Μια Γνωμη ρε Παιδια ....

16 July 2006
7,545
HAMBURG
Ειναι δυνατον ;;;;;;;

Πηρα πριν 3 περιπου χρονια ενα μεγαφωνο 12ιντζο για να το κανω υπογουφερ το εφτιαξα επαιξε πολυ καλα στο τεστ .......
μετα το εβγαλα απο το ξυλο και το συσκευασα στο χαρτινο κουτι του και το εβαλα στο ραφι φοβουμενος μην παθει ζημια πανω στο ξυλο κασονι :grinning-smiley-043 κατα την μεταφορα του αργοτερα !

ομως τα σχεδια αλλαξαν και η μετακομιση ακομη στεκει στον αερα αλλα και τα σχεδια αλαξαν και αποφασισα να παρω αλλα μεγαφωνα και να φτιαξω 2 ηχεια βασης μεγαλα κτλ,
τελος παντων ειπα να το πουλησω στο εβαυ!

το πουλησα ωραια ....

ελα ομως που ο Γερμανος λεει οτι το ενα πηνιο δεν παιζει δηλ, δεν το δοκιμασε σε ενυσχητη αλλα το μετρησε με πολυμετρο και μου εδειξε οντως τις φωτος ....

στο ενα δειχνει 7,6 στο αλλο 1 Ωμ .......

εχει 2 πηνια το μξεγαφωνο !

τι εγινε ρε παιδια σκουριασε ;;;;;;;;;;

μηπως οι ακροδεκτες εχουν προβλημα ;;;;;;

δεν μου πηγε στο μυαλο να το μετρησω πριν το στειλω μιας και ημουν σιγουρος οτι δεν ειχε παθει τιποτα αφου ουτε ποντικια εχουμε αλλα και δεν ηθελα να ξανανοιξω το δεμα που το ειχα κλεισει πολυ κλα!

αυτος λεει οτι το μεγαφωνο φαινεται οντως καινουργιοτατο αλλα εχει αυτο το κουσουρει .......

τι γινεται ;;;;;; χαλανε εκει που καθονται ;; υπαρχει περιπτωση να χαλασε το πηνιο απο οξειδωση;;;;;

εμένα το 1Ω μου κάνει για λιωμένες σπείρες από τα τρελλά γκάζια, όταν "επαιζε πολυ καλά στο τέστ"...

Απάντηση: Re: Μια Γνωμη ρε Παιδια ....

εμένα το 1Ω μου κάνει για λιωμένες σπείρες από τα τρελλά γκάζια, όταν "επαιζε πολυ καλά στο τέστ"...

οχι βρε τι τρελα γκαζια ;;;;;

ζουμε σε διαμερισμα και το τεστ ουτε ενα τεταρτο δεν εγινε και αυτο σε μεσαια ενταση αφου δεν μπορω να ανοιξω ......

μετα αφεθηκε να παιξει για μιση ωρα εντελως σιγα ισα ισα να κουνηθει η σκουνη επανω του ...:guitarist:

δεν μπορω και να θελω να το ανοιγα με γκαζια .....

τα κυριως ηχεια που εχω που ειναι 8 ιντζα τα γκαζωνω πιο πολυ να φανταστεις και παιζουν καθε μερα 8 χρονια τωρα.....

οχι το 2 χ 500 βαττ 12 ιντζο.....

Μπορεί να έκανε δοκιμές ο Γερμανός…
Τι καλά που θα ήταν να το είχες μετρήσει πριν το στείλεις.

παίζει ? η δεν παίζει ? και πως ?

άσχετα τι μετράει

η απλά το έσχισε ο άλλος

μπα δεν πιστευω να το εσκισε γιατι μου εστειλε εμαιλ την ιδια μερα που το ελαβε... και το εχει εκτος κουτιου ειδα τις φωτος που εστειλε την ιδια μερα ...με το πολυμετρο..........

εγω πιστευω οτι παιζει αυτος λεει οτι δεν το δοκιμασε αν παιζει απλα παραξενευται που δειχνει η μετρηση αλλα για αλλα .......

και αυτος δεν ξερει αν παιζει .....

δεν εχει λεει ενυσχητη να το δοκιμασει

βαγγελη οταν το πηρες το μετρησες;

γιατι ακομα και ετσι θα παιζη.

οταν πηρα το δοκιμασα στον αερα αν παιζουν ιδια και τα δυο πηνια μονο απο περιεργεια και παιζαν ακριβως το ιδιο ....

να οξειδωθηκαν οι επαφες;;;

Re: Απάντηση: Re: Μια Γνωμη ρε Παιδια ....

οταν πηρα το δοκιμασα στον αερα αν παιζουν ιδια και τα δυο πηνια μονο απο περιεργεια και παιζαν ακριβως το ιδιο ....

να οξειδωθηκαν οι επαφες;;;
Οξείδωση επαφών σημαίνει μεγαλύτερη αντίσταση. Το ένα Ω μαρτυράει τσουρούφλισμα.

Ρε παιδιά αν ήταν τσουρουφλισμένο θα κόλλαγε εδώ μιλάμε για θέμα που θέλει το Χαρδαβελα του .
Ποιο μεγάφωνο είναι ;
Εσύ πως είχες συνδέσει τα πηνία για να το δοκιμάσεις ?
Σε ποια θέση –στάση το είχες αποθηκεύσει ?

Από ότι δείχνει ένα πηνιο έχει που κανονικά πρέπει να μετράει περίπου 6,5.
Μάλλον το κακό πολύμετρό του μετράει και το βραχυκύκλωμα ως 1 Ohm και τρεχα γύρευε τι μετράει αυτός ως δεύτερο πηνίο κάποιο βραχυκύκλωμα πάντως (Κανονικά μετράει 6,6 το πηνίο + 1 λάθος πολύμετρου = 7.6 )

Από ότι δείχνει ένα πηνιο έχει που κανονικά πρέπει να μετράει περίπου 6,5.
Μάλλον το κακό πολύμετρό του μετράει και το βραχυκύκλωμα ως 1 Ohm και τρεχα γύρευε τι μετράει αυτός ως δεύτερο πηνίο κάποιο βραχυκύκλωμα πάντως (Κανονικά μετράει 6,6 το πηνίο + 1 λάθος πολύμετρου = 7.6 )

οχι οντως ειχε 2 πηνια το μεγαφωνο .....

ευχαριστω παντως ας κανει οτι θελει .....

η συνειδηση μου ειναι υσηχη εφοσον εγω ποτε δεν το πειραξα.......

Το chiare το εχω δουλέψει και πραγματικά ΔΕΝ μπορείς να του κάνεις κάτι εκτός και αν το δοκιμάσεις στη πρίζα .δεν ήξερα ότι το βγάζει και δυπλοπινικο .
Το έχω βάλει μέχρι για αντικατάσταση σε καμένο velodine και χαμπάρι , μπορείς νομίζω να κοιμάσαι ήσυχος

Για να κάνω το συνήγορο του διαβόλου... αν το ένα κανάλι του ενισχυτή που το οδήγησε είχε πρόβλημα και έβγαζε στην έξοδο DC ή ταλάντωνε σε πολύ χαμηλή συχνότητα?

Αν έβγαζε DC θα το είχε πετάξει έξω και στο καπάκι θα του έκαιγε το πηνίο με αποτέλεσμα να κόλλαγε εκεί έξω , αν έκανε κάποια ταλάντωση χαμηλά το συγκεκριμένο μεγάφωνο θα κροτάλιζε ή απλά θα χτύπαγε πολύ δυνατά και μετά σαν να μην τρέχει τίποτα θα το ξέχναγε και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Μιλάμε ότι δεν νογαει από τσαμπουκάδες !!!!
Ακόμα και ανάποδα να είχε βάλει τις φάσεις απλά δεν θα έπαιζε καθόλου , μιλάμε θα μας τρελάνει ο Γερμανός