Μία βοήθεια για αγορά τηλεόρασης 42 ιντών?

Κάποιος παρακαλώ μία βοήθεια ?

Καλά για plasma πήγαινες lcd πήρες??
Τουλάχιστον βάλτη να παίξει και να δεις μην έχει τίποτα burn in. Ρώτα μπας και έχει και καμία 42U10.

Κάποιος παρακαλώ μία βοήθεια ?

Αντικειμενικα , θεωρω πως τα παιδια σε βοηθησαν να μην την "πατησεις" , αλλα εσυ πηγες και πηρες την "ευκαιρια" ...
Τωρα τι θελεις να σου πουν ? Πως εχει συμπεριφερθει το συγκεκριμενο καταστημα στο εκθεσιακο κομματι ???
:worshippy:

Τελικα κατι πρεπει να χει ο αερας στα μαγαζια, δεν εξηγειται αλλιως..
Εξηγεις σε διαφορους γνωστους τα πλεονεκτηματα περι πλασμα, πειθονται, πανε στο μαγαζι και επιστρεφουν με lcd οτι ναναι.

Εχοντας παρει προσφατα μια PQ3000 για πατερικη χρηση, εκτιμω οτι πολυ δυσκολα θα εχει καταφερει να της κανει κατι η εκθεση.. (απο πραγματα που δεν φαινονται εννοω..)
Ειναι και 30% κατω.
Δεν θα το πολυσκεφτομουν.

Αντικειμενικα , θεωρω πως τα παιδια σε βοηθησαν να μην την "πατησεις" , αλλα εσυ πηγες και πηρες την "ευκαιρια" ...
Τωρα τι θελεις να σου πουν ? Πως εχει συμπεριφερθει το συγκεκριμενο καταστημα στο εκθεσιακο κομματι ???
:worshippy:

Δεν πήγαινα για την Plasma. Αν διάβασες κ τα προηγούμενα post, ήμουν ανάμεσα σε Plasma και LCD. Δεν είχα καταλήξει 100%...

Το θέμα είναι πως, πέρα απο το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την LCD η τηλεόραση ήταν μια χαρά.. όχι κάτι το εξωτικό, αλλα για την τιμή της ήταν μια καλή τηλεόραση... Αν δεν θές να βοηθήσεις δεν τρέχει τίποτα.. Ζήτησα βοήθεια απο όποιον έχει την όρεξη να βοηθήσει... ;)

Τελικα κατι πρεπει να χει ο αερας στα μαγαζια, δεν εξηγειται αλλιως..
Εξηγεις σε διαφορους γνωστους τα πλεονεκτηματα περι πλασμα, πειθονται, πανε στο μαγαζι και επιστρεφουν με lcd οτι ναναι.

Εχοντας παρει προσφατα μια PQ3000 για πατερικη χρηση, εκτιμω οτι πολυ δυσκολα θα εχει καταφερει να της κανει κατι η εκθεση.. (απο πραγματα που δεν φαινονται εννοω..)
Ειναι και 30% κατω.
Δεν θα το πολυσκεφτομουν.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τη βοήθεια, να είσαι καλά. Αν τα βρούμε στην τιμή, θα πάρω την plasma.

Thanks!

UPDATE : Μόλις έκλεισα την PQ3000... Αύριο θα την πάρω...

Last edited:
Φίλε μου,

Μόλις διάβασα τα νέα.
+1 για την Plasma. Έχω ήδη εκφέρει σαφή άποψη σε προηγούμενα post.
Είμαι υπερ της Plasma μακράν για παρακολούθηση τηλεοπτικών καναλιών αναλογικών και ψηφιακών. Ελπίζω να κάνεις ή να έκανες τη καλύτερη επιλογή. Στείλε μας τι έγινε! -bye-

Ωχ!!! Μόλις αντιλήφθηκα πως έκανες επιλογή... :grinning-smiley-043
Λόγω βιασύνης, δεν διάβασα καλά το ...Update.
Ωράια, χαίρομαι που έκανες τη σωστή επιλογή!
Απ' ότι είδα η Plasma που έκλεισες είναι ανάλυσης 1024x768.
Για τηλεοπτικά κανάλια θεωρώ (όπως και πολλοί άλλοι) πως είναι καλύτερη η ανάλυση αυτή παρά η FullHD. Ο λόγος είναι ότι το upscale που κάνει η τηλεόραση είναι πολύ λιγότερο από ότι θα έκανε για να ανεβάσει το τηλεοπτικό σήμα σε FullHD (1920x1080). Επίσης θα έχεις και τρομερή υποστήριξη ψηφιακών καναλιών, ακόμα και των μελλοντικών στα 720p (κανένα Upscale) και στα 1080i (deinterlace αναγκαστικό για τους πάντες συν ένα μικρό downscale μάλλον). Είσαι άρχοντας!

. Επίσης θα έχεις και τρομερή υποστήριξη ψηφιακών καναλιών, ακόμα και των μελλοντικών στα 720p (κανένα Upscale) και στα 1080i (deinterlace αναγκαστικό για τους πάντες συν ένα μικρό downscale μάλλον). Είσαι άρχοντας!

Επειδη με "ετρωγε" μετεφερα popcornhour και dm800 στον "father" και τα εβαλα πανω στην PQ..
Το αποτελεσμα?
o Dm800 κατασχεθηκε, και με δυσκολια πηρα πισω το popcorn..

Και επειδη βλεπει απο τα 3μ + ναι μεν η βελτιωση σε σχεση με το απλο τηλεοπτικο ηταν τεραστια (σε σχεση με την κεραια), αλλα διαφορά σε playback matroskes 1080p ηταν αδυνατο να καταλαβω.
Βεβαια δεν ειχα αλλη full HD διπλα, οποτε οτι εβλεπα ηταν απο μνημης.

Αυτα για οσους εχουν ανησυχιες με τα 1024Χ768 σε αυτες τις ιντσες...

Επειδη με "ετρωγε" μετεφερα popcornhour και dm800 στον "father" και τα εβαλα πανω στην PQ..
Το αποτελεσμα?
o Dm800 κατασχεθηκε, και με δυσκολια πηρα πισω το popcorn..

Και επειδη βλεπει απο τα 3μ + ναι μεν η βελτιωση σε σχεση με το απλο τηλεοπτικο ηταν τεραστια (σε σχεση με την κεραια), αλλα διαφορά σε playback matroskes 1080p ηταν αδυνατο να καταλαβω.
Βεβαια δεν ειχα αλλη full HD διπλα, οποτε οτι εβλεπα ηταν απο μνημης.

Αυτα για οσους εχουν ανησυχιες με τα 1024Χ768 σε αυτες τις ιντσες...

Επιδη ο παραπανω συνδυασμός με τον DB800 ειναι ο τελικος στοχος μου,θα ηθελα να ρωτησω τα HD δορυφορικα καναλια σε τι αναλυση παιζουν?
Και σε εμενα η αποσταση τηλεθεασης ειναι 3,5 μετρα αν παρω hd ready και οχι FullHd θα εχω εμφανη διαφορα στην ποιτητα της εικονας?Μιλαμε για 40,42 ιντσες.

Ως γνωστον, ελληνικα δορυφορικα δεν υπαρχουν, απο κει και περα υπαρχουν διαφορα σε full hd αλλα interlaced, (1080i)..
Απο κει και περα, απο εμπειρια σε διαφορα HD εξωτερικου,
πολλες φορες το περιεχομενο ειναι upscaled απο το studio, ενω αλλες φορες εκπεμπεται σε χαμηλοτερη αναλυση (συνηθως 720p)
Επιπλεον επεμβαινει και η συμπιεση του Mpeg4 στη μεταδοση, που αν το παρακανουν αρχιζει και ενοχλει.
Σε αυτο προσθεσε αποσταση 3,5 μετρα σε 40 inches και σου εγγυομαι οτι θα ειναι αδυνατον να δεις τη διαφορα.

Οπως θα διαβασεις εδω μεσα για τα μετρα σου χρειαζεσαι 50 inch για να δεις τη διαφορα. (με την προυποθεση οτι η πηγη ειναι οντως Full HD)
Οποτε και με μια HD ready, στην αποσταση που θες, θα δεις ακριβως τα ιδια πραγματα χωρις να πεταξεις λεφτα.

Ως γνωστον, ελληνικα δορυφορικα δεν υπαρχουν, απο κει και περα υπαρχουν διαφορα σε full hd αλλα interlaced, (1080i)..
Απο κει και περα, απο εμπειρια σε διαφορα HD εξωτερικου,
πολλες φορες το περιεχομενο ειναι upscaled απο το studio, ενω αλλες φορες εκπεμπεται σε χαμηλοτερη αναλυση (συνηθως 720p)
Επιπλεον επεμβαινει και η συμπιεση του Mpeg4 στη μεταδοση, που αν το παρακανουν αρχιζει και ενοχλει.
Σε αυτο προσθεσε αποσταση 3,5 μετρα σε 40 inches και σου εγγυομαι οτι θα ειναι αδυνατον να δεις τη διαφορα.

Οπως θα διαβασεις εδω μεσα για τα μετρα σου χρειαζεσαι 50 inch για να δεις τη διαφορα. (με την προυποθεση οτι η πηγη ειναι οντως Full HD)
Οποτε και με μια HD ready, στην αποσταση που θες, θα δεις ακριβως τα ιδια πραγματα χωρις να πεταξεις λεφτα.

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση.
Οποτε δεν χρειάζεται να παω σε φουλ HD απο την στιγμη που BR δεν εχω αλλα και δεν νομιζω στο αμεσο μέλλον να παρω ,και αφου τα HD δορυφορικα καναλια δεν εχουν την ιδια ποιοτητα σαν τα BR τοτε νομιζω οτι θα ειμαι ΥΠΕΡ ικανοποιημενος με μια ready και κατα πασα πιθανοτητα plasma TV.

Χθές λοιπόν, έγινε η τράμπα. Κοψομεσιάστηκα! H plasma ήταν πολύ πιό βαριά απο την LCD!!!...

Είχατε δίκιο. Δεν ξέρω αν είναι έτσι σε όλα τα μοντέλα σε τιμές 400-600 euros, αλλα αν είναι, τότε σίγουρα σε αυτές τις τιμές οι Plasma είναι μονόδρομος. ΠΟΛΥ καλύτερη εικόνα και πολύ καλύτερα (εντονότερα, ζωντανά) χρώματα.

100% ικανοποιημένος ! Σας ευχαριστώ πολύ ρε παιδιά!!! Να σται καλά για τις συμβουλές και υπόσχομαι άλλη φορά να μην ξανακάνω του κεφαλιού μου!!!

RESPECT. :worshippy:

Απάντηση: Re: Μία βοήθεια για αγορά τηλεόρασης 42 ιντών?

Χθές λοιπόν, έγινε η τράμπα. Κοψομεσιάστηκα! H plasma ήταν πολύ πιό βαριά απο την LCD!!!...

Είχατε δίκιο. Δεν ξέρω αν είναι έτσι σε όλα τα μοντέλα σε τιμές 400-600 euros, αλλα αν είναι, τότε σίγουρα σε αυτές τις τιμές οι Plasma είναι μονόδρομος. ΠΟΛΥ καλύτερη εικόνα και πολύ καλύτερα (εντονότερα, ζωντανά) χρώματα.

100% ικανοποιημένος ! Σας ευχαριστώ πολύ ρε παιδιά!!! Να σται καλά για τις συμβουλές και υπόσχομαι άλλη φορά να μην ξανακάνω του κεφαλιού μου!!!

Αυτό ακριβώς ήθελα να σου γράψω.
Είναι δυνατόν να βρήκες LCD με 500 που να παίζει καλύτερα από την PQ3000 ???
Τελικά έκανες το πείραμα που ελπίζω να γίνει παράδειγμα για πολλούς που ψάχνουν μια φθηνή τηλεόραση αυτό το καιρό.

Και που να την δεις αργοτερα οταν "στρωσει"...:ernaehrung004:

PQ rulez!
εγώ 'άλλαξα' την 42PQ2000 για μια 42U10 (plasma πάλι, fullHD),
και ακόμα δεν είμαι σίγουρος αν έκανα καλά..
το πρώτο συκριτικό (όταν πήρα την U10) ήταν υπέρ της PQ
ελπίζω σύντομα να ξαναφέρω την PQ και να τις ξαναβάλω διπλα-διπλα τώρα που έχει στρώσει η U10 και ομολογουμένως έχει βελτιωθεί