μια Γατα .............

Απάντηση: Re: Απάντηση: μια Γατα .............

......μην το χοντρύνουμε τώρα, διότι πιάσαμε το υποννοούμενο.:operator:

δεν σε καταλαβα.....:chinscratch: ειπα καποιο υποννοουμενο και σ ενοχλησε..?

H μανα, απλα ενιωσε κινδυνο και τα πηγε σε -κατα τη γνωμη της- ασφαλεστερο μερος.....

αυτο ακριβως σκεφτηκα και εγω....
σημερα εκανα μια ερευνα στα γυρω ..δεν βρηκα τιποτα
η βασικη διαφορα της γατας απο τον σκυλο
αυτη ειναι υπερηφανη / ανεξαρτητη
ο σκυλος
εχει καποια ..δουλοπρεπεια.

Re: Απάντηση: μια Γατα .............

εκανε και εμφανιση ο μπαμπας, δεν τον ειδα και πολυ σοι

μαλλον για το φαι ερχοταν και οχι για την οικογενεια...

και ξαφνικα αφου ειχαν περασει περιπου 8 ημερες

η γατα πηρε τα μικρα της και εξαφανιστηκε......

Εμ φυσικά...
ΠΟΤΕ μην αφήνετε αρσενικό γάτο να πλησιάζει τα νεογέννητα...
Συνήθως τα σκοτώνει (τα αρσενικά μόνο ?) για τον έλεγχο της περιοχής...
Η γάτα ενστικτωδώς τα πήρε και τα εκρυψε ξανά...

Τις γάτες τις λατρεύω, περισσότερο από τους σκύλους, ωστόσο για τις κυρίες υπάρχει πάντα σοβαρό τον ενδεχόμενο του τοξοπλάσματος, υπεύθυνο και σχετικά αρκετά σοβαρό νόσημα που ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες απόκτησης παιδιού. :operator:

Απ όσο γνωρίζω, το τοξόπλασμα δεν επηρεάζει τις πιθανότητες σύλληψης, απλά αν η γυναίκα μείνει έγγυος πρέπει να κάνει εξετάσεις.

Διότι, φιλε μου, αν οι γάτες προκαλούν στείρωση, ίσως σε αυτό οφείλεται η υπογεννητικότητα στη Ελλάδα (greek cats που λένε και τα μπουζάκια στην Πλάκα). Όσο για τη δική μου κατάσταση, που πλησιάζω κάθε λογής γατί, άμα είναι να προκαλεί στείρωση, μα μου το πείτε να πάψω να παίρνω αντισύλληψη...

Re: Απάντηση: μια Γατα .............

Τις γάτες τις λατρεύω, περισσότερο από τους σκύλους, ωστόσο για τις κυρίες υπάρχει πάντα σοβαρό τον ενδεχόμενο του τοξοπλάσματος, υπεύθυνο και σχετικά αρκετά σοβαρό νόσημα που ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες απόκτησης παιδιού. :operator:

Επειδή η γνώση είναι δύναμη, ιδού: http://www.interpet.gr/themata/ktiniatrika/ktiniatrika_themata/toxoplasmosi_160406.htm

Έχω τη Γλύκα (τη γάτα μας) από το 1993 (είναι 14 ετών σήμερα) και μας έχει συντροφεύσει και στις δύο εγκυμοσύνες της γυναίκας μου απ'όπου αποκτήσαμε τρία παιδιά (1 αγόρι + 2 κορίτσια).

Επειδή η γνώση είναι δύναμη, ιδού: http://www.interpet.gr/themata/ktiniatrika/ktiniatrika_themata/toxoplasmosi_160406.htm

Έχω τη Γλύκα (τη γάτα μας) από το 1993 (είναι 14 ετών σήμερα) και μας έχει συντροφεύσει και στις δύο εγκυμοσύνες της γυναίκας μου απ'όπου αποκτήσαμε τρία παιδιά (1 αγόρι + 2 κορίτσια).

Ευχαριστούμε πολύ για το αρθράκι. Νομίζω καθησύχασε πολλούς και καταρχήν εμένα! Ουφ! έχω ελπίδες κι εγώ να γίνω μάνα! :antlers:

Άσχετο, αλλά έχει παρατηρηθεί ότι σχιζοφρενείς ασθενείς ειχαν γάτα ως κατοικίδιο σε μεγαλύτερο ποσοστό απ'ό,τι οι άλλοι.
ΌΧΙ ότι υποννοώ ότι οι γάτες προκαλούν σχιζοφρένεια άλλωστε η σχιζοφρένεια είναι πολυπαραγοντική ασθένεια, (δηλαδή πρέπει να συγκεντρώνονται πολλοί παράγοντες για να εκδηλωθεί: κληρονομικότητα, στρες, κάποια πάθηση κλπ), αλλά το τοξόπλασμα είναι ένας επιβαρυντικός παράγοντας για κάποιον που έχει προδιάθεση στη σχιζοφρένεια.
Τουλάχιστον αυτά έχω διαβάσει.

Κανείς γνωριζει κάτι;

Ορίστε, βρηκα και το παρακάτω που λέει ότι τελικά πολλοί είναι εκείνοι που είναι φορείς του τοξοπλάσματος και λέει επίσης ότι οι γυναίκες που έχουν προσβληθεί είναι πιο κοινωνικές, τολμηρές και άρα πιο επιθυμητές! Νιάου!!!!!

Από http://www.gatoselida.gr/arth06.html

Τοξόπλασμα: έρευνα

Κάνει τις γυναίκες απρόσεκτες, αλλά και πιο επιθυμητές, ενώ τους άνδρες σκυθρωπούς, επιθετικούς, ζηλιάρηδες και καχύποπτους. Η γάτα φέρει ένα παράσιτο που λέγεται τοξόπλασμα. Κι αν μια γυναίκα προσβληθεί από αυτό το παράσιτο και τυχαίνει να οδηγεί, αποτελεί δημόσιο κίνδυνο!

H έρευνα που οδήγησε όμως σε αυτά τα συμπεράσματα είναι σοβαρή. Πραγματοποιήθηκε σε Πανεπιστήμια της Βρετανίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Αμερικής και χρηματοδοτήθηκε από το έγκυρο Ερευνητικό Ιατρικό Ινστιτούτο Στάνλεϋ της Μέριλαντ. Το Ινστιτούτο αυτό έχει ήδη δημοσιεύσει έρευνες που δείχνουν ότι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τοξόπλασμα κινδυνεύουν περισσότερο από σχιζοφρένεια και κατάθλιψη.

H έρευνα

Όπως είπε στο πρακτορείο Ρώυτερ ο Τσέχος επιστήμονας Γιάροσλαβ Φλεγκρ από το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, στην Πράγα, η προσβολή από το παράσιτο αυτό δεν απειλεί την ανθρώπινη ζωή. Καθιστά όμως τις γυναίκες επικίνδυνες οδηγούς. «Το πράγμα δεν είναι αστείο. H έρευνά μας έδειξε ότι η τοξοπλάσμωση αυξάνει κατά 2,6 φορές τον κίνδυνο ενός τροχαίου, καθώς παρατείνει τον χρόνο αντίδρασης των μολυσμένων ατόμων». Σύμφωνα με τον Φλεγκρ, η ασθένεια αυτή μπορεί να είναι υπεύθυνη ώς και για ένα εκατομμύριο θανάτους από τροχαία σε όλο τον κόσμο. Στην περίπτωση αυτή, η τοξοπλάσμωση θα είναι η πιο φονική παρασιτική ασθένεια μετά την ελονοσία!

Πόσο εύκολο είναι να μολυνθεί κάποιος από τοξόπλασμα; Σύμφωνα με την έρευνα, οι μισοί Βρετανοί φέρουν το παράσιτο στον εγκέφαλό τους, ενώ στη Γαλλία και τη Γερμανία το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 80% με 90%. Οι μολυσμένοι είναι ασφαλώς λιγότεροι, το βέβαιο όμως είναι ότι η συμπεριφορά τους υφίσταται βραδείες αλλά κρίσιμες αλλαγές. Έτσι, οι γιατροί καταβάλλουν τώρα προσπάθειες να βρουν τρόπους για να μην μπορεί να φτάνει το τοξόπλασμα στα κύτταρα.

Οι μολυσμένοι

Ο Φλεγκρ, που ήταν επικεφαλής της έρευνας, υπέβαλε 300 άτομα σε τεστ προσωπικότητας, ενώ τα εξέτασε και για τοξόπλασμα. Όπως διαπίστωσε, οι γυναίκες που έχουν μολυνθεί από το παράσιτο ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για ρούχα και θεωρούνται εν γένει πιο ελκυστικές. «Βρήκαμε ότι ήταν πιο χαλαρές, πιο εγκάρδιες, είχαν περισσότερους φίλους και ενδιαφέρονταν περισσότερο για την εμφάνισή τους. Ήταν όμως και λιγότερο αξιόπιστες, ενώ είχαν περισσότερες σχέσεις με άνδρες». Οι μολυσμένοι άνδρες, αντίθετα, ήταν λιγότερο επιθυμητοί και έμοιαζε να απεχθάνονται τους κανόνες.

Είναι γνωστό ότι οι έγκυοι πρέπει να μην πλησιάζουν τις γάτες, αφού το παράσιτο μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο έμβρυο. Ιδιαίτερα ευάλωτοι είναι επίσης άνθρωποι με κατεστραμμένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως τα θύματα του AIDS. Ως τώρα, όμως, υπήρχε η πεποίθηση ότι οι υγιείς άνθρωποι δεν κινδυνεύουν από το τοξόπλασμα, αφού το ανοσοποιητικό τους σύστημα μπορεί να καταπολεμήσει τη μόλυνση. Μετά την τελευταία έρευνα, αυτή η πεποίθηση γίνεται συντρίμμια.

Πάρτε κι ένα γατάκι!!!!
Τί ζουζούνι θέε μου!!
Κρύωσε και πήγε στο καλοριφέρ!!

Attachments

• Picture7.jpg
    Picture7.jpg
    7 KB · Views: 8
Last edited:
(σβήστε το προηγούμενο)

Αυτές οι φανταστικές φωτό από το site ενός φίλου!

Σκέτη αφασία!!!

Attachments

• img_l_178650.jpg
    img_l_178650.jpg
    63.2 KB · Views: 10
  • img_l_178653.jpg
    img_l_178653.jpg
    78.1 KB · Views: 10
  • img_l_178654.jpg
    img_l_178654.jpg
    72.5 KB · Views: 10