Μια μικρή βοήθεια

jgavaris

Established Member
31 May 2009
197
ΣΠΑΡΤΗ
Καλησπερα και καλο μηνα σε ολους.
Μεχρι στιγμης με εχετε βοηθησει πολλες φορες στην επιλογη συστηματων ηχου:ernaehrung004: και θα ηθελα αλλη μια μικρη βοηθεια.
Λοιπον, εχω συλλογη γυρω στις 100.000 τραγουδια σε εναν σκληρο δισκο και τα ακουω απο ενα σετ της klipsch, το ifi.Αρκετα ευχαριστημενος ειμαι αλλα θελω κατι παραπάνω.Το δωματιο ειναι γυρω στα 10 τετραγωνικα και θα ηθελα να συνδεσω το laptop με εναν ενισχυτη και 1 ζευγαρι ηχεια βιβλιοθηκης ωστε να ακουω απο εκει.Αρα δεν θελω πηγη.
Το κοστος που θα μπορουσα να φτασω για αγορα ενισχυτη, ηχειων και καλωδιων ηχειων ειναι μεχρι 600-700 euro.Παρακαλω θα ηθελα για ακομα μια φορα τις προτασεις σας.Ευχαριστω εκ των προτερων.

τα ηχεια θα τα τοποθετησεις σε ραφι, βιβλιοθηκη κ γενικα κοντα σε τοιχο? Η σε βαση?

Ρωταω απλα γιατι αν ειναι να μπουν σε βιβλιοθηκη ή κολλητα σε τοιχο, τοτε πρεπει το bass reflex να ειναι μπροστα. Σε αυτη την περιπτωση πολυ καλη λυση ειναι το Kef iq10 http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=kef+iq10

απο ενισχυτη, σε αυτη την τιμη ειναι must ο Pioneer A-A6J http://www.skroutz.gr/c/239/enisxytes.html?keyphrase=pioneer+a-a6

αυτα αποτελουν μια πολυ καλη προταση προς ακροαση. Καλη αρχη-bye-

Ευχαριστω για την απαντηση.
Μαλλον τα ηχεια θα τοποθετηθουν σε τραπεζακι απεναντι απο το γραφειο.

Απάντηση: Re: Μια μικρή βοήθεια

Ευχαριστω για την απαντηση.
Μαλλον τα ηχεια θα τοποθετηθουν σε τραπεζακι απεναντι απο το γραφειο.

Αν μπορεις να τα βαλεις σε 2 βασεις απενατι απο το γραφειο σου και οχι πανω σε τραπεζακι , θα ακουσεις πολυ καλυτερα κ υπαρχουν κ αλλα ηχεια που μπορουν να προταθουν. Οι βασεις δεν ειναι ακριβες (45 ευρω οι Tele) και πραγματικα εχουν σημασια στο τελικο αποτελεσμα.

Η αληθεια ειναι οτι εχω εφεση στα klipsch αλλα δεν ξερω αν ταιριαζουν με τον συγκεκριμενο ενισχυτη.

ταιριαζουν, ο Pioneer ειναι γλυκοηχος κ σε καμια περιπτωση τραχυς. Αν μπορεις να τα βαλεις καμια 25αρια ποντους (τουλαχιστον) απο τον τοιχο πισω τους, και σε βασεις, τοτε τσεκαρε τα Klipsch RB-51 που εχουν το bass reflex πισω και χρειαζονται αυτου του ειδους την τοποθετηση

Καλημερα, σκεφτομουνα οτι αφου ο ενισχυτης θα εχει μονη πηγη το laptop γιατι να μην εχει επανω του και ενα ραδιακι , για καποιες φορες που θα το χρειαστω.
Αρα υπαρχει καμια προταση σε ραδιοενισχυτη με τα kef iq10 η τα klipsh b51;
Και τελος αν αγοραζα και μια καρτα ηχου σαν την emu 0404 θα εβλεπα καμια διαφορα η θα πηγαιναν πεταμα τα 200 euro που κοστιζει;
Σας επρηξα πια.:twoguns:

υπαρχει ο Yamaha Rx-497 ραδιοενισχυτης, ο οποιος ειναι υπεραρκετος σε ισχυ για το χωρο σου και για αυτα τα 2 ζευγη ηχειων. Απλα σε σχεση με τον Pioneer υστερει σε ποιοτητα ηχου. Εχει πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης κ τα Yamaha ειναι αξιοπιστα μηχανηματα σε βαθος χρονου. Αν τον βρεις καπου για ακροαση, δεν χανεις τιποτα.

Ερωτηση: δεν μπορεις να ακους ραδιοφωνο μεσω του λαπτοπ, streaming μεσω internet?

Σωστα τα λες.Αστο το ραδιο...
Τωρα, κατα τη γνωμη σου να παρω και εξωτερικη καρτα ηχου η δεν αξιζει τον κοπο;

Απάντηση: Re: Μια μικρή βοήθεια

Σωστα τα λες.Αστο το ραδιο...

φιλε μου, στο θεμα του ηχου απο Η.Υ δεν εχω εμπειρια, δεν εχω ασχοληθει καθολου, οποτε δεν μπορω να εκφερω γνωμη. Περιμενε λιγο να σου απαντησουν συμφορουμητες που ξερουν το αντικειμενο.

Αξίζει!!
Υποθέτω ότι το λαπτοπ θα έχει κάποια κάρτα ήχου της πλάκας.
Μην κάνεις το λάθος να συνδέσεις λαπτοπ - ενισχυτή με καλώδιο minijack - rca....όχι ότι θα πάθει τίποτα, αλλά θα χαντακώσεις το έρμο το σύστημα που πας να χτίσεις.

Πάρε ένα εξωτερικό USB-DAC και ο ήχος σου θα φτάσει σε άλλο επίπεδο.
Τιμές και προτάσεις πολλές.
Εγώ (όπως και πολλοί άλλοι) είμαι ένας υπερ-ευχαριστημένος κάτοχος μίας AUDIOTRAK Prodigy Cube http://cgi.ebay.com/AUDIOTRAK-Prodi...tem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19bb888ebb , ότι καλύτερο στα λεφτά του και όχι μόνο.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν και το Musical Fidelity V-DAC (λίγο ακριβότερο,στα 180 ευρώ), της Cambridge Audio το DacMagic (αλλά ξεφευγουμε αρκετά, γύρω στα 350 ευρω) κτλ.

Αν πάντως εχεις εξοικείωση με E-bay, "χτύπα" την AUDIOTRAK, στα λεφτά της είναι ίσως μονόδρομος κι εγώ πραγματικά άκουσα πολύ μεγάλη διαφορά!

Βέβαια για να έχει ουσία το όλο εγχείρημα, παίζει ρόλο και με τι θα "ταίσεις" το DAC και κατ' επέκταση το Hi-Fi σου.
Εννοώ πως αν τα τραγούδια σου είναι κυρίως mp3 στα 128kbps (δλδ ποιοτικώς σκουπίδια) και δεν έχεις ούτε την πρόθεση να τα αντικαταστήσεις με καλύτερα, πάρε ένα Mini hifi με 200 ευρώ και είσαι απόλυτα καλυμμένος.

Ευχαριστω sensei για τη συμβουλη σου.
Απο εκει και περα απο την πολυ μεγαλη συλλογη που εχω τουλαχιστον τα μισα τραγουδια ειναι στα 320kbs,τα αλλα μισα ειναι μεταξυ 128 και 256. Αυτο που με παραξενευει ειναι οτι οταν παιζω τραγουδι των 320kbs μεσω του aimp2 μου το αναγνωριζει ως κατωτερο, δηλ 256. Δεν με νοιαζει, μπορει και να μην το καταλαβαινα αν δεν το εβλεπα.Μιας ομως και μιλαμε πλεον για dac αν παρω μια τετοια καρτα λογικα θα αναγνωριζει κανονικα το τραγουδι αν ειναι 320kbs.
Ετσι δεν ειναι η κανω λαθος;

Από τα Dac που σου ανέφερα "περνάνε" όχι μόνο mp3 στα 320 αλλά και αρχεία flac, wav κτλ (ανώτερα δλδ από mp3, που φτάνουν μέχρι και το το ψηφιακό σήμα ενός κανονικού cd, 16-bit/44kHz) , μέχρι και μουσικά αρχεία HD (24-bit/96kHz, για τους πολύυυ ψαγμένους κ' απαιτητικούς).

Το Dac δλδ σε υπερ-καλύπτει, μην ανησυχείς γι αυτό. Τώρα αν το aimp δεν μπορεί να διαχειριστεί και να στείλει σήμα στο Dac άνω των 320kbps δεν το γνωρίζω. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο που σε απασχολεί, απλά χρησιμοποίησε οποιονδήποτε άλλο από τους εκατοντάδες players που υπάρχουν (winamp, windows media player, κτλ) ή τον εξαιρετικό σε ηχητική απόδοση foobar.

Last edited:
Αρα καταληγουμε,
ενισχυτης pioneer
ηχεια kef iq10
dac audiotrac prodigy cube
laptop
και 100.000 τραγουδια που επιτελους θα ακουστουν 'ανθρωπινα'.
Δεν νομιζω να ξεχασαμε κατι;

Αρα καταληγουμε,
ενισχυτης pioneer
ηχεια kef iq10
dac audiotrac prodigy cube
laptop
και 100.000 τραγουδια που επιτελους θα ακουστουν 'ανθρωπινα'.
Δεν νομιζω να ξεχασαμε κατι;

Ώπα-ώπα, μισό λεπτό!
Τι εννοείς καταλήγουμε;; Δλδ αύριο που λέει ο λόγος πας σε ένα κατάστημα, τα παίρνεις και τέλος;
Όοοοχι φιλε μου, έμπλεξες με τον χώρο του hi-fi; θα το "πληρώσεις", δλδ ετοιμάσου για ποδαρόδρομο και ακροάσεις!

Και για όλα τα υπόλοιπα έστω ότι καταλήξαμε αλλά τα ηχεία ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα πας να τα ακούσεις πρώτα.
Και όχι μόνο τα Kef, αλλά τουλάχιστον 3-4 ακόμα (και επιεικής είμαι) για να αγοράσεις τελικά αυτό που ακούγεται καλύτερα στα αυτάκια σου, και να μην μετανοιώνεις μετά και κλαις τα λεφτάκια σου.

Την λίστα θα την φτιάξουμε παρέα.
Θέλουμε λοιπόν ηχείο για 10 τ.μ., κατά προτίμηση με το bass-reflex μπροστα.
Πες μας λίγο και τα μουσικά σου γούστα για να βοηθήσουμε καλύτερα.

Last edited:
Ωραια, τα περισσοτερα τραγουδια ειναι dance και pop.Δεν τα εχω ακουσει και ολα γιατι οπως προειπα ειναι γυρω στα 100.000 και πριν 1 μηνα μου φερανε τον σκληρο που τα εχει μεσα.
Απλα ελεγα να φτιαξω κατι καλυτερο απο το σετ της klipsch το ifi που εχω για το laptop για να μπορω να χαρω περισσοτερο αυτην συλλογη.
Και οπου ναναι μου ερχεται και 2ος σκληρος..

Dance-pop γούστα λοιπόν....

Μιας και ανέφερες Klipsch πριν, θα σου πρότεινα το Synergy B-2 http://www.audioshow.gr/index.php?p...category_id=44&option=com_virtuemart&Itemid=1
Το θεωρώ πιο κατάλληλο από τα Kef για τέτοια ακούσματα.
Διατηρεί τον ιδιαίτερο και εντυπωσιακό χαρακτήρα της Klipsch, χωρίς να ζητάει πάρα πολλά (200 ευρώ). Και με την διαφορά που θα γλιτώσεις από τα Kef iq10 (περίπου 150 ευρώ), παίρνεις βάσεις και καλώδια.

Άρα μέχρι στιγμής:
1) Kef iq10
2) Klipsch Β-2
3) ....ε, από εδώ και πέρα θα συμπληρώνεις εσύ :cool4:

Αν υποθετικα παμε για τα klipsch μαζι με τον pioneer που προτεινε ο προηγουμενος φιλος tyler και μια εξωτερικη καρτα ηχου νομιζω οτι για τη δουλεια που το θελω θα ειμαι ενταξει.
Δεν ειμαι και πολυ απαιτητικος και το αυτι μου δεν ειναι τοσο μαθημενο σε ακουστικη ωστε να καταλαβω μεγαλες διαφορες.
Θα την ψαξω βεβαια, οπως και προτεινεις, αλλα νομιζω οτι μετα απο 1 η 2 διαφορετικα ακουσματα θα καταληξω.:award:
Και το λεω αυτο γιατι η συλλογη μου ειναι ολη ψηφιακη.Δηλ.δεν ειναι ποιοτικη ακουστικα (βινυλιο,cd κ.λ.π)