Μια μικρή βοήθεια

k6945n

New member
24 August 2007
49
εχω εναν ενισχυτή Denon 4306. Χθες πήγα και αγόρασα ένα μικρόφωνο
αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη - προφανώς επειδή είμαι άσχετος- διαπίστωσα ότι ο ενισχυτής δεν έχει θύρα για μικρόφωνο...

Το ερώτημα μου είναι το εξής...
Τι μηχάνημα πρέπει να πάρω για να μπορώ να συνδέσω το μικρόφωνο που αγόρασα...και να ακούγεται μέσω του ενισχυτή...

Οποιός μπορεί να βοηθήσει θα είμαι ευγνόμων...

Έναν προενισχυτή μικροφώνου...
Και ένα καλώδιο από μεγάλο καρφί (ή balanced ανάλογα με το τι θα ψωνίσεις) σε RCA. :)
Οπότε θα το συνδέσεις σε απλή είσοδο.

Μια καλή ερώτηση είναι, για τι χρήση θες το μικρόφωνο; Για καλιμπράρισμα του ενισχυτή ή για να μιλάς και να ακούγεσαι απ τα ηχεία;

Last edited:
Για να μιλάω και να ακούγομαι από τα ηχεία...

Χθες πηγα και αγόρασα μια κονσόλα Υαμαha... έκανα την σύνδεση με τον Denon αλλά συνεχίζω λόγω ασχετοσύνης προφανως να έχω θεματάκια όπως πχ

1) Δεν μπορω να ακούσω ταυτόχρονα ένα τραγούδι και να μιλάω ταυτόχρονα από το μικρόφωνο (στο DVD παιζει το μικρόφωνο kai sto VCR-1 ta tραγούδια o denon)

2) Την φωνή μου από το μικρόφωνο την ακούω μόνο από ε´να ηχείο

3) κτλ κτλ

Που μπορώ να βρω έναν τεχνικό ρε παιδιά να μου σεταρει το όλο σύστημα;;; Ypaρχει περίπτωση να βρω κανέναν;;;

Για να τα ακούς ταυτόχρονα χρειάζεσαι μίκτη...
Η κονσόλα της Yamaha που αγόρασες ποια είναι (λογικά θα κάνει αυτή τη δουλειά);
Για να ακούγεσαι και από τα δύο ηχεία θα πρέπει να το υποστηρίζει η κονσόλα/μίκτης σου ή να ενώσεις το σήμα και στα δύο κανάλια ή να αγοράσεις και δεύτερο μικρόφωνο...

η κονσόλα είναι η yamaha mw cx-12 (έχει κ μίκτη)...

Μέχρι τώρα είχα το φορητό μου και μεσω hdmi και ενισχυτή άκουγα τα τραγούδια... τώρα με την κονσόλα πως μπορώ να ακούω πάλι μεσω του φορητού μου αλλά να παρεμβάλλω και την κονσόλα στο σύστημα???

Μήπως τα καλώδια του ηχείου να πάνε πάνω στην κονσόλα;;; Αλλά πως και πάλι αφου τα καλώδια δεν είναι με κάποιο βίσμα στο τελείωμα τους αλλά χύμα... μπορεί κα´ποιος να βοηθήσει ρεπαιδιά;;;

Last edited:
φορητος, DVD και μικρόφωνο στην κονσόλα, κονσόλα στον ενισχυτη και απο εκει στα ηχεια.

Δηλαδή συνδέεις όλες τις πηγές στην κονσόλα (αρκεί να έχει αρκετές στέρεο εισόδους), απο το line out της κονσόλας στέλνεις το σήμα σε μια είσοδο του ενισχύτη και από εκεί στα ηχεία.

Πιθανότατα θα χρειαστείς διαφορετικά καλώδια ή αντάπτορες γιατι οι κονσόλες παίρνουν συνήθως καρφία ή/και XLR στην είσοδο.

Απάντηση: Re: Μια μικρή βοήθεια

Φιλε k6945 επικοινωνησε με το ανθρωπο που σου πουλησε την κονσολα (η οποια για τις απαιτησεις σου ειναι υπερ αρκετη) για να σου λυσει ολες τις αποριες . Για να σου εξηγησω απο 'δω θα πρεπει να γραψουμε καμιά 30αρια μηνυματα.

Να σου εξηγησουν και για την αναδραση (ο λεγομενος μικροφωνισμος).