Μια βοήθεια για δημιουργία dvd (iDVD)

Απάντηση: Re: Μια βοήθεια για δημιουργία dvd (iDVD)

Αν δεις τα βιντεακια, σιγουρα θα τα ξεκαθαρισεις... λιγα λεπτα ειναι μονο.

ΟΚ, ξεκίνησα το κάψιμο του dvd με menu κλπ.

Πάντως επιμένει μου βγάζει μήνυμα ότι δεν χρειάζεται DL δισκάκι και μπορεί να το κάψει και σε single layer. Ξαναλέω έχω επιλέξει best quality κλπ. Τόσο πολύ συμπίεση θα το κάνει; Το mov είναι πολλά gb.

Τέλος πάντων, του έβαλα ένα single layer και ξεκίνησε το κάψιμο. Για 32 λεπτά βίντεο θα κάνει περίπου 2 ώρες να φτιάξει το DVD! Σαν πολύ δεν είναι;
Δεν φταίνε τα menu. Αυτά τα ξεπέταξε αμέσως. Εκεί που κολλάει είναι στο encoding video.

Εχω περιέργεια να δω πόσα GB έκανε το dvd.

Στη καλυτερη ποιοτητα, ενα dvd single layer χωραει μια ωρα βιντεο ... Αρα σωστα σου ανεφερε οτι θελει single leyer.

Ο χρονος που χρειαζεται εξαρταται απο πολλους παραγοντες, κυριως απο τη ποιοτητα ( professional κλπ) , απο το αρχικο υλικο , και αλλα .

AMAN !

απίστευτο σούργελο η εικόνα από το mac σε σχέση με το dvd που έβγαλα από το pinnacle. Τι να τα κάνω τα menu και τα εφφέ....
Γιάννη πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις.
Η εικόνα και στα δύο είναι θολή σε σχέση με το HD. Λογικό. Δεν μιλάω γι αυτό. Μιλάω για το πριονάκι , μόνο που εδώ δεν είναι πριονάκι αλλά ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ !! Η εικόνα απλά ΔΕΝ βλέπεται.
Και σαν χωρητικότητα είναι πάνω κάτω τα ίδια.

Το dvd από το pinnacle.

attachment.php

attachment.php

To dvd από το Mac

attachment.php

attachment.php

Μην μου πεις ότι φταίει που δεν είναι ακριβώς το ίδιο frame.

Μιλάμε παέι σαν σεισμόπληκτη η εικόνα σε όλη την διάρκεια. Σου λέω δεν βλέπεται. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι πως βγήκε.

Attachments

• pinnacle.jpg
    pinnacle.jpg
    33.4 KB · Views: 30
  • pc.jpg
    pc.jpg
    167.3 KB · Views: 32
  • mac2.jpg
    mac2.jpg
    184.6 KB · Views: 32
  • mac.jpg
    mac.jpg
    36 KB · Views: 30
Ισως καποια ρυθμιση φταιει Τασο, δε ξερω να σου πω... Χτες εκανα ενα dvd αλλα ηταν απο τη sony nex το υλικο και ηταν progressive.
Μια χαρα το τελικο αποτελεσμα... Δεν μεσολαβησε βεβαια το imovie , αφου τα αρχεια ηταν mpg4 .
Το imovie , μαλλον εχει καποιο θεμα με intelrlaced υλικο....

Αν το εχει δοκιμασει καποιος με hdv υλικο, καλο θα ηταν να μας πει αν οντως ισχυει κατι τετοιο.

Δυστυχως, απ οτι διαβασα, το imovie οταν κανει share hdv υλικο, που ειναι interlaced, χρησιμοποιει μονο τις μισες γραμμες , γι αυτο και βλεπεις αυτο το χαλι!
Απαιτει το υλικο να ειναι progressive, ´η ισως να κανεις export σε καποιο symbato me idvd format , με αλλες ρυθμισεις.

Για interlaced υλικο, μονο fcp ... Εκτος αν καποιος αλλος εχει δοκιμασει με hdv υλικο να μας πει.

Επιπροσθέτως το .mov δεν το παίζει ούτε το media player (dune). Βγάζει error.
Μόνο το macbook το παίζει!

Α ρε, μια χαρά είμαι με τα .mpgάκια μου. Δεν με πάει με τίποτα το mac μιλάμε. Με τίποτα.

Απάντηση: Re: Μια βοήθεια για δημιουργία dvd (iDVD)

Δυστυχως, απ οτι διαβασα, το imovie οταν κανει share hdv υλικο, που ειναι interlaced, χρησιμοποιει μονο τις μισες γραμμες , γι αυτο και βλεπεις αυτο το χαλι!
Απαιτει το υλικο να ειναι progressive, ´η ισως να κανεις export σε καποιο symbato me idvd format , με αλλες ρυθμισεις.
.

Μάλιστα. Δεν έπρεπε το υπεραυτόματο, έξυπνο, user friendly λειτουργικό να μου πετάει ένα μήνυμα ΠΡΙΝ ΦΑΩ ΚΑΤΙ ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ;

Το single ή double layer δισκάκι το μάρανε;

Τασο, εχω φαει απειρες ωρες, σε πολυ πιο επαγγελματικα προγραμματα, αξιας πολλων χιλιαδων ευρω, και πολλες φορες δεν εχω βγαλει ακρη!

Το imovie ειναι κυριως , ενα απλο προγραμμα για τα νεα tapelles format , δεν ξερω τι κανει με interlaced υλικο.

Δυστυχως η apple, απαξιωνει παλαιοτερα format... δεν ειναι η πρωτη φορα που μας οδηγει σε κατι νεοτερο, με ¨βιαιο¨ τροπο!

Μηπως ειναι καιρος να πας σε καμια πιο νεα camera ?-bye--bye-

Ασχοληθηκα λιγο παραπανω... και τελικα βρηκα λυση !

Εκανα import με full αναλυση φυσικα (1080), μονταρα χωρις εφφε klp , και εκανα export σε quick time movie με hdv 50i option (εμενα μου το εμφανιζει γιατι εχω και το final cut pro - αν δεν το εχεις εγκατεστημενο διαλεξε none ή animation στα compression options).

Με hdv 50i , ειναι πολυ γρηγορο το export και μικρο σε μεγεθος , γιατι στην ουσια κανει μονο copy paste τα αρχεια.

Mετα συνεχιζεις κανονικα με το idvd (professional settings κλπ).

attachment.php

Attachments

• Screen shot 2011-06-20 at 1.40.38 Ï€.μ..jpg
    Screen shot 2011-06-20 at 1.40.38 Ï€.μ..jpg
    84.5 KB · Views: 33
Last edited:
Εγω εβαλα αυτα ...

attachment.php

και δουλεψε κανονικα... οπως φυσικα και με τα προηγουμενα settings (που πιανουν ομως περισσοτερο χωρο).

Attachments

• Screen shot 2011-06-20 at 1.56.20 Ï€.μ..jpg
    Screen shot 2011-06-20 at 1.56.20 Ï€.μ..jpg
    72.2 KB · Views: 32
Αυτό προφανώς μιλάς για να δημιουργήσω αρχείο .mov από την κασέτα.

Για να φτιάξω dvd με το iDVD πάλι πρόβλημα δεν θα 'χει; Ποιά η διαφορά; Με το που θα κάνω share to iDVD πάλι το ίδιο πρόβλημα.

Oxi...

Τα βηματα εχουν ως εξης.

Κανεις import τη κασετα στο imovie (full resolution), μονταρεις (χωρις εφφε) , βαζεις και chapter markers αν θες, και αντι share idvd κανεις share ->export quicktime με τις παραπανω ρυθμισεις.
Ayto βγαζει ενα αρχειο (το τελικο σου μονταζ) σε μορφη .mov 1080i.

Αυτο το κανεις μετα drag n drop (ή import) στο iDvd και συνεχιζεις κανονικα.

Το δοκιμασα και βγαζει σωστο αποτελεσμα.

Για να μη καις συνεχως δισκακια για δοκιμες, στο idvd κανε αντι για burn dvd, Save as VIDEO_TS folder και δες το στον mac με το dvd player.

στην ουσια, το μονο που αλλαζει, ειναι να μη κανεις imovie -> share iDVD (den kanei dystyxvw σωστο deinterlacing σε dv- hdv format) αλλα share -> quicktime.

Last edited: