Μιά βοήθεια για KMPlayer

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,243
Αθήνα
Σήμερα αποφάσισα να δοκιμάσω τον KMPlayer μήπως και αντικαταστήσει τον MPC-HC.
Η αλήθεια είναι οτι ποτέ δεν μου γέμισε το μάτι αυτός ο player αλλά όσο τον καλοκοιτάζω τόσο μου αρέσει.
Σήμερα κατάφερα να φτιάξω αρκετά πραγματάκια και να τον παραμετροποιήσω σχεδόν στα μέτρα μου. Αλλά έχει χιλιάδες ρυθμίσεις ο άτιμος... Μπορεί να κάνει παπάδες αλλά για να τον μάθεις μάλλον θα πρέπει να είσαι κι εσύ παπάς... κατά Άγιο Όρος μεριά και με άπειρο χρόνο.
Εκεί που κόλλησα, και χρειάζομαι τη βοήθειά σας, είναι το εξής:
Όταν βλέπω´μιά σειρά και πατάω next ( το skip στο τηλεκοντρόλ) αντί να με πάει στο 2ο επεισόδειο με πάει στο 8ο, και μετά στο 11ο.
Αν δείτε τη φωτογραφία από τη σειρά θα δείτε οτι δεν διαβάζει τα νούμερα που έχουν μπροστά τα επισόδεια αλλά τα αγνοεί και με πάει αλφαβητικά.
Μήπως ξέρει κάποιος πώς κι από πού το αλλάζω αυτό;

attachment.php

Attachments

• mkv.jpg
    mkv.jpg
    183.5 KB · Views: 272
Πηγαινε στο playlist (κανοντας κλικ ή πατωντας ALT + E) και δες εκει τι εχει.
Κανε ενα καθαρισμα της λιστας.
Μετα προσθεσε στην λιστα τα αρχεια με την σειρα που θελεις. Ειτε με drag & drop, ειτε πατωντας add files.
Η playlist σου δινει και δυνατοτητα να κανεις αυτοματη ταξινομηση κατα ονομα, τιτλο, κτλ. Δες τις επιλογες.

Αν και κανονικα οσα αρχεια ειναι μεσα στον ιδιο φακελο παιζουν κατα αλφαβητικη σειρα.
Εκτος και αν καποια απο αυτα τα αρχεια (που απο οτι καταλαβαινω δεν τα βλεπεις μεσω του φυσικου φακελου που ειναι εγγεγραμμενα αλλά απο καποιο αλλο φακελο με εγγραφες για το ποια αρχεια εχεις σαν συνολο) βρισκονται σε αλλο φυσικο φακελο (διευθυνση). -Διορθωση: Μπα, μαλλον ειναι αργα και αλλο βλεπω αλλο καταλαβαινω!

Ελπιζω να μην σε μπερδεψα και να σε βοηθησα.
Μιας και ο player αυτος οντως κανει παπαδες...
Παιζει το πιο δυσκολο mkv νερακι... ακομα και με παλιο Celeron...
Συν οτι εχει τοσες και τοσες χρησιμες δυνατοτητες.

Last edited:
Παλι θα σε φτιαξω μου φαινεται...
Κατ αρχην, ελεγξε εαν το skip σου αντιστοιχει στην εντολη next του KMP.(κανε δοκιμε με το πληκτρολογιο, με το page Up & page Down) (δοκιμασε και με το κουμπι next του kmp αν κανει το ιδιο).
Δευτερο, ΑΝ δεν ισχυει το πρωτο σεναριο(απιθανο), δες το παρακατω μενου...

attachment.php

Για να δουμε...

Attachments

• babis.JPG
    babis.JPG
    101.2 KB · Views: 234
Πηγαινε στο playlist (κανοντας κλικ ή πατωντας ALT + E) και δες εκει τι εχει.
Κανε ενα καθαρισμα της λιστας.
Μετα προσθεσε στην λιστα τα αρχεια με την σειρα που θελεις. Ειτε με drag & drop, ειτε πατωντας add files.
Η playlist σου δινει και δυνατοτητα να κανεις αυτοματη ταξινομηση κατα ονομα, τιτλο, κτλ. Δες τις επιλογες.

Αν σου πω οτι κατάλαβα θα σε γελάσω... Εννοείς οτι κάθε φορά θα πρέπει να ρίχνω τα αρχεία που θέλω σε playlist;

Απάντηση: Re: Μιά βοήθεια για KMPlayer

Παλι θα σε φτιαξω μου φαινεται...
Κατ αρχην, ελεγξε εαν το skip σου αντιστοιχει στην εντολη next του KMP.(κανε δοκιμε με το πληκτρολογιο, με το page Up & page Down) (δοκιμασε και με το κουμπι next του kmp αν κανει το ιδιο).
Δευτερο, ΑΝ δεν ισχυει το πρωτο σεναριο(απιθανο), δες το παρακατω μενου...

attachment.php

Για να δουμε...

Θα δοκιμάσω το βραδάκι και θα σου πώ... Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο.

Αν σου πω οτι κατάλαβα θα σε γελάσω... Εννοείς οτι κάθε φορά θα πρέπει να ρίχνω τα αρχεία που θέλω σε playlist;

Mπορεις να κανεις και αυτο.

Αλλά ο KMPlayer χωρις καμια ρυθμιση και χωρις καμια αλλη ενεργεια παιζει ολα τα αρχεια (που μπορει να ανοιξει) που βρισκονται στον ιδιο φακελο με αλφαβητικη σειρα.
Οποτε βαλε τα αρχεια μεσα στον ιδιο φακελο και δοκιμασε ξανα.

Mπορεις να κανεις και αυτο.

Αλλά ο KMPlayer χωρις καμια ρυθμιση και χωρις καμια αλλη ενεργεια παιζει ολα τα αρχεια (που μπορει να ανοιξει) που βρισκονται στον ιδιο φακελο με αλφαβητικη σειρα.
Οποτε βαλε τα αρχεια μεσα στον ιδιο φακελο και δοκιμασε ξανα.

Μα είναι στον ίδιο φάκελο, φαίνεται κι από την φωτογραφία που έχω ανεβάσει στο πρώτο μου μήνυμα.
Αυτό το "αλφαβητική σειρά" δεν το καταλαβαίνω, μου φαίνεται τελείως κουλό, δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό.
Δηλαδή όταν βλέπω μιά σειρά κι έχω στον ίδιο φάκελο 3 επεισόδια που λέγονται το 1ο "Βλάκας" το 2ο "Χαζός" και το 3ο "Μάγκας" ο KMPlayer θα μου τα παίξει αλφαβητικά; Θα με πάει δηλαδή 1ο-3ο-2ο ; Αυτό μου λέτε;

Θα τα παιξει με την σειρα που τα βαζει και ο explorer οταν κανουμε αλφαβητικη στοιχιση. (ασχετα αν δεν χρειαζεται να κανουμε στοιχιση στον explorer για να τα παιξει με σωστη σειρα ο KMPlayer)

Δηλαδη παραδειγματα:

01 Βιντεο.mpeg
02 Αγωνες.mpeg
03 Abc.mpeg

(θα παιξουν σαν 1-2-3)

ή

Βιντεο 0001.mpeg
Βιντεο 0002.mpeg
Βιντεο 0003.mpeg

(θα παιξουν σαν 1-2-3)

Για να τα παιξει με "σωστη" σειρα ειτε θα εχεις την ταξινομηση στην αρχη και ο τιτλος δεν παιζει ρολο, ας ειναι ασχετος, ειτε θα την εχεις στο τελος αλλά ο τιτλος πρεπει να ειναι ιδιος.

ΥΓ. "explorer" ειναι η εξερευνηση των δισκων. Αλλο ie (internet explorer) και αλλο windows explorer (ή σκετο explorer).

ΟΚ, τα κατάφερα. :BDGBGDB55: Τελικά στάθηκα τυχερός και το βρήκα πρίν στραβωθώ τελείως.
Επέλεξα το "Open Selected File(s) Only" αντί του "Open Similar Files Together" που ήταν επιλεγμένο.

attachment.php

Attachments

• mkv.jpg
    mkv.jpg
    79.8 KB · Views: 224
Θα τα παιξει με την σειρα που τα βαζει και ο explorer οταν κανουμε αλφαβητικη στοιχιση. (ασχετα αν δεν χρειαζεται να κανουμε στοιχιση στον explorer για να τα παιξει με σωστη σειρα ο KMPlayer)

Δηλαδη παραδειγματα:

01 Βιντεο.mpeg
02 Αγωνες.mpeg
03 Abc.mpeg

(θα παιξουν σαν 1-2-3)

Ποιά η διαφορά αυτού που γράφεις με αυτό που γράφω στο πρώτο μου post; Ακριβώς έτσι τα έχω.
ή

Βιντεο 0001.mpeg
Βιντεο 0002.mpeg
Βιντεο 0003.mpeg

(θα παιξουν σαν 1-2-3)

Για να τα παιξει με "σωστη" σειρα ειτε θα εχεις την ταξινομηση στην αρχη και ο τιτλος δεν παιζει ρολο, ας ειναι ασχετος, ειτε θα την εχεις στο τελος αλλά ο τιτλος πρεπει να ειναι ιδιος.

ΥΓ. "explorer" ειναι η εξερευνηση των δισκων. Αλλο ie (internet explorer) και αλλο windows explorer (ή σκετο explorer).

Μα αυτό λέω στο πρώτο μου post. Οτι δεν ισχύει αυτό που λές, ή μάλλον δεν φτάνει αυτό που λές.
Όπως βλέπεις έχω ακριβώς την αρίθμηση που λές αλλά με πήγαινε από το 1 στο 8 κι απ´το 8 στο 11.

Last edited:
Χμμμ, εγω το εχω Open Similar Files Together και λειτουργει ετσι ακριβως οπως σου ειπα.

Απλα επιλεγω (διπλο κλικ για να παιξει) το πρωτο αρχειο που θελω να παιξει και μετα με το next παει στο επομενο (κατα αλφαβητικη σειρα οπως τα παραδειγματα πιο πανω).

Κι εγω ετσι το εχω, αλλα στο Μπαμπη παιρνει αλλες πρωτοβουλιες...:flipout::flipout:

Τότε μάλλον κάπου αλλού έχουμε κάτι διαφορετικό και το ένα αναιρεί το άλλο, τι να πώ;
Έχει τόσες επιλογές που έχει και χάνεται τελείως η μπάλα, έχει επιλογές για το ίδια πράγμα σε 15 διαφορετικά σημεία.
Εμένα πάντως έτσι μου δούλεψε, κι αφού μου δούλεψε δεν το κουνάω ρούπι...
icon10.gif

Σήμερα αποφάσισα να δοκιμάσω τον KMPlayer μήπως και αντικαταστήσει τον MPC-HC.
Η αλήθεια είναι οτι ποτέ δεν μου γέμισε το μάτι αυτός ο player αλλά όσο τον καλοκοιτάζω τόσο μου αρέσει.

Σορρυ για το off topic :o , αλλα οταν λυθουν οι τεχνικες δυσκολιες μηπως γινεται να ακολουθησει και ενα μινι ''συγκρητικο'' για τους δυο players ? :smile:(ποιοτητα εικονας με την απαραιτητα παραμετροποιηση κλπ )

Εγω ξεκινησα με τον km player, αλλα τελικα κατεληξα στον mpc.
Ο βασικος λόγος είναι ότι ο km player δεν παίζει HD audio.
Ο 2ος λόγος είναι ότι σε κάποια setup οπως στο δικό μου HTPC δεν παίζει ο EVR renderer.
Στο pc του γραφείου παίζει κανονικά όμως. Το ίδιο συμβαίνει και σε αλλους φιλους μου.
Τους είχα στείλει και email, αλλά δεν ασχολείται κανένας.
Αυτός είναι και ο 3ος λόγος. Δεν κάνουν αναβαθμίσεις και τον έχουν εντελώς παρατημένο.

Re: Απάντηση: Μιά βοήθεια για KMPlayer

Δεν κάνουν αναβαθμίσεις και τον έχουν εντελώς παρατημένο.

Δοκιμάστε και τον Daum Pot Player (english version)!
Είναι η συνέχεια του KMPlayer και για μένα ο καλύτερος...

Γιάννης

Δεν κάνουν αναβαθμίσεις και τον έχουν εντελώς παρατημένο.

Δοκιμάστε και τον Daum Pot Player (english version)!
Είναι η συνέχεια του KMPlayer και για μένα ο καλύτερος...

Γιάννης
Ωραιος,βρηκαμε "νεo" μπελα-player να ασχοληθουμε....:a0210:
Ο Babis ακουει ;

Εγω ξεκινησα με τον km player, αλλα τελικα κατεληξα στον mpc.
Ο βασικος λόγος είναι ότι ο km player δεν παίζει HD audio.

Μιας και τον δουλευω καιρο αν βαλλεις FFD show audio decoder παιζει νερακι τα HD αρχεια.....και ως audio renderer την καρτα σου σειρα 5 και ανω.....

κι αναρωτιόμουν τόσο καιρό γιατί κρασάρει όταν βάζω τον EVR που λέει ο οδηγός...

Άντε να τον δούμε κι αυτόν να δούμε τι θα καταλάβουμε... Εγώ ξέρω ποιά είναι η λύση αλλά δεν την γράφω γιατί οι HTPC-άκηδες ερεθίζονται...
icon10.gif