Μια μικρή βοήθεια

Με αυτό άκουγες μέχρι τώρα, έτσι; http://www.klipsch.com/na-en/products/ifi-overview/

Πολύ φοβάμαι ότι αυτό το 8'' subwoofer στα 10τμ θα έχει επηρρεάσει σημαντικά (και μάλλον αρνητικά) την κρίση σου σχετικά με το τι είναι σωστό μπάσο. Μάλλον θα έχεις εθιστεί σε ογκώδη-φουσκωμένα μπάσα και το σωστό-περιγραφικό-μουσικό μπάσο θα σου φανεί λίγο ή ακατάλληλο...

Αλλά γι αυτό θα κάνεις τις ακροάσεις, για να μπορέσεις να βγάλεις συμπεράσματα.

Ναι με αυτα ακουω.Ειμαι αρκετα ικανοποιημενος και δεν τους λειπει η ισχυ.
Βεβαια αλλο αυτα και αλλο ο συνδυασμος ενισχυτη και (σοβαρων) ηχειων.

Μαζί γράφαμε!
Μια χαρά θα είσαι, απλά δώσε λίγη προσοχή στην επιλογή των ηχείων. Διάβασε και τι έγραψα από πάνω

Και το λεω αυτο γιατι η συλλογη μου ειναι ολη ψηφιακη.Δηλ.δεν ειναι ποιοτικη ακουστικα (βινυλιο,cd κ.λ.π)
Αυτός ο μύθος έχει καταρριφθεί εδώ και καιρό, και σιγά-σιγά το αποδέχονται και σκληροπυρηνικοί hi-endάδες. Οι οποίοι βέβαια μέχρι πριν αρκετό καιρό αφόριζαν την ψηφιακή μουσική, ώσπου κυκλοφόρησαν Dac από παραδοσιακές hi-end εταιρείες που κοστίζουν μερικές χιλιάδες ευρώ (ναι, το κάθε Dac!), άρα πλέον καταδέχονται να ασχοληθούν... :afro:

Στο δια ταύτα:

-Τα αρχεία flac δεν έχουν καμμία απολύτως διαφορά με το cd, είναι αλγόριθμος μη απωλεστικής συμπίεσης, δλδ δεν χάνεται πληροφορία. Είτε παίζεις το cd στο λαπτοπ σου είτε το flac, είναι ένα και το αυτό (ίσως καλύτερο το flac αλλά βαριέμαι να αναλύσω τώρα το γιατί!)

- τα mp3 στα 320 είναι πάρα-πάρα πολύ κοντά στον ήχο του cd, τόσο κοντά που οι διαφορές γίνονται αντιληπτές σε πολύ ακριβά ηχοσυστήματα (πάλι σε χιλιάδες ευρώ μετράμε) ή σε πολύ προσεκτικές ακροάσεις με καλά ακουστικά.

Άρα αν είσαι στα 320 και πάνω, είσαι πρακτικά άψογος!

Last edited:
μια παρατηρηση: αν ειναι να πας σε Klipsch καλυτερα να πας στο RB-51 που ειπα παραπανω παρα στο Β2 γιατι η σειρα Reference ειναι πολυ καλυτερη απο την Synergy και η διαφορα στα χρηματα ειναι μικρη.

βεβαια και υπαρχουν κ αλλα μοντελα σε αυτα τα χρηματα , οπως Monitor Audio BR-2

ΑΝ παλι δεν σε ενδιαφερει η απολυτη ποιοτητα, τοτε χτυπας ενα Yamaha AX-397 με 2χ60W http://www.skroutz.gr/c/239/enisxytes.html?keyphrase=yamaha+ax-397 και ενα ζευγαρι Heco Victa 300 http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=heco+victa+300 που εχουν και μεγαλο woofer και παιζουν καλα αυτα τα ειδη μουσικης, κ σου περισσευουν χρηματα για καρτα ηχου που λες, κ με τα χρηματα σου αγοραζεις και τα 3.
Απλα φιλε μου πρεπει να ακουσεις με τα δικα σου αυτια για να δεις ποια λυση σε ικανοποιει και ποσο ποιοτικο θες το συστημα σου.

Επαναλαμβανω, τεραστια σημασια εχει η τοποθετηση σε βασεις, ειδικα σε αυτο το μικρο χωρο. Ετσι θα "μαζευτει" το μπασσο και δεν θα μπουμαρει, και γενικα το ηχειο θα παιξει πιο σωστα και με ευκρινεια. http://www.limnaios.gr/view.asp?productID=4087

Ευχαριστω sensei για τη συμβουλη σου.
Απο εκει και περα απο την πολυ μεγαλη συλλογη που εχω τουλαχιστον τα μισα τραγουδια ειναι στα 320kbs,τα αλλα μισα ειναι μεταξυ 128 και 256. Αυτο που με παραξενευει ειναι οτι οταν παιζω τραγουδι των 320kbs μεσω του aimp2 μου το αναγνωριζει ως κατωτερο, δηλ 256. Δεν με νοιαζει, μπορει και να μην το καταλαβαινα αν δεν το εβλεπα.Μιας ομως και μιλαμε πλεον για dac αν παρω μια τετοια καρτα λογικα θα αναγνωριζει κανονικα το τραγουδι αν ειναι 320kbs.
Ετσι δεν ειναι η κανω λαθος;

Δεν έχει σχέση το bitrate του MP3 σου με τις δυνατότητες του DAC.

Όλα τα MP3 που προέρχονται από Audio CD έχουν χαρακτηριστικά 16Bit/44.1KHz. Αυτό δεν αλλάζει.

Τα XXXkbps που βλέπεις στα MP3 περιγράφουν ουσιαστικά την "ποιότητα ήχου" των αρχείων, όχι το sampling rate / bit depth / κτλ.

Η κάρτα ήχου σου δεν παίρνει αυτούσιο το MP3 - το παίρνει αφότου έχει αποσυμπιεστεί σε wave από το πρόγραμμα αναπαραγωγής σου.

Οπότε, αν το πρόγραμμα αναπαραγωγής σου (aimp) αναγνωρίζει στο τάδε MP3 bitrate της τάξης των 256kbps, το ίδιο θα αναγνωρίζει ασχέτως κάρτας ήχου.

Συμπληρώνοντας, αφού έχω δει με τι μηχανήματα ακούς τώρα μουσική, θα σου πρότεινα να σκεφτείς και τη λύση των ενεργών monitor ηχείων με 8" woofers, π.χ. αυτά: http://www.thomann.de/gr/behringer_b3031a_truth.htm

Ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον.
Η αληθεια ειναι οτι ειχα σκεφτει και εγω τα monitor ηχεια σε περιπτωση που θα τα εβαζα σχεδον μπροστα μου.
Ενα πραγμα με χαλαει, που εχουν ξεχωριστο volume το καθενα και αν θελω να ακουω δυνατα η σιγα θα πρεπει να πηγαινω πισω απο το καθε ηχειο και να το αυξομειωνω.Αν κανω λαθος διορθωστε με..
Τωρα οσον αφορα τα mp3 πρεπει μαλλον να αλλαξω player και μετα να παρω ενα dac γιατι εχω ψηθει απο αυτα που γραφονται-οτι θα ακουσω δηλ.διαφορα στο ηχητικο αποτελεσμα απο τα τραγουδια.

Ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον.
...
Ενα πραγμα με χαλαει, που εχουν ξεχωριστο volume το καθενα και αν θελω να ακουω δυνατα η σιγα θα πρεπει να πηγαινω πισω απο το καθε ηχειο και να το αυξομειωνω.Αν κανω λαθος διορθωστε με..

Μπορείς να αυξομειώνεις την ένταση από την κάρτα ήχου ή από το πρόγραμμα αναπαραγωγής.

Τα συγκεκριμένα μόνιτορ δεν έχουν ρυθμιστικό έντασης (μόνο ένα τριμμεράκι +/- 6db)

Μπορείς να αυξομειώνεις την ένταση από την κάρτα ήχου ή από το πρόγραμμα αναπαραγωγής.

Τότε όμως πάει περίπατο η πιστή αναπαραγωγή των flac (κυρίως) αρχείων. Διότι αν το volume των windows ή/και του player δεν είναι στο 100%, το αρχείο που στέλνεται στο dac δεν είναι απλά χαμηλότερης έντασης, αλλά αλλοιωμένο και με τις πληροφορίες (bits) "τσεκουρεμένες".
Ηχητικά βέβαια ίσως και να μην ακούσει διαφορά ο φίλος (στο σύστημα-χώρο-αυτιά του).

Το σωστό πάντως είναι τα "ψηφιακά" volume στο 100% (ή ακόμα καλύτερα να τα παρακάμψουμε εντελώς με plug-ins) και ρύθμιση της έντασης από το ποτενσιόμετρο του ενισχυτή.

Από την στιγμή που τα Behringer δεν έχουν ρυθμιστικό έντασης, θα πρέπει να μπει προ-ενισχυτής (τον οποίο θα χρειαστεί σίγουρα αν θελήσει να συνδέσει και ραδιόφωνο ή cd) και να ρυθμίζεται η ένταση από αυτόν.

Last edited:
Μαλλον θα παω προς την παρακατω λυση
laptop-dac-ενισχυτη-ηχεια.
Το μπατζετ οσο παει και ανεβαινει.
Θα ριξω περισσοτερα απο οτι υπολογιζα.
Καλοβλεπω το magic dac της cambridge audio μετα εχουμε τον pioneer και μετα τα kef iq10 ή τα klipsh rb 51.
Θα κανω 2 ακροασεις με αυτα τα ηχεια και βλεπουμε...

(...)κef iq10 ή τα klipsh rb 51.
Θα κανω 2 ακροασεις με αυτα τα ηχεια και βλεπουμε...

Καλή αρχή!
Θα καταλάβεις στην πράξη πόσο διαφορετικό ηχητικό χαρακτήρα μπορεί να έχουν δύο ηχεία.
Προσπάθησε να βρεις κατάστημα που να εμπορεύεται και τα δύο, θα σε βοηθήσει καλυτερα μία επιτοπου σύγκριση. Επίσης μιας και θα είσαι ήδη σε κάποιο κατάστημα, ζήτα απ' τον πωλητή να ακούσεις και κανα-δυο ηχεία ακόμα και ας μην τα έχεις στην λίστα σου, θα σε βοηθήσουν να διαμορφώσεις άποψη.
Και φρόντισε όταν πας να κανεις τις ακροάσεις, να κουβαλάς μαζί σου δικά σου cd και με αυτά να γίνει η ακρόαση! Γιατί μπορεί ο πωλητής να σου βάλει cd με jazz ή κλασσική μουσική αλλά εσύ άλλα πράγματα θες να ακούσεις και σε άλλες μουσικές θες να δεις πως αποδίδει το ηχείο.