Μια βοήθεια για Denon 3806..

sakisxas

Supreme Member
7 September 2006
5,384
C:\Greece\Komotini
...θα ήθελα αν γίνεται παίδες.
Συγκεκριμένα το volume της έντασης όταν το τερμάτιζα(χωρίς σήμα στην είσοδο)εφθανε απο το -80db στο +12db.
Πρόσφατα,πρίν μερικές μέρες,του έκανα firmware update απο την RS232 θύρα του,και παρατήρησα οτι το volume της έντασης φθάνει απο το -80db στο -12db.
Κοιταξα στο setup,και έκανα τις ρυθμίσεις όπως τις είχα αλλά πάλι τερματίζει στο -12db.
Tι λέτε;Μπορεί να γίνει κάτι;

Νομιζω οτι αν το εβαζες στην κατηγορια home cinema θα ειχες περισοτερες πιθανοτητες για καποια απαντηση.

Νομιζω οτι αν το εβαζες στην κατηγορια home cinema θα ειχες περισοτερες πιθανοτητες για καποια απαντηση.

Σα να χεις δίκιο.
Για να μην ανοίξω νέο thread, αν μπορεί ο διαχειριστής να το μεταφέρει.

To μονο που μπορω να πω (αν βοηθαει) ειναι ότι πριν την αναβαθμιση έπρεπε να ειχες σωσει τα σεττιγκς σου με ειδικό προγραμματάκι της denon, ώστε να τα επαναφερεις μετα. Ετσι θα ήξερες τουλάχιστον ότι δεν άλλαξε καποιο configuration. Αυτό ειχα κανει πριν κανα χρόνο όταν αναβαθμισα τον 4306 που έχω. Σε μενα πάντως δεν υπήρξε καποια διαφορά στο volume

Απάντηση: Re: Μια βοήθεια για Denon 3806..

http://www.hiddenwires.co.uk/resourcesnews2005/news20051104-10.html

- Variable Gain Volume control. S/N in the useable area has been improved and finer adjustments are possible in 0.5 dB steps across the extended range of Ð80 dB to +18 dB

Aντώνιε δεν είμαι και τόσο των Αγγλικών.
Μήπως μπορείς να εξηγήσεις αν πρέπει να κάνω κάτι εγώ;
Ευχαριστώ -bye-

Γιατι σε προβληματιζει τι δειχνει ? Το ποντεσιομετρο λειτουργει ανεξαρτητα απο την ενδειξη στην μεση πρεπει να εχεις την ιδια ενταση με πριν.
Ο onkyo 805 που εχω εχει επιλογη στο setup για την ρυθμιση αυτη και σου δινει την δινατοτητα το min να ξεκινα απο το 0 με max το 100. Αυτο με το - στα db ποτε δεν το καταλαβα . Μπορεις να βαλεις το παλιο firmware ?

Γιατι σε προβληματιζει τι δειχνει ? Το ποντεσιομετρο λειτουργει ανεξαρτητα απο την ενδειξη στην μεση πρεπει να εχεις την ιδια ενταση με πριν.
Ο onkyo 805 που εχω εχει επιλογη στο setup για την ρυθμιση αυτη και σου δινει την δινατοτητα το min να ξεκινα απο το 0 με max το 100. Αυτο με το - στα db ποτε δεν το καταλαβα . Μπορεις να βαλεις το παλιο firmware ?

Οχι δε μπορώ.
Το πρόγραμμα είναι AutoUpdate,συνδέεις τον ενισχυτή,τρέχεις το πρόγραμμα.και εαν βρεί καινουργια εκδοση σε ρωτά αν θες η οχι να την εγκαταστήσεις.
Τι εγκαθίσταται και τι οχι,δε μπορεσα να καταλάβω την διαφορά.
Πάντως νέα εκδοση firmware εγκαταστάθηκε,αυτό το τσέκαρα.
Το μόνο που παρατήρησα είναι αυτό που ανέφερα πιο πάνω.
Στο setup έχει ρύθμιση.αλλά όχι να ρυθμίσω db απο τόσο μέχρι τόσο ας πούμε(-80db εως +18db)

λέει οτι μπορείς να ρυθμίσεις από τόσο μέχρι τόσο την ένταση.
Παρά ταύτα ούτε εμένα πάνε τόσο οι ενδείξεις του volume παρόλο που δεν έχω 3806. Μικρό το κακό. Για να ακούς τόσο δυνατά ή πρέπει να είσαι σε αλάνα, ή σε μονοκατοικία με απόσταση 50 μέτρων από το διπλανό σπίτι, για να μην ακούει ο άλλος...

Εννοείς ξανά το firm που έχει τώρα η αν υπάρχει νέο,έτσι;
Ολα τα υπόλοιπα όμως λειτουργούν όπως και πριν :chinscratch:

καλά ο δικός μου πάει μέχρι το 00... παρόλο που στο net τα ίδια λέει...-80+18

Ξανάτρεξα το πρόγραμμα.εκανε ξανά install firmware,και η ένταση παραμένει απο -80db εως -12db
Καμμιά αλλη ιδέα μήπως;

Re: Απάντηση: Μια βοήθεια για Denon 3806..

Ξανάτρεξα το πρόγραμμα.εκανε ξανά install firmware,και η ένταση παραμένει απο -80db εως -12db
Καμμιά αλλη ιδέα μήπως;

στο setup εχει μια επιλογη,που ρυθμιζεις τις "κορυφες" που θελεις να πιασει ο ενισχυτης σου,οταν τερματισεις το ποντεσιομετρο.
ειναι ενα ειδος ασφαλειας για να μην γινει ζημια.
το κοιταξες?

Nαι,το έχω κοιτάξει.
Εκανα οτι ρυθμίσεις είχα πριν και φθάνει παλι στο-12db
δηλ πριν με τις ιδιες ρυθμίσεις εφθανε στο +12db αντι του +18db που αναφέρουν

Last edited:
Aν δεν κανω λαθος, (και δεν εχω μπερδευτει με καποια αλλη συσκευη), μεσα στο setup ειχει επιλογη που καθοριζεις μεχρι που να φτανει η ενταση. Προφανως το εχεις ρυθμισει στο -12.