Μια γρήγορη ερώτηση για την LE40R86

Vaslits

New member
8 December 2006
9
Μόλις παρέλαβα την νέα μου TV και προσπαθώ να δω τα καλούδια της. Διαπίστωσα όμως ότι η επιλογή του PIP στο setup menu είναι απενεργοποιημένη. Όταν πάλι επιλέγω PIP στο remote control μου λέει Not Available. Από την άλλη το manual λέει ότι το συγκεκριμένο μοντέλο υποστηρίζει PIP. Αν γνωρίζετε κάτι σχετικό please help

Μόλις παρέλαβα την νέα μου TV και προσπαθώ να δω τα καλούδια της. Διαπίστωσα όμως ότι η επιλογή του PIP στο setup menu είναι απενεργοποιημένη. Όταν πάλι επιλέγω PIP στο remote control μου λέει Not Available. Από την άλλη το manual λέει ότι το συγκεκριμένο μοντέλο υποστηρίζει PIP. Αν γνωρίζετε κάτι σχετικό please help

Συνδεσε μια εξωτερικη πηγη και ξαναδοκιμασε...

Σύμφωνα με το manual της τηλεόρασής σου (που έχει το παρακάτω πινακάκι) θα πρέπει το κύριο θέμα την τηλεόρασης να είναι ένα από τα αριστερά (component, hdmi, pc) και το δεύτερο παράθυρο του PIP ενεγροποιείται για την δεύτερη είσοδο στην οποία στο πίνακα έχει το κυκλάκι. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να έχει PIP με δύο τηλεοπτικά προγράμματα (δεν έχει δύο tuners)

Attachments

• pip samsung.jpg
    pip samsung.jpg
    29.3 KB · Views: 28
εγώ από οποιοδήποτε interface και αν είμαι μπαίνω στο menu και η επιλογή PIP είναι απενεργοποιημένη (γκρίζα) και δεν μπορώ να την ενεργοποιήσω.

Πατάω το κουμπί (εκτός menu) σε οποιοδήποτε interface και λέει "Δεν διατίθεται", έχω το dvd ανοιχτό (με scart), στο αναλογικό κανάλια (φυσικά), στο hdmi το pc, αλλά τίποτα. Βλέπω να παίρνω την αντιπροσωπεία και να αρχίζουμε τα γαλλικά γιατί φυσικά θα μου πουν πως κάνω κάτι άλλο από αυτό που λέει στις οδηγίες. :guitarist::guitarist:

Αυτό ακτριβώς προσπαθώ να κάνω

Σύνδεσε το dvd μέσω scart ή HDMI και βάλε το κανάλι της πηγής (ext1, ext2, hdmi, ανάλογα). Από εκεί μετά ενεργοποιείς το PIP και μπορείς να δείς τηλεόραση σε παράθυρο. Επίσης τσέκαρε το manual, λέει ποιες πηγές υποστηρίζονται ανάλογα με τη σύνδεση.

εγώ από οποιοδήποτε interface και αν είμαι μπαίνω στο menu και η επιλογή PIP είναι απενεργοποιημένη (γκρίζα) και δεν μπορώ να την ενεργοποιήσω.

Πατάω το κουμπί (εκτός menu) σε οποιοδήποτε interface και λέει "Δεν διατίθεται", έχω το dvd ανοιχτό (με scart), στο αναλογικό κανάλια (φυσικά), στο hdmi το pc, αλλά τίποτα. Βλέπω να παίρνω την αντιπροσωπεία και να αρχίζουμε τα γαλλικά γιατί φυσικά θα μου πουν πως κάνω κάτι άλλο από αυτό που λέει στις οδηγίες. :guitarist::guitarist:

Νομίζω πως πρέπει πρώτα να το ενεργοποιήσεις από το setup του μενού και μετά θα μπορείς να το δουλεύεις κατευθείαν με το πάτημα του κουμπιού.
Όταν είσαι στο dvd και είναι ανοιχτό πήγαινε στο setup του μενού να το ενεργοποιήσεις, όχι από το κουμπί.

Αυτό ακριβώς κάνω παιδιά και είναι απενεργοποιημένο στο setup. (σε οποιαδήποτε interface)

Μηπως θελει ξεκλειδωμα απο το κρυφο μενου της τηλεορασης??? Αλλα αν ναι, πως γινεται αυτο? :SFGSFGS5:

Από ότι βλέπω και σε διάφορα ξένα forums υπάρχει γενικό θέμα με το PIP στα νεοτέρα μοντέλα της R σειράς. Έστειλα σχετικό e-mail στην Samsung πριν δυο μέρες αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Μολις ημουν ετοιμος να ανοιξω και γω θεμα για αυτην την ιστορια!!!!!
Ο τιτλος (αν μπορει να αλλαξει) δεν το λεει σαφως και αν μπορεις καλε φιλε να τον αλλαξεις ,καλο θα ηταν για να γραφουμε σε αυτο το τοπικ εμεις οι...πονεμενοι!!!
Λοιπον να δειτε τι επαθα εγω...
Για τους δικους μου ...περιεργους λογους θεωρω σημαντικη αυτη την λειτουργια.
Ετσι λοιπον εφοσον την ειδα διαθεσιμη ,δεν διστασα καθολου να παρω την Samsung 42c96 plasma.
Αμ δε....
Στο μανιουαλ εχει ,και με εντονα μαλιστα γραμματα, την λειτουργια PiP..
Aκριβως οπως και σεις,ματαια παταγα τα κουμπια!!!
"Η λειτουργια δεν διατιθεται" απαντουσε με πεισμα η κυραΣαμσουνγκ.
Αφου θεωρησα τον εαυτο μου παντελως βλακα,πηρα τηλ.την Samsung.
"To ΡιΡ παιζει ΜΟΝΟ απο την hdmi κυριε" ηταν η απαντηση τους.
Παει στο διαολο λεω ,την αγορασα,παω και παιρνω ενα δορυφορικο δεκτη με hdmi, τον συνδεω και ανοιγω την τηλεοραση με χαμογελο.
Αμ δε....
Μου παγωσε το χαμογελο στην στιγμη......
ΔΕΝ δουλευε ουτε ετσι.
Τελικα να μην σας κουραζω και επειτα απο ψαξιμο, αυτη η περιβοητη λειτουργια δουλευει μεν, αλλα με τους κανονες της Samsung.
Δηλ μπορεις να δεις ΜΟΝΟ απο το hdmi τι παιζει η τηλεοραση και ΟΧΙ το αντιθετο.
Οταν θελεις να δεις καποιο αλλο καναλι τι εχει, πρεπει να πας στο μενου να μπεις στο ΡιΡ και να του δηλωσεις το καναλι!!!!!!

Τελικα εχουν μεγαλη πλακα οι τυποι!!!!!

Μηπως θελει κανεις το δορυφορικο δεκτη σε καλη τιμη!!!!!!

Παντως απο hdmi και καναλια hd ,ενα ταρακουλο θα το παθεις!!!!
Μετα ηταν αδυνατο να δω τα υπολοιπα καναλια.

Και ο Humax 5400 που εχω παιζει σαφως υποδεεστρα απο τον Humax hd (απο τα νευρα μου ουτε το μοντελο δεν θυμαμαι) που πηρα.

Αυτα απο μενα.
Αν σας ενημερωσουν τιποτα νεο παρακαλω γραφτε το.
Πραγματι ειμαι περιεργος να δω αν τελικα δουλευει αυτο το κολπο ή εγω ειμαι παντελως ανικανος!!!

Παραξενο μου φαινεται παντως. Εμενα περσινο μοντελο και λειτουργει κανονικα το ΡΙΡ. Βεβαια η μια πηγη πρεπει να ειναι εξωτερικη και η αλλη να ειναι τηλεοπτικο καναλι. Αλλα λειτουργει κανονικα ειτε με το τηλεοπτικο σημα στο μικρο παραθυρο είτε το αντιθετο.

Παραξενο μου φαινεται παντως. Εμενα περσινο μοντελο και λειτουργει κανονικα το ΡΙΡ. Βεβαια η μια πηγη πρεπει να ειναι εξωτερικη και η αλλη να ειναι τηλεοπτικο καναλι. Αλλα λειτουργει κανονικα ειτε με το τηλεοπτικο σημα στο μικρο παραθυρο είτε το αντιθετο.

Οταν βλεπεις ,ας πουμε dvd, και του πατησεις το ΡιΡ σου βγαζει στο παραθυρακι ,ξανα ας πουμε, το Μεγα.
Μετα μεσα απο το παραθυρακι μπορεις να ρολλαρεις σε αλλο καναλι ή πρεπει να μπεις στο μενου να του δηλωσεις πιο καναλι θελεις.

Και δουλευει με ολες τις εξωτερικε πηγες ή μονο αυτες που ειναι συνδεδεμενες με hdmi.

Πες μας φιλε καλε, γιατι θα σαλταρω με αυτη την ιστορια.
Το χρειαζομαι αυτο το κολπο ρε γαμωτο.

Εκτος και αν θελει κανενα ξεκλειδωμα και δεν το ξερουμε.
(κατι τετοιο απαιτουσε ενα arcam dvd που εχω για να παιξει τα mp3)

Χμ...δεν θυμαμαι τωρα εαν μπορουν να αλλαξουν τα καναλια αν ειναι στο μικρο παραθυρο ή στο μεγαλο. Πρεπει να παω στο σπιτι να το δοκιμασω και να σου πω. Το βραδυ θα το δοκιμασω και θα ποσταρω τα αποτελεσματα.

Αν έχεις εξωτερική κάμερα στο σπίτι σου, μπορείς να βλέπεις στο παραθυράκι την εικόνα της ενώ παρακολουθείς τηλεόραση?

Re: Απάντηση: Μια γρήγορη ερώτηση για την LE40R86

Ναι δίκαιο έχεις, και εγώ έχω μια 26ρα R σειρά περίπου ενάμιση χρόνο και δουλεύει μια χαρά. Η καινούργια 40ρα όμως αρνείται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μια γρήγορη ερώτηση για την LE40R86

Ναι δίκαιο έχεις, και εγώ έχω μια 26ρα R σειρά περίπου ενάμιση χρόνο και δουλεύει μια χαρά. Η καινούργια 40ρα όμως αρνείται.

Κι εγω την LE32R71 εχω :music-smiley-005: