Μία βόλτα στην Πλάκα...

Re: Απάντηση: Re: Μία βόλτα στην Πλάκα...

μα προτιμώ να φαίνεται σαν ζωγραφική

Γιαννη αν θες αυτο, υπαρχουν αλλοι τροποι καλυτεροι. Δεν ειναι αυτος ο σκοπος της HDR.

Αναγνωριζω οτι περι ορεξεως...κολοκυθοπιτα. Και εμενα μ αρεσουν τα saturated colors που σε πολλους μπορει να φαινονται λιγο υπερβολικα αλλα η ουσια για μενα ειναι ν ακουσω τις γνωμες σας γιατι πιστευω οτι καποιος θα μου τονισει κατι που πιθανον να μην εχω αντιληφθει.

Θυμαμαι πρωτη φορα ο Βλασσης οταν ειχε δει το site μου με τα ταξιδια στην Αφρικη μου ειχε πει οτι στα πορτρετα μου εκοβα τα σωματα σε λαθος σημεια. Ενα χρονο μετα την ιδια παρατηρηση σε street photography απο την Κων/πολη αυτην την φορα μου την εκανε και ο Σοτος. Να σου πω κατι...Τωρα προσεχω.

Με λιγα λογια εγω πιστευω στην κριτικη και εδω που γραφουμε μεταξυ μας την θεωρω καλοπροαιρετη.

Οσο για το oversharpening ή το oversaturated στην δικη μου ματια (στις φωτο σου) ερχονται σε δευτερη μοιρα. Πρωτα η ματια μου επεσε στην συνθεση στο καδραρισμα και στο αν οι φωτο εχουν ευκολα αντιληπτο θεμα. Πρωτα για μενα ειναι αυτα και μετα οι τεχνικες επεξεργασιας. Το συζηταμε αν θες.

ευχαριστώ φίλοι για τις παρατηρήσεις σας, άλλωστε άνοιξα αυτό το θέμα για να ακούσω τι κάνω λάθος και να βελτιωθώ. Θέλω να βγαίνει σαν ζωγραφική, μόνο έτσι με τραβάει στα δικά μου μάτια.
Κάποιος φίλος ανέφερε το plug ΗYDRA, ποιο είναι αυτό?
Τι καλύτερο μπορώ να κάνω στο καδράρισμα?

ευχαριστώ

Re: Απάντηση: Μία βόλτα στην Πλάκα...

Τι καλύτερο μπορώ να κάνω στο καδράρισμα?

ευχαριστώ

Μεγαλη κουβεντα Γιαννη και δεν ξερω αν μπορει να μεταδοθει ευκολα.

Αρχισε να διαβαζεις για την χρυση τομη και την συνθεση ενος καδρου.

δες κι εδω μερικα παραδειγματα.

Η "ψευτικίλα" των φωτογραφιών επεξεργασμένων με HDR, έχει επισημανθεί και σε άλλες συζητήσεις.

Σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι.

Προσωπικά, δεν ενθουσιάζομαι.Το βρίσκω κάτι μεταξύ "ζωγραφικής φωτογραφίας" και "φωτογραφημένης ζωγραφικής", χωρίς να είναι κάτι καλό ούτε στο ένα ούτε στο άλλο.

Αλήθεια,γιατί να χρειάζεται τόσο πολύ η επεξεργασία;

Σίγουρα, μερικές φορές, οι επεμβάσεις επιβάλλονται, αλλά γιατί υπερβολές;

Ποιός ο λόγος να μπαίνει κάποιος σε κόπο να επεξεργάζεται μια φωτογραφία και το αποτέλεσμα να είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τη λήψη;

Μήπως επειδή μπορούμε;

Re: Απάντηση: Μία βόλτα στην Πλάκα...

Ποιός ο λόγος να μπαίνει κάποιος σε κόπο να επεξεργάζεται μια φωτογραφία και το αποτέλεσμα να είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τη λήψη;

Μήπως επειδή μπορούμε;

Εγώ δεν έχω πρόβλημα με το να παίρνει κανείς μια φωτογραφία και να της αλλάζει τα φώτα.
Οι ενστάσεις μου ήταν σαφείς. Το τρελό sharpening, τους πετσοκομμένους τόνους και πχ τον λουλακί ουρανό τα θεωρώ ξεκάθαρα κακή επεξεργασία. Βρήκαμε τον slider και τον πήγαμε τέρμα. Το δικό μου τουλάχιστον μάτι δυσανασχετεί. Βέβαια για το δικό μου μιλάω, το δικό σου μπορεί κάλλιστα να ευφραίνεται, δεν μπορώ να πω τίποτα για αυτό.

Ούτε εγώ έχω πρόβλημα στο να της αλλάζει τα φώτα.

Απλώς αναρωτιέμαι γιατί να αλλάζει τόσο πολύ ώστε να είναι τελείως διαφορετική από την αρχική λήψη;

Γιατί, αφού έχεις παιδευτεί(ρυθμίσεις κλπ) να την βγάλεις, να την αλλάξεις τελείως;

Γιατί, αφού έχεις παιδευτεί(ρυθμίσεις κλπ) να την βγάλεις, να την αλλάξεις τελείως;

Διοτι σε τέτοιες λήψεις που προορίζονται για τέτοιου είδους επεξεργασία, γίνονται ρυθμίσεις οι οποίες εξυπηρετούν στην μετέπειτα επεξεργασία.

Το ποιο κοινό παράδειγμα είναι για το sharpness. Όπως εχει αναφερθεί σε άλλο νήμα (νομίζω απο τον Βλασίδη) πολύ καλύτερα αποτελέσματα sharpening παίρνουμε απο την μετέπειτα επεξεργασία στον υπολογιστή και όχι της κάμερας. Γι'αυτό τον λόγο, ξέροντας οτι θα περαστεί απο τον υπολογιστή η φωτο, απο την αρχή ρυθμίζουμε το sharpness στη χαμηλότερη τιμή απο τη μηχανή μας.

Γι'αυτό και για καλύτερα αποτελέσματα στο HDR υπάρχει μια προετοιμασία για τις λήψεις οπου άτυπα, επιβάλλεται καποιος να κάνει, (οι περισσότεροι δεν ειναι διατεθημένοι γι'αυτο) όπως τρίποδο και ντεκλασέρ, διοτι μιλάμε για αργές λήψεις και κάδρο που πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ίδιο και στις τρείς -ή όσες λήψεις χρειαστεί να τραβήξουμε. Ίσως αυτά να "επιβάλονται" και στις κανονικές λήψεις. Μόνο που εκεί μπορεί να τη σκαπουλάρουμε, ενω εδω όχι.

Καμιά αντίρρηση για τη μετέπειτα επεξεργασία.

Άλλωστε, δήλωσα ότι δεν με πειράζει να τις αλλάξει κάποιος τα φώτα στην επεξεργασία.

το ερώτημα είναι γιατί τελείως

Τελείως πείραγμα νομίζω δεν υπάρχει στην κυριολεξία. Εκτός και αν εννοούμε... κατεστραμένες πια φωτογραφίες. Το αποτέλεσμα να γίνει τελείως διαφορετικό απο το αρχικό, ναι, κι εξαρτάται απο το "τι βλέπει" ή φαντάζεται εκείνη τη στιγμή ο μάστορας. Δηλαδή, το περι ορέξεως...

Λοιπόν προτείνω να κάνουμε το εξής, εφόσον είναι επιτρεπτό. Να δοκιμάσουμε όσοι ενδιαφέρονται φυσικά να εφαρμόσουμε HDR τεχνική σε μια πολλαπλή λήψη. Έτσι θα φανούν οι διαφορετικές αισθητικές απόψεις για το ίδιο αντικείμενο. Στο χαλαρό. Τι λέτε;

από την άλλη αν δεν βγει σαν πίνακας ζωγραφικής δεν θα με ενθουσιάσει !!

Ο ουρανός σε λουλακί μου αρέσει και να σκεφτείς το μείωσα, ήταν πιο έντονο!

εμενα με εντυπωσιασαν παντως!!!!! δεν ξερω πειτε με ασχετο αλλα εχουν κατι το διαφορετικο

σκεφτομουν να φτιαξω καποιες απο τις δικες μου και να τις δωσω για να γινουν πινακες ζωγραφικης

αληθεια που το βρισκουμε το προγραμμα αυτο?
To picassa το εχει?

Απάντηση: Re: Μία βόλτα στην Πλάκα...

εμενα με εντυπωσιασαν παντως!!!!! δεν ξερω πειτε με ασχετο αλλα εχουν κατι το διαφορετικο

σκεφτομουν να φτιαξω καποιες απο τις δικες μου και να τις δωσω για να γινουν πινακες ζωγραφικης

αληθεια που το βρισκουμε το προγραμμα αυτο?
To picassa το εχει?

Βρήκα και έναν υποστηρικτή! :award:

αφου τραβήξω 3 φωτογραφίες, μία υποφωτισμένη, μία κανονική και μία υπερφωτισμένη, τις βάζω στο dynamic photo HDR και αρχίζω τα μαγειρέματα.
Συνήθως δεν με ικανοποιεί το αποτέλεσμα και την περνάω για δεύτερο ψήσιμο στο photoshop.