Μια Μικρή Δυτική Ακρόαση

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,226
Καλοκαιράκι,ζέστη,διακοπές κι έτσι αρπάζουμε τις ευκαιρίες όταν οι φίλοι περνούν από εδώ.
Την επόμενη εβδομάδα λοιπόν,έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε το σύστημα του αγαπητού φίλου Σπύρου (Carlos M) παρέα με τον Παναγιώτη (Dr Pan K),τον Ντίνο (dinos) και ίσως κανα-δυο ακόμα φίλων.

Σε δεύτερη φάση βέβαια,την τελευταία εβδομάδα περιμένω προσωπικά να υποδεχτώ με μεγάλη χαρά και κάποιους άλλους φίλους.
Εκεί βέβαια θεωρώ πως η ακρόαση θα είναι δευτερεύουσα (για μένα πάντα έτσι είναι,έτσι κι αλλιώς) αφού οι συγκεκριμένοι είναι άτομα που όπως κι εγώ βάζουν πρώτα την παρέα,την εκτίμηση και μετά συστήματα μηχανάκια και λοιπά.

Ο αγαπητός Σπύρος όπως καταλαβαίνετε λοιπόν,θα περάσει από κανονική επιθεώρηση και το κλιμάκιο είναι ακροατήριο δύσκολο και έμπειρο.
Ούτε ψύλλος στον κόρφο του,τα πέρασα και τα ξέρω! :flipout:

Ειναι αρκετός καιρος που το συζητάω με τον Σωκρατη, μια εξόρμηση προς Πατρα μεριά. Οχι μονο επειδή οι μισοί συντονιστες της κατηγορίας ειναι απο εκει (ο Σωκ Αίγιο και ο Ντινος της DIY απο Πάτρα) αλλα και επειδή έχουμε πολλά ενεργά μελη με τα οποία δεν έχουμε βρεθεί ποτε απο κοντα.

Η δυνατοτητα λοιπον δόθηκε και τέτοιες ευκαιριες για ακροαση δεν τις προσπερνάω ποτε.

Τωρα η φημολογία οτι το σύστημα του Σπυρου θα περάσει δια πυρός και σιδήρου, εξονυχιστικό έλεγχο και αλλα τέτοια δεν εχουν καμια υπόσταση :flute:

Καταρχήν είναι τιμή μου που θα έρθουν σπίτι μου και θα ακούσουν το σύστημα, φίλους που εμπιστεύομαι και που απολαμβάνω την παρέα τους. Δεύτερον, όποιος θέλει να μας τιμήσει με την παρουσία του είναι καλοδεχούμενος. Τρίτον και τελευταίο στο χόμπι μας αυτό που μετράει για μένα δεν είναι τα συστήματα που ακούμε τη μουσική μας αλλά η παρέα και αυτό θα κάνουμε την επόμενη τρίτη.

Με εκτίμηση

Απάντηση: Re: Μια Μικρή Δυτική Ακρόαση

Καταρχήν είναι τιμή μου που θα έρθουν σπίτι μου και θα ακούσουν το σύστημα, φίλους που εμπιστεύομαι και που απολαμβάνω την παρέα τους. Δεύτερον, όποιος θέλει να μας τιμήσει με την παρουσία του είναι καλοδεχούμενος. Τρίτον και τελευταίο στο χόμπι μας αυτό που μετράει για μένα δεν είναι τα συστήματα που ακούμε τη μουσική μας αλλά η παρέα και αυτό θα κάνουμε την επόμενη τρίτη.

Με εκτίμηση

Παιδιά,ζηλεύω,καλά να περάσετε και την επόμενη φορά σας περιμένω Κέρκυρα

Η ακρόαση έλαβε τέλος πριν λίγο λοιπόν...

Με όλους τους τύπους φυσικά,το περιβάλλον αυστηρό,το ίδιο και η μεθοδολογία.
Το σύστημα του Σπύρου εξετάστηκε πόντο πόντο ώστε να διαπιστωθεί αν τηρεί τις ελάχιστες προδιαγραφές,δοκιμάστηκε σκληρά,κλπ..

(Κι όποιος με ξέρει καλά,προφανώς τώρα θα έχει πέσει κάτω από τα γέλια. :flipout: )

Λοιπόν τα περάσαμε μια χαρά.
Το γέλιο που ρίξαμε και η ανεμελιά που ένιωσα ήταν ότι ακριβώς χρειάζεται τέτοια εποχή.
Τόσο ξεφύγαμε..

Αν ακούσαμε;Φυσικά και ακούσαμε.Και το καταευχαριστηθήκαμε.
Από 2-3 USB καλώδια,από 2 διαφορετικά ντακ (για τα οποία χθες συζητούσαμε σε άλλο νήμα) και ένα CDP,από ένα λάπ με win και ενα Macbook,από το πικάπ και μπορεί και να ξεχνάω και κάτι.
Ο ντοκ κατά την συνήθη τακτική του,άλλαξε τις θέσεις των ηχείων (πολλές φορές! )
Ομολογουμένως πέτυχε να ακούμε πολύ καλύτερα.

Για εμένα η ακρόαση ήταν άκρως επιτυχής.
Περάσαμε όμορφα,ακούσαμε μουσικάρες,γνώρισα τον Ντίνο από κοντά και συζητήσαμε για τα ψηφιακά μεταξύ άλλων,πείραξα τον Σπύρο όπως πάντα,κλπ.

Κι όταν ήρθε η ώρα να φύγουμε,το κάναμε με δυσκολία.
Αυτό τα λέει όλα.

(Σπύρο,ευχαριστώ)

Αντε, πες την αληθεια. Μεταξυ καλωδιων usb διαφορες ακουσατε η απο σεπτεμβρη να παω για ψυχοθεραπεια;

Αντε, πες την αληθεια. Μεταξυ καλωδιων usb διαφορες ακουσατε η απο σεπτεμβρη να παω για ψυχοθεραπεια;

Θα σου πω αλλά μην το πεις.

Το belkin έφαγε το wireworld σε σημείο που ο Σπύρος μου το έδινε ανταλλαγή χωρίς διαφορά.:flipout:
Πραγματικά,δεν ήθελα να ακούσω διαφορά,είμαι γνωστός γκρινιάρης και καχύποπτος.

Αλλά σε 5 δευτερόλεπτα,καθάριζε ο τόπος με το belkin.
Ψέματα να πω;

Θανάση δεν χρειάζεσαι καμία θεραπεία..Για την ακρόαση θα γράψω αργότερα, είμαι στο καράβι

Καλησπερα σε ολους, καλα στις φωταγραφιες ειμαστε σουπερ.

Σοβαρα τωρα, ευχαριστω παραπολυ τον Σωκρατη, Παναγιωτη και Ντινο που μου εκαναν την τιμη χθες να ερθουν και να ακουσουν το συστημα μου και για τα γελια που ριξαμε. Περασαμε σουπερ.

Πιστευω να συνεχισουμε πιο δυναμικα.

Με εκτιμηση

να 'στε καλά να απολαμβάνετε τις μουσικές σας!
Μια ερώτηση μόνο. κρίνοντας από τις φωτο το δωμάτιο είναι τελείως άδειο. Ούτε χαλί-μοκέτα, ούτε κουρτίνες στα παράθυρα, ούτε τίποτα στον τοίχο πίσω από τα μηχανηματα.
Πώς αντιμετωπίζετε τις ανακλάσεις? Σαφώς και ο ήχος επηρεάζεται από αυτές.

Last edited:
πανεμορφο συστημα αν παιζει και πανεμορφα,θα ειναι νιρβανα!
Οπως λεει κι ο συμφορουμιτης απο πανω,πολυ ''γυμνο'' το δωματιο,δεν υπαρχει προβλημα;

Υ.Γ το ρακ ποιο ειναι;

πανεμορφο συστημα αν παιζει και πανεμορφα,θα ειναι νιρβανα!
Οπως λεει κι ο συμφορουμιτης απο πανω,πολυ ''γυμνο'' το δωματιο,δεν υπαρχει προβλημα;

Υ.Γ το ρακ ποιο ειναι;

Ε,όσο να ´ναι ο χώρος κάνει αισθητή την παρουσία του,όμως όπως είπαμε και στο νήμα της παρουσίασης του Σπύρου,μιλάμε για ένα ολοκαίνουργιο σπίτι που ακόμα δεν έχει μπει τίποτα μέσα.

Ακόμα και η θέση του συστήματος είναι προσωρινή αφού θα μεταφερθεί στο δικό του dedicated χώρο όταν έρθει η ώρα.
Ειδικά με τα ηχεία του Σπύρου που απαιτούν πολύ συγκεκριμένη και συμμετρική τοποθέτηση,αυτό είναι αναγκαίο.

Το ρακ είναι Αγγλικό,πιο πολλά θα μας πει ο Σπύρος,δεν θυμάμαι λεπτομέρειες.

Για πειτε ποιος ειναι ποιος στις φωτογραφιες; Σωκρατη εσυ φαινεσαι στις φωτο η ησουν αυτος που τις τραβηξε; :-) Να δηλωσω και εγω με μεγαλη μου χαρα οτι αυριο ετοιμαζεται εξορμηση προς Αιγιο μερια!!

Για πειτε ποιος ειναι ποιος στις φωτογραφιες; Σωκρατη εσυ φαινεσαι στις φωτο η ησουν αυτος που τις τραβηξε; :-) Να δηλωσω και εγω με μεγαλη μου χαρα οτι αυριο ετοιμαζεται εξορμηση προς Αιγιο μερια!!

Στις φώτο από δεξιά,είναι ο Σπύρος όρθιος,ο Παναγιώτης και ο Γιάννης (φίλος που δεν ασχολείται με το χόμπι αλλά σπουδάζει κάτι πολύ ενδιαφέρον και μας εξηγούσε το πως τα διαφορετικά υλικά φέρνουν αλλαγές).
Εγώ φαίνομαι στην τελευταία.

Προς Αίγιο ε;
Γνωστός;Τον ξέρω;:flipout:
(Σας περιμένω με χαρά)

Χαιρομαστε λοιπον που σας γνωριζουμε εστω και μεσα απο φωτογραφιες :-)

Re: Απάντηση: Re: Μια Μικρή Δυτική Ακρόαση

Θα σου πω αλλά μην το πεις.

Το belkin έφαγε το wireworld σε σημείο που ο Σπύρος μου το έδινε ανταλλαγή χωρίς διαφορά.:flipout:
Πραγματικά,δεν ήθελα να ακούσω διαφορά,είμαι γνωστός γκρινιάρης και καχύποπτος.

Αλλά σε 5 δευτερόλεπτα,καθάριζε ο τόπος με το belkin.
Ψέματα να πω;

Κάποια εκτενέστερη αναφορά στα θέματα του Μπέλκιν βέρσους των άλλων ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μια Μικρή Δυτική Ακρόαση

Κάποια εκτενέστερη αναφορά στα θέματα του Μπέλκιν βέρσους των άλλων ;

Εγώ τουλάχιστον,δεν θα διακινδύνευα κάτι εκτενέστερο,είμαι αρνητικά προκατειλημμένος και δεν με εμπιστεύομαι.
Ενδεικτική όμως ήταν η ατάκα του Παναγιώτη σε κομμάτι με υψηλά που ενοχλούσαν,συγκεκριμένα στο Summertime-George Gershwin που περιέχεται στο CD Marantz Ken Ishivata's 30'th Anniversary :
"Ρε παιδιά,που πήγαν τα συριστικά;"

Ενώ την ίδια στιγμή οι υπόλοιποι κοιταζόμασταν με έκπληξη ακριβώς για τον ίδιο λόγο.
Εκεί που πριν ακουγόταν ένας αχταρμάς στα υψηλά,ξαφνικά ακούγαμε πιατίνια.
Πρέπει να το επαναλάβαμε 5-6 φορές με ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα.