Μια Μικρή Δυτική Ακρόαση

Re: Απάντηση: Μια Μικρή Δυτική Ακρόαση

πανεμορφο συστημα αν παιζει και πανεμορφα,θα ειναι νιρβανα!
Οπως λεει κι ο συμφορουμιτης απο πανω,πολυ ''γυμνο'' το δωματιο,δεν υπαρχει προβλημα;

Υ.Γ το ρακ ποιο ειναι;
To ρακ αγαπητε ειναι της custom design, μοντελο milan.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλησπερα, το σπιτι ειναι νεοδμητο και ο χωρος του συστηματος ειναι προσωρινος όπως εχω αναφερει στο νημα που κανω παρουσιαση.
Οσο αναφορα το belkin (που δεν μου το αφησε ο Σωκρατης) ηταν καλυτερο απο Wireworld που εχω και εγω ανηκω σε αυτους που δεν πιστευε οτι θα υπηρχαν διαφορες μεταξυ usb καλωδιων αλλα υπαρχουν και ειμαι υποχρεωμενος να το αναφερω.

Λόγω φασινας δεν ειχα χρονο να γράψω νωρίτερα.

Εχθες ομως μετα απο γερες καθαριότητες και αφου εστησα και το "εξοχικό συστημα" κατα την διαρκεια της ακροασης μου ξανασκέφτηκα λιγο και την Πατρινη επισκεψη στο σπιτι του Σπυρου.

Να ευχαριστησω αλλη μια φορα για την φιλοξενια και την ακροαση που εδωσε την δυνατότητα να βρεθουμε με τον Σωκρατη αλλα να συναντήσω και απο κοντα τον Ντινο και φυσικά τον Σπυρο. Μετα απο καποια χρονια εδω στο φορουμ τα nick name τα συνδυάζω στο μυαλο μου με συστήματα και ειναι ευχάριστο καποια στιγμη να αποκτούν και πρόσωπο.

Ο χωρος του Σπυρου ειναι προσωρινός και ευτυχώς γιατι για την γεωμετρία των συγκεκριμένων ηχειων ειναι ακατάλληλος. Απο την μια μερια ειναι κλειστή γωνια ενω απο την αλλη ανοιχτός με σκαλα. Οτι χειρότερο για την πλαγια φόρτιση των Audio Physic. Mια λιγο καλυτερη προσωρινή λυση την σκέφτηκα αλλα εχει πολυ χαμηλό WAF και δεν την ανέφερα καν......

H δεξια γωνία (κλειστή) μαζεύει στάσιμα και απο καποιες σταθμες και πανω μπουμαρει. Φέραμε λιγο πιο εξω τα ηχεία για να μειώσουμε καπως το φαινόμενο και αλλάξαμε καπως την γωνια για να δοκιμάσουμε μια νεα ισορροπία χαμηλών-μεσαίων. Ημίμετρα, δεν ξερω αν η τοποθέτηση αυτη αρεσει στον Σπυρο αλλα ο dedicated χωρος που ετοιμάζει θα ειναι πολύ ανώτερος ηχητικά.

Να πω και κατι γενικοτερο, ο Σπυρος εχει μελετήσει αρκετα το πως στήνουμε ενα συστημα (οσων αφορα το τι θελουμε, τι αγοράζουμε, πως αναβαθμίζουμε κτλ) και παρολους τους περιορισμούς της ακουστικής ειναι ξεκάθαρο οτι εχει πετύχει ενα καλο ηχο με αντικειμενικά κριτήρια.

Τα του καλωδίου θα τα γράψω στο σχετικό νήμα περι USB.

Mε οσα πλην αναφαιρωντε ποιο πανω η συγκριση καλωδιων usb η οτι αλλο ηταν λαθος,και βγηκαν και τα συμπερασματα λαθος,αυτα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μια Μικρή Δυτική Ακρόαση

μπορεις να βαλεις καποιο λινκ;
για το ρακ εννοω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Mε οσα πλην αναφαιρωντε ποιο πανω η συγκριση καλωδιων usb η οτι αλλο ηταν λαθος,και βγηκαν και τα συμπερασματα λαθος,αυτα..

μπορεις να γινεις λιγο πιο σαφης,εγω προσωπικα δεν καταλαβαινω τι θες να πεις.

Custom Design:
http://customdesign.co.uk/HiFi-Table-Milan-Reference-10-Hi-Fi-4-Support-Range
Distributors:
http://customdesign.co.uk/distributors

Στο HiFi News Ιουλίου 2014, είχε τεστ καλωδίων USB από £10-£999.

Audioquest Forest (Highly Commended) £35
Chord Sig. Tuned Aray (Outstanding Product) £400
Digital Music Box Linus £495
Furutech Gt2 Pro £210
In-akustik Premium USB (Highly Commended) £10
Light Harmonic Lightspeed £999
Nordost Blue Heaven (Outstanding Product) £265
Signal Projects Lynx Reference £590
Stereolab Black Cat Silverstar! (Highly Commended) £139
Wireworld Silver Starlight £580

Το διάβασα, με περίσσιο σκεπτικισμό, ομολογώ και μόνο η βράβευση του φθηνότερου In-Akustik δικαιολόγησε κατ' εμέ τον "θόρυβο".
Πάντως με ενδιαφέρον, περιμένω τις δικές σας εντυπώσεις και εκτιμήσεις. Υπόψη, ότι τα δεδομένα πριν την είσοδο και μετά την έξοδο από το USB μπορούν να ελεγχθούν για την "ακεραιότητά" τους και αυτό πιστεύω έχει νόημα να εξεταστεί, πριν δηλαδή την οποιαδήποτε δρομολόγηση και μετατροπή τους.

Last edited:

δεν έχεις δίκαιο, το σημαντικό είναι ότι ακούσθηκαν διαφορές ... δεν μας ενδιαφέρει ποιό ήταν καλύτερο, αν το μπάσο ήταν σωστότερο, αν υπήρχε οξύτητα υψηλά, κλπ κλπ. ώστε να σκάμε για το σύστημα ή τον χώρο ... το σημαντικό είναι ότι ήσαν διαφορετικά ... και αυτό μου κάνει τεράστια εντύπωση, προσωπικά δεν το περίμενα, αλλά έχω εμπιστοσύνη στα υπόψη παιδιά καθώς δεν είναι φιδολαδέμποροι ....

Απάντηση: Re: Μια Μικρή Δυτική Ακρόαση

Custom Design:
http://customdesign.co.uk/HiFi-Table-Milan-Reference-10-Hi-Fi-4-Support-Range
Distributors:
http://customdesign.co.uk/distributors

Στο HiFi News Ιουλίου 2014, είχε τεστ καλωδίων USB από £10-£999.

Audioquest Forest (Highly Commended) £35
Chord Sig. Tuned Aray (Outstanding Product) £400
Digital Music Box Linus £495
Furutech Gt2 Pro £210
In-akustik Premium USB (Highly Commended) £10
Light Harmonic Lightspeed £999
Nordost Blue Heaven (Outstanding Product) £265
Signal Projects Lynx Reference £590
Stereolab Black Cat Silverstar! (Highly Commended) £139
Wireworld Silver Starlight £580

Το διάβασα, με περίσσιο σκεπτικισμό, ομολογώ και μόνο η βράβευση του φθηνότερου In-Akustik δικαιολόγησε κατ' εμέ τον "θόρυβο".
Πάντως με ενδιαφέρον, περιμένω τις δικές σας εντυπώσεις και εκτιμήσεις. Υπόψη, ότι τα δεδομένα πριν την είσοδο και μετά την έξοδο από το USB μπορούν να ελεγχθούν για την "ακεραιότητά" τους και αυτό πιστεύω έχει νόημα να εξεταστεί, πριν δηλαδή την οποιαδήποτε δρομολόγηση και μετατροπή τους.

ευχαριστω πολυ.

Πριν λίγο αναχώρησαν και οι Αντώνης (Gojakla) και Χρήστος (madbass) που είχα την χαρά και την τιμή να υποδεχτώ.
Για τα της ακρόασης θα τα πουν οι ίδιοι.
Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως καταχάρηκα.
Ανοιχτά μυαλά και καρδιές κι οι δύο τους,οπότε η παρέα ήταν αναμενόμενο να είναι παραπάνω από ευχάριστη...

Κι αν και το χόμπι μας είναι μοναχικό έχει κι αυτές τις στιγμές που το κάνουν να αξίζει δυο φορές.
Παιδιά ευχαριστώ θερμά,υπόσχομαι να ανταποδώσω!

Σωκρατη εμεις ευχαριστουμε για την φιλοξενια σου. Ηταν σαν να σε ξερω απο καιρο. Οταν εχεις την χαρα να γνωριζεις απο κοντα ατομα που εχεις μοιραστει τοσα μονο μεσω του ιντερνετ, λιγη σημασια εχουν οι ακροασεις. Το συστημα ειναι πολλα υποσχομενο και χαρα στο κουραγιο σου που εχεις την ορεξη να ασχοληθεις :Ρ Να ευχηθω να 'σαι παντα γερος και δυνατος να το χαιρεσαι. Σε περιμενουμε και στα λημερια μας!

Μετά από τέτοιες συναντήσεις, για ποιά μηχανάκια κι' ακροάσεις να πούμε;
Σε ευχαριστώ(ούμε) για την Βασιλική φιλοξενία...
Για την όξω καρδιά και το χαμόγελό σου!

Υγ. Δεν παίζει το σετάπ.
Θα έρθω άλλη μέρα μόνος μου να στο ρυθμίσω... :grinning-smiley-043

Eυχαριστώ και εγω δημόσια για την πρόσκληση ,, αλλά μια φόρά ακόμα ανάδρομος ερμής ... και δουλεία δεν έκανα και εκδρομουλα στον Σοκ δεν ....

ασε να σφίξουν τα γάλατα και αλλο .. να πάρουν μπρός και τα καζάνια να πάρουν μια βράση ,, να κάτσουν λίγο τα γράδα ,, και .. ναι .. ναι ...:grinning-smiley-043

Κι εγώ χάρηκα ιδιαίτερα που σε γνώρισα Χρήστο.
Αντώνη,τροποποιήσεις-ρυθμίσεις-τιουναρίσματα,δεκτά και μας αρέσουν κι όλας!:flipout:
(Εφευρίσκουμε ευκαιρίες)

@Vasilissssssssss
Είναι σαν να ήρθες,και μόνο η πρόθεση αρκεί.
(Τα καζάνια δεν σταματάνε :flipout: )

Και πάλι ευχαριστώ παιδιά.

To ρακ αγαπητε ειναι της custom design, μοντελο milan.

Καλησπερα, το σπιτι ειναι νεοδμητο και ο χωρος του συστηματος ειναι προσωρινος όπως εχω αναφερει στο νημα που κανω παρουσιαση.
Οσο αναφορα το belkin (που δεν μου το αφησε ο Σωκρατης) ηταν καλυτερο απο Wireworld που εχω και εγω ανηκω σε αυτους που δεν πιστευε οτι θα υπηρχαν διαφορες μεταξυ usb καλωδιων αλλα υπαρχουν και ειμαι υποχρεωμενος να το αναφερω.

Τα USB καλώδια τα εναλλάξατε στον ίδιο υπολογιστή? Γιατί εγώ που ακούω από iTunes σε MAC/PC τα ίδια, τραγούδια και με το ίδιο καλώδιο, ακούω διαφορές στην αναπαραγωγή.

Και φυσικά σωστότερη είναι η αναπαραγωγή στο Mac, δεν αμφισβητείται αυτό.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μια Μικρή Δυτική Ακρόαση

Τα USB καλώδια τα εναλλάξατε στον ίδιο υπολογιστή? Γιατί εγώ που ακούω από iTunes σε MAC/PC τα ίδια, τραγούδια και με το ίδιο καλώδιο, ακούω διαφορές στην αναπαραγωγή..
Frag,στον ίδιο,ναι.

Και φυσικά σωστότερη είναι η αναπαραγωγή στο Mac, δεν αμφισβητείται αυτό.....

Τι ώρα;;:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μια Μικρή Δυτική Ακρόαση

Τι ώρα;;:flipout:

Μόνο στο Mac παίζεις bitperfect κατευθείαν απο το πρόγραμμα αναπαραγωγής iTunes χωρίς να κάνεις τίποτα άλλο. Απλά το ανοίγεις, πατάς play και παίζει . Τα καλά του Unix my friend....

Κι εγώ του Unix είμαι.
Αλλά του αγνού παρθένου,όχι φυλακή.(Linux)

Από θέμα ευχρηστίας πάντως,έχεις δίκιο.
Άλλο αν κανείς δεν παίζει με σκέτο iTunes.

Πάντως και στο mac,η διαφορά ήταν η ίδια ανάμεσα στα καλώδια.
Και αυτό που με τρελαίνει είναι το ότι και τα δύο καλώδια είχαν παρόμοια χαρακτηριστικά (όχι ίδια,αλλά διπλή θωράκιση πχ. )
Βεβαίως αυτό που διέφερε μεταξύ τους (αν και όχι πολύ) ήταν η χρήση.

Το ένα ολοκαίνουργιο,το άλλο με κάποια λογικά κουμπώματα-ξεκουμπώματα.
(Κι αυτό είναι βασικό στα USB καλώδια μιας και ο αριθμός είναι ΠΟΛΥ περιορισμένος προκειμένου να διατηρεί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του. )
Βεβαίως ξαναλέω,σχεδόν καινούργιο και το wireworld,ζήτημα να έχει 20-30 κουμπώματα-ξεκουμπώματα.

Το ένα ολοκαίνουργιο,το άλλο με κάποια λογικά κουμπώματα-ξεκουμπώματα.
(Κι αυτό είναι βασικό στα USB καλώδια μιας και ο αριθμός είναι ΠΟΛΥ περιορισμένος προκειμένου να διατηρεί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του. )

Αυτό δεν το ήξερα....... Τελικά, Firewire και ξερό ψωμί??