Μια βοήθεια για αγορά TV...

tantan

New member
30 January 2008
3
Καλός σας βρήκα παιδιά…
Αυτό είναι το πρώτο μου post εδώ και σας συγχαίρω όλους σας για την πολύ ωραία κοινότητα που έχετε φτιάξει. Βρήκα αρκετές απαντήσεις σε διάφορες απορίες που είχα.
Αλλά μιας και είμαι άσχετος με το «sport», θα ήθελα να με βοηθήσετε λίγο παραπάνω μιας και χάθηκα στα 15+ σελίδες results που μου έβγαλε το search.

Σκέφτομαι να αγοράσω καινούρια tv και επειδή όπως γράφω είμαι «λίγο» άσχετος για βοηθήστε με.
Κατ’ αρχήν τι μου προτείνετε plasma ή LCD?
H χρήση της θα είναι βασικά για αναπαραγωγή DVD και για κανένα παιχνίδι απο κονσόλα (ίσως σύνδεση με το pc σε κάποιες φάσεις)

Και επειδή άρχισα λίγο να την ψάχνω με βασικό χαρακτηριστικό (αν θυμάμαι-κατάλαβα καλά) ότι πρέπει να υποστηρίζει 1080 βρήκα αυτές.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.162207

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.162213
(Η 2η τι παραπάνω έχει από την πρώτη και κοστίζει 1250 , τα αξίζει σε σχέση με την πρώτη? –Δεν έχω «κόλλημα» με τις Toshiba απλά μου άρεσαν- )

Και κάποιες ερωτήσεις

α)To 1080 με το 1080p τι διαφορά έχουν?
β)Επίσης κάποιες λένε true HD και άλλες full HD

Υ.Γ
sorry για τις πολλές ερωτήσεις αλλά μην την πατήσω για 150-200

[FONT=&quot]
Και για ακόμη ποιο εύκολα, διαθέτω 900-1000 έχετε κάποια συγκεκριμένη να μου προτείνετε, ή ποια θα παίρνατε εσείς με αυτά τα χρήματα? (μπορείτε να μου προτείνετε και κάποια με παραπάνω 150-200 αν νομίζετε ότι αξίζει τα λεφτά της)[/FONT]

Aπό αυτές που προετίνεις καλύτερη είναι αυτή. Θα στο επιβεβαιώσουν ακαι άλλοι

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.156478

Ευχαριστώ, φίλε μου για την απάντηση…

Αυτή που μου προτείνεις είναι 1366x768 και όχι 1920 x 1080p και γράφει HD ready ούτε true HD ούτε full HD γιατί είναι καλύτερη?

Τώρα μπερδεύτηκα περισσότερο :chinscratch:

β)Επίσης κάποιες λένε true HD και άλλες full HD

Ειναι το ιδιο πραγμα με αλλα λογια.

Προσπαθησε να πας σε 40-42" lcd ομως (μονο) αφου ειναι περισσοτερο για gaming και dvd. Eαν εχεις το ps3 κοιτα περισσοτερο σε "full hd" / "true hd" και οχι σε "ready" της οποιας η αναλυση ειναι μικροτερη. Βεβαια μεχρι τις 42" δεν εχει και μεγαλη διαφορα, αλλα ειναι "κριμα" να μην επιλεξεις την "τελευταια λεξη". Κοιτα καποια μοντελα της sony σε αυτα τα χρηματα π.χ. στο site:

www.electroptica.gr

Eαν τρομαξεις με τις τιμες, παρτον τηλεφωνο, πες οτι εισαι μελος του Forum και θα σου πει τι εχει για εσενα.

Last edited:
Aπο τις 2 τοσιμπα που λες αξιζει να δωσεις λεφτα για την πρωτη μονο, την δευτερη την 67Ζ ξεχασε τη .
Πρεπει να δωσεις περισσοτερες πληροφοριες για τι ιντσες θες , σε ποση αποσταση βλεπεις , χρηση που προοριζετε κυριως κ.λ.π.
Σε γενικες γραμμες 1000ρικο και ντισεντ τιβι δεν παιζει ακομα οταν οι ιντσες ξεπερνανε τις 32 εκτος αν πας σε πλασμα .
Εισαι ομως ο τυπος του χρηστη που θα επελεγε πλασμα ?
Θα ασχοληθεις να τη στρωσεις ? η θα την αφηνεις οπως εγω μερικα βραδυα ανοιχτη γιατι σε πηρε ο υπνος στον καναπε ?
Οσο ποιο πολλα στοιχεια δωσεις , τοσο καλυτερα θα ειναι για σενα και τελος , καλως ηλθες στη παρεα.

Απάντηση: Re: Μια βοήθεια για αγορά TV...

Aπο τις 2 τοσιμπα που λες αξιζει να δωσεις λεφτα για την πρωτη μονο, την δευτερη την 67Ζ ξεχασε τη .
Πρεπει να δωσεις περισσοτερες πληροφοριες για τι ιντσες θες , σε ποση αποσταση βλεπεις , χρηση που προοριζετε κυριως κ.λ.π.
Σε γενικες γραμμες 1000ρικο και ντισεντ τιβι δεν παιζει ακομα οταν οι ιντσες ξεπερνανε τις 32 εκτος αν πας σε πλασμα .
Θα ασχοληθεις να τη στρωσεις ? η θα την αφηνεις οπως εγω μερικα βραδυα ανοιχτη γιατι σε πηρε ο υπνος στον καναπε ?
Οσο ποιο πολλα στοιχεια δωσεις , τοσο καλυτερα θα ειναι για σενα και τελος , καλως ηλθες στη παρεα.

...........................................

η θα την αφηνεις οπως εγω μερικα βραδυα ανοιχτη γιατι σε πηρε ο υπνος στον καναπε ?

μηπως σου διαφευγει κατι? τι θα γινει,δεν το καταλαβα:2thumb22sup:

http://en.wikipedia.org/wiki/Plasma_display

μηπως υπερβαλουμε λιγο?

:flipout::flipout:plasmaτοσπρωξιμο το λοιπον .

mode of...........
Το avatar σου δεν κυκλοφορει σε εκδοση τοπλες ?
mode on.........

Οποτε ας σκεφτει ο φιλος και ν απαντησει .

:flipout::flipout:plasmaτοσπρωξιμο το λοιπον .

μηπως να παρουμε και καμια ομπρελλα?
μηπως να καθομαστε ακριβως απεναντι?
μηπως τα 100hz δεν δουλεουν?
το μαυρο που ειναι?
κτλ,κτλ

για να ειμαστε αντικειμενικοι λιγο.

στο θεμα μας τωρα.
στα 800-900 τηλεοραση που να παιζει οπως οι πλασμα δεν υπαρχει.
μακαρι να υπηρχε για να εχουμε και περισοτερες επιλογες.

υ.γ σπρωξιμο για επιλογη της καλυτερης tv σε αυτα τα χρηματα,τιποτα παραπανω.

a040.gif

Λυσαξες σημερα , μπα που να σε δαγκασει ...........pioneer , εγω για το avatar μιλησα , ομπρελα εχω -bye-

Απ’ ότι βλέπω με το «στρώσιμο» και με το ότι η κόρη μου ξεχνάει πολλές φορές το dvd κολλημένο ή σε στατική εικόνα μάλλον δεν με βλέπω για plasma.
Τώρα όπως έγραψα η χρήση της θα είναι απλή-«καθημερινή» τίποτε ιδιαίτερο δηλαδή, η ποιο «βαριά» δουλειά που φαντάζομαι ότι θα χρειαστεί να κάνει ποτέ είναι η σύνδεση με το PC. Τα 1080 και το Full HD δεν με απασχολούν ιδιαίτερα, απλά επειδή δεν αλλάζω TV κάθε 1-2 χρόνια σκέφτηκα ότι καλά είναι να υπάρχουν, για «να προλάβω τις εξελίξεις» και μην βρεθώ με κάτι ασύμβατο ύστερα από λίγο καιρό. Η απόσταση θέασης είναι 4 – (βαριά)4,5 μέτρα και οι ίντσες θα με ενδιέφερε να είναι κοντά στις 37 - 40.
Αν νομίζετε ότι υπάρχουν αξιοπρεπείς TV (LCD) με αυτά τα χαρακτηριστικά κοντά στα 1000 παρακαλώ να μου τις αναφέρετε (ή όπως γράφω αν είχατε εσείς ~1000 ποια θα παίρνατε)
[FONT=&quot]
Ευχαριστώ και πάλι…[/FONT]

Υ.Γ διαβάζοντας μερικά άρθρα ποιο πάνω σίγουρα αν αποφάσιζα σε κάποια άλλη στιγμή θα έπαιρνα plasma. Τώρα όμως με την TV να παίζει όλη μέρα και χωρίς να είμαι σπίτι τις περισσότερες ώρες για να προλάβω το «κακό – aka burn in» η LCD μου φαίνεται μονόδρομος.

Last edited:
Τηλεοπτικο σημα + dvd + 1000 eur = plasma μονοδρομος

Αποσταση θεασης 4-4,5 μετρα = τουλαχιστον 42" (και λιγες ειναι)

Μαλλον πρεπει να το ξανασκεφτεις για πλασμα.