Μια βόλτα στο Δέλτα του Αξιού

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Η διαδρομή από το Καλοχώρι προς το Δέλτα του Αξιού είναι μια από τις πιο παρεξηγημένες στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια τεράστια περιοχή, κάτι σαν λιμνοθάλασσα και αβαθή, με αρκετά σκουπίδια, αλλά και πολλές πρόχειρες και όχι τόσο πρόχειρες καλύβες ψαράδων, βάρκες καινούριες κι εγκαταλειμμένες, και πολλά ψαράδικα σύνεργα μέσα στη θάλασσα. Μια διαδρομή 15 χλμ. περίπου στα μισά από τα οποία έχει ωραία θέματα για φωτογραφία. Τόσο για ψηφιακό όσο και για φιλμ, αλλά και για Α/Μ.

Χθες το απόγευμα κανονίσαμε στα γρήγορα μια βόλτα προς τα εκεί ο Τάσος, ο Leonkoum κι εγώ. 2 ώρες όλο κι όλο αρκετές για να πάρουμε μια πρώτη ιδέα και να υποσχεθούμε ότι θα ξαναπάμε, είτε ο καθένας μόνος, είτε το ίδιο setup είτε να συνοδεύσουμε όποιον άλλο το επιθυμεί.

Ο Τάσος έφερε το βασικό του εξοπλισμό με την CANON 40D (και κλασικά τρίποδο), ο Leonkoum τη NIKON D300 με τους καταπληκτικούς 14-24 2.8 (μεγάλη πλάκα να φωτογραφίζω μια φαγάνα σχεδόν κάτω από τον κουβά της και να παίρνω όλο το μηχάνημα μέσα στο καρέ) και 300 2.8 VR. Εγώ είχα το σετ των τριών ζουμ πάνω στη D700. Αλλά το συγκεκριμένο μέρος προσφέρεται για φωτογράφηση με οποιοδήποτε εξοπλισμό. Π.χ. σκεφτόμουν τον Ηλία με το Α/Μ φιλμ που χρησιμοποιεί ή τον Βασίλη the kid να μυεί τον κόσμο του avclub στις γωνίες λήψεις και στο πώς βρίσκουμε το θέμα μας. Το μόνο απαραίτητο είναι καλές μπότες διότι έχει αρκετό τσαλαβούτημα...

Δείτε στο http://www.flickr.com/photos/vlasidis/sets/72157622719877264/ τις φωτογραφίες που προέκυψαν από τη μικρή μας βόλτα.

Ηλία (σαλονικιέ) είδες τί χάνεις; :award:

Μερικές δικές μου συγκεντρωμένες, αύριο θα τις ανεβάσω και εδώ

http://www.flickr.com/photos/30248506@N02/sets/72157622595525553/

4070249624_4554f9d778.jpg

4069891362_f1384cccb1.jpg

Για να καταλάβετε λίγο οι μη Θεσσαλονικείς, ως "Καλοχώρι" εννοούμε ολόκληρη την ακτή από το χωριό του Καλοχωρίου μέχρι τις εκβολές του Αξιού.

attachment.php

Το Καλοχώρι είναι ένα χωριό εκεί όπου και τα γράμματα, δίπλα στα διυλιστήρια. Το πολεοδομικό συγκρότημα δεξιά είναι η Θεσσαλονίκη φυσικά.

Attachments

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    186.9 KB · Views: 209
send(Τασος δεν ειναι το ονομα σου?),Μου αρεσει η πρωτη,πολυ ωραιες αποχρωσεις του μπλε,ωραια χρωματα.

Δεν ειμαι ειδικος, ομως παρακολουθω και εγω αφωνος τις φωτογραφίες του send, που γεματες συναισθημα, αναδεικνύουν και αποτυπωνουν με μοναδικο τροπο την απόκοσμη ομορφιά της συγκεκριμενης περιοχης με τα λιτα, γκριζα και μελαγχολικα τοπια.

Καλά ντε, το ξέχασα. Θα συμπληρώσω το άλμπουμ μου στο flickr με τις υπόλοιπες λήψεις και θα το ανεβάσω κι εδώ. Δεν προλάβαμε πάντως και πολλά, από τις 4 το απόγευμα που πήγαμε, το φως πέφτει ταχύτητα. Ούτως ή άλλως μια βόλτα ήταν.

Οκ, να βάλω λίγο πιο συγκεντρωμένα κάποιες από τις φωτογραφίες μου από την βόλτα της Κυριακής που πέρασε, με τον Βλάση και τον Λεωνίδα.

Ξεκινήσαμε τη βόλτα από ένα καλό σημείο, τα λεγόμενα Μυδάδικα.

4069738974_d693e7c00a.jpg

υπάρχουν διάφορα καλύβια κατά μήκος της ακτής, αλλά και μέσα στη θάλασσα, χτισμένα στα αβαθή, και μάλιστα σε αρκετή απόσταση

4068980953_90c90cc865.jpg

(εδώ η καμπυλότητα της γης και το εφέ του τηλεφακού κάνει το Αγγελοχώρι να φαίνεται ακριβώς πίσω, ενώ απέχει καμιά 10ριά χιλιόμετρα)

4069891362_f1384cccb1.jpg