Μια βοήθεια ρε παιδιά. Για μένα, όχι για τη φουκαριάρα την τηλεόραση....

dali

New member
5 February 2009
20
Κατ' αρχάς καλώς σας βρήκα όλους.

Όπως και αρκετοί άλλοι φίλοι, θα ήθελα κι εγώ μια βοήθεια για αγορά νέας τηλεόρασης.

Έχω μια 28άρα SONY crt. Θέλω να την αλλάξω κυρίως λόγω ακτινοβολίας για τα παιδιά. Δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις, εκτός απ' το να μπορώ να βλέπω αξιοπρεπώς μια ταινία κι έναν αγώνα.

Μέσα στον κυκεώνα πληροφοριών που υπάρχουν, ομολογώ πως ψιλοχάθηκα. Έπιασα κάτι ψιλά όπως ότι το Full HD 1920Χ1080 έχει νόημα από μεγέθη 40 και άνω (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Αρχικώς ενδιαφερόμουν για 32άρα αλλά παίζει και 37άρα στο μυαλό μου. Το budget μου είναι το ανώτερο 800 ευρώ at most και πολύ τραβηγμένο.

Αυτά που θα ήθελα να ρωτήσω είναι τα εξής :

1. Τι σημαίνει πρακτικά και σε ποιότητα οθόνης αν μια 32αρα ή 37αρα έχει ανάλυση 1920χ1080; Είναι προτιμότερο να υπάρχει χαμηλότερη ανάλυση? Ισχύει εν ολίγοις ότι είπα παραπάνω?

2. Η μεγέθυνση των pixels σε ίδια ανάλυση από 32αρα σε 37αρα είναι έντονη κι ενοχλητική?

3. Απόσταση παρακολούθησης μεταξύ των 2? Εγώ βρίσκομαι γύρω στα 2μιση -3 μέτρα.

4. Ανάλυση 1024Χ768 σε 37άρα (πλάσμα) τρώγεται?

5. Να πάω για 100HZ?

6. Πόση διαφορά έχουν 8ms με 6ms και κάτω (πχ 3ms)?

7. Ποιά η άποψη σας για :
a. Philips 37 PFL 5603D
b. Samsung LE 37 A457C
c. Panasonic TX32LXD8S
d. Samsung LE 32A457C
e. Panasonic TH37PX8EA (plasma)
f. Philips 32PFL7403D

(Τις άνω τις είδα εν τάχει σε κάποιο κατάστημα. Από άποψη εικόνας δε μπορώ να πω ότι ξεχώρισα τεράστιες διαφορές αλλά καλύτερη μου φάνηκε ελαφρώς η τελευταία. Αν θυμάμαι καλά επίσης, το "b" ήταν γύρω στο 600άρι, κάτι που απ' ότι είδα είναι αρκετά καλή τιμή.)

8. Κλείνοντας, αξίζει τον κόπο να περιμένω για κάτι καλύτερο?

Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων όσους μπουν στον κόπο να διαβάσουν το σεντονάκι κι ελπίζω να με συγχωρήσουν για το μέγεθος του!

1. Πρακτικά σημαίνει ότι ανάλογα με το σήμα που παίρνει μετατρέπει στην δική της ανάλυση. 'Αρα όσο πιο καλό scaler έχει τόσο καλύτερα. Σε ποιότητα σίγουρα η Full HD όταν πάρει καλό σήμα θα είναι ανώτερη.

2. Το τηλεοπτικό σήμα ή το χαμηλό βίντεο πάλι εξαρτάται από τον scaler της τηλεόρασης.

3. 37' δαγκωτό

4. Εξαρτάται τι εννοείς. Εάν θέλεις απλά καλή εικόνα, ναι. Εάν θέλεις την τέλεια, όχι.

5. Ναι

6. Σε πολή γρήγορη κίνηση μόνο (συνήθως παιχνίδια)

7. ....

8. Όχι, πάρε τώρα γιατί πάντα θα βγαίνει κάτι καλύτερο.

Όπως και αρκετοί άλλοι φίλοι, θα ήθελα κι εγώ μια βοήθεια για αγορά νέας τηλεόρασης.

Έχω μια 28άρα SONY crt. Θέλω να την αλλάξω κυρίως λόγω ακτινοβολίας για τα παιδιά. Δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις, εκτός απ' το να μπορώ να βλέπω αξιοπρεπώς μια ταινία κι έναν αγώνα.

Μέσα στον κυκεώνα πληροφοριών που υπάρχουν, ομολογώ πως ψιλοχάθηκα. Έπιασα κάτι ψιλά όπως ότι το Full HD 1920Χ1080 έχει νόημα από μεγέθη 40 και άνω (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Αρχικώς ενδιαφερόμουν για 32άρα αλλά παίζει και 37άρα στο μυαλό μου. Το budget μου είναι το ανώτερο 800 ευρώ at most και πολύ τραβηγμένο.

Αυτά που θα ήθελα να ρωτήσω είναι τα εξής :

1. Τι σημαίνει πρακτικά και σε ποιότητα οθόνης αν μια 32αρα ή 37αρα έχει ανάλυση 1920χ1080; Είναι προτιμότερο να υπάρχει χαμηλότερη ανάλυση? Ισχύει εν ολίγοις ότι είπα παραπάνω?

2. Η μεγέθυνση των pixels σε ίδια ανάλυση από 32αρα σε 37αρα είναι έντονη κι ενοχλητική?

3. Απόσταση παρακολούθησης μεταξύ των 2? Εγώ βρίσκομαι γύρω στα 2μιση -3 μέτρα.

4. Ανάλυση 1024Χ768 σε 37άρα (πλάσμα) τρώγεται?

5. Να πάω για 100HZ?

6. Πόση διαφορά έχουν 8ms με 6ms και κάτω (πχ 3ms)?

7. Ποιά η άποψη σας για :
a. Philips 37 PFL 5603D
b. Samsung LE 37 A457C
c. Panasonic TX32LXD8S
d. Samsung LE 32A457C
e. Panasonic TH37PX8EA (plasma)
f. Philips 32PFL7403D

(Τις άνω τις είδα εν τάχει σε κάποιο κατάστημα. Από άποψη εικόνας δε μπορώ να πω ότι ξεχώρισα τεράστιες διαφορές αλλά καλύτερη μου φάνηκε ελαφρώς η τελευταία. Αν θυμάμαι καλά επίσης, το "b" ήταν γύρω στο 600άρι, κάτι που απ' ότι είδα είναι αρκετά καλή τιμή.)

8. Κλείνοντας, αξίζει τον κόπο να περιμένω για κάτι καλύτερο?

Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων όσους μπουν στον κόπο να διαβάσουν το σεντονάκι κι ελπίζω να με συγχωρήσουν για το μέγεθος του!
ena 8a sou pw
pare 40 kai pano kai plasma 8a breis sta lefta pou psaxneis
mhn 3exnas na exei mpeg4 kai oxi mpeg2
einai e3o apo ta xrimata sou alla des panasonic TH-42PZ86

Re: Απάντηση: Μια βοήθεια ρε παιδιά. Για μένα, όχι για τη φουκαριάρα την τηλεόραση...

Εγω θα σου ελεγα να κοιταξεις σε 40-42" αλλωστε η διαφορα στην τιμη δεν ειναι μεγαλη.

Θα σου προτεινα καποια απο τις LG 42LG7000 , Philips 42PFL7403 (αφου σου αρεσε η 37αρα) , Sony 40W4000 (αν βρεις καμια λογω καταργησης) , Samsung 40A656 και Panasonic 42PX80.

Response time , contrast κτλ. μην τα κοιτας καν γιατι ο καθενας δηλωνει οτι θελει και στο 99% των περιπτωσεων ολα αυτα τα νουμερα ειναι παραφουσκωμενα και ψευτικα.

1. Η υψηλότερη ανάλυση είναι φυσικά προτιμότερη, αλλά ανάλογα με το υλικό που θα βλέπεις και την απόσταση που θα έχεις μπορεί και να μην παίζει ρόλο.

2. Πρέπει να είσαι πάρα πολύ κοντά για να εντοπίσεις τέτοιες διαφορές.

3. Αν θα βλέπεις κυρίως τηλεοπτικό οι 37 είναι ότι πρέπει.

4. 1024x720 και είναι μια χαρά για τηλεοπτικό και DVD :a0210:

5. Παίζει ρόλο, αλλά σε αυτά τα μεγέθη συνήθως τα χρυσοπληρώνεις.

6. Καμία για θέαση τηλεοπτικού και ταινιών

7. Έχω την 37PX8 και την προτείνω ανεπιφύλακτα για την χρήση που λες :a0210:

8. Όχι δεν νομίζω πως αξίζει να περιμένεις.

Last edited:
Έχω μια 28άρα SONY crt. Θέλω να την αλλάξω κυρίως λόγω ακτινοβολίας για τα παιδιά.
Aλήθεια, η παραπάνω φράση δεν απασχόλησε καθόλου?? Έχω την εντύπωση οτι αυτομάτως αποκλείουμε τις plasma (????-άν κάνω λάθος διορθώστε με).

Aνήκω κι εγώ στην ίδια κατηγορία με σένα φίλε dali και τελικά αποφάσισα να πάρω την 42LG7000 μέσω και του PowerBuy που γίνεται στο φόρουμ. Κι αν τη βρίσκεις μεγάλη, υπάρχει και η αντίστοιχη 37άρα.

Οι plasma δεν έχουν μεγαλύτερη ακτινοβολία απο τις lcd απλά μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος.

Γιώργο ευχαριστώ, μου διέλυσες έναν μύθο. Έκανα ένα πρόχειρο ιντερνετικό ψάξιμο και διαπίστωσα όντως οτι η ακτινοβολία των plasma θεωρείται μηδαμινή για τον λόγο οτι φτάνει μέχρι τους 3 πόντους το πολύ από το γυαλί.

Το θέμα είναι όταν έχεις μικρά παιδιά που δεν είσαι συνεχώς δίπλα τους να τα επιβλέπεις και συνηθίζουν να πηγαίνουν κοντά στην TV, δεν είναι προτιμότερο να πάρεις LCD?? Μήπως είναι προτιμότερο και από άποψη "κούρασης" των ματιών?? (άσχετα με ακτινοβολία)

Eυχαριστώ πολύ παιδιά, άπαντες.

Με μια περιήγηση στα διάφορα τοπικς του φόρουμ, βρήκα αρκετά ενδιαφέρουσες πληροφορίες όπως η απόσταση παρακολούθησης, το μέγεθος ιντσών, κλπ, κλπ.

Ερώτηση : Θεωρείτε τα 100 Hz εκ των ουκ άνευ? Ρωτώ διότι για παράδειγμα, η ιδέα που έριξαν κάποιοι γνωστοί μου για Sony Bravia 37" (KDL4000) δεν βρίσκει εφαρμογή μια και η τηλεόραση αυτή δεν έχει. Απ' την άλλη, αν δεν κάνω λάθος, στο φόρουμ έχει αποσπάσει θετικές κριτικές και γνώμες (μπορεί εγώ να έπεσα πάνω σ' αυτές και να υπάρχουν κι άλλες), οπότε?

Για να είμαι ειλικρινής, έχω ψηθεί αρκετά τόσο απ' τον φίλο συντονιστή όσο και από γνωστό μου παληκάρι που έχει Panasonic plasma για μια τέτοια. Κι αν για plasma θα πήγαινα καρφί σε Panasonic, για lcd οι γνώμες διίστανται διότι έχω ακούσει διάφορα : Πχ, η Philips 7403 που είδα και μου άρεσε δεν χαίρει εκτίμησης εδώ μέσα απ' ότι κατάλαβα. Κάποιοι πίνουν νερό στο όνομα των Samsung (πχ 656) κάποιοι άλλοι δεν τις προτιμούν.

Αν μπορούσε ν' απαντήσει κανείς για το θέμα των Hz, θα μου έδινε μεγάλη βοήθεια ώστε να αποσαφηνίσω αν θα έπρεπε να πάω για τη Sony.

Τσέκαρα και τον τομέα "κατανάλωση". Νομίζω ότι οι διαφορές σε χρήση ενός χρόνου δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικές και απλά παίζει το κατά πόσο θέλει ο καθένας μας να είναι σωστός απέναντι στον πλανήτη. Θα προτιμούσα να είμαι εντάξει με τη συνείδηση μου, χωρίς όμως να κάνω μεγάλο σκόντο στην εικόνα.

Ευχαριστώ και πάλι.

Kαλημέρα φίλοι μου.

Κατ' αρχάς θα ήθελα να δώσω για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στο φόρουμ διότι καθημερινώς εντυπωσιάζομαι με τον όγκο και τον πλούτο των πληροφοριών που παρέχονται.

Συνεχίζοντας και κατόπιν τόσο των δικών σας παραινέσεων όσο και του αδερφού μου, έκανα ένα πείραμα, παίρνοντας την 40άρα Sony απ' το πατρικό μου και φέρνοντας τη σπίτι μου. Πάντοτε ήμουν κατα των τεράστιων τηλεοράσεων αλλά διαπίστωσα ότι το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο απ' ότι περίμενα και το μέγεθος αυτό δεν αποτελούσε κάτι ενοχλητικό.

Για να είμαι ειλικρινής είχα σχεδόν καταλήξει σε 37άρα Plasma αλλά ομολογώ πως το ψιλοφοβήθηκα το θέμα όταν διάβασα το γνωστό άρθρο περί της ακτινοβολίας/απόστασης και με δεδομένο οτι θέλω να αποφύγω το αγκαθωτό πλέγμα για να μην παίζει το πιτσιρίκι σε απόσταση μικρότερη των 6 ποδιών που αναφέρει ο Βρετανός βουλευτής, μιλάμε πλέον για LCD.

Βάζοντας στην εξίσωση το θέμα τιμή, Hz, ποιότητα εικόνας, κλπ, κλπ, καθώς και τα όσα αρνητικά διάβασα για την αρχική επιλογή μου σε κατάστημα (Philips 7403), κατέληξα στις Samsung 656 και LG 7000. Μόλις χθες το βράδυ όμως διάβασα τα ποστ φίλων για κάποια προβλήματα της LG ενώ παράλληλα είδα ένα review για την Sony W4000, στο οποίο οι reviewers εξήραν τον τρόπο που χειρίζεται την ταχύτητα εικόνων η συγκεκριμένη τηλεόραση. Θα μου πεις "γιατί δεν πας για την Sony 4500 που έχει 100Hz να μην έχεις διλήμματα?", μια λογική ερώτηση δλδ. Ναι αλλά αν ήδη έχεις ξεφύγει απ' το budget σου κατά πολύ, γιατί να ξεφύγεις άλλα 200 ευρώ περισσότερο αν για τα δικά σου δεδομένα (του μέσου χρήστη που δεν πλησιάζει καν το high end και δε θα σκιστεί να κυνηγήσει τα τέλεια χρώματα, ήχο, κλπ) θα είσαι απολύτως ικανοποιημένος και με το "χαμηλότερο" μοντέλο? Άσε που τα 200 αυτά ευρώ μπορείς να τα βάλεις για την αγορά μιας λίγο μικρότερης λεπτής να αντικαταστήσει την άλλη crt που έχεις σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού.

Εννοείται πως θα προσπαθήσω να την δω (την 4000) αλλά θα ήθελα και τη δική σας γνώμη για αυτές τις δύο τηλεοράσεις : 656 ή 4000? Ρωτώ διότι όσο νά 'ναι, η Sony χαίρει μεγαλύτερου σεβασμού από μένα από την Samsung. Επίσης, το συγκεκριμένο site που έκανε το review της 4000 το σέβεστε?

Ευχαριστώ και πάλι και αν τυχόν κάπου τα λέω λάθος ή κάποιος φίλος έχει μια καλύτερη πρόταση, θα ήθελα πολύ να δω τί έχει να πει....

Ως υπερηφανος κατοχος w4000 μπορω να σου πω οτι οτι τεστ διαβασα ηταν ακριβες ,αλλα και η samsung ειναι εξ ισου καλη οσον αφορα την εικονα δεν χερω με το θεμα δεκτες τι ακριβως παιζει :argue:

Εννοείται πως θα προσπαθήσω να την δω (την 4000) αλλά θα ήθελα και τη δική σας γνώμη για αυτές τις δύο τηλεοράσεις : 656 ή 4000? Ρωτώ διότι όσο νά 'ναι, η Sony χαίρει μεγαλύτερου σεβασμού από μένα από την Samsung. Επίσης, το συγκεκριμένο site που έκανε το review της 4000 το σέβεστε?

Ευχαριστώ και πάλι και αν τυχόν κάπου τα λέω λάθος ή κάποιος φίλος έχει μια καλύτερη πρόταση, θα ήθελα πολύ να δω τί έχει να πει....

Η Sony είναι πιο "εύκολη" επιλογή. Βάζεις ένα cinema mode, κατεβάζεις το backlight κάνα δυο κλικ ακόμα ανάλογα με το φως στο χώρο, βάζεις και ένα warm 1 στην θερμοκρασία χρώματος και είσαι έτοιμος. Το αποτέλεσμα που θα πάρεις θα είναι πολύ σωστά χρώματα και εικόνα. Η Samsung απο την άλλη έχει τα 100Hz και την γυαλιστερή επίστρωση που αρέσει σε κάποιους και περισσότερες διαθέσιμες ρυθμίσεις για να ασχοληθείς.

Αν αναφέρεσαι στα reviews του HDTV είναι πολύ αξιόπιστα:

http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40A656/

http://www.hdtvtest.co.uk/Sony-KDL40W4000/

Last edited:
Προσωπικα πιστευω οτι W4000 και Α656 ειναι πολυ καλες επιλογες με την πρωτη να εχει ενα ελαφρυ προβαδισμα.

Και η 42LG7000 ειναι αρκετα καλη. Απλως εχουν γινει καποια παραπονα για τα 100 Hz τα οποια καποιοι κατοχοι τα απενεργοποιουν.

Μόλις επέστρεψα απ' το Saturn όπου τσέκαρα τις δύο προαναφερθείσες TV. Σαν το κατσίκι έτρεχα απ' τη μία στην άλλη για να δω......

Οι εντυπώσεις που αποκόμισα είναι ότι η καλύτερη είναι η......W4500! :shot:

Εν ολίγοις τα εξής : Η 4000 καθώς και η 4500 μοιάζουν να έχουν καλύτερα χρώματα απ' την 656 (βάσει πάντα των ρυθμίσεων του μαγαζιού). Από εκεί και πέρα, αυτό που με προβλημάτισε στην 4000 είναι ότι σε σχέση με τις άλλες δύο που έχουν 100 Hz, η εικόνα του dvd (έπαιζε/παίζει το "Wanted") έμοιαζε να είναι λίγο πιό σπαστή. Κοίταξα, ξανακοίταξα και ξανακοίταξα : Δε νομίζω ότι έκανα λάθος μια και η εικόνα στις άλλες δύο έμοιαζε πιό smooth.

Το μειονέκτημα της 656 είναι αυτό που νομίζω μου είχε πει κάποιος φίλος : Η ταινία έμοιαζε λίγο σαν βιντεοκλιπ. Γούστα βέβαια αυτά αλλά δε μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Ο πωλητής μου είπε ότι μπορεί να φταίνε οι ρυθμίσεις του μαγαζιού γι' αυτό και πήρα το θάρρος να ξανακαταχραστώ το χρόνο και τις γνώσεις σας : Ισχύει κάτι τέτοιο? (στο λινκ που παράθεσε ο φίλος Γιώργος είδα ότι το αναφέρουν). Και πώς διορθώνεται/μειώνεται? Μήπως η 4000 απ' την άλλη είχε κάποιες άλλες ρυθμίσεις που δεν επέτρεπαν στην ταινία να δείξει τις δυνατότητες της τηλεόρασης ή απλά η αναφορά που είχα διαβάσει σε κάποιο site (που παράθεσα στο προηγούμενο μου ποστ) και έλεγε ότι έχει τρομερή κίνηση και δεν καταλαβαίνεις ότι δεν έχει 100Ηz ήταν λανθασμένη?

Btw, οι τιμές τους ακριβώς ίδιες : 949 ευρώ. Έτσι όπως τα είδα τα πράγματα, η Samsung μου φάνηκε πιό ολοκληρωμένη απ' την 4000 μια και το μειονέκτημα του βιντεοκλιπίζειν(sic) είναι νομίζω προτιμότερο απ' το να "σπάει" η κίνηση....

Το σπάσιμο που αναφέρεις μου φαίνεται λίγο περίεργο και συνήθως συμβαίνει όταν υπάρχει "ασυμβατότητα" μεταξύ των ρυθμών ανανέωσης και γίνεται κάποια μετατροπή από ένα ρυθμό σε έναν άλλον. Σίγουρα δεν έχει να κάνει με το γεγονός πως η μία έπαιζε στα 50Hz και η άλλη στα 100Hz και προσωπικά αν και έχω δει αρκετές φορές την W4000 δεν έχω παρατηρήσει κάτι παρόμοιο.

Όσον αφορά το "βιντεοκλίπ πρόβλημα" της Samsung, απλά απενεργοποιείς το Motion Plus όταν βλέπεις ταινίες ή το βάζεις στην χαμηλότερη ρύθμιση.

Σ' ευχαριστώ πολύ Γιώργο. Ομολογώ πως με προβλημάτισες διότι όσο απαίδευτο (σε σχέση με των ειδικών εδώ μέσα) κι αν είναι το μάτι μου, είμαι σίγουρος 1000% ότι η κίνηση της 4000 διέφερε αισθητά τόσο απ' την 656 όσο κι απ' την 4500. Θα πρέπει να την ξαναδώ σε κάποιο άλλο κατάστημα!

Δεν διαφωνώ πως θα διέφερε η κίνηση. Αν οι 656, W4500 είχαν τo interpolation (Motionplus και Motionflow) ενεργοποιημένo η κίνηση σε αυτές θα έδειχνε πιο smooth όπως είπες, αλλά με αυτή την βιντεοκλιπ αίσθηση που επίσης ανέφερες (στην W4500 λιγότερο γιατί το Motionflow της Sony είναι λιγότερο έντονο στις επεμβάσεις του στην εικόνα).

Απλά η έλειψη των 100Ηz στην W4000 δεν είναι λογικό να προκαλεί σπάσιμο στην κίνηση. Περισσότερη "θολούρα" στα κινούμενα αντικείμενα ναι, αλλά όχι σπάσιμο. Αν σε κάποια από τις 656, W4500 απενεργοποιήσεις το interpolation για να μην έχεις την αίσθηση video που ανέφερες, τότε θα πάρεις αποτέλεσμα παρόμοιο με αυτό της W4000. Πάνε πακέτο αυτά δυστυχώς.

Θα το τσεκάρω στα σίγουρα πάλι Γιώργο. Τα χρώματα της Sony μου άρεσαν περισσότερο (εκτός κι αν και σε αυτή την περίπτωση παίζει θέμα ρυθμίσεων του μαγαζιού). Ίδωμεν.