Μια καπως περιεργη ερωτηση.......

PARASOL

Established Member
9 November 2008
170
Εχω στη κατοχη μου ενα σετ ηχειων Crystal Audio 7,1.Για δεξι-αριστερο τα THX-T3,το THX center,το ΤΗΧ sub,για πισω δεξι αριστερο τα THX T2 και 2 THX διπολα για να συμπληρωθει το 7,1.........
ειμαι ευχαριστημενος απο την αποδοση των ηχειων,αλλα εχω ενα προβλημα.......το χρωμα τους!Οταν τα ειχα παρει λογω το οτι τοτε βγαινανε ολα σε ασημι,απο DVD,ενισχυτες,ΤV( CRT) τα ειχα παρει ολα ασημι.....
Ομως τωρα ολος ο εξοπλισμος μου εχει αλλαξει σε ενισχυτες,player και TV
και ειναι ολα μαυρα.Οποτε τα ηχεια ειναι μια παραφωνια.
Επειδη δεν θελω να τα πουλησω λογω χρωματος υπαρχει καποιος τροπος να τα ''βαψω'' χωρις να τα καταστρεψω?.......
Sorry αν ακουγεται λιγο κουλη η ερωτηση,αλλα δεν ξερω τι επιλογες εχω σε αυτη τη περιπτωση......

Εχω στη κατοχη μου ενα σετ ηχειων Crystal Audio 7,1.Για δεξι-αριστερο τα THX-T3,το THX center,το ΤΗΧ sub,για πισω δεξι αριστερο τα THX T2 και 2 THX διπολα για να συμπληρωθει το 7,1.........
ειμαι ευχαριστημενος απο την αποδοση των ηχειων,αλλα εχω ενα προβλημα.......το χρωμα τους!Οταν τα ειχα παρει λογω το οτι τοτε βγαινανε ολα σε ασημι,απο DVD,ενισχυτες,ΤV( CRT) τα ειχα παρει ολα ασημι.....
Ομως τωρα ολος ο εξοπλισμος μου εχει αλλαξει σε ενισχυτες,player και TV
και ειναι ολα μαυρα.Οποτε τα ηχεια ειναι μια παραφωνια.
Επειδη δεν θελω να τα πουλησω λογω χρωματος υπαρχει καποιος τροπος να τα ''βαψω'' χωρις να τα καταστρεψω?.......
Sorry αν ακουγεται λιγο κουλη η ερωτηση,αλλα δεν ξερω τι επιλογες εχω σε αυτη τη περιπτωση......

Λιγάκι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο...Θα πρέπει να ξέρεις τι είδους βαφή
-Ακρυλικό, Διαλυτικού κλπ- είναι το υπάρχον χρώμα. Διαφορετική σύνθεση βαφής θα έχει μοιραία αποτελέσματα με την πάροδο του χρόνου, καθώς η μία σύνθεση έχει την τάση να ''πετάει'' την άλλη..Φυσικά θα πρέπει η όλη εργασία να γίνει πολύ προσεχτικά ( αφού αφαιρεθούν μεγάφωνα και ακροδέκτες ή έστω να καλυφθούν με επιμέλεια) από επαγγελματία λουστραδόρο...

Εάν δεν έχεις σχετική εμπειρία και εξοπλισμό, τότε καλύτερα μη το δοκιμάσεις καθώς το αποτέλεσμα πιθανότατα θα σε απογοητεύσει. Και θέλει και πολύ προσοχή στην αποσυναρμολόγηση – συναρμολόγηση.
Ενώ και το κόστος για να τα δώσεις έξω για βάψιμο πιθανά να μην είναι εντός των ορίων σου – ή και υπερβολικό σε σχέση με το κόστος των ηχείων. Παρόλα αυτά εάν έχεις κάποιο γνωστό/φίλο που να ασχολείται συζήτησε το μαζί του.

φιλε μου αν τα θες μαυρη λακα τα ηχεια σου δεν νομιζω να συμφερει να τα πας σε λουστραδορο θα σου πιασουν τον .....
αν ομως εχεις μερακι πηγενε σε ενα μαγαζι με μπογιες και ρωτα πως μπορεις εσυ να τα κανεις...
πιστευω οτι θα σου δωσουν τα σωστα υλικα...
μετα παρε το ποιο κρυμενο σου ηχειο και ξεκινα τις δοκιμες τριβοντας και βαφοντας την μια πλευρα ξανα και ξανα μεχρι να βρεις το επιθυμητο αποτελεσμα....
αντε καλα βαψιματα...