MIA ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ SONY RDR-HX750

BILL!!!!

New member
21 November 2007
83
Για χαρα σε ολους.Παιδια το αγορασα χθες απο πλαισιο 300ευρω μιας και δεν ειχα ποτε recorder το πηγα σπιτι το συνδεσα με τ απαραιτητα κεραια,hdmi,coax κ.τ.λ και να το ξενερωμα!!Δε μπορω με τιποτα να πιασω τα καναλια,το σημα ειναι σα να μην εχω κεραια,τοσο χαλια!!Ο ηχος ομως ακουγεται μια χαρα χωρις παρασιτα.Χωρις πλακα το παιδευα περιπου τεσσερις ωρες,διαβαζα το manual το ξαναδιαβαζα(ουτε στο σχολειο δεν ειχα ριξει τοσο διαβασμα)αλλα δε καταφερα τιποτα!Παρακαλω οποιος κατοχος η μη γνωριζει ας βοηθησει γιατι δε ξερω τι αλλο να δοκιμασω.Η TV ειναι sony46w2000 αν αυτο βοηθαει σε κατι

Ετσι ηταν και σε μενα τα καναλια .... like shit
Ενας λογος επισης ηταν οτι εδειχνε στην τι βι με τις αρχικες ρυθμισεις ( της τιβι ) που ηταν ολα στο τερμα .
Οταν περασα τις ρυθμισεις για εικονα σε Ολα το ιδιο βελτιωθηκε η κατασταση .
Σε γενικες γραμμες σου δινει την εντυπωση οτι : οτι σημα παιρναει μεσα απο αυτο το μηχανημα ...............καταστρεφετε:flipout:
Ασε που το δικο μου παρεδωσε πνευμα 1.5 μηνα μετα την αγορα και στην ουσια μονο κανα dvd επαιζε .
Ακομα και να μην χαλαγε παντος δεν θα το συνιστουσα σε κανεναν μιας και το μονο που μπορεις να γραψεις σαυτο χωρις προβλημα ειναι ...........τσοντες .
Κι αυτο γιατι δεν ασχολησε με την ποιοτητα εικονας μιας και εισαι αποροφημενος με τη " σωματικη κοπωση " των πρωταγωνιστριων .
Τα silvercrest απο το lidl πιθανον να εχουν καλυτερο δεκτη .

Μου εφτιαξες το κεφι τωρα:frusty:δηλαδη τι πρεπει να ρυθμισω;δε καταλαβα απ την απαντηση σου τι πρεπει να κανω.Δε μπορει να ειναι φτιαχμενο να δειχνει ετσι,ειμαι φατσα στις κεραιες και το δακτυλο να βαλω στη tv πιανει τζαμι!!

Μου εφτιαξες το κεφι τωρα:frusty:δηλαδη τι πρεπει να ρυθμισω;δε καταλαβα απ την απαντηση σου τι πρεπει να κανω.Δε μπορει να ειναι φτιαχμενο να δειχνει ετσι,ειμαι φατσα στις κεραιες και το δακτυλο να βαλω στη tv πιανει τζαμι!!

Βασικα σε μενα διορθωθηκε η κατασταση οταν ΡΥΘΜΙΣΑ στην LCD μου να εχει τις ιδιες ρυθμισεις για καθε εισοδο και κατ επεξταση και του dvd recorder .
Εχει και το ιδιο κατι ρυθμισεις αλλα τρεχα γυρευε θελει πολυ ψαξιμο και δεν εχει και μεγαλες διαφορες .
Εχει πολυ εντονα χρωματα και ειναι τιγκα στο θορυβο και την ψηφιακιλα απο μονο του .
τι τιβι εχεις ?

Εγω απο καποιο σημειο και μετα τα παρατησα και τωρα που χαλασε ............ησυχασα , συνδεσα το παλιο μου DVD και χεστηκα για τα upscale και τα HDMI , αφου και με την κομπονετ την ιδια δουλεια κανω .
Απλα δεν θα γραφω τα αγαπημενα μου GP γιατι στην ουσια γιαυτο το πηρα ποιο πολυ.

Last edited:
SONY ΚDL 46W2000 εχω αλλα δε νομιζω οτι εχουν σχεση οι ρυθμισεις της tv στις εισοδους,δεν ειναι θεμα εικονας η χρωματων αλλα σαν να μην υπαρχει κεραια,πιανει τα καναλια εντελως χαλια σχεδον δε φαινεται τιποτα!! Γι αυτο λεω οτι αποκλειεται να ειναι φτιαγμενο να δουλευει ετσι και να μην πιανει σχεδον καθολου σημα!Τοτε τι να αντιγραφουμε;τα καουμποικα...που λες κι εσυ κι απ την τηλεοραση;Τιποτα;; Κι απ το manual δε βγαζω ακρη ρε γαμωτο σα σταυρολεξο ειναι!!ΒΟΗΘΕΙΑ!!παιδια πριν το σπασω:smash::smash::smash::smash::smash:

SONY ΚDL 46W2000 εχω αλλα δε νομιζω οτι εχουν σχεση οι ρυθμισεις της tv στις εισοδους,δεν ειναι θεμα εικονας η χρωματων αλλα σαν να μην υπαρχει κεραια,πιανει τα καναλια εντελως χαλια σχεδον δε φαινεται τιποτα!! Γι αυτο λεω οτι αποκλειεται να ειναι φτιαγμενο να δουλευει ετσι και να μην πιανει σχεδον καθολου σημα!Τοτε τι να αντιγραφουμε;τα καουμποικα...που λες κι εσυ κι απ την τηλεοραση;Τιποτα;; Κι απ το manual δε βγαζω ακρη ρε γαμωτο σα σταυρολεξο ειναι!!ΒΟΗΘΕΙΑ!!παιδια πριν το σπασω:smash::smash::smash::smash::smash:

σαορυ αλλα δεν καταλαβα , τωρα μπηκα .
Σιγουρα κατι αλλο φταιει , μηπως εχει προβλημα το καλωδιο που συνδεεις την κεραια απο το dvd στην τιβι ?
Μπα βλακεια ειπα μαλλον αφου θα ειχε προβλημα η τιβι σε αυτη την περιπτωση παντος καλου κακου τσεκαρε τον ακροδεκτη της κεραιας μηπως βραχυκυκλωνει μιας και το εβαλες εβγαλες τωρα με το dvd και γενικα βεβαιωσου πρωτα με τα καλωδια.

Last edited:
Η κεραια ειναι καινουρια το καλωδιο επισης το καλωδιο απο dvd σε tv που εχει στη συσκευασια το αλλαξα με αλλο τελικα δεν ηταν αυτο.Στις ρυθμισεις του dvd εχει αυτοματο συντονισμο,επιλεγω σαν χωρα ελλαδα και ξεκιναει αναζητηση και το αποτελεσμα ειναι αυτο που αναφερω!!!Ειλικρινα δε περιμενα να κολλησω τοσο δε παει στο μυαλο μου τι αλλο να δοκιμασω!!Σκεφτομαι μηπως ειναι χαλασμενο το tuner,μηπως λεω..Αν οχι,αλλιως δε παλευεται πρεπει να σαι ο καστρουνης για να το φτιαξεις!!:nounder:

Η κεραια ειναι καινουρια το καλωδιο επισης το καλωδιο απο dvd σε tv που εχει στη συσκευασια το αλλαξα με αλλο τελικα δεν ηταν αυτο.Στις ρυθμισεις του dvd εχει αυτοματο συντονισμο,επιλεγω σαν χωρα ελλαδα και ξεκιναει αναζητηση και το αποτελεσμα ειναι αυτο που αναφερω!!!Ειλικρινα δε περιμενα να κολλησω τοσο δε παει στο μυαλο μου τι αλλο να δοκιμασω!!Σκεφτομαι μηπως ειναι χαλασμενο το tuner,μηπως λεω..Αν οχι,αλλιως δε παλευεται πρεπει να σαι ο καστρουνης για να το φτιαξεις!!:nounder:
συνδεσε το με σκαρτ και μεσω smart link ( λογο sony και τα δυο ) που εχει διαλεξε την επιλογη αντιγραφη καναλιων απο τιβι και πες .

συνδεσε το με σκαρτ και μεσω smart link ( λογο sony και τα δυο ) που εχει διαλεξε την επιλογη αντιγραφη καναλιων απο τιβι και πες .
Συγνωμη που αργω να απαντησω αλλα βρισκομαι στη δουλεια μου και καταλαβαινεις...το smart link ειναι ρυθμιση που επιλεγεις απο καπου στο μενου του dvd η κατι αλλο;Αν θες απαντησε μου μονο σ αυτο γιατι σ εχω ζαλισει κιολας!!Αν δουλευει το δικο σου ετσι τοτε πρεπει να δουλεψει και το δικο μου.Δηλαδη απ οτι καταλαβαινω αν δουλεψει μ αυτο τον τροπο τοτε το hdmi ειναι για τις ταινιες και εικονα καναλιων θα παιρνω απ το scart.Τι ναι αυτα ρε sony...:twoguns::twoguns:

Συγνωμη που αργω να απαντησω αλλα βρισκομαι στη δουλεια μου και καταλαβαινεις...το smart link ειναι ρυθμιση που επιλεγεις απο καπου στο μενου του dvd η κατι αλλο;Αν θες απαντησε μου μονο σ αυτο γιατι σ εχω ζαλισει κιολας!!Αν δουλευει το δικο σου ετσι τοτε πρεπει να δουλεψει και το δικο μου.Δηλαδη απ οτι καταλαβαινω αν δουλεψει μ αυτο τον τροπο τοτε το hdmi ειναι για τις ταινιες και εικονα καναλιων θα παιρνω απ το scart.Τι ναι αυτα ρε sony...:twoguns::twoguns:
Απλα αποσυνδεσε το HDMI και βαλε μονο το scart .
Ξανακανε αναζητηση καναλιων και επειδη εχεις scart θα σου ξεκλειδωσει στο μενου του dvd αυτη η δυνατοτητα ( δες το manual του dvd για λειτουργεια smart link)
Eτσι θα εχεις ακριβως την ιδια σειρα και συχνοτητα συντονισμενη και στα δυο για να καταλαβεις αν φταιει ο δεκτης του dvd , μετα το ξανασυνδεεις με hdmi κανονικα ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ το scart γιατι μπορει να εχεις προβλημα με το σημα ( ανατροφοδοτηση και να κανη διαφορα ).
Eλπιζω να σε βοηθησα .

Απλα αποσυνδεσε το HDMI και βαλε μονο το scart .
Ξανακανε αναζητηση καναλιων και επειδη εχεις scart θα σου ξεκλειδωσει στο μενου του dvd αυτη η δυνατοτητα ( δες το manual του dvd για λειτουργεια smart link)
Eτσι θα εχεις ακριβως την ιδια σειρα και συχνοτητα συντονισμενη και στα δυο για να καταλαβεις αν φταιει ο δεκτης του dvd , μετα το ξανασυνδεεις με hdmi κανονικα ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ το scart γιατι μπορει να εχεις προβλημα με το σημα ( ανατροφοδοτηση και να κανη διαφορα ).
Eλπιζω να σε βοηθησα .
O.K το καταλαβα και θα το δοκιμασω μετα τη δουλεια.Εννοειται οτι με βοηθησες και σ ευχαριστω πολυ!!:smile:.Να σαι καλα,καλο βραδυ-bye-

Φιλε μου, για να μην νομιζεις οτι ειναι χαλασμενη η συσκευη σου, να σου πω οτι οταν εψαχνα να αγορασω recorder, ρωτησα τεσσερα μελη-κατοχους του SONY RDR-HX750 , και μου ειπαν ολοι οτι η τηλεοπτικη εικονα του recorder ηταν απο μετρια μεχρι πολυ κακη. Παντως μη το βαζεις κατω, και κυταξε τις συχνοτητες που συντονιζει το recorder μηπως δεν ειναι αυτες με την δυνατοτερη λήψη. Παιξε και λιγο με τις ρυθμισεις του Sony γιατι απο οτι ξερω εχει παρα πολλες.

Φιλε μου, για να μην νομιζεις οτι ειναι χαλασμενη η συσκευη σου, να σου πω οτι οταν εψαχνα να αγορασω recorder, ρωτησα τεσσερα μελη-κατοχους του SONY RDR-HX750 , και μου ειπαν ολοι οτι η τηλεοπτικη εικονα του recorder ηταν απο μετρια μεχρι πολυ κακη. Παντως μη το βαζεις κατω, και κυταξε τις συχνοτητες που συντονιζει το recorder μηπως δεν ειναι αυτες με την δυνατοτερη λήψη. Παιξε και λιγο με τις ρυθμισεις του Sony γιατι απο οτι ξερω εχει παρα πολλες.
Καλημερα και χρονια πολλα σε ολους!!Λοιπον παιδια το γραφω για να μη την πατησει αλλος και ψαχνεται.Πηρα τη συσκευη παραμασχαλα και για να μην τρεχω απο δω κι απο κει χτυπησα στη γιαγια που μενει διπλα μου(την ξερω βεβαια)και την παρακαλεσα να δοκιμασω τη συσκευη στην δικια της τηλεοραση ΚDL-52Χ3500...Πλακα κανω :p sony crt 25"..Λοιπον με το που εβαλα το καλωδιο της κεραιας στο recorder και απο εκει στην tv χωρις καν να το βαλω στη μπριζα και χωρις να το συνδεσω με scart και με το μενου ανακατεμενο απ τις δοκιμες που εκανα σπιτι μου το σημα απογειωθηκε!!!Εμεινα μα....ς για λιγο,το ξεσυνδεσα,ευχαριστησα τη γιαγια και εφυγα τρεχοντας να το συνδεσω ξανα στη δικια μου ξεροντας τωρα σιγουρα οτι δεν φταιει το recorder αλλα καποια ρυθμιση στην tv μου.Αμ δε,τα αλλαξα ολα της εκανα reset αλλα σημα πουθενα:nounder:ΚΑΙ ΤΟΤΕ!!!μου ηρθε η μεγαλη ιδεα :idea: λεω,δε βγαζω το ενα συρμα απ το καλωδιο της κεραιας(μιας και στην τηλεοραση χωρις να περναει μεσα απ το recorder επιανε μια χαρα)μπας και επειδη περναει απο δυο δεκτες το σημα,recorder και tv ενισχυεται πολυ και παραμορφωνει..;Εχω και φατσα τον υμητο..Μολις εκοψα το πλεγματακι απ το καλωδιο της κεραιας ηρθε επιτελους το φως:firstprize:Εφυγα σφαιρα,αγορασα εναν μειωτηρα σηματος με 6 ευρω τον εβαλα πανω στο dvd και η τηλεοραση επιασε τα καναλια καλυτερα κι απο πριν!! Τουλαχιστον θα μπορουσαν να το γραφουν στο manual στις πιθανες βλαβες για την παραμορφωμενη εικονα,γραφουν ολες τις βλακειες π.χ απομακρυνετε το recorder απ την tv:flipout:,τοποθετηστε την tv και το καλωδιο κεραιας που περισσευει σε μεγαλυτερη αποσταση μεταξυ τους:flipout:,να ειστε μονος σας στο σπιτι οταν συνδεσετε την συσκευη.....:flipout::flipout::flipout:κ.τ.λ..Τελος καλο,ολα καλα:BDGBGDB55:

Καλημερα σε ολα τα παιδια και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Μου φαινοταν πολυ παραξενο αυτο με τα καναλια γιατι εχω στο σπιτι 4 sony recorders απο το πρωτο GX7 μεχρι το τελευταιο 1020. Ολα εχουν εκπληκτικη καθαροτητα και διαυγεια στην τηλεοπτικη εικονα ενω αν παιξεις με τις ρυθμισεις το σημα κυριολεκτικα απογειωνεται.
Τελος καλο ολα καλα. Ευχομαι σε ολους εδω στο forum ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ:ernaehrung004:
Νικος

Καλημερα σε ολα τα παιδια και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Μου φαινοταν πολυ παραξενο αυτο με τα καναλια γιατι εχω στο σπιτι 4 sony recorders απο το πρωτο GX7 μεχρι το τελευταιο 1020. Ολα εχουν εκπληκτικη καθαροτητα και διαυγεια στην τηλεοπτικη εικονα ενω αν παιξεις με τις ρυθμισεις το σημα κυριολεκτικα απογειωνεται.
Τελος καλο ολα καλα. Ευχομαι σε ολους εδω στο forum ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ:ernaehrung004:
Νικος
Ας ειναι καλα η γιαγια διπλα....Τωρα μπορει καποιος να πει,πως και στο διπλανο σπιτι δεν εφευγε ενισχυμενο το σημα μιας και αυτη η κεραια βλεπει υμητο και χωρις εμποδια;;Απλα επειδη το κοιταξα,η κεραια της γιαγιας ειναι σχεδον κατεστραμενη,πολυ χαμηλα,και το καλωδιο που εχει ειναι ξερο σαν φρυγανια,το πατησα λιγο και τριβοτανε! Εμενα η κεραια ειναι καινουρια(αντιγραφη της televes)το καλωδιο χοντρο σα στυλο και καινουριο και τελος την εχω σηκωσει 4,5μ ψηλα!Οποτε καταλαβαινετε...

Πολυ χαιρομε που βρηκες μια τοσο δυσκολη ακρη :firstprize:
Χρονια πολλα

Πολυ χαιρομε που βρηκες μια τοσο δυσκολη ακρη :firstprize:
Χρονια πολλα
Ναι φιλε εγω να δεις ποσο χαρηκα,ειχα ξενερωσει απιστευτα!!!ειδικα οταν το δοκιμασα στην αλλη tv και δουλεψε και ξανα μετα στη δικια μου οχι! Χρονια πολλα:ernaehrung004: