Μια μικρή βοήθεια

panosdi

New member
3 July 2007
9
Καλησπέρα

Θα ήθελα βοήθεια στο εξής:
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μία LCD 32'' με κόστος around 800 Ευρώ.
Αυτό που έχω ανάγκη είναι (εκτός από την ποιότητα της εικόνας φυσικά), οι δυνατότητές της
για σύνδεση με υπολογιστή. Στο συγκεκριμένο ζήτημα θα ήθελα και γενικές πληροφορίες (π.χ. τι εξόδους πρέπει να βγάζει κ.λ.π.).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Πάνος.

πάνο καλώς ήρθες στην παρέα μας!Η πιο καλή επιλογή είναι η Samsung LE-32R86!Η χαμηλότερη τιμή είναι 810Ε.Έχει 3 εισόδους HDMI!Για την σύνδεση με pc η καλύτερη επιλογή είναι ένα καλώδιο VGA σε HDMI.

Re: Απάντηση: Μια μικρή βοήθεια

Kαι η Sony 32S2530 ειναι περιπου σε αυτη την τιμη. Νομιζω οτι στα 800-900 ευρω αυτες ειναι οι δυο καλυτερες που μπορεις να αγορασεις.

Συνδεση με PC μπορει να γινει μεσω HDMI η VGA.

Αν σκοπευεις να παρεις νεο PC να φροντισεις η καρτα γραφικων να υποστηριζει ΗDCP (κλειδωμα ασφαλειας HD).

Last edited:
Παιδιά καλώς σας βρήκα και σας ευχαριστώ πολύ.
Μεταξύ των δύο, υπάρχει κάποια διαφορά σε
1) θέμα αντιπροσωπείας, υποστήριξης δηλαδή και
2) θέματα ήχου και home-theater

Φιλικά, Πάνος
:guitarist:​

Οχι Sony!!! Μην τον πάρετε στον λαιμό σας τον άνθρωπο.
Αφού σάς είπε ότι τον ενδιαφέρει η σύνδεση με computer. Οι Sony έχουν όλες overscan με αποτέλεσμα να μήν υπάρχει αντιστοιχία 1 προς 1 pixel mapping και η εικόνα να φαίνεται θαμπή (και φυσικά κομμένη η κάτω μπάρα των windows με το κουμπί "Εναρξη")
Αν θες σύνδεση με computer να κοιτάξεις Samsung ή καλύτερα LG και σύνδεση μέσω VGA για 1 προς 1 pixel mapping

Αφού σάς είπε ότι τον ενδιαφέρει η σύνδεση με computer. Οι Sony έχουν όλες overscan με αποτέλεσμα να μήν υπάρχει αντιστοιχία 1 προς 1 pixel mapping και η εικόνα να φαίνεται θαμπή (και φυσικά κομμένη η κάτω μπάρα των windows με το κουμπί "Εναρξη")

Ολες οι ΗD Ready Sony απο S και πανω δινουν 1:1 Pixel maping (1360x768) μεσω VGA. Για τις Full HD ξερω οτι επισημα δινουν 1360x768 αλλα δινουν και 1920x1080 μεσω powerstrip.

Ολες οι ΗD Ready Sony απο S και πανω δινουν 1:1 Pixel maping (1360x768) μεσω VGA. Για τις Full HD ξερω οτι επισημα δινουν 1360x768 αλλα δινουν και 1920x1080 μεσω powerstrip.
Γιάννη φαντάζομαι ότι εννοείς και τη d3000 μέσα σε αυτές. Εμένα με ενδιαφέρει αποκλειστικά η vga έξοδος, γιατί μόνο αυτή διαθέτει η onboard κάρτα γραφικών μου. Δε τη θέλω για παιχνίδια, μονο για να σερφάρω και να τη χρησιμοποιώ ως μόνιτορ.

Γιάννη φαντάζομαι ότι εννοείς και τη d3000 μέσα σε αυτές. Εμένα με ενδιαφέρει αποκλειστικά η vga έξοδος, γιατί μόνο αυτή διαθέτει η onboard κάρτα γραφικών μου. Δε τη θέλω για παιχνίδια, μονο για να σερφάρω και να τη χρησιμοποιώ ως μόνιτορ.

Eγω εχω την 40D3000 συνδεδεμενη με macmini. Eιτε με συνδεση DVI--->VGA ειτε με DVI--->HDMI το ιδιο αποτελεσμα παιρνω. Προφανως κανει κατευθειαν 1:1 και γεμιζει ολη την οθονη(χωρις μαυρη μπαρα στο πλαι).

Σε αλλη 40αρα D που συνεδεσα με laptop (VGA-->VGA) το αποτελεσμα ηταν το ιδιο

ιδου και μερικες φωτο .