Μια μικρή βοήθεια για επιλογή Drums.

Σωκράτη μόλις το διάβασα και πήρα ένα φίλο τηλέφωνο ο οποίος είναι δάσκαλος κρουστών σε τοπική σχολή , την τρίτη θα έρθει από το μαγαζί και θα του δείξω τα μοντέλα να μας πει την γνώμη του .

Θα το βάλω , το κατάστημα φυσικά άψογο μιας και ο δάσκαλος το ήξερε από παλιά και ψωνίσαμε (τον βοήθησα μιας και δεν κατέχει το web-shop) κάτι kongas από εκεί τον Δεκέμβρη .

Last edited:
Δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές πλην ποιότητας κατασκευής μεταξύ των δύο επώνυμων και του τρίτου , χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι ευπαθές , καθώς το συγκεκριμένο σετ υπήρχε σε ένα νυχτερινό μαγαζί που έτυχε να παίξει λίγες φορές και το δοκίμασε .
Αν τώρα προορίζεται για σοβαρή επαγγελματική χρήση , τότε θα πρέπει να πας πολύ επάνω καθώς υπάρχουν αρκετές διαφορές στις συνδέσεις και τις ρυθμίσεις των κονσολών των ακριβότερων μοντέλων και όχι μόνο .

Κάτι ακόμη εντελώς τυχαία .

Last edited:
Ποιο σετ ειδε ο γνωστος στημενο σε νυχτερινο μαγαζι; Εκανα βλακεια που δεν εγραψα απο την αρχη τις τιμες που τα πουλανε μεταχειρισμενα.Το Roland 350 ,το ddrum 400 .

Αν μου επιτρέπεις φίλε μου ασχολούμαι χρόνια με αυτό το μουσικό όργανο, το πρώτο πρόβλημα είναι κατά πόσο θα συνεχίσει το παιδί και δεν θα τα παρατήσει, το έχω δει πολλές φορές το έργο!

Συνεπώς μην ξοδευτείς και πολύ

Πέρα από κει, θα σου έλεγα να αποφύγεις τα Millenium προσωπική άποψη, θα σου δώσω 2-3 κατευθύνσεις από αξιόλογα και σχετικά φτηνά set που τα γνωρίζω, αν θες κάτι να ρωτήσεις εδώ γύρω θα είμαι

Νίκος

Roland HD-3 V-Drum Lite Set 700euro
http://www.thomann.de/fr/roland_hd3_vdrum_lite_set.htm

Alesis DM6 400 euro
http://www.thomann.de/fr/alesis_dm6_edrum_kit.htm (το είδα και το έπαιξα πρόσφατα εντυπωσιάστηκα!)

Yamaha DTX 430K sta 550
http://www.music3000.fr/batterie-electronique--kit-complet/14570-yamaha-dt-x430k.html

Re: Απάντηση: Μια μικρή βοήθεια για επιλογή Drums.

Αν μου επιτρέπεις φίλε μου ασχολούμαι χρόνια με αυτό το μουσικό όργανο, το πρώτο πρόβλημα είναι κατά πόσο θα συνεχίσει το παιδί και δεν θα τα παρατήσει, το έχω δει πολλές φορές το έργο!

Συνεπώς μην ξοδευτείς και πολύ

Πέρα από κει, θα σου έλεγα να αποφύγεις τα Millenium προσωπική άποψη, θα σου δώσω 2-3 κατευθύνσεις από αξιόλογα και σχετικά φτηνά set που τα γνωρίζω, αν θες κάτι να ρωτήσεις εδώ γύρω θα είμαι

Νίκος

Roland HD-3 V-Drum Lite Set 700euro
http://www.thomann.de/fr/roland_hd3_vdrum_lite_set.htm

Alesis DM6 400 euro
http://www.thomann.de/fr/alesis_dm6_edrum_kit.htm (το είδα και το έπαιξα πρόσφατα εντυπωσιάστηκα!)

Yamaha DTX 430K sta 550
http://www.music3000.fr/batterie-electronique--kit-complet/14570-yamaha-dt-x430k.html

Σ´ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου αλλά και τις προτάσεις σου.
Για το αν θα συνεχίσει,δεν το ξέρω.Υπολόγιζα να διαθέσω γύρω στα 250-max 300 εκ των οποίων τα 150 από τον κουμπαρά του μικρού,ψάχνοντας σε κάτι μεταχειρισμένο.
Μετά,διαβάζοντας στο noiz,μπλέχτηκα περισσότερο.
Για τα DDrum-dd1 δεν βρήκα κάτι κακό,το παιδί που τα πουλάει ζητάει 400 ευρώ.Τα βρήκα καινούρια 490,όμως ειλικρινά ντρέπομαι να του τα παζαρέψω...
Έχεις κάποια γνώμη γι´αυτά?

Δεν είναι κακό σετάκι, προσωπικά δεν το έχω αγγίξει αλλά δεν έχω ακούσει κάτι κακό,

και το module που φοράει έχει πάρει καλούς "βαθμούς" σε test!

γιατί όχι...

Από δάσκαλο ok βρήκατε? σε ακουστική drums θα μαθαίνει??

Είναι άλλου είδους επαφή, άλλη αίσθηση, άλλη ιστορία, θα αγαπήσει το όργανο θα δεθεί μαζί του, το ξύλο,

το δέρμα ο τρόπος που σε "περιτριγυρίζει" μια drums κτλ κτλ...

αν είναι και λίγο δοσμένος σε αυτό πού θα κάνει, που το εύχομαι βέβαια θα πάει μακριά!

Η πολύ τεχνολογία χαλάει την μαγεία, και προς θεού δεν σνομπάρω τα E-drums έχω και εγώ...!:a0210:

Δεν είναι κακό σετάκι, προσωπικά δεν το έχω αγγίξει αλλά δεν έχω ακούσει κάτι κακό,

και το module που φοράει έχει πάρει καλούς "βαθμούς" σε test!

γιατί όχι...

Από δάσκαλο ok βρήκατε? σε ακουστική drums θα μαθαίνει??

Είναι άλλου είδους επαφή, άλλη αίσθηση, άλλη ιστορία, θα αγαπήσει το όργανο θα δεθεί μαζί του, το ξύλο,

το δέρμα ο τρόπος που σε "περιτριγυρίζει" μια drums κτλ κτλ...

αν είναι και λίγο δοσμένος σε αυτό πού θα κάνει, που το εύχομαι βέβαια θα πάει μακριά!

Η πολύ τεχνολογία χαλάει την μαγεία, και προς θεού δεν σνομπάρω τα E-drums έχω και εγώ...!:a0210:

Σ´ευχαριστώ ξανά για τις συμβουλές σου.Δάσκαλο δεν έχω βρει ακόμα.Θα το κάνω αφού πάρω το σετάκι.
Θέλω για μια τελευταία φορά τη βοήθειά σου.
Αύριο το πρωί θα πάω να δω τα DDrums από την αγγελία.Υπολογίζω να κατέβει στα 350 .
Με έβαλε όμως σε σκέψεις η πρότασή σου για τα Alesis.
Επιγραμματικά,μπορείς κοιτώντας τα χαρακτηριστικά τους να μου πεις ποιό από τα 2 σετ θα αγόραζες;

δεν το ξέρω το σετάκι προσωπικά αλλα έχω άποψη, παρόλο που με ενθουσίασε το Alesis DM6, θα διάλεγα DDrums ποιοτικά είναι ανώτερα,

και το module που είναι η καρδιά του συστήματος, έχει πιο πολλές δυνατότητες, χωρίς αυτός να είναι ο λόγος της προτίμησης μου,

ΚΑΝΕΝΟΣ δεν χρειάζονται όλοι αυτοί οι ήχοι και τα setup κτλ κτλ...

Απλά χωρίς να το έχω αγγίξει γνωρίζω ότι είναι ποιότητα ανώτερο από το συγκεκριμένο alesis!

Εγώ πιστεύω ότι μπορείς να το "τσιμπήσεις" 300 euro...

ξεκίνα στα 300 και ok ανεβαίνεις...

πάνε οι εποχές που δέναμε τους σκύλους με τα λουκάνικα!:flipout::flipout:

δεν το ξέρω το σετάκι προσωπικά αλλα έχω άποψη, παρόλο που με ενθουσίασε το Alesis DM6, θα διάλεγα DDrums ποιοτικά είναι ανώτερα,

και το module που είναι η καρδιά του συστήματος, έχει πιο πολλές δυνατότητες, χωρίς αυτός να είναι ο λόγος της προτίμησης μου,

ΚΑΝΕΝΟΣ δεν χρειάζονται όλοι αυτοί οι ήχοι και τα setup κτλ κτλ...

Απλά χωρίς να το έχω αγγίξει γνωρίζω ότι είναι ποιότητα ανώτερο από το συγκεκριμένο alesis!

Εγώ πιστεύω ότι μπορείς να το "τσιμπήσεις" 300 euro...

ξεκίνα στα 300 και ok ανεβαίνεις...

πάνε οι εποχές που δέναμε τους σκύλους με τα λουκάνικα!:flipout::flipout:

Tο αγόρασα τελικά 350.Το ξερω οτι θα μπορουσα και πιο κατω,αλλά δεν μου πάει ρε γμτ.
Μεταφέροντάς το απο το διαμέρισμα του παιδιου που το ειχε,γλύστρισα και μετρησα 14 σκαλοπάτια.
Σπασμένος καρπός και ράισμα στον ώμο.
Γυψος για 20 ημερες και βλέπουμε.
Σ´ευχαριστω ξανα.

Υ.Γ.
Υπάρχει κάποιο freeware πρόγραμμα για το pc?

Πω!πω! Φιλε μου τι να πω...κοίτα να δεις τι γίνετε, περαστικά σου και γρήγορα να το ξεχάσεις!

Ωραία, μεγειές και με χαρές το εργαλείο!

Προγράμματα υπάρχουν διάφορα ανάλογα τις ανάγκες σας, μείωση τέμπου, να γράφεις μουσική, virtual drums, ηχογράφηση,

με τον ήχο γενικά, συμπλήρωμα και αλλα όργανα, μιξαρίσματα,να συμπληρώσεις ήχους στο module κτλ κτλ κτλ...

τι ακριβώς θα ήθελες, δώσε μου στίγμα..!

θελω ενα προγραμμα που οταν συνδεω με usb τα drums με τον υπολογιστη,εκείνος να τα "βλέπει" έτσι ώστε να μπορω να τα ακουω απο τα εξωτερικά ηχεια του υπολογιστή.Πίστευα ότι αυτο θα γινόταν με ενα καλώδιο που αγόρασα 29 ευρω απο τον Νάκα,απο midi σε usb,αλλα δεν.

Last edited:
αν πας στο YouTube πχ και γράψεις cover drum θα βγούν ΠΟΛΛΑ τραγούδια που παίζονται για αυτό το σκοπό κατά κάποιο τρόπο,

είναι "εύκολο" να βλέπεις και να παίζεις σιγά σιγά, βεβαια σας ρίχνω απευθείας στα "βαθιά" αλλα ok είναι ένας τρόπος να μαθαίνουμε νέα τραγούδια

ακόμα και για αυτούς που ξέρουν drums...

βοηθάει πολύ γενικά βλέπεις και ακούς το τραγούδι που και πως και πότε είναι τα χτυπήματα!

βέβαια ok υπάρχουν cover και cover θα δεις αλλα είναι καλοφτιαγμένα αλλα ψιλό χαλια...