Μια μεγάλη βοήθεια.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,396
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Προσπαθώντας να φτιάξω μια ταινία σε HD από κασσέτες της βιντεοκάμερας,γέμισε ο σκληρός δίσκος.
Πήγα να σβύσω τα αρχεία,ξεκίνησε να τα ρίχνει στον κάδο και...κόλλησε.
Από εκείνη τη στιγμή,τα αρχεία έχουν εξαφανιστεί,αλλά ο C: εξακολουθεί να είναι γεμάτος με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κάνω σχεδόν τπτ στον υπολογιστή.
Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να βοηθάει είτε στην αναζήτηση αυτών των αρχείων ή κάτι άλλο μπας και γλυτώσω το format?

Γκουγκλάροντας live linux,μου έβγαλε ένα κάρο λίνκς για εικονικούς δίσκους,bootable cd κτλ.
Μπορείς να με βοηθήσεις λίγο παραπάνω?

Προσπαθώντας να φτιάξω μια ταινία σε HD από κασσέτες της βιντεοκάμερας,γέμισε ο σκληρός δίσκος.
Πήγα να σβύσω τα αρχεία,ξεκίνησε να τα ρίχνει στον κάδο και...κόλλησε.
Από εκείνη τη στιγμή,τα αρχεία έχουν εξαφανιστεί,αλλά ο C: εξακολουθεί να είναι γεμάτος με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κάνω σχεδόν τπτ στον υπολογιστή.
Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να βοηθάει είτε στην αναζήτηση αυτών των αρχείων ή κάτι άλλο μπας και γλυτώσω το format?

Τα αρχεία είναι μέσα στον κάδο. Πάτα δεξί κλικ πάνω στον κάδο και μετά διάλεξε "Empty recycle bin".

Απάντηση: Re: Μια μεγάλη βοήθεια.

Τα αρχεία είναι μέσα στον κάδο. Πάτα δεξί κλικ πάνω στον κάδο και μετά διάλεξε "Empty recycle bin".

Αμανήτανε τόσο απλό..............
Με δεξί κλικ,δεν υπάρχει η επιλογή Empty recycle bin.

Re: Απάντηση: Re: Μια μεγάλη βοήθεια.

Αμανήτανε τόσο απλό..............
Με δεξί κλικ,δεν υπάρχει η επιλογή Empty recycle bin.

χμμμ ....

Τοτε πάτησε διξί κλικ πάνω στο δίσκο, πάτα Properties και δοκίμασε Disk Cleanup.

Αν δεν βοηθήσει, τότε defrag και check disk.

Πριν από αυτά καλύτερα να βάλεις την virtual memory = 0 ή να μετακινήσεις κάποια αρχεία σε άλλο δίσκο ώστε να έχεις χώρο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μια μεγάλη βοήθεια.

χμμμ ....

Τοτε πάτησε διξί κλικ πάνω στο δίσκο, πάτα Properties και δοκίμασε Disk Cleanup.

Αν δεν βοηθήσει, τότε defrag και check disk.

Πριν από αυτά καλύτερα να βάλεις την virtual memory = 0 ή να μετακινήσεις κάποια αρχεία σε άλλο δίσκο ώστε να έχεις χώρο.

Με disk Cleanup,καθαρίζει μόνο κάτι ψιλοαρχειάκια.
Defrag δεν μπορεί να κάνει γιατί θέλει 15% άδειο δίσκο και εγώ έχω 10%...
Με το check disk τίποτα επίσης.
Ότι άλλο αρχείο μπορούσα να σβύσω το έσβυσα,αλλά και πάλι δεν γίνεται τίποτα.
Πάντως σ´ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Εγω όταν κατι δεν μου σβήνεται (στα xp στο παλιό πισι του σπιτιού μόνο) χρησιμοποιώ ένα μικρό προγραμματάκι που λέγεται unlocker και αφού το βάλεις εμφανίζεται σαν επιλογή στο δεξί κλικ και...πετάει όλα αυτά τα μισοπεταγμένα που δεν φεύγουν αλλιώς!

Re: Απάντηση: Μια μεγάλη βοήθεια.

Γκουγκλάροντας live linux,μου έβγαλε ένα κάρο λίνκς για εικονικούς δίσκους,bootable cd κτλ.
Μπορείς να με βοηθήσεις λίγο παραπάνω?

Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε αλλα αυτο ?->

http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/download

•δοκίμασε delete από safe mode.
•βαλε ένα εξωτερικό δίσκο ή φλασάκι και ξελάφρωσε το δίσκο σου με Cut / paste
•δοκίμασε να σβήσεις αρχεία με Shift-Delete
•σβήσε όλα τα EVENT VIEWER logs
•με Shift-Delete σβήσε τα πάντα απ το C:\WINDOWS\Prefetch
•απ τον task manager βρες το explorer.exe δεξί και end process. (πιθανόν να δεις και δεύτερο explorer τα ίδια σε όσους δεις.) όταν κάποια στιγμή λοιπόν μείνεις μόνο με το παράθυρο του task manager : file > run >cmd και δοκίμασε από εκεί να σβήσεις με την εντολή: del όνομα αρχείου (αν θες βοήθεια με το dos στειλε π.μ.)
•δοκίμασε τον ccleaner
•απ τον media player που χρησιμοποιείς άλλαξε την επιλογή που μοιάζει με delete to recycle bin και σβήσε καμιά ταινία ή τραγούδια…
•ακόλουθα τα βήματα με τον task manager και αφού ξεφορτωθείς τον/τους explorer, file > run > iexplore.exe > file > Save as > πήγαινε στον φάκελο που θέλεις να σβήσεις επέλεξε τον και πάτα Shift-Delete
…. και εδώ είμαστε ….

Last edited:
Για καθαρισμα σκληρού από tmp files, logs κλπ χρησιμοποιώ το ccleaner. Είναι δωρεάν και το pc δεν ξανακόλλησε έκτοτε.

Last edited:
Σας ευχαριστώ όλους παιδιά.
Πριν λίγο που άνοιξα τον υπολογιστή,το αρχείο των 580Gb είχε-επιτέλους-εξαφανιστεί και όλα λειτουργούν όπως παλιά.
Μυστήριο...

Το ccleaner το είχα δκιμάσει πρώτο απ´όλα,αλλά δεν.