέπε κατά το 2015+ :D), ίσως τα ψηφικά κανάλια να εκπέμπουν σε αναλύσεις 720p (1280x720) και 1080i (1920x1080 πλεκτό). Τότε (2015+) θα έχεις πάλι καλύτερα αποτελέσματα από την Plasma αρκεί να επιλέξεις μοντέλο FullHD (που είναι σχεδόν όλα πλέον). Αν επιλέξεις μοντέλο 720p (αρκετά παλιότερης παρτίδας), θα έχεις μία τρομερά ανεπαίσθητη πτώση ευκρίνειας μόνο στα κανάλια που θα εκπέμπουν 1080i.
Εν ολίγοις, όπως καταλαβαίνεις, πας για Plasma (ακόμα κι αν συμπεριλάβεις στην εξίσωση τα ψηφιακά κανάλια). -bye-

Υ.Γ. Αν (λέω αν για να μην ανάψω φωτιές) τα ψηφιακά κανάλια περνούν κατά καιρούς μία λεγόμενη "ψηφιακίλα" μέσω της μετάδοσής τους, η Plasma είναι πολύ καταλληλότερη τεχνολογία για να αποσβέσει/εξαλλείψει την αρνητική επίδραση που θα έχει η "ψηφιακίλα" στην εικόνα μας.

Last edited:
Στο παραπανω στα αρνητικα των πλασμα μπορουμε να βαλουμε και τις ανακλασεις ....αν και πλεον αρκετες LCD ειδικα οι ακριβες εχουν και αυτες ανακλαστικα καλυματα ωστε να κανουν προσομοίωση (οσο δυνατον) της εικονας των πλασμα...

Ευχαριστώ πολύ για τις σημειώσεις/συμβουλές σας. Σήμερα θα πάμε να δούμε μερικές στο MediaMarkt και θα σας πώ εντυπώσεις.

Α, και κάτι τελευταίο. Εγώ σπίτι έχω μία 42άρα Philips ΗDTV LCD. Η επιφάνεια του πάνελ, είναι ματ (δεν γυαλίζει). Οι Plasma τηλεοράσεις, βγαίνουν σε ΜΑΤ και σε γυαλί? ή μόνο γυαλί?

Παίζει κάτι τέτοιο?...

Φίλε μου,

Απ' όσο γνωρίζω, οι Plasma βγαίνουν μόνο με γυαλί.
Ένας απλός τρόπος να καταλάβεις αν μία TV είναι LCD ή Plasma είναι να πιέσεις το νύχι σου σε κάποιο τυχαίο σημείο της οθόνης και να το σύρεις κρατώντας το πιεσμένο. Ελπίζω να κατάλαβες τη μέθοδο. Μην το παρακάνεις καθώς φθείρεται το Panel σε περίπτωση LCD. Λίγα εκατοστά σύρσιμο αρκούν :D
Λοιπόν, αν η TV είναι LCD, αφήνει πίσω του το νύχι σου μία "σκιά" (ας την πω). Αν η TV είναι Plasma, δεν αφήνει πίσω τίποτα (επειδή οι Plasma έχουν ένα χοντρό γυαλί μπροστά)

Yπαρχουν ματ επιστρωσεις , ημιανακλαστικες και ανακλαστικες με ενδιαμεσες πολλες φορες υποκατηγοριες αναλογα τον κατασκευαστη...

Επειδη μαζι με τις ανακλασεις οι ματ επιστρωσεις μειωνουν και την αντιθεση αλλα και αλλιωνουν την χρωματικη συμπεριφορα μιας τηλεορασης τεινουν να καταργηθουν και στις LCD και συνηθως τις συνανταμε στα οικονομικα μοντελα...

Ένας απλός τρόπος να καταλάβεις αν μία TV είναι LCD ή Plasma είναι να πιέσεις το νύχι σου σε κάποιο τυχαίο σημείο της οθόνης και να το σύρεις κρατώντας το πιεσμένο.

Ωραία ιδέα ! Φρόντισε να σε δεί ο πωλητής στο κατάστημα την ώρα που το κάνεις :smash:

Καλημέρα παιδιά,

Χθές πήγαμε να δούμε τις τηλεοράσεις κ τελικά πήραμε την LCD LG 42LF2510.

Την είχε 500 ευρώ (450 είχε την Plasma PQ3000)...

Την εγκατέστησα, της έβαλα τη βάση, βρήκε τα κανάλια, αρκετά καλή εικόνα (βέβαια όχι κ τίποτα το απίστευτο... πιστεύω η δική μου η 42άρα είναι κλάσης ανώτερη, μία Philips 42pfl7603d με Ambilight)...

ΑΛΛΑ...

Αλλάζοντας τα κανάλια μεταξύ τους, είδα μίά ασπρίλα στο κέντρο της οθόνης (στο μαύρο του) και γενικά σε σκοτεινά πλάνα, πάλι φαινόταν.. και φυσικά...ΞΕΝΕΡΩΣΑ.

Πήρα τηλέφωνο χθές (κατα τις 21:00) στο κατάστημα και τους είπα το πρόβλημα αλλα λόγω ώρας (έκλειναν) μου είπαν να πάρω ένα τηλέφωνο σήμερα για να δούν τί μπορεί να γίνει (ΦΥΣΙΚΑ και μου την αλλάξουν...)

Απλά, επειδή φοβήθηκα το συγκεκριμένο μοντέλο, λέω να πάρω την Plasma PQ3000 ...

Aυτά λοιπόν ήταν τα τυχερά μου χθές... :worshippy:

Attachments

• IMAG0085.jpg
    IMAG0085.jpg
    26.8 KB · Views: 20
  • IMAG0084.jpg
    IMAG0084.jpg
    17.2 KB · Views: 17
  • IMAG0086.jpg
    IMAG0086.jpg
    59.1 KB · Views: 18
UPDATE (09:22) : Παιδιά μόλις τώρα πήρα τηλέφωνο στο κατάστημα και δέχτηκαν να τους την πάω πίσω. Τους είπα πως το έχω φοβηθεί λίγο αυτό το μοντέλο και ίσως αν γίνεται να πάρω την PQ3000 (plasma) και μου είπαν πως το τελευταίο κομμάτι που έχουν, είναι αυτό της έκθεσης και είναι και -30%. (Μου είπε πως φυσικά και δεν υπάρχει πρόβλημα, καμμιά 20αριά μέρες την έχουν και δουλεύει και πως έχει "στρώσει" και σωστά επίσης)

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ??? Να πάρω την plasma της έκθεσης ή να πάρω μία καινούργια LCD ίδια με εκείνη που πήραμε χθές ? (να πώ την αλήθεια, δεν μου άρεσε κ τόσο... )