Μια ερωτηση για χαρακτηριστικό ηχειων

Νομίζω ίσως και λανθασμένα ότι σου λένε:
Για να παίξω θέλω 50 αλλά να ξέρεις μεγάλε πως σε κάποια φάση θα ζητήσω 100

Ευχαριστω παιδιά νομίζω κατάλαβα..δηλαδή σαν γενικη εννοια του όρου όταν εχω ενα ηχειο τέτοιο που λέει 50-100 θεωρείται οτι ειναι κυρίως 50 βατ ηχειο;ή αν λέει 50-70 θεωρείται πάλι κυριωσ 50 βατ;

Στο πόστ #2# ο συντονιστής,στο εξήγησε.
Αν τώρα διαβάζεις 50-70....τα 70 βατ παίρνουν τη θέση των 100.
Απ'εκεί και πέρα τα βατ δεν είναι βασική παράμετρος,σε γενικές γραμμές καλό είναι ο ενισχυτής να είναι ρωμαλέος,θέλω να πω,αν τα ηχεία είναι 70 βατ και ο ενισχυτής 80,μόνο θετικά οφέλη μπορείς νά'χεις.

Last edited:
Εγώ νόμιζα ότι η μικρότερη τιμή, δηλαδή το 50, είναι η ελάχιστη δύναμη που πρέπει να έχει ο ενισχυτής για να παίξει σωστά το ηχείο. και η μεγαλύτερη είναι το ανώτατο όριο που μπορεί να διαχειριστεί. Τα λέω καλά ?

Αναφέρεται στην ικανότητα πρόσληψης ισχύος απο τα ηχεία.Στιγμιαία μπορούν να λάβουν (power handling) ως και 100 watt απο τον ενισχυτή,ενώ μπορούν να διαχειρίζονται συνεχόμενα 50 watt.

:a0210:
ετσι ακριβως μου το εξηγησε και μενα ο αντιπρόσωπος των ηχειων μου.

Ευχαριστω παιδιά νομίζω κατάλαβα..δηλαδή σαν γενικη εννοια του όρου όταν εχω ενα ηχειο τέτοιο που λέει 50-100 θεωρείται οτι ειναι κυρίως 50 βατ ηχειο;ή αν λέει 50-70 θεωρείται πάλι κυριωσ 50 βατ;

Είναι όπως στο εξήγησε ο συντονιστής...στην δική σου περίπτωση τα 50 watt,είναι η συνεχόμενη ισχύ (rms) σε οποιαδήποτε στάθμη.
Tα 100,είναι το μέγιστο που μπορούν να δεχτούν τα ηχεία.Οπότε ένας ενισχυτής μικρότερος των 50,σίγουρα θα ζορίζετε,και δεν θα έχεις εικόνα των πραγματικών
δυνατοτήτων των ηχείων...και υπάρχει κίνδυνος για τα ηχεία,ενώ πχ,1 ενισχυτής 150watt θα είναι πιο ασφαλείς.

Η λίγο μεγαλύτερη ισχύ,είναι προτιμότερη!

Ευχαριστώ παιδιά απλώς στην αρχή μπερδεύτηκα λίγο γιατι στα μεγάφωνα των ενισχυτων για ηλεκτρική κιθάρα(παίζω πολλά χρόνια)ειναι λίγο πιο ξεκάθαρα!το μεγαφωνο πχ γράφει οτι ειναι 50watt ή 150watt ποτε πχ 50-100w

Re: Απάντηση: Μια ερωτηση για χαρακτηριστικό ηχειων

Oι μικροί ενισχυτές κάνουν τη ζημιά,όχι οι μεγάλοι.

Αυτό εννοώ και εγώ,λίγο παραπάνω!

Να παραθεσω και γω την απορια μου, πιστευω δεν ειναι ασχετη με το θεμα, αν και πιο απλη.Πειτε μου παρακαλω εδω οι γνωστες τα ηχεια ραφιου με τα εξης
χαρακτηριστικα πιο κατω ειναι ποιοτικα, αξιζει να δοσω κατι παραπανω για να συνδεσω αυτον: ΥΑΜΑΗΑ RX-V363 (http://usa.yamaha.com/products/audi...stereo-receivers/rx-v363_black__u/?mode=model) τον χρησιμοποιω ως δικαναλο:
50w
3 δρομοι
13,5,2cm αντιστοιχα
60-20000 Hz
sensitivity 88db/w/m 6 ohms
Ευχαριστω!